Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2016, 01:04:37
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Multe din textele postate de mine aici în acest topic, se găsesc și în teza mea de Disertație cu titlul "Ortodoxia în fața doctrinelor neo-protestante". Disertație de absolvire a Masterului în Teologie Ortodoxă, la Timișoara, acum o lună, iulie 2016, susținută și absolvită cu nota 10. Iar comisia de Părinți Profesori, n-au spus că m-aș face de râs cu acea disertație în fața neo-protestanților.
Le-ai spus Parintilor Profesori ca Duhul Sfant intra in magari si ca tu le aduci cinstire iar ei ti-au dat... nota 10?
In loc sa te dea afara?
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 01:33:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Am citit recent, să fie câteva luni, un studiu american, de la o Universitate de Psihologie, nu mai rețin exact locul, s-au adunat profesorii de acolo, cu studenții și s-au pus să analizeze psihologic, psihiatric și psihanalitic pe Iisus Hristos, s-au făcut lucrări de licență, spuneau ei acolo, etc.,
Io cred ca inventezi.
Vechi 09.08.2016, 01:35:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Le-ai spus Parintilor Profesori ca Duhul Sfant intra in magari si ca tu le aduci cinstire iar ei ti-au dat... nota 10?
In loc sa te dea afara?
Chiar Emiliane, duhovnicului i-ai spus crezul asta al tau?

Ce zice?

Sau e obisnuit cu "nazdravanii" din partea ta si a obosit sa te mai contrazica?
Vechi 09.08.2016, 13:22:31
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

"Penticostalul Tradițional", dacă pe tine te arde Adevărul și nu vrei să vi în Biserică și stai în erezii, nu sunt eu de vină. Uite că le-am spus, și am mărturisit Adevărul și nu m-a dat afară. În schimb toți neo-protestanții se dau singuri afară din Împărăție.

Aline, ușor, ușor devi neo-protestant... așa-i? Bietu' de tine... Nu mi-ai răspuns, de câte ori meritai să fi banat, în pururea agresivitatea ta? Da, uite că și duhovnicul cunoaște Adevărul, că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Dar tu și destui alții, mai ales ereticii, Îl hulesc pe Duhul Sfânt și Îl fac neputincios și incapabil să intre în oameni, animale și obiecte. Mi-e milă de tine și de toți hulitorii... Dar n-am ce să fac, e alegerea fiecăruia...

Ioan67, fi amabil, spune-mi cât noroi a aruncat în fața lui Dumnezeu, sute și mii de ani, cei din Biserică, din Ortodoxie, cât timp franco-latinii "romano-catolicismul" făceau "curățenie" prin Europa și Brazilia, Mexic, de exemplu ?

Sfântul Maxim a fost chinuit de ereticii monofiziți și monoteliți, era singurul creștin rămas pe pământ atunci, fără erezie, toată Ortodoxia era eretică, iar Sfântul Ioan Hristostom a fost chinuit de împărăteasa Eudoxia, că-i tot spunea să nu-și mai facă statui cu ea și alte păcate să nu le mai facă. Deci nici unul din cei doi Sfinți, totani ai creștinătății, nu a fost chinuit de episcopi...

Unul avem, episcopii de astăzi, mitarnici, eu cunosc doar unul, Teodosie al Constanței, sunt vrednici de moarte? Nu-i judecă oare Hristos pentru nebuniile lor? Din 12 apostoli, nu unul a fost Iuda? Unii episcopi și unii preoți, sunt ca Iuda. Ne rugăm pentru ei, îi iubim mai departe, căutăm să-i îndreptăm, după măsura noastră, cât putem, sunt Iudele noastre, ce să facem cu ei? Domnul să aibe milă și izbăvire de neputințele lor.

Mazilit sau nu, Arsenie Boca, a fost unul miile de preoți și monahi și monahii, uciși de comuniști și nu putem acuza Biserica pentru crimele comuniștilor. Nu știm cu precizie, cine și dacă a fost turnat de unul din slujitorii Bisericii, o să aflăm la Judecată, dar atunci va fi vai de ei, dacă nu au făcut pocăință pentru stricăciunile lor. Dar Biserica rămâne pe mai departe Biserică, a lui Hristos Mireasă, minunată și dreaptă, chiar dacă are în ea pe unii ca Iuda, de care se va îngriji Dumnezeu cum știe mai bine.

Aceia cu asasinatele din noaptea lui bartolomeu, cruciade, inchiziție, și altele, aceia nu sunt creștini, sunt ereticii apusului, ei în momentul când săvârșeau nebuniile acelea, nu mai erau parte din Biserică. Fiindcă Ortodoxia, deci Biserica, nu a ucis niciodată pe nimeni.

Iar cei ce au condamnat și ucis pe Domnul, au fost evreii, iudeii, de care Sfântul Ioan Gură de Aur, în omiliile de la Matei, ne învață, nici să nu stăm de vorbă, despre nimic, în niciun secol, să nu-i primim în casa noastră, să nu ne punem cu ei la masă, pentru ticăloșia lor, amintindu-ne totuși să nu le facem rău, să-i lăsăm în pace. Deci nici acolo, nu Biserica, nu preoții ortodocși (cum spun cu ură și minciună, unii neo-protestanți, mai ales dintre penticostali, învățați de "păstori").

Iar un răspuns vrednic creștinesc, din partea frăției tale, frate Ioan, este nu că nu te-ar interesa studiile moderne psihologice, probabil ateiste, ci răspunsul creștinesc este de a condamna practicile stricate ale acelei (poate nu toată) psihologii/psihiatrii/psihanalize. Sau spui frăția ta, că Biserica e de vină, pentru multe acuze ce îi aduci frăția ta, drept urmare, acele studii psihologie-psihiatrice, care-l scot pe Hristos bolnav psihic, sunt adevărate ? Sincer, eu nu găsesc nicio vină Bisericii, Ortodoxiei...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.08.2016 at 13:33:34.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 16:34:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aline, ușor, ușor devi neo-protestant... așa-i? Bietu' de tine...
Pentru ca nu cred in magarii cu aripi de porumbel care zboara in imaginatia ta?

Ia zii, daca te-ai intersecta cu un astfel de magar, in evlavia ta, ce ai saruta? Botul, copita, greabanul, urechile magaresti, etc?

Citat:
Nu mi-ai răspuns, de câte ori meritai să fi banat, în pururea agresivitatea ta? Da, uite că și duhovnicul cunoaște Adevărul, că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte.
Da' de unde stii, l-ai intrebat sau ai tu o "intuitie" asa?

Citat:
Dar tu și destui alții, mai ales ereticii, Îl hulesc pe Duhul Sfânt și Îl fac neputincios și incapabil să intre în oameni, animale și obiecte. Mi-e milă de tine și de toți hulitorii... Dar n-am ce să fac, e alegerea fiecăruia...
Bine, daca tu nu intri la curve desi ai putea, inseamna ca esti neputincios sau e o chestie de decenta?

Cred ca ai facut prea mult spiritism la viata ta, ca nu poti pricepe niste chestii de teologie ortodoxa elementara decat din perspectiva unui soi de posedare.

Citat:
Sau spui frăția ta, că Biserica e de vină, pentru multe acuze ce îi aduci frăția ta, drept urmare, acele studii psihologie-psihiatrice, care-l scot pe Hristos bolnav psihic, sunt adevărate ? Sincer, eu nu găsesc nicio vină Bisericii, Ortodoxiei...
Taci ma ca e o poveste inventata de tine. Nu ti-e rusine sa minti?

Last edited by AlinB; 09.08.2016 at 16:40:27.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 17:44:38
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Aline, nu e exclus ca cineva sa aiba o diploma de psiholog si sa spuna tampenii despre religie.

La fel cum nu e exclus, si doar avem exemplul, ca cineva sa aiba trei diplome de teolog si.....
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 17:54:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Facatura se vede de la o posta.

Taman ce se vorbea pe alt topic despre bolile psihice la exaltatii religiosi si besica plina de puroi si har si-a "adus aminte" ca a citit "pe undeva" ca si Hristos ar fi avut aceeasi problema, deci s-a scos.

Last edited by AlinB; 09.08.2016 at 18:11:53.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 18:37:08
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
... toată Ortodoxia era eretică...
Tu ai spus-o!
Atunci, daca tii la coerenta cugetarii, poti sa admiti ca unii psihologi sunt atei, fara sa faci atata furtuna in pahar?
Ce ti se pare mai grav, bro: ca unii psihologi sunt atei sau ca "toata Ortodoxia era eretica"?

P.S. Cat despre episcopi si mazilirea sfintilor, poate ai vreme sa recitesti notitele de curs si unele din cartile cu coperti frumoase pe care le tii de mobila in biblioteca.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 18:40:28
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
Sau spui frăția ta, că Biserica e de vină, pentru multe acuze ce îi aduci frăția ta...
Ia seama ce vorbesti, omule!
Reply With Quote
Vechi 09.08.2016, 20:08:23
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pentru ca nu cred in magarii cu aripi de porumbel care zboara in imaginatia ta?
Am spus eu că măgari au aripi de porumbel? Sau de măgari cu aripi de porumbel?

Faptul că Duhul Sfânt a venit peste Hristos în chip de porumbel, chiar întărește că Duhul Sfânt poate intra în orice animal și orice obiect.

Îmi atribui vorbe gratuite? Să nu inventezi minciuni...

Citat:
Ia zii, daca te-ai intersecta cu un astfel de magar, in evlavia ta, ce ai saruta? Botul, copita, greabanul, urechile magaresti, etc?
Am mai spus odată ce aș face, repet: aș cădea de frică în genunchi, m-aș însemna cu Sfânta Cruce și aș începe să mă rog, să cer Domnului să mă izbăvească, fiindcă nu sunt vrednic de așa ceva.

Nu aș săruta nimic, cum nici dreptul prooroc care a făcut prostioare de a fost nevoie ca Duhul Sfânt să intervină pentru el prin măgar, nu știu sigur dacă a sărutat măgarul. Nu fiindcă ar fi greșit să săruți măgarul, cum săruți și câinele și pisica și hamsterul de acasă, mai ales dacă din senin un animal îți vorbește, acolo e altceva, decât dacă săruți un cățel...

Ia zii, tu ce ai face?

Citat:
Da' de unde stii, l-ai intrebat sau ai tu o "intuitie" asa?
Când o să-mi răspunzi și tu mie, de câte ori erai vrednic să fi banat de pe forum, atunci îți răspund și eu, bine? Fără supărare :-)

Citat:
Bine, daca tu nu intri la curve desi ai putea, inseamna ca esti neputincios sau e o chestie de decenta?
Sigur că în libertatea noastră, am putea face desfrânare și curvie. Dar ce reiese din cuvintele tale, ce e în subconștientul tău? Dorința de a merge la femei desfrânate? Sau mă trimiți pe mine, mă poftești să merg eu?

Aici suntem la topicul de apărare și mărturisire a Sfintelor Icoane. Tu ce faci aici? Ia seama la ispite, suflete.

Citat:
Cred ca ai facut prea mult spiritism la viata ta, ca nu poti pricepe niste chestii de teologie ortodoxa elementara decat din perspectiva unui soi de posedare.
Din nou agresivitate. Afirmații defondate, calomniere și minciunele.. :-)

N-am făcut nici o secundă de spiritism în viața mea și mai bine moarte să-mi dea Dumnezeu, decât să calc Sfânta Lui poruncă.

Când Sfânta Scriptură spune clar că Duhul Sfânt este în oameni "oameni plini de Duhul Sfânt", care să fie aleși pentru slujirea diaconiei și preoției, atunci Duhul Sfânt nu-i neputincios să intre și în animale sau obiecte.

Cine spune altfel, hulește pe Duhul Sfânt.

Nu vorbește acel animal cu de la sine putere. Nici toiagul, de exemplu, nu face minuni cu de la sine putere, nici prosoapele ce le-a folosit Pavel, nu fac minuni cu de la sine putere.

Firesc, nu? :-)

Citat:
Taci ma ca e o poveste inventata de tine. Nu ti-e rusine sa minti?
Copilaș, nu am mințit. Slăbește din aroganță și agresivitate, că nu-ți este de folos spre mântuire.

Citat:
Facatura se vede de la o posta.
Taman ce se vorbea pe alt topic despre bolile psihice la exaltatii religiosi si besica plina de puroi si har si-a "adus aminte" ca a citit "pe undeva" ca si Hristos ar fi avut aceeasi problema, deci s-a scos.
Dacă tu nu ești de acord cu acele studii, cum nici eu nu sunt, nu înseamnă că ele nu există. Le-am citit (mai mult frunzărit, de supărare) și există.
Plus că eu nu sunt diagnosticat cu nicio boală psihică, deși merg anual la psihiatru, din cauza serviciului mamei, și eu și mama, am mai spus asta undeva. Deci n-am de la ce să mă scot... :-)

Acum fiindcă din nou ai fost agresiv, să-ți spun și eu ție, cum ai spus tu la alții: Taci măi păcălici ! :-)

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Tu ai spus-o!
Atunci, daca tii la coerenta cugetarii, poti sa admiti ca unii psihologi sunt atei, fara sa faci atata furtuna in pahar?
Ce ti se pare mai grav, bro: ca unii psihologi sunt atei sau ca "toata Ortodoxia era eretica"?
Da, sunt de acord cu ce ai scris, frăția ta. E mai grav că unii psihologi sunt atei, decât că toată Ortodoxia a fost atunci în erezie.

Ce vreau să aud, să citesc, în mod expres și concret de la frăția ta, este dacă ești de acord sau nu ești de acord cu existența acelui studiu, cu corectitudinea desfășurării și cu ce verdictele sau "diagnosticurile" date.

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
P.S. Cat despre episcopi si mazilirea sfintilor, poate ai vreme sa recitesti notitele de curs si unele din cartile cu coperti frumoase pe care le tii de mobila in biblioteca.
Asta n-ai de unde știi frăția ta, cât și ce citesc, din biblioteca mea (a Domnului dată mie cu împrumut) ...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.08.2016 at 20:29:09.
Reply With Quote
Răspunde