Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2008, 19:43:15
valivalivali valivalivali is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

de acord
in Biblie nu e scris TOT!
chiar Sf. Ap. Ioan spune asta.
si sunt multe lucruri transmis prin viu grai.insa acest mijloc este destul de indoielnic...(viul grai)
nu crezi?
si in plus, avem Scriptura, pe care daca o traim, avem viata vesnica!Am implinit noi TOT din scriptura astfel incat avem nevoie de alte si alte reguli?eu cred ca nu!
Reply With Quote
Vechi 01.05.2008, 18:36:08
TFL TFL is offline
Banned

Data înregistrării: 02.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valivalivali
de acord
si sunt multe lucruri transmis prin viu grai.insa acest mijloc este destul de indoielnic...(viul grai)
nu crezi?
si in plus, avem Scriptura, pe care daca o traim, avem viata vesnica!Am implinit noi TOT din scriptura astfel incat avem nevoie de alte si alte reguli?eu cred ca nu!
in BIBLIE e scris TOT ce e nevoie pt un crestin.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2008, 21:56:19
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Asa este TFL, "in BIBLIE e scris TOT ce e nevoie pt un crestin". In Biblie, Dumnezeu a spus absolut tot ce este de trebuinta a spune oamenilor. Biografia fiecarui om - a fiecaruia, fara exceptie - se gaseste in Biblie. De esti intristat, vei afla in Biblie mangaiere; de esti suparat, vei afla bucurie; de esti manios - impacare; de esti poftitor - infranare; de esti nesabuit - intelepciune; de esti rau - bunatate; de esti un ucigas - mila si indreptare; de iti urasti aproapele - dragoste. Insa, nu uita si de Sfanta Traditie. Altfel, este pericol de inec.

Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 00:28:50
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de ancah
II Timotei 2,2: "Si cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fata, acestea le incredinteaza la oameni credinciosi, care vor fi destoinici sa invete si pe altii."
si cele auzite de la Pavel le avem acum scrise pe paginile Scripturii....

ai jucat vreodata telefonul fara fir?

daca avem Sursa, de ce sa nu citim direct?

Domnul sa ne binecuvanteze!
Am jucat si eu telefonul fara fir, dar acesta este un joc copilaresc si nu are legatura nici cu biblia si nici cu Sfanta Traditie.
In biblia ortodoxa scrie Sf. Apostol Petru referitor la talcurea Sfintei Scripturi:

"20 Aceasta stiind dinainte ca nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia; 21 Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait , purtati fiind de Duhul Sfant".

Ar fi prea multe de spus, dar s-au spus de atatea ori, incat nu-si mai are rostul repetarea, daca cei care contesta Sfanta Traditie nu pun mana sa citeasca si sa se documenteze cu privire la Sfanta Traditie. Sfintii Parinti care au participat la cele 7 Sfinte Sinoade Ecumenice, sunt totodata si autori de omilii,care sunt luari sub lupa a textelor biblice, intru Duhul Sfant. Deci ei nu interpreteaza cu de la ei putere, ci sub influenta Duhului Sfant.
S-au facut afirmatii, conform carora Sfanta Traditie nu ar respecta Sfanta Scriptura si alte babilonii asemanatoare. Puneti mana si cititi si veti vedea ca acest lucru, pe care il afirmati voi, cei care apartineti religiilor neoprotestante, nu corespunde adevarului.
Sa citim direct din biblie, si sa citim interpretarea Sfintilor Parinti, ca sa fim siguri ca am inteles corect.
Dar daca nu puneti mana sa cititi, atunci nu faceti altceva, decat sa bateti pasul pe loc si sa va bagati in cap idei gresite despre biblie. Biblia trebuie citita si inteleasa corect. Asa ne cere Sf. Apostol Petru.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 00:42:17
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TFL
Citat:
de acord
nu crezi?
in BIBLIE e scris TOT ce e nevoie pt un crestin.
In biblie nu scrie tot ce trebuie sa stie un crestin. Sa-ti dau un exemplu: Iisus Hristos a scos anumiti draci, care se scot numai cu post si rugaciune.
Cam ce citim despre post in biblie? Cate amanunte practice ne sunt date?
In schimb daca citesti Omilia despre post a Sfantului Vasile cel Mare, vei putea sa te informezi in mod exhaustiv despre post. La fel despre mandrie, sau despre manie, despre betie, etc. Problemele sunt dezbatute clar si in detaliu, astfel incat sa intelegem si sa nu lasam loc nici unui dubiu.
Sfintii Parinti au scris interpretatri ale Vechiului Testament precum si ale Noului Testament. Limbajul clar si precis face ca lectura sa fie placuta si in acelasi timp folositoare.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 00:46:13
ancah
Guest

Implicit

luari sub lupa ale textelor biblice...
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 00:51:40
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
luari sub lupa ale textelor biblice...
Dar vedeti cum e: sectarii "s-au predat" si nu mai au nevoie de "lupa", ei inteleg totul, pastorii lor care ieri erau zugravi, azi talcuiesc biblia si sunt in stare doar pt ca "s-au predat". Si proorocii apar la ei peste noapte si tot asa si dispar etc.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 07:27:25
ancah
Guest

Implicit

Ei, asta da, mandrie!
Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 18:33:24
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
In biblie nu scrie tot ce trebuie sa stie un crestin. Sa-ti dau un exemplu: Iisus Hristos a scos anumiti draci, care se scot numai cu post si rugaciune.
Cam ce citim despre post in biblie? Cate amanunte practice ne sunt date?
In schimb daca citesti Omilia despre post a Sfantului Vasile cel Mare, vei putea sa te informezi in mod exhaustiv despre post. La fel despre mandrie, sau despre manie, despre betie, etc. Problemele sunt dezbatute clar si in detaliu, astfel incat sa intelegem si sa nu lasam loc nici unui dubiu.
Sfintii Parinti au scris interpretatri ale Vechiului Testament precum si ale Noului Testament. Limbajul clar si precis face ca lectura sa fie placuta si in acelasi timp folositoare.
matei 6,16.....cam ce zice Iisus despre post :"Când postiți, să nu vă luați o înfățișare posomorâtă, ca fățarnicii, care își sluțesc fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun, că și-au luat răsplata.Ci tu, când postești, unge-ți capul, și spală-ți fața,ca să te arăți că postești nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti."

sunt ceva detalii aici.....sau nu?

Reply With Quote
Vechi 02.05.2008, 18:35:10
TFL TFL is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ei, asta da, mandrie!
cu mindria tre sa luptam toti.
unii sunt mindrii de faptul ca sunt "umili".asta e un paradox.....da exista
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biblia AlexieOmulLuiDumnezeu Rugaciuni 0 19.09.2011 17:33:45
Traditia in perioada intertestamentala BenHur Despre Sfanta Scriptura 2 24.11.2010 13:23:49
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06
biblia The_Fallen Despre Biserica Ortodoxa in general 28 04.10.2009 12:47:18
Despre Traditia in Biserica ORTodoxa Contemporana tudor Despre Biserica Ortodoxa in general 28 07.01.2007 19:51:44