![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca ar trebui sa nu ne lasam. Daca ne lasam, vom ajunge sa ne guverneze religia ateismului si a multiculturalismului. Ma tem ca-s singura care lupta pentru asta. Va mai cer ajutorul, inca o data, pentru ca, in mare parte, cei care intrati aici, stiti ce inseamna credinta ortodoxa.:( |
|
|||
|
|||
![]()
Dar cu doctorii care efectueaza avorturile, ei pot fi acuzati de crima? sau pur si simplu se poate considera ca isi fac meseria? Toata lumea le acuza pe femeile care avorteaza,dar doctorii ce parte de vina au?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pr. Arsenie Boca despre avort:
"V. Despre copiii lepădați Altă durere mare pe care o aveți voi mamele, dar care atârnă și-asupra taților, sunt copiii lepădați. E păcat strigător la cer! E ucidere la mijloc, nu e ceva mai ușor. E păcat strigător la cer. Ascultați toți cu luare aminte. Sângele lor strigă răzbunare. De aceea nu vei avea noroc cu ceilați ci plâns și jale. Răzbunarea sângelui vărsat se face fără milă, ori că îți ia Dumnezeu și pe ceilalți, ori vor cere însăși capul mamei. Știți bine că aceasta se întâmplă la multe atunci pe loc. Iar aceasta așa se tocmește, că atâta supărare vei avea în casă încât îți pierzi cumpătul și uiți de marea milă a lui Dumnezeu ce o are cu toți păcătoșii. Și se apropie diavolul de tine și-ți bagă-n cap gândul să-ți iei lumea în cap și să-ți faci capătul. Ăsta e glasul împotriva tuturor celor ce fac așa. Mare ispitire pățesc mamele care au ucis copii. Iar dacă vrei să scapi tu și ceilalți copii pe care i-ai făcut trebuie să pui în loc tot atâția copii ai altor femei sărace și să-i botezi. Iar dacă nu, ia-i și botezați gata căci știe Dumnezeu cât te mai ține. Și să grijești de dânșii ca și de copiii tăi, cu îmbrăcăminte și încălțăminte frumoasă, bani de școală, până-s în stare să-și câștige singuri pâinea. Și ce scoți din copiii tăi aceea să iasă și din aceia. Iar toate necazurile ce le vei avea în vremea asta fie pentru ei fie de la ei să le rabzi toate nădăjduind mila lui Dumnezeu, că-ți va ierta păcatul. Căci prin răbdare ispășești păcatul. Iar milostenia cu osteneală biruie înaintea judecății. Acesta e un cuvânt de mângâiere pentru voi. Dar să faceți ce v-am spus și nu cu tăndăleală. Și să creșteți copii nu numai cu pâinea voastră ci și cu hainele voastre, cu banii voștri. Căci de Dumnezeu nu te poți plăti cu minciuna. Și-ți va spune diavolul că i-ai dat destul. Asta numai ca să te bage dator, ca să-i fi și lui datornic, să nu-ți plătești față de Dumnezeu datoria. Și să învețe pe cele tinere să nu facă și ele aceleași știind tu câtă frigare în suflet ai pătimit tu pe urmă. Vrei copii puțini? Nu te atinge de bărbat. Însă ca să puteți face lucrul acesta trebuie să vă înfrânați cu postul, iar eu zic cu foamea. Căci trupului acestuia de pe noi nu-i pasă dacă ne bagă în focul iadului. De aceea ar trebui ca nici nouă să nu ne pese de poftele lui ci să le mai ucidem cu postul. Te sfătuiește bărbatul să ucizi copiii? Sfatul e ucigaș, nu-l asculta ci mai bine rabdă să fii alungată de la casa lui și va vedea Dumnezeu osteneala ta și nu te va părăsi, că te va milui de vei fi vrednică. În toate astea de până aici se încurcă oamenii care nu postesc. Căci aceia sunt izbiți de toate relele, după cum au zis Părinții, că toate relele de la stomac încep, după cum văzură-ți iar eu vă spun că și de la brâu în jos." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine ai facut ca ai tacut! Multumeste-I lui Dumnezeu si nu te mai intreba dece a fost! Asa, rabdatori cu cei care ne prigonesc ar trebui sa fim toti! |
|
|||
|
|||
![]()
am citit ce s-a scris la topicul asta si la altele pe acest subiect...si am trecut de la o stare la alta. Si eu am vazut copii cu grave malformatii, copii cu anomalii genetice, copii cu retard profund, copii-leguma pe viata....si am plans.
nu avem de unde sa stim cum e mai bine in fiecare caz... pe cele care ati fost silite sa recurgeti la avort...Dumnezeu sa va ajute si sa va intareasca, ca grea este crucea voastra. iar noi, cei ce n-am trait asa ceva, nu avem dreptul sa va judecam, ca nu stim ce-a fost si ce este in sufletele voastre. |
|
|||
|
|||
![]()
problema consta in educatie, multi parinti nu-si iau copilul sa discute sincer cu el si sa-i expuna riscurile, sa-i spuna clar la ce se expune
|
|
|||
|
|||
![]()
da, aveti dreptate. in cazut in care copilul e o greseala de tinerete, nu ai dreptul sa te speli e maini de faptele tale cu pretul vietii lui.
dar greu mai e sa decizi atunci cand afli ca puiul are o malformatie grava, un handicap din cauza caruia nu va avea niciodata o viata normala... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel mai bine era ca aceste fete sa nasca si parintii sa ii ajute la cresterea copiilor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Propunere | alinnasser2010 | Generalitati | 3 | 14.04.2010 21:20:38 |
am o propunere: | maria-luisa | Generalitati | 36 | 14.01.2010 19:20:51 |
propunere | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 157 | 08.05.2009 19:09:51 |
|