Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2010, 00:19:41
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Si parintele Cleopa a folosit cuvantul vami (pentru ca asa s-a spus mai nou) pentru a arata cum dracii arata pacatele sufletului.
Dar niciunde nu a zis parintele Cleopa ca sufletul e oprit de draci in "vami".
Mihail, nu dracii opresc sufletul ci ATITUDINEA pacatosului in acel
moment cand dracii ii dezvaluie anumite pacate. El, pacatosul, in
acele momente trebuie sa si le recunoasca si sa se smereasca,
socotindu-se pe el vrednic de iad si nu de Rai. Daca el nu se vede
pe el vrednic de iad, si nu se osandeste pe sine, atunci Judecatorul,
si nu dracii, il va da pe mana lor. Dar, gheron mai vrea sa spuna
ca noi nu mai suntem in stare atunci sa ne smerim daca nu punem
in practica smerenia si osandirea proprie ceas de ceas si clipa de
clipa. Adica, daca in viata fiind nu te vezi drept ultimul pacatos
si "bun" de iad, nici atunci in acele clipe nu vei avea atitudinea
corespunzatoare pentru intrarea in Rai, chiar daca tu n-ai facut
mari pacate si te crezi bun de Rai. Dracii doar radiografiaza starea
sufletului, iar judecata apartine lui Hristos. Iar atitudinea noastra
in fata dezvaluirilor acelor draci poate face diferenta. Doi oameni
cu aceleasi pacate dar cu atitudini contrare in fata dezvaluirilor
si radigrafierii sufletului facut de draci nu au parte de aceasi
judecata de la Hristos. Atitudinea sufletului in acele momente e
cea care face ultima purificare. Dar acea atitudine e conditionata
de reflexul pe care il primesti in timpul vietii. De aceea e bine ca
pe timpul vietii sa te vezi pe tine cel mai mare pacatos.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 12:20:57
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Mihail, nu dracii opresc sufletul ci ATITUDINEA pacatosului in acel
moment cand dracii ii dezvaluie anumite pacate. El, pacatosul, in
acele momente trebuie sa si le recunoasca si sa se smereasca,
socotindu-se pe el vrednic de iad si nu de Rai. Daca el nu se vede
pe el vrednic de iad, si nu se osandeste pe sine, atunci Judecatorul,
si nu dracii, il va da pe mana lor. Dar, gheron mai vrea sa spuna
ca noi nu mai suntem in stare atunci sa ne smerim daca nu punem
in practica smerenia si osandirea proprie ceas de ceas si clipa de
clipa. Adica, daca in viata fiind nu te vezi drept ultimul pacatos
si "bun" de iad, nici atunci in acele clipe nu vei avea atitudinea
corespunzatoare pentru intrarea in Rai, chiar daca tu n-ai facut
mari pacate si te crezi bun de Rai. Dracii doar radiografiaza starea
sufletului, iar judecata apartine lui Hristos. Iar atitudinea noastra
in fata dezvaluirilor acelor draci poate face diferenta. Doi oameni
cu aceleasi pacate dar cu atitudini contrare in fata dezvaluirilor
si radigrafierii sufletului facut de draci nu au parte de aceasi
judecata de la Hristos. Atitudinea sufletului in acele momente e
cea care face ultima purificare. Dar acea atitudine e conditionata
de reflexul pe care il primesti in timpul vietii. De aceea e bine ca
pe timpul vietii sa te vezi pe tine cel mai mare pacatos.
Har, smerenie si jertfa de sine.
uite cel mai bun coment !acest comentariu este bun de pus in rama si de citit in fiecare zi ca pe crez pana cand il intelegem cu fiecare celula pana si a trupului.. ah dulce este pomenirea mortii si a vamilor.. cum curata ea mintea si inima! cat de placuta esti POCAINTA! ii multumesc lui Dumnezeu si tie MariS pentru mesajul tau! deja te-am adoptat cu drag si crede-ma ca azi toata ziua o sa ma mangai cu amintirea cuvintelor tale pline de har .. gandire ortodoxa! Mihai, citeste toate comenturile lui mariS si invata mai omule ortodoxie.. invata lepadarea curata, invata sinceritatea fata de sinele tau acela ascuns dupa frunza asta .. invata sa privesti inaluntru spre Dumnezeu cu smerenie si se vor aseza si mesajele tale pe un fagas placut citirii , dar nu uita si sa te rogi pentru mine, caci am cazut in ispita judecarii.. sunt constient si ma rog la Dumnezeu sa ma traga afara din aceasta urata tentatie.. ca inca nu mi s-a tocit bastonul in care ma sprijin eu ca sa-l intind si altora si riscam sa ne balacim cu totii in nestiinta si in intuneric pana la urma.. de asta eu tot fac apel.. cititi pe Sfintii Parinti, filocalici si apoi pe ceilalti, cititi fratilor paterice si recititile, cititi despre patimi, umilinta smerenie, cruce, jertfa, si celelalte vor veni de la sine.. recomand Isaac Sirul in primul rand, apoi Ioan Scararul, Macarie cel Mare, dar si Ioan Gura de Aur.. si pe Diadoh al Foticeii.. acesta din urma e bun cand esti trist si deznadajduit..altfel ,nu va asteptati sa ajungeti in vreun subiect la concluzia ortodoxa, la pozitia centrala, nici spre stanga aplecata ,nici spre dreapta, nici prea in fata nici prea in urma.. iertati-ma si rugati-va pentru mine ca am nevoie!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 13:17:36
cristian67
Guest

Implicit

Fericita simplitatea care lasa caile intrebarilor celor grele,si umbla pe singura si dreapta carare a poruncilor lui Dumnezeu.Multi au cazut din credinta,vrand sa incerce cele neincercate.Credinta si viata curata se cere de la tine crestine!iar nu pricepere care sa strabata adancul tainelor lui Dumnezeu.De vreme ce tu nu pricepi,nici incapi cele ce sunt sub tine,cum vei cuprinde cele mai presus de tine?Supune-te lui Dumnezeu,si mintea ta la credinta,si se va da tie lumina cunostintei,dupa cum va fi tie de folos sau de trebuinta.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 15:19:32
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Si parintele Cleopa zice destul de clar ca la judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos,judecata particulara ajungi oricum.
Asa zice si in Pateric,vedeti ca respectivele citate care s-au dat mai in urma.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=108
S-a aratat cu citatul din pateric ca judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos se face si pentru sufletele Sfintilor mari,anume unde zice cum a fost sufletul Sfantului Sisoe cel Mare in Rai ca acela nu a mai fost acuzat de draci asa ca nu e neaparat ca un suflet sa fie acuzat de draci.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=123
Nu e vorba de vami asa le-a zis parintele Cleopa pentru ca asta invatatura intrase nu se stie cum in popor,mai degraba poate fi asemanat cu un proces.
(la vama daca nu ai pasaport poti fi oprit,asta ca simpla asemanare,dar cum zice parintele Cleopa nu poti fi oprit la "vama" ci doar iti sunt aratate pacatele.De unde se vede ca mai degraba seamana cu un proces unde vin martorii acuzari si iti zic ca au vazut cand ai facut nu stiu ce fapta sau ai zis nu stiu ce vorba rea.)
Oricum acestea au intelesuri duhovnicesti,nu stiu eu cum se talcuiesc,dar stiu ca pe la judecata lui Dumnezeu Iisus Hristos toti "trec".

Referitor la cartea "Sufletul dupa moarte" care se zice ca ar apartine parintelui Serafim Rose,dar mie nu mi se pare ca apartine parintelui, s-au aratat cate putin din invataturile gnostice continute acolo:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=140
Iata ce zice Sfantul Ioan Damaschin la Dogmatica,cautati si alte surse de invataturi crestin ortodoxe referitoare la trupul uman:
"Trupul și sufletul au fost făcute simultan si nu numai intai unul si apoi celalalt".

Sa nu zica careva ca ce spun eu are valoare de adevar,ca fiind pacatos si intunecat la minte pot usor sa gresesc ci sa ia cu discernamant.

Eu mi-am spus aci parerea mea si mai mult nu mai discut in contradictie cu ce zic aci unii frati pe forum.
Vechi 08.10.2010, 16:50:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul

Eu mi-am spus aci parerea mea si mai mult nu mai discut in contradictie cu ce zic aci unii frati pe forum.
:))) aoleo:)) ilcitez pe bietul Mihai (zapacila).. care vama dom'le? unde ,unde scrie? si apoi extrage frazele din context! unde dom'ne? ni s-a parut Mihai, multumim ca ne-ai linistit.. noi credeam altceva.. pfiuuu.. catp-aci! bine ca ne-ai luminat tu!:)) da, tu ti-ai spus si tu parerea ca esti si tu om, asa este..imi aduci aminte de un tigan cu simtul umorului care facea pe el si astepta la usa unui wc si-l ruga pe respectivul zicand" hai dom'ne ca nu mai pot sa ma tin! te rog ,ai mila de mine, ca sunt si eu fiinta umana ,chiar daca nu par!" :)))
asa si tu.. esti simpaticinaia! auzi? da esti sigur? poate gasesti totusi macar un citat ceva pe la vreun Sfant care zice ca se opreste sufletul in vami.. poate chiar la Cleopa.. am vazut ca esti perspicace, te rog, poti verifica pentru mine? ca eu sunt pacatos si .. NU VAD PREA BINE.. E INTUNERIC!:) da tu le brididesti si pe intuneric am vazut.. multumesc Mihaita, ca ai culoare pana si-n ... bezna asta! eu te imbratisez !
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 16:54:27
Banned

Implicit

cum e Mihai? scoti pasaportul si ala iti pune stampila, te cauta pe la buzunare sa nu ai vreo erezie pitita pe la spate si apoi zice "next" .. poate dai si o spaga ceva..
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 17:12:12
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

si eu care credeam ca acolo e ...spatiul Schengen ..((
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 18:39:06
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Nu este o dogma aceasta invatatura despre vamile vazduhului, insa este prezenta foarte des in cazul parintilor induhovniciti, traitori. Eu cred ca este prea exagerat este spiritul juridic prezent in randul unor teologi-adica la fiecare vama pe om il osandeste legea, nu se mai vorbeste despre inatalnirea personala cu Hristos sau legea pusa inainte la fiecare vama sa fie expresi relatiei personale cu Hristos. Cu multa grija trebuie sa vorbim despre aceasta invatatura.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 19:07:21
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit Intrebare

Exista obiceiul ca inca din viata sa, omul, in cadrul unui parastas, sa-si plateasca vamile vazduhului. Nu stiu prea multe, dar as vrea sa aflu mai multe.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 19:13:02
Membru Membru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.10.2010
Implicit

Invatatura ortodoxa ne invata ceva de vamile vazduhului? Ca acestea exista? In teologia ortodoxa - care se preda in facultate exista undeva scris de aceste vazduhuri ???
Ca de batut campii am eu cateva carti :)))))
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din 24 de Vami idealist Pocainta 5 14.03.2010 21:44:22
Sunt vamile vazduhului o invatatura gnostica? scrabble Slujba inmormantarii 47 18.08.2009 17:33:20
Vamile vazduhului NiCcoleta Generalitati 35 21.02.2008 17:52:26
Vamile vazduhului BogdanF Generalitati 17 25.07.2007 17:57:58