Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.04.2012, 13:36:14
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Lăudat fie Isus!
Nimic înseamnă într-adevăr nimic ca și concept, iar vidul este același lucru redat conform simțului tactil(lipsa oricărui stimulent tactil, chiar și a aerului), iar întunericul redat conform văzului(lipsa luminii); părerea mea; ce e liniștea altceva decât lipsa oricărui zgomot? Nu știu cum s-ar numi asta ca lipsă a mirosului sau a gustului.

Inteligent Design nu împacă varza cu capra, ci omoară capra pentru că a fost conceput(de ateiști) ca să înlocuiască predarea religiei în școlile americane cu o materie care s-ar fi vrut a deveni ”știință”. Același pr. Goerge Coyne acordă un interviu demolator omului de ”știință” Richard Dawkins, ”biologul” de care s-a auzit doar ca militant al Inteligent Design.
http://www.youtube.com/watch?v=po0ZM...feature=relmfu

Oamenii primitivi sunt ca animalele, ei evoluează și încep să cunoască valorile morale pe care încet-încet și le însușesc, apoi le promovează educându-și copiii conform acestor valori și modificându-le concepția de viață; firea omului este decăzută și păcătoasă datorită intinctelor trupești de care sufletul este legat și ”orbit”, el(sufletul) trebuind să lucreze ca să nu se lase dominat de aceste instincte, iar apoi să le domine complet precum Cristos.
Deci mai întâi oamenii devin credincioși, apoi propovăduitori, mărturisitori, mucenici, sfinți, apoi îngeri, dar nu după socoteala omului(chiar dacă unii devin inițiați), ci după voia Domnului.
8. Cel ce seamănă în trupul său însuși, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viață veșnică.(Gal6,8)

În acest sens nu există dovezi, ci credință tare, deoarece pentru evoluție e nevoie de bunăvoința și strădania omului, iar ca urmare a credinței, prin reverberație se ajunge la descoperirea și aprofundarea înțelepciunii.
Nimicul nu inseamna vid ci ca nu exista acel spatiu.Numim vid spatiul gol din univers in care nu exista nimic material dar totusi acel spatiu exista.Tot spatiul despre care vorbim se afla inauntrul universului nostru.
Intelligent Design nu a fost conceput de ateisti ci de oameni care cred intr-un Creator.Dawkins nu e un suporter al Intelligent Design ba chiar dimpotriva.Cred ca incurci lucrurile un pic.Interviul ala nu e demolator ci oamenii aia se perie reciproc pentru ca amandoi cred in acelasi lucru.
Vechi 05.04.2012, 13:50:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
In scolile publice din SUA nu s-a predat niciodata religia in modul in care este ea predata azi in Romania, acest lucru fiind interzis de Constitutia SUA.
Amice te inseli.Exista chiar un proces faimos in anii 20 din secolul trecut cand fundamentalistii evolutionisti au incercat sa impuna predarea TE in scoala si au pierdut. Apoi in anii 60 religia a fost scoasa din scolile din USA.
Vechi 05.04.2012, 18:14:06
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Lăudat fie Isus!
Citat:
Intellgent Design nu a fost conceput de catre atei, ci este o "creatie" a fundamentalistilor crestini din SUA; este practic acelasi lucru ca si creationismul, dar se folosete un limbaj ceva mai elevat din punct de vedere stiintific in incercarea de a avea aparenta de teorie stiintifica. Nu este decat un mijloc prin care unele cercuri religioase din SUA au incercat includerea prin aceasta noua denumire de "Intelligent Design" a creationismului in scolile publice americane. Recent si aceasta incercare a esuat, dovedindu-se in justitie ca Intelligent Design nu este o stiinta si deci nu are ce cauta in scoli.
In scolile publice din SUA nu s-a predat niciodata religia in modul in care este ea predata azi in Romania, acest lucru fiind interzis de Constitutia SUA.
Dawkins nu promoveaza ideea Intellgient Design, ci teoria evolutiei.
Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
...Intelligent Design nu a fost conceput de ateisti ci de oameni care cred intr-un Creator.Dawkins nu e un suporter al Intelligent Design ba chiar dimpotriva.Cred ca incurci lucrurile un pic.Interviul ala nu e demolator ci oamenii aia se perie reciproc pentru ca amandoi cred in acelasi lucru.
Oare asta ați dedus din linkul postat de mine sau v-ați informat din alte surse?
Eu am înțeles cu totul altceva și zic că ei nu pot crede în același lucru pentru că au intenții diferite.

În linkurile următoare(Concepții greșite despre ateiști, Un ateist cheamă la arme, Aroganța religioșilor, Cineva cu inteligența lui Isus trebuia să fie ateist) se dovedește că nu aveți dreptate:
http://www.youtube.com/watch?v=FVg3t...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VxGMq...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=SC58v...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=dQ5QG...eature=related
(dar și multe altele)

Last edited by Demetrius; 05.04.2012 at 19:09:46.
Vechi 05.04.2012, 20:11:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Lăudat fie Isus!
Oare asta ați dedus din linkul postat de mine sau v-ați informat din alte surse?
Eu am înțeles cu totul altceva și zic că ei nu pot crede în același lucru pentru că au intenții diferite.

În linkurile următoare(Concepții greșite despre ateiști, Un ateist cheamă la arme, Aroganța religioșilor, Cineva cu inteligența lui Isus trebuia să fie ateist) se dovedește că nu aveți dreptate:
http://www.youtube.com/watch?v=FVg3t...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=VxGMq...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=SC58v...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=dQ5QG...eature=related
(dar și multe altele)
Care ar fi intentiile lor diferite ? Tu ai ascultat interviul ala ? Eu daca as fi fost catolic m-as fi simtit jignit .
Vechi 05.04.2012, 20:18:10
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
Amice te inseli.Exista chiar un proces faimos in anii 20 din secolul trecut cand fundamentalistii evolutionisti au incercat sa impuna predarea TE in scoala si au pierdut. Apoi in anii 60 religia a fost scoasa din scolile din USA.
In scolile de stat din SUA nu pot exista ore de religie predata confesional, ca la noi, asta am vrut sa spun. Acest lucru il interzice Constitutia lor, dar este foarte adevarat ceea ce spui ca pana in anii 60 la biologie la ei se preda creationismul (cel putin in unele parti ale SUA), pentru ca in interpretarea lor creationismul, la modul general, nu insemna favorizarea unei anumite religii.
Vechi 05.04.2012, 20:29:01
Senior Member

Implicit

Citat:
In scolile de stat din SUA nu pot exista ore de religie predata confesional, ca la noi, asta am vrut sa spun. Acest lucru il interzice Constitutia lor, dar este foarte adevarat ceea ce spui ca pana in anii 60 la biologie la ei se preda creationismul (cel putin in unele parti ale SUA), pentru ca in interpretarea lor creationismul, la modul general, nu insemna favorizarea unei anumite religii.
Este adevarat ca au existat dezbateri aprinse dar in interiorul crestinismului pentru ca in SUA sant multi protestanti si catolici si nu cadeau de acord asupra versiunilor Bibliei care ar trebui sa se foloseasca in scoli dar daca o sa citesti mai mult o sa descoperi ca exact ca si la noi majoritatea scolilor au fost infiintate si sustinute de crestini si in mai toate manualele se folosea Biblia de exemplu ca sa se invete alfabetul, in loc de Ana are mere ei foloseau un citat din Biblie.La fel cum la noi in trecut copii aveau abecedarul si ceaslovul.
Deci nu avea cum sa fie ca la noi pentru ca este un popor diferit nu exista o larga majoritate care sa apartina unei anumite confesiuni
Vechi 05.04.2012, 20:45:08
Senior Member

Implicit

Si uite ca oamenii religiosi nu erau niste tampiti, cam toata stiinta a fost inventata de oameni religiosi.Credinta in Dumnezeu nu impiedica omul sa gandeasca si cei care spun ca ar trebui ca crestinii sa traiasca la fel cum traiau oamenii in epoca de piatra ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inainte sa vorbeasca. Maxwell,Pascal,Pasteur,J.J. Thomson,Tesla si sute de alte minti stralucite au fost oameni religiosi.E ca si cum cineva ar spune ca ateii ar trebui sa renunte la curentul electric pentru ca Tesla credea in Dumnezeu.
Vechi 06.04.2012, 13:34:05
vladstejaru vladstejaru is offline
Member

Data înregistrării: 20.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Si uite ca oamenii religiosi nu erau niste tampiti, cam toata stiinta a fost inventata de oameni religiosi.Credinta in Dumnezeu nu impiedica omul sa gandeasca si cei care spun ca ar trebui ca crestinii sa traiasca la fel cum traiau oamenii in epoca de piatra ar trebui sa se gandeasca de 2 ori inainte sa vorbeasca. Maxwell,Pascal,Pasteur,J.J. Thomson,Tesla si sute de alte minti stralucite au fost oameni religiosi.E ca si cum cineva ar spune ca ateii ar trebui sa renunte la curentul electric pentru ca Tesla credea in Dumnezeu.
Adevarul este ca e complicata viata, si evolutia: http://en.wikipedia.org/wiki/Error_t...28evolution%29
Vechi 06.04.2012, 21:18:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladstejaru Vezi mesajul
Adevarul este ca e complicata viata, si evolutia: http://en.wikipedia.org/wiki/Error_t...28evolution%29
Nu inteleg ce vrei sa arati cu linkul asta ...cred ca unii oameni se complica singuri :)
Vechi 24.04.2012, 17:47:10
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

După 90 de ani creaționismul va fi predat din nou în școlile din Tennessee

Stirea in limba romana
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Subiect închis

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45