![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Superba...!Domnul sa te binecuvanteze Urzicuta.
|
|
||||
|
||||
![]()
RUGACIUNE de Vasile Militaru
Preacurata Maica, Pururea Fecioara, Sufletul din mine nu-l lasa sa moara Ci trimite-i, Sfanta, peste el, de sus, Mila ta cea mare, mila lui Iisus Ingeri imprejuru-mi fa sa se-adune, Sa-mi arate calea catre cele bune, Sa-mi indrepte pasii pe cararea milei La-nceputul noptii, la-nceputul zilei. Bietului meu suflet sa-i dea viata noua, Sa rasfranga cerul, ca un bob de roua. Plin de umilinta, cu adanci suspine, Sufletu-mi la tine vine sa se-nchine. Mila ta din ceruri peste el coboara, Maica preacurata, Pururea Fecioara. DOAMNE AJUTA! cu mult drag,icamilin |
|
|||
|
|||
![]()
Omar Khayyam:(redau aproximativ)
Oricat mi te stradui astazi sa-l apuci in maini pe Maine si-orice cugeti despre Maine,fara noima va ramane! Chiar de n-ai nici o dorinta,nu scapa aceasta clipa: nu se stie restul vietii cat te-o tine sub aripa. (desi nu este nichifor Crainic..sa luam aminte..) |
|
|||
|
|||
![]()
Ruga mea e fara cuvinte.
si cantul,Doamne mi-e fara glas. Nu-ti cer nimic.nimic ti-aduc aminte. Din vesnicia Ta nu sunt macar un ceas. Nici rugaciunea poate nu mi-e rugaciune Nici omul meu nu-i,poate omenesc ard catre tine-ncet ca un taciune te caut mut,te-nchipui,te gandesc. .................................. Tare sunt singur Doamne si piezis! Copac pribeag uitat in campie Cu fruct amar si cu frunzis Tepos si aspru-n indarjire vie. Tanjesc ca pasarea ciripitoare sa se opreasca-n drum, sa cante-n mine si sa zboare prin umbra mea de fum. ...............................In rostul meu Tu m-ai lasat uitarii si ma muncesc din radacini si sanger trimite Doamne semnul departarii din cand in cand,cate un pui de inger, sa bata alb din aripa la luna sa-mi dea din nou povata ta mai buna. |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciune,Adrian maniu(poet minor)
In cumpana Ta Doamne,mi-e sufletul povara Hulit-am,blestemat-am si-am risipit desfraul. As vrea sa-mi curat gandul si sa il spal in raul Ce se dezgheata-n muget,sub salcii primavara. Nu ma lasa-n prapastii in care-am cobora nu ma lasa-n pierzarea,in care am cazut Trufia mea prefa-o in rama rozand lut. Am fost cum numai iadul si eu puteam sa fiu. Cu mainile manjite si gura mea spurcata Iti cer iertare,Doamne,Tu care esti tot tata In voia Ta sunt inca nemrnicul tau fiu... Scoboara-te in tina ce clocoteste-n mine -si soarele luceste-n mocirla de pe drum- Asculta pocairea,pedeapsa ta de-acum mi-o da..precum la altii le daruiesti un bine. Caci infruntand urgia,imi veselisem trupul, stralucitor ca raza de mana intre ploi. In fiecare cuget am altoit puroi. Mai imputit ca porcul am fost,mai crud ca lupul. Tu mult prea milostive,m-ai incercat prea tare Sunt neghina pe care o-ndepartezi din arii, In via ta sunt strugur ca sa imbat talharii, Osanda mi-e-nceputa de-acum din asteptare. (rugaciune,Adrian maniu) |
|
|||
|
|||
![]()
va rog postati poezii in continuare..de ce v-ati oprit?Nichifor Crainic are cineva o poezie frumoasa..am pierdut sg.volum de versuri pe care il aveam.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cuvantul Tau - de Nichfor Crainic
Cuvantul Tau n-ajunge pan-la mine. Ascult in haos si nimic n-aud. Vorbesti ca din adancuri submarine: Talazuri bat, urland in tarmul ud. Esti maduva ce suie viata-n muguri, In coaja lumii eu sunt faldul spart; Te-ncingi cu mii de inelare cruguri Ce, unduind spre margini, ne despart. Cuvantul Tau n-ajunge pan-la mine. Astept porunca lui ca un argat: La marginea mosiilor divine Ma simt murind si-n seama nebagat. Cuvantul Tau e clopotul din turla, Vibrand zadarnic peste-un baragan, cand intre Tine si-ntre mine urla Pacatul meu cu glas de uragan. |
|
|||
|
|||
![]()
Nichifor Crainic,Rugaciunea din amurg
Ma rog si pentru vii si pentru mortii mei Tot una-mi sunt acuma partasii si dusmanii Cu ei deopotriva mi-am sfaramat eu anii Si dragostea si vrajba le-am impartit cu ei. Pe morti in rugaciunea de seara mi-i culeg Acestia sunt, Doamne, iar eu printre morminte Au fost in ei avanturi si-au fost pogoraminte putin in fiecare, in toti am fost [...} De acelasi autor, Lauda Tu ,cel ce te ascunzi in eterna-ti amiaza Si lumea o spanzuri in haos de-o raza Metanie Tie, Parinte Izvod nevazut al vazutelor linii Ma scalzi si pe mine in unda luminii Un mugur de carne fierbinte Sunt duh invalit in naluca de huma Sunt om adraslit dintr-un tata si-o muma Dar sunt neraspunsa-ntrebare Ce glas destoinic sa-mi spuna-incotro e Oceanul de somn ce icnind[...] Si de acelasi, Nichifor Crainic: Prinos Intaiul gand Ri se cuvine Tie Putere creatoare Tu care faci din patimi poezie Cum zamislesti di mlastini statatoare O candela de nufar argintie dincare-si urca flacarile line Festilele de galbenele stamine Intaiul dor Ti se cuvine Tie Intaiul dor ce ma desface in soare Sub auria razelor ninsoare Ca floarea unui crin Cand mugurul se sparge, de frumusete plin Intai cant, Ti se cuvine Tie, Intai cant[...] Cu noi este Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Cantecul potirului - de Nichifor Crainic
Cand holda taiata de seceri fu gata, Bunicul si tata Lasara o chita de spice-n picioare Legand-o cucernic cu fir de cicoare; Iar spicele-n soare sclipeau matasos Sa-nchipuie barba lui Domnu Hristos. Cand painea-n cuptor semana cu arama, Bunica si mama Scotand-o sfielnic cu semnele crucii, Purtau parca moaste cinstite si lucii Ca painea, dand abur cu dulce miros, Parea ca e fata lui Domnu Hristos. Si iata potirul la gura Te-aduce, Iisus Hristoase, Tu jertfa pe cruce, Hraneste-ma, mama de sfant Dumnezeu Ca bobul in spice si mustu-n ciorchine Esti totul in toate si toate prin Tine, Tu, painea de-a pururi a neamului meu. Din coarda de vita ce-nfasura crama Bunica si mama Mi-au rupt un ciorchine spunandu-i povestea; Copile, graira, broboanele-acestea Sunt lacrimi de mama varsate prinos La casnele Domnului nostru Hristos. Apoi, cand culesul de struguri fu gata, Bunicul si tata In joc de calcaie zdrobind nestemate, Ce lasa cu rana siroaie-nspumate Copile, graira, e must sangeros Din inima Domnului nostru Hristos. Si iata potirul la gura Te-aduce, Iisuse Hristoase, Tu jertfa pe cruce; Adapa-ma, seva de sfant Dumnezeu. Ca bobul in spice si mustu-n ciorchine Esti totul in toate si toate prin tine, Tu, vinul de-a pururi al neamului meu. Podgorii bogate si lanuri manoase, Pamantul acesta, Iisuse Hristoase, E raiul in care ne-a vrut Dumnezeu. Priveste-Te-n vie si vezi-Te-n grane Si sangera-n struguri si frange-Te-n paine, Tu, viata de-a pururi a neamului meu. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc..nu am mai citit N.Crainic de vreo 4 ani,daca exista online rog pe cineva sa ma informeze cum sa descarc
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum s-a dorit sa se indemne la ura interetnica in Covasna si ce a iesit | mihailt | Generalitati | 30 | 28.12.2012 20:18:13 |
Apel catre suflete! | cat_ioan5 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 08.02.2011 09:59:22 |
Sapte suflete | aureliapopescu | Generalitati | 6 | 08.04.2010 12:41:43 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
PARINTELE ARSENIE BOCA MARE INDRUMATOR DE SUFLETE | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 12.01.2009 01:18:43 |
|