![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt totusi niste diferente.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodocsii nu se poate spune ca se mandresc cu credinta lor, doar o marturisesc. La fel, cineva care spune ca o zebra are patru picioare nu spuen asta ca sa se mandreasca, ci ca asta e adevarul. Dar cineva care crede ca zebra are doua picioare i s-ar putea parea ca acela se mandreste. Dreapta credinta mantuitoare nu are cum sa fie ineficienta, are aceeasi eficienta ca oricand dar doar pentru cine vrea. Nu se poate ca la alte religii sa impunem credinta si altora chiar daca aceia nu vor. Iar azi sunt mai multi ortodocsi decat au fost vreodata in istorie crestini, ca numar. Cine e pregatit pentru mantuire gaseste Dumnezeu o cale sa ajunga la adevar si la BO, dar cine nu este poate sa fie si in mijlocul ortodoxiei ca nu se converteste la ortodoxie. Si pe forum au fost multi eterodocsi care au auzit multe despre ortodoxie, dar nu am auzit pana acum sa se converteasca cineva. E si problema noastra, daca aud de la unii ortodocis ca "merge si asa" si se pot mantui linistiti si asa ce rost mai are sa vina la adevar? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa nu persoana lui Luther ma preocupa pe mine neaparat, ci unii care stau doar si striga :" Huo, ereticul!" fara sa ridice macar un deget ca sa mantuiasca acesti eretici, demonstrand cu fapta, nu numai cu gura, ca a lor credinta este cea mai buna. Caci din exterior ereticul nu vede o diferenta prea mare intre unul care se lauda cu singura credinta adevarata si altul, care tot cu asta se lauda... Catalin, zebra aia mai trebuie si aratata... Stie brazilianul sau mongolul ca tu ai o zebra cu doua picioare? Caci ei au vazut-o doar la np...aia o mai si arata uneori pe langa faptul ca zic ca o au.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 16.05.2012 at 20:00:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar daca Adevarul e unul singur, fiecare om are acces la el conform cunoasterii sale si a circumstantelor (vezi ce spune Doriana) si cu toata straduinta ar putea sa vada doar o parte a adevarului, insa mergand cu inima curata si cu mintea neintunecata, poate razbi prin lume spre lumina lui Dumnezeu, facand cele ale ortodoxiei. Ce cuvant de aparare vom avea noi, ortodocsii, in fata lui Dumnezeu, care ne-a dat Adevarul deplin daca ne abatem de la el? Raspunderea noastra este cu siguranta mai mare decat a unui brazilnian nascut si crescut intr-o familie penticostala.
Last edited by ioanna; 16.05.2012 at 20:41:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A fost un deschizator de drumuri in directia ereziei si a schismei. Ceea ce sunt azi e produsul a celor ce s-au intamplat in ultimii cativa zeci de ani, doar Dumnezeu stie cine/ce as fi fost atunci. Eu nu sunt Dumnezeu. Citat:
Citat:
Cum poate un om sa faca un orb sa vada? Doar Dumnezeu poate si numai daca orbul vrea sa vada, nu este in Sf. Scriptura un singur caz de orb care sa-i convina statutul de orb, sa vrea sa fie orb si totusi Dumnezeu sa-l vindece de orbire. |
|
|||
|
|||
![]()
...spui tu Alin, facand aluzie la fratele nostru Nicolae. Si ai dreptate. Cuvantul acesta este inspirat de la Hristos care spune: "Ucenicul nu este mai presus de invatatorul sau, nici robul mai presus de domnul sau." (Mat.10:24)
Asa nici el, nici eu si nici tu, nici unul nu suntem mai mari decat crezul nostru, nu ne ducem mai sus decat marturia noastra de credinta. Foarte adevarat. Si cum marturia noastra de credinta are in vedere pe Hristos ce ne putem dori mai mult decat atat? in El avem viata, miscarea si fiinta. In El avem rascumpararea si prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau. Ce putem nadajdui a avea mai mult sau ce putem a fi mai mult decat atat? Noi nu putem sa fim mai mult decat El si nu ne dorim nimic mai mult decat sa fim gasiti deplin in El, Iisus Hristos, Domnul in care ne punem toata credinta noastra. Iata, El este Crezul nostru inaintea lui Dumnezeu, Tatal. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
E biserica plina de sfinti? Dar unde sunt, ma rog? Pe un munte sau in carti de istorie? Prea departe de ereticul care locuieste intre neo-protestanti sau catolici. Lasandu-i insa pe necrestini, macar de crestinii ei de s-ar putea ocupa BO, caci prea multi sunt ca niste oi fara pastor...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 16.05.2012 at 23:00:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Cea mai apreciata stare la oamenii cu care a stat de vorba Domnul Isus a fost sinceritatea.Ca dovada ca cei sinceri au primit intotdeauna raspunsuri favorabile ca sa zicem asa,femeia samariteanca L-a recunoscut ca Mesia,Nicodim nu stia ce vrea, dar a afirmat un adevar ,,Învățătorule, știm că ești un Învățător venit de la Dumnezeu; si a primit un raspuns dupa nevoia si framantarile inimii lui...Cand il cautam pe Dumnezeu incercam sa fiu cat se poate de sincer in cautarile mele, adica putem spune in rugaciuni .Daca esti sincer si cauti un raspuns,ai o nelamurire, poate si primesti raspunsul aici pe forum,poate l-ai si primit si poate l-ai trecut cu vederea.important e sa fi SINCER ca si Nicodim din ex.nu stia ce vrea dar fiind manat de o dorinta sincera a primit raspunsul .Cei care sunt sinceri vor primi raspunsuri pentru a li-i se satisface setea de Dumnezeu IL vor gasi pe Isus chiar daca nu-L cauta.Raspunsurile doar El le da ,si unii din noi suntem doar ca niste postasi care le ducem.Deci sa nu ne mai uitam la postasi ci la ce aduc ei din partea Celui ce trimite.Am scris asta vizavi de un topic in care cineva intreaba ceva,primeste un raspuns dar il ignora si filozofeaza mai departe.El nu doreste raspuns ,ci doar filozofeaza si atunci cu adevarul in fata nu-l poate vedea ca e orb,,,apropo de ce-ati scris mai sus,,caci nesinceritatea lui e orbirea lui.Asta le reprosa Domnul si fariseilor.Domnul sa ne ajute sa fim sinceri ca sa putem vedea!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rezultate triplu test | Mirela0110 | Generalitati | 6 | 11.11.2010 13:01:12 |
Dialogul ,intre sinceritate si viclenie | flying | Generalitati | 3 | 08.06.2010 23:30:04 |
Un nou test sangvin detecteaza cancerul cu sase ani înainte de formarea tumorilor | absolutep0wer | Generalitati | 7 | 08.06.2010 19:58:39 |
|