![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...o fi penibil si enervant,insa,din pacate numai barbatii pot fi duhovnici,si deci,indreptatiti pe plan spiritual sa-si dea cu parerea asupra acestui pacat al femeii...bine-nteles,care-l are intotdeauna complice pe barbat,sau iresponsabilitatea barbatului.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut ieri pe un post TV despre sutuatiile delicate in pragul sarbatorilor,ale unor femilii defavorizate si m-a apasat pe suflet aceasta realitate.De asemenea,am vazut o familie cu 10 copii,extrem de saraci,insa f.bogati sufleteste,iar copii chiar talentati si inclinati spre studiu,atat cat le permitea constiinta in mediul respectiv.M-a impresionat nespus atitudinea spirituala a mamei,o femeie atat de simpla,care a afirmat cu atata intelepciune;"e greu,dar prin copii imi simt sufletul in siguranta!".Extraordinara afirmatie!
M-a smerit instantaneu,mi-a umilit,indirect,pentru ca eu am doar un copil,iar in planificarile familiale nu mai dorim un alt copil...Nu stiu cum poate o femeie sa aiba atata forta de-a creste 10 copii,este aproape de neimaginat o astfel de putere,insa pentru mine este foarte greu.Mi se pare o responsabilitate enorma conceperea si cresterea copiilor,de aceia,efectiv,nu ma simt in stare sa-mi asum o astfelde situatie,care presupune multa rabdare si curaj.Sau poate ca la unele persoane aceasta se manifesta sub un oarecare semn al inconstientei.Nu stiu!Dar stiu ca nu ma simt in stare,nici din punct de vedere al sanatatii,nici mental ca sa mai pot face fata altor copii,si de aceia prefer sa nu ajung in sitatia de-a dispera si de-a nu mai reusi sa o scot la capat. Am observat ca multe dintre familii se ajuta reciproc,in cresterea copiilor,eu insa,nu detin o astfel de familie,si ca atare,nu am unde-mi lasa copilul nici macar o ora daca am de infaptuit ceva.De aceia sunt ferm constienta de ceea ce implica cresterea copiilor,inclusiv din punct de vedere psihologic fata de educatia acestora,lucru luat f.putin in consideratie de familiile cu copii multi. De un an si ceva tin la mine o nepotica...numai eu stiu de cata rabdare este nevoie,a fost o relatie foarte dificila intre ea si baiatul meu,intre care exista o diferenta de,doar 9 luni.Mereu dispute,tipete,capricii,incapatinare,boli si alte lucruri...care s-au dublat.Unii afirma ca,unde-i unul,al doilea nu se mai simte.Eu am experimentat acest lucru,si stiu sigur ca unul inseamna unu,iar doi inseamna,de asemenea doi...responsabilitati si rabdare dublate.Sunt cu-adevarat minunati,le admir inocenta...dar nu pot,efectiv nu pot mai mult. |
|
|||
|
|||
![]()
Roxana ce e important deja ai inteles ,ca regreti ce ai facut si ca incerci sa faci sa fie bine.Crede in puterea ta si crede in Dumnezeu cu toata inima ta si vei vedea ca vei gasi raspunsul singura.Domnul iti va arata calea si te va calauzii,roagate in continuare si vei vedea ca vei primi un raspuns.
|
|
|||
|
|||
![]()
multumesc frumos pentru sfaturi alexa.oni . asa voi face! nu stiu daca voua vi se intampla dar am momente cand ma cuprind ispitele si indoielile.citesc in fiecare zi rugaciunea la vreme de ispita ca sa ma mai linistesc. am momente in care ma indoiesc (dar fara voia mea) si de existenta lui dumnezeu. am seri sau dimineti cand fac rugaciune seaca. dar merg inainte cu staruinta si dumnezeu sa ajute neputintei, nestiintei si necredintei mele!duhovnicul mi-a spus sa ma rog si atat chiar daca uneori rugaciunea este mai seaca, si sa nu astept raspuns de la dumnezeu imediat . eu am cazut si am nevoie de multe rugaciuni sa ma ridic dar tot asa de mult astept un semn de la dumnezeu ca ma aude. stiu ca nu gandesc bine, ca niciodata nu trebuie sa asteptam semne de la dumnezeu, dar ma simt uneori deznadajduita.oricum eu merg inainte si dumnezeu sa imi auda rugaciunile. astept sfaturi de la voi!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-i fereasca Dumnezeu pe cei care vreau placerea sexului, insa copii de crescut nu! Familia care vrea sa se menajeaze, adica sa nu creasca multi copii, nici sex nu ar trebui sa mai aiba. Ci sa traiasca in infranare! |
|
|||
|
|||
![]()
C-tin,nu stiu cati ani ani,dar ceea ce ai exprimat mai sus nu denota o varsta prea matura.
Exact cum spune dillema...nu stiu cate femei simt si placere atunci cand concep copii!!!Iar daca exista acel barbat care sa accepte actul sexual doar ca o conceptie de prunci...atunci eu il pun in rama si-i fac zilnic plecaciuni.Sau mai bine,ai fi tu C-tin acel barbat...asa ca sa intaresti regula pe care o "propovaduiesti",dar ma indoiesc!La cuvinte se pricep multi!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Dillema,bravo tie,ai fost LA OBIECT!....sa i-a seama barbatii,mai ales cei care "se pricep la sfaturi si judecati"...ca de fapt tot ei sunt luati in vedere.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cand am fost intr-un pelerinaj la o manastire a urcat in autocar si o femeie de 30 de ani ,nu din orasul meu ci venita de la vreo 40 km,dint-un sat mai departat.
Avea cu ea trei copii pe care voia sa ii spovedeasca la manastire si mai avea trei acasa care stateau cu sotul ei ,proaspat sosit din Italia. Era de fapt dintr-un sat de linga Bacau si lucrase ca voluntara la preotul Tanase la Valeni unde il cunoscuse si pe sotul ei ,muncitor in constructii.Era zdravana ,solida cu putere de munca si foarte credincioasa. Ma gandeam ,daca la varsta asta avea deja 6 copii ,ce va face mai tarziu ,cand vor aparea si altii ,poate ca de foame nu vor muri ,Dumnezeu are grija ,dar si ea se plingea ca e greu sa ii stapaneasca. Desi aceia trei nu mi s-au parut obraznici ,dar trebuia sa aiba grija de ei ,sa le dea de mancare ,sa ii imbrace ,etc. Eu cred ca numarul de copii nu reflecta placerea de sex ,sunt femei care nu se feresc si ramin f.usor insarcinate.Eu le admir dar nu e usor totusi pentru ele. |
|
|||
|
|||
![]()
e adevarat ca "pofta de sex"la femeile casatorite cu copii se diminueaza din cauza oboselii acumulate peste zi (libidoul scade considerabil..uneori dispare cu desavarsire:D)..nu vreau sa-mi imaginez cat de odihnita poate fi acea femeie cu 10 copii in conditiile in care toata ziua este roaba lor ,spala,calca si gateste non-stop.E spre mNTUIREA EI DESIGUr..dar ce te faci cu masculul care isi striga drepturile(ma indoiesc ca femeia cu 10 copii are un sot prea intelegator,de regula barbatii acestor femei viteze se amesteca si ei printre copiii cerand mancare,haine curate si cand nu sunt ocupati cu femei mai odihnite mai cer si acasa cate o portie mica de sex(batranesc:D..adica pe fuga fara emotii planificat de saptamani intregi dupa ce asteapta sa adoarma toti copiii din casa...nu vreau sa ma gandesc..).Constantin gandeste frumos dar nu vreau sa stiu ce ar face in situatia in care ar fi casatorit si ar vedea cum dupa doi copii muncesti de dai in branci de nici nu simti ca-ti mai apartii.Oamenii care au copii multi ori din ignoranta,incostineta o fac ori sunt total lipsiti de egoism constienti de misiunea lor pe pamant(rar am intalnit astfel de cazuri)..oricum cine nu se simte motivat sa munceaqsca mai abitir pe masura ce se nasc copiii si cad intr-un fel de somnolenta (clacheaza psihic si fizic)mai bine sa se abtina (intr-unul din modurile prezentate mai sus).Adica frate :nu te simti in stare sa cresti multi copii ia masuri de protectie(prezervative).Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista.Si eu sunt tare curioasa sa vad macar un barbat atat de viteaz in fapte asa cum este in vorbe..sincer nu prea cred in vitejia lor proclamata aici,dati-mi voie sa ma indoiesc,de fapt barbatii in majoritatea lor sunt niste lasi si niste fricosi nororcul lor cA Dumnezeu a inventat femeia,care il ajuta si-l sustine ..barbatii sunt niste copii plangaciosi si capriciosi,cu o constitutie f.fragila si aici nu-l nominalizez pe sotul meu(care s-a autoeducat si:cool: s-a lasat manipulat de mine:cool:) ci la toti barbatii pe care i-0am cunoscut in situatii de viata cunostinte,rude,vecini,oameni mai mult sau mai putin cu frica de Dumnezeu.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avortul- canon de pocainta | annajanette | Generalitati | 192 | 11.12.2013 21:45:32 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
AVORTUL! | Tudor | Generalitati | 526 | 08.09.2007 14:16:46 |
|