![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire Citat:
asadar pacatul curviei este nevrednicia casatoriei ... stii de ce ? ![]() multa iubire ps stiu ca pe multi va duc in ispita si multi nu inteleg ce spun , DAR EU UNU M-AM SATURAT SA MA MAI LUPT CU DUMNEZEU , si sa MINT ca totul este bine .... daca voi fi pedepsit pentru sinceritatea mea IMI ASUM ORICIND PEDEAPSA .... si bucuros ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 22:08:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu cu Dumnezeu trebuie sa te lupti, ci cu tine insuti. De aiaavem spovedanie si duhovnici, sa ne indrumeb in acest proces. O defintie frumoasa a pacatului de la Grigorie de Nyssa: Păcatul este o boală a voinței, care greșește, luând drept bine simpla iluzie a binelui. Mi s-a parut foarte adanca si de reflectat. Pacatul e si o incalcare a legii lui Dumnezeu, or, in porunca a saptea spune clar sa nu desfranezi. E adevarat ce spui despre ganduri, dar avem Taina Spovedaniei pentru acestea. E mai usor sa te lupti cu un gand, care te implica numai pe tine decat cu gandul care se transforma in fapta si cu fapta care se transforma in obicei si in dependenta, care poate duce chiar pana la deznadejde si sinucidere. Multa iubire! Stii care este criteriul care da masura iubirii, nu? Asta sigur scrie in Biblie, negru pe alb.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu sunt la fel ,VOI LE FACETI LA FEL ... si eu doar spun CA NU SUNT ![]() duhovnici pot sa te indrume in ce vor ei DAR NICIODATA UN DUHOVNIC NU ITI VA SPUNE CINE E ALESUL TAU SAU ALEASA TA ... te pune sa alegi .... EU DESPRE ASTA DISCUT cind spun ca ne luptam cu Dumnezeu .... Citat:
![]() nici ca puteai aduce un verset mai bun multa iubire Citat:
te-ai intrebat vreodata DE CE APAR GINDURI DESFRINATE ? si de acolo tot ce ai spus tu ...... si nu te grabi in a imi raspunde ... gindeste BINE raspunsul ..... ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 13.08.2011 at 23:52:07. |
|
||||
|
||||
![]()
si mie mi-a placut f mult.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
S-a 'necuratit" cumva? Este atat de usor sa gasesti astfel de scuze. De ce crezi ca este casatoria o cale spre mantuire"? Pentru ca este usoara? De ce crezi ca unii au soti/sotii necredincioase? Pentru pacatele lor. Daca te casatoresti cu persoana "perfecta", dar ea trece la baptisti, sau pur si simplu se schimba (oamenii se schimba enorm in 5-10 ani!)? Daca pierde serviciul sau o sarcina si devine deprimata vreo 3 ani, de-ti vine sa o iei pe campuri? Daca te schimbi tu si o urasti fara motiv (ca ispititorul nu doarme) etc.. Ce socoteli sunt astea cu persoanele casatorite care musai se potrivesc in toate? Daca este casatoria o cale de mantuire alternativa (cealalta fiind calugaria) cum iti imaginezi ca este lipsita de ispite? Sunt ispite enorme. Sau taierea voii sau ascultarea.. crezi ca nu exista sau ca sunt usoare etc..? Nu este deloc adevarat ca Taina Casatoriei este nelucratoare. Dar ce, Dumnezeu lucreaza dupa meritele noastre? Ca asa nimeni nu s-ar mantui. Deci oricum o iei, oamenii casatoriti (chiar neiubindu-se, nepotrivindu-se..) nu traiesc in pacatul curviei (ca neiubirea sotiei este un pacat separat, dar izvoraste din prea putin credinta si din pacate nemarturisite!). |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
multa iubire Citat:
nu mai dati vina pe ispititor PENTRU CE TIMPENII FACETI VOI ... ala nu are nici o treaba .... multa iubire Citat:
![]() cei care devin un singur trup CA ASA A VRUT DUMNEZEU nu au socoteli CA NU EXISTA la ei .... intelegi DIFERENTA ? cred ca nu dar eu tot o spun multa iubire Citat:
waw .... ma sperie ispitele enorm .... ha ha ha .... ispita cea mai mare e sa fi in fata lui Dumnezeu CU IPOCRIZIE si sa spui DA il iau cind de fapt HABAR NU AI DACA VETI FI UN SINGUR TRUP .... asadar nu va mai amagiti ca daca sunteti in biserica DUMNEZEU NU STIE CE SUNTETI si cit de potrivit sunteti si CITA CREDINTA AVETI in el .... asadar nu merge multa iubire Citat:
multa iubire Citat:
ca daca tot fac sacrificii macar sa le fac pe cele supreme si sa aduc tot iadul asupra mea multa iubire cei care traiesc in concubinaj sunt la fel de desfranati ca si cei casatoriti din ipocrizie( adica NU cu jumatatea lor)...ca daca nu ar fi asa, nu ar mai dori nici cu gandul alt barbat, alta femeie , deci n-ar fi curvie.. ps asadar voi va puteti amagi cit vreti , eu unu am renuntat sa ma mai lupt cu Dumnezeu multa iubire Last edited by the_Listener; 14.08.2011 at 04:23:25. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In mod normal nu m-as obosi sa raspund pt ca e clar ca ai dezvoltat idei obsesive paralele cu invatatura ortodoxa (de care nu ai habar). Dar cum insisti cu aceleasi idei pe alt topic, ma gandesc ca ar trebui totrusi sa fac o analogie pt a intelege cat de gresita e conceptia despre Sf. taine. Casatoria crestina este oglinda relatiei dintre Hristos si Biserica (nu mai dau citate). Sa presupunem ca tu, te unesti cu Hristos prin Sfanta Impartasanie (analogie cu un "singur trup" al mirilor). Sa deduc de aici ca tu nu mai pacatuiesti niciodata pt ca te-ai unit cu Hristos, impartasindu-te? Sau nu este lucratoare taina? Sau cum? In mod similar, sotii sunt un singur trup indiferent de credinta/vrednicia lor (pt ca acest concept a aparut cu mult inainte de Taina Cununiei crestine.. apare in VT, te rog mai pune mana si citeste!). Unirea intr-un trup si Taina Cununiei sunt lucruri separate. Deci sotii sunt incercati de ispite chiar daca sunt crestini cununati religios si aceasta nu invalideaza Taina Cununiei. Asa cum si tu pacatuiesti (cu vorba) chiar daca te-ai unit cu Hristos (presupun ca te impartasesti). PS. Ce-i dai inainte cu dorirea altui barbat/femei? Eu nu-mi amintesc, oricat as scotoci in memorie, sa-mi fi dorit alt barbat in afara de sotul meu. In nici un fel. Ba chiar mi se pare, cu exceptii mici, neglijabbile, ca barbatii sunt un soi enervant,, nicidecum ceva de "dorit" sau ispite etc.... Si sunt convinsa ca multe femei gandesc la fel. Nevoile femeilor difera RADICAL de cele ale barbatilor. Ele cauta in principal siguranta, confortul, binele copiilor etc... de aceea cred ca sunt destule care nu-s cu gandul la barbati (straini sau nu!). Aoci sunt doar proiectii ale fantasmelor cu care te lupti tu. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
multa iubire Citat:
![]() DEMONSTREAZA ca nu am multa iubire Citat:
![]() Citat:
multa iubire Citat:
m/am unit cu hristos prin impartasire , DAR NU SUNT UN TRUP CU EL ... vezi un pic DIFERENTELE ? ![]() multa iubire Citat:
lasa.ma cu nevoile femeilor ca nu vreau sa intram in amanunte sa iti arat ce nevoi au ele .... stai linistita ca nu e subiectul asta ....ca ti s/ar urca parul in cap .... stiu , tu esti o sfinta si la tine nu se aplica ..... morrrrr de rassssss din nou ti/ai aplicat bine clarviziunea ... mai nimerit .... mai incearca ... ha ha ha multa iubire Last edited by the_Listener; 14.08.2011 at 05:20:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar oare nu cumva la un moment dat in viata Dumnezeu ne da posibilitatea sa alegem intre o "cruce" si alta?
Oare pentru o femeie casatorita cu un necredincios, care are si copii, nu este o cruce la fel de grea si sa se desparta de el si sa-si creasca copiii singura? Oare nu se poate mantui si pe calea asta? Sa fii "credincioasa" unui necredincios, asta nu e ca si cum te-ai inchina unui alt Dumnezeu? (iar vorbeste revolta din mine) Nu serios acum, ce trebuie sa faca o femeie credincioasa cand sotul, tatal, fratele, concubinul, whatever, omul care depinde de ea si fata de care are sau si-a luat o obligatie morala, este pedepsit de Dumnezeu pentru pacatele lui cu o boala sau o infirmitate ? Oare chiar trebuie noi credinciosii sa platim pentru pacatele celorlalti, sau e doar o chestiune de alegere? Boala betiei sau a curviei (sau gelozia, nebunia, paranoia etc) astea sunt pedepse pentru noi cei de alaturi sau pentru cel afectat? Oare pedepsele nu sunt oare "valabile" numai pentru cei credinciosi, pe cand pentru ceilalti nu au nici o valoare sau din contra sunt considerate rautati, "ironii" ale sortii, nedrepatati ale Divinitatii? De ce imi pun toate aceste intrebari? Pentru ca nu stiu daca celui de alaturi i se intampla un necaz, daca sunt si eu datoare sa platesc cot la cot cu el, daca i s-a intamplat exclusiv pentru pacatele lui sau pentru cele facute impreuna, etc. Daca cineva are o "cruce" grea de dus, si eu ma ofer voluntar sa-l ajut, devine automat si crucea mea? Atunci ce se intampla cu a mea personala pe care o aveam dinainte? Care e prioritara? Pe care ma condamna Dumnezeu mai mult daca o abandonez? sau altfel spus : daca am de ales dintre mai multe "cruci", voi fi de condamnat daca o aleg pe cea pe care cred ca am mai multe sanse sa o pot duce si o las pe cea care e imposibil de dus? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ii asteptam pe ortodocsi ŽŽ cu numele ŽŽ sa raspunda ... si imi voi spune si eu parerea apoi .... ![]() ![]() multa iubire . |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
"Acatist pentru adormiti" - se poate? | mirelat | Slujba inmormantarii | 14 | 22.03.2011 18:53:05 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! | clujeanul33 | Generalitati | 21 | 13.02.2010 23:33:22 |
|