Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Considerati autoexcitarea:
La fel de grava ca sexul de placere 14 34,15%
Mai putin grava decat sexul de placere 13 31,71%
Mai grava decat sexul de placere 6 14,63%
Nu stiu 8 19,51%
Votători: 41. Nu poti vota in acest sondaj

Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2011, 21:38:25
Adanna Adanna is offline
Banned

Data înregistrării: 23.08.2011
Implicit

Scopul sublim al unirii barbatului cu femeia si-a pierdut esenta.
Vechi 31.08.2011, 14:58:27
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Omul are "chipul lui Dumnezeu" - adica mai multa minte decat celelalte dobitoace, cel putin teoretic, dar "asemanarea" e un deziderat pe care putini il ating, de regula cei care au (macar) putina educatie. Dar trupul este, insa, de animal. 100%. La unii nici mintea nu e prea departe.
Iar excitarea sexuala, care e o chestie pur fiziologica, putem doar sa ne dorim, sa ne propunem, sa o tinem sub control, asa cum ne propunem, de exemplu, sa nu dam vanturi in public (ma scuzati). Nu ar fi un pacat, dar ar fi rusinos pentru noi si neplacut pentru ceilalti.
Controlul mintii asupra trupului tine atat de educatie, cat si de integritatea fiziologica. Copiii pana la o anumita varsta, fac pe ei pentru ca inca nu au invatat sa-si controleze aceste functii; chiar si dupa ce invata exista posibilitatea sa se ia cu joaca si sa uite, pe cand batranii daca o mai patesc, e din cauza degradarii fiziologice a componentelor arcului reflex. Pe de alta parte, un animal matur bine educat, nu isi face nevoile in casa (decat daca uiti de el cateva zile).
Ceea ce este insa tragic e ca sunt(inca) oameni pe lumea asta care pur si simplu nu stiu ce e rau si ce e bine. Nu fac rau pentru ca sunt posedati de vreun spirit malefic, ci pentru ca asa cred ei ca e normal. Daca eu n-am rosii in gradina, de ce sa nu iau de la vecinu? De ce sa muncesc eu cand pot sa iau de-a gata de la altul? Unuia care gandeste asa, cine-i poate cere sa se abtina daca ii vine o pofta? Ba mai mult o mai ia si cu japca, daca poate, ce daca are nevasta si copii acasa, nu mai merge inca una? Multi cred ca ce zice popa la biserica, nu se poate aplica in viata reala. Daca ii intrebi de ce cred asta, iti spun ca cine poate sa posteasca sau sa se abtina de la sex nu stiu cate saptamani, ca oamenii trebuie sa munceasca sa aduca bani acasa, nu sa se roage toata ziua. Desigur, adevarule pe undeva pe la mijloc; nu e de ajuns sa te rogi, trebuie sa si muncesti. Dar de ce li se cere oamenilor "imposibilul" cu orice pret (post, rugaciune, abstinenta sexuala) in loc sa se puna accentul pe chestiile de baza - sa nu furi de la aproapele tau, sa nu ravnesti ce nu-ti apartine, sa nu-ti bati joc de alti oameni, de animale si de natura doar ca sa-ti satisfaci propriile pofte. Pana si intr-o comunitate de animale se respecta anumite reguli, nu-si face nimeni e cap, cu totii fac ce e mai bine pentru turma. Daca unul o ia razna, e "mancat". "Animale nebune" au aparut tot ca urmare a interventiei omului; fie ca e vorba de animalele de companie, fie de animale salbatice separate de pui de parintii lor (ucisi de braconieri, de cele mai mult ori), pe care n-a avut cine sa-i mai invete regulile speciei respective.
La noi in tara, nu-mi dau seama cine sau ce a cauzat "dezumanizarea" anumitor categorii de oameni, mai ales prin zonele rurale, sau la periferia oraselor, sau in comunitatile de rromi ( sau acolo poate e normal fenomenul?).
Am deviat rau de la subiect, dar poate e mai interesant decat ce se discuta inainte.
Vechi 31.08.2011, 15:23:27
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nu, doar sa se duca sa se spovedeasca.
Sunt de acord, dar nu trebuie sa transformam spovedania in "cos de gunoi"; pacatuim, ne spovedim, apoi o luam de la capat. Desigur unele pacate obligatoriu le vom repeta, dar parca ideea era sa incercam sa nu le mai facem macar pe alea grave. Daca odata pe saptamana, sa zicem, am intalnire cu prietenul meu imaginar, si apoi ma duc la spovedanie, e ca si cum mi-as propune sa tin regim si cand as manca ceva mai greu, as lua un laxativ sa ma "epurez"( sau as face ce fac alte nebune, stiti voi mai bine).
Vechi 31.08.2011, 15:27:49
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ce intelegi dumneata prin " adolescent dezlantuit " ?
Nu-i de musai sa fie adolescent, poate sa fie si om in toata firea, ba chiar sa se apropie de meno/andropauza, ca sa il incerce si sa nu-si poata stapani dorintele sexuale.
Problema e ca adolescent fiind si stiind ca "nu e voie", si tu totusi nu ai putut rezista, sa nu fii atat de socat incat sa te autoinvinovatesti peste masura. Se spune ca diavolul cand te ispiteste sa faci un pacat, ti-l arata neinsemnat, iar dupa ce l-ai facut si ai remuscari, ti-l arata mult mai grav, ca sa te cuprinda deznadejdea.
Vechi 31.08.2011, 15:35:21
Altair Altair is offline
Banned

Data înregistrării: 31.08.2011
Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Asa cum ne propunem, de exemplu, sa nu dam vanturi in public (ma scuzati). Nu ar fi un pacat, dar ar fi rusinos pentru noi si neplacut pentru ceilalti.
Tot stau sa ma gandesc, oare cand nu suntem in public, poti sa tragi un vant sau tot rusinos e?
Vechi 31.08.2011, 15:38:27
Altair Altair is offline
Banned

Citat:
Daca odata pe saptamana, sa zicem, am intalnire cu prietenul meu imaginar, si apoi ...
am vazut bine?
Vechi 31.08.2011, 15:46:45
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Altair Vezi mesajul
am vazut bine?
Era o metafora, am uitat sa pun ghilimelele de rigoare. Vroia sa insemne "am o fantezie sexuala, cu sau fara finalitate".
Vechi 31.08.2011, 15:47:50
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Altair Vezi mesajul
Tot stau sa ma gandesc, oare cand nu suntem in public, poti sa tragi un vant sau tot rusinos e?
Nu, dar e preferabil sa nu fii intr-un spatiu inchis
Vechi 31.08.2011, 15:56:04
Altair Altair is offline
Banned

Citat:
Nu, dar e preferabil sa nu fii intr-un spatiu inchis
http://www.youtube.com/watch?v=H_BGyLZhY40
Vechi 31.08.2011, 16:00:23
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Apropo de treaba asta, daca cineva spune "eu si prietenul meu imaginar am fost saptamana trecuta la Paris" zice lumea ca e nebun, insa daca zice doar "eu si prietenul meu am fost saptamana trecuta la Paris", e doar mincinos.
De multe ori si cu Dumnezeu e la fel ca si cu prietenii imaginari : e mai bine sa-i tii pentru tine. Probabil cu totii avem, sau am avut vreodata, dar e o conventie tacita sa nu vorbim despre asa ceva. Desigur despre Dumnezeu avem voie sa vorbim (inca), dar depinde de context si sa nu exageram.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce intelegeti dumneavoastra prin desfranare? AGabriela Generalitati 83 23.02.2024 19:19:51
Totul despre spovedanie iosif Pocainta 42 13.08.2011 00:01:59
Totul despre catolicism strajeru Biserica Romano-Catolica 7 15.12.2007 04:48:31
"A intelege totul inseamna a ierta totul" irina77 Generalitati 12 21.11.2006 10:31:25