![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
merci, dar nu s-a vrut deloc o pilda, ci doar un banal exemplu concret.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand o femeie isi acopera capul, cu batic sau palarie (ca o solutie pentru cele care nu vor sa-si puna batic), face acest lucru pentru Dumnezeu, la indemnul Apostolului Pavel, care spune ca femeia trebuie sa isi acopere capul cand se roaga, deci si in biserica. Dar si in acest caz actioneaza liberul arbitru, pentru cele care nu vor sa-si acopere capul. Ma intreb insa cat e de intelept sa NU facem ceea ce scrie negru pe alb in biblie?!? De cand am inteles acest lucru, imi acopar capul la rugaciune. Si asta, pentru ca asa imi dicteaza constiinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca de aceea trebuie sa poarte femeile capul acoperit pt ca au mintea mai imprastiata, sincer sentimentul asta il am cand sunt fara batic in biserica, ne mai tempereaza un pic, ne face sa fim mai smerite, dar nu trebuie sa le batem la cap pe cele care-l nu-l pun, ideea e sa vina din interior ca altfel e doar "ca sa fim in rand cu lumea".
|
|
|||
|
|||
![]()
Am 23 de ani si de o luna port batic in biserica. M-a convins faptul ca mi-a spus mama sa port batic la rugaciune :rolleyes:..si m-am mai documentat.
Argumentul meu de a nu purta era ca nu smintesc alte persoane pt ca parul meu este rar si nu iese in evidenta. Pana cand m-am trezit in timpul slujbei ca ma uitam insistent la o femeie care era in fata mea si care avea un par rar si neingrijit. Atunci mi-am spus ca urat, frumos, tot atrage atentia altor persoane si mai bine sa il acopar. Acum cred ca atrag atentia pt ca port o esarfa neagra cu care acopar tot parul si sigur asta iese in evidenta, mai ales ca acum cu atat mai mult se uita lumea la mine in biserica. Dar macar stiu ca nu mai este vina mea ca smintesc, eu fac ceea ce trebuie:) Femeile stiu ca trebuie sa poarte " ceva " pe cap, motiv pentru care le vezi la biserica cu parul lung, despletit,dar avand intr-adevar pe cap o banda de material sau o esarfa pusa sa le tina bretonul, sau coafat in sus si pus deasupra batic, de zici ca ai un extraterestru in fata, atragand atentia.[si nu sunt exemple rar intalnite]. S-a inteles gresit toata povestea baticului si in loc sa il purtam cu smerenie, ne mandrim.Cum ar spune parintele meu duhovnic, ne mandrim cu smerenia.. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
am purtat si o data la o slujba batic pe cap si am fost intrebata daca nu cumva sunt de la tara ;), iar un alt coleg mi-a spus ca este mai mult traditie, decat regula bisericeasca, de asemenea in noaptea invierii am vrut sa port unul, dar mama a zis ca nu merge asa cu mine pe strada si ca mai bine sa-mi pun glugla pe cap...pana acum nu am primit decat descurajari
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata, draga Dia, incurajarea venind de la Sf. Apostol Pavel:
"13. Judecati in voi insiva: Este, oare, cuviincios ca o femeie sa se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? 14. Nu va invata oare insasi firea ca necinste este pentru un barbat sa-si lase parul lung? 15. Si ca pentru o femeie, daca isi lasa parul lung, este cinste? Caci parul i-a fost dat ca acoperamant. 16. Iar daca se pare cuiva ca aici poate sa ne gaseasca pricina, un astfel de obicei (ca femeile sa se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Si daca o femeie are parul scurt?
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu atat mai bine si-l poate ascunde sub batic sau palarie, daca doreste acest lucru.
|
|