Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2009, 10:40:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Adica stiinta e stiinta, punct. Si ce are de-a face Dumnezeu cu stiinta si cu oamenii de stiinta?... Deci in filosofia voastra stiinta si credinta sunt doua chestiuni incompatibile? Ei bine, pentru mine nu-i chiar asa. Contrar a ce spuneti voi si oricine ar spune-o.

Si nu deviem de la subiect prea mult...
E adevarat, poti face stiinta si daca esti credincios, in sensul lui Spinoza.

Iti recomand sa citesti pe wiki despre curiozitate http://ro.wikipedia.org/wiki/Curiozitate
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 11:01:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
E adevarat, poti face stiinta si daca esti credincios, in sensul lui Spinoza.

Iti recomand sa citesti pe wiki despre curiozitate http://ro.wikipedia.org/wiki/Curiozitate
Majoritatea oamenilor de ștință, cercetători, profesori, medici, etc. , sunt cu frică de Dumnezu și cred cu adevărat în El.
Vechi 26.06.2009, 11:03:12
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Era vorba despre neschimbarea celacantilor, care ar invalida evolutia, daca iti aduci aminte.
Am pus poza cu cele 3 fosile de celacanti (si sint zeci de variante) si intrebarea a fost fireasca: fata de care dintre ei nu s-a schimbat celacantul gasit viu in zilele noastre.
Din faptul ca celacantul a fost considerat disparut de milioane de ani si ca s-au gasit totusi citeva exemplare vii care seamna (seamana, nu sint identice) cu cele de atunci, nu poti trage concluzia creationista cum ca evolutia nu a avut loc.
Nici crocodilii nu s-au modificat prea mult dupa extinctia dinozaurilor (65 de milioane de ani). Evolutia are loc daca e nevoie si nu in mod continuu. Crocodilii sunt atat de bine adaptati la mediu incat au supravietuit extictiei dinozaurilor fara prea mari modificari si nici intre timp nu s-au schimbat prea mult. Evolutionismul nu prezice schimbari majore daca nu exista un "stres" care sa le provoace. un soi de inertie daca vreti.
Daca nici celacantii si nici crocodilii nu au mai evoluat intre timp, nu inseamna ca evolutia nu a avut loc la alte specii.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 11:14:12
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Majoritatea oamenilor de ștință, cercetători, profesori, medici, etc. , sunt cu frică de Dumnezu și cred cu adevărat în El.
Asta e valabil mai mult in Romania unde stiinta e in agonie. Si nu uita ca societatea in care traim este una puternic discriminatorie si plina de prejudecati si unii prefera sa declare politically corect ca pana la urma cred in ceva. Nu aduci niciun folos stiintei daca il urmezi pe Giordano Bruno pe rug! Evident rugul contemporan este unul metaforic.
Inca ceva. Stiinta nu este democratica! In sensul ca nu majoritatea decide. Relativitatea lui Einstein a fost atacata de 100 de oameni de stiinta nazisti printr-o declaratie. Raspunsul lui Einstein a fost: "Daca ar fi avut dreptate unul singur ar fi fost deajuns". Deci pana la urma dovezile dicteaza si nu parerea majoritatii. In fond revolutiile in stiinta au fost facute de oameni in minoritate.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 11:19:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sint multi, nu zic nu, dar majoritatea e cam mult spus.
Statisticile spun altceva
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, cred ca ai vazut deja asta, dar consider ca cu cit cunosti mai mult si mai in profunzime stiinta (si aici ma refer la stiinta fundamentala), nu poti sa nu observi ca poti inlatura din ce in ce mai multe necesitati supranaturale. Credinta ramine un moft, eventual ceva in sensul lui Spinoza.
Hai sa zic si as putea fi de acord cu asta, credinta ar putea ramine. Dar religia, cu toate regulile ei stupide, dispare prima.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 12:03:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Sint multi, nu zic nu, dar majoritatea e cam mult spus.
Statisticile spun altceva
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, cred ca ai vazut deja asta, dar consider ca cu cit cunosti mai mult si mai in profunzime stiinta (si aici ma refer la stiinta fundamentala), nu poti sa nu observi ca poti inlatura din ce in ce mai multe necesitati supranaturale. Credinta ramine un moft, eventual ceva in sensul lui Spinoza.
Hai sa zic si as putea fi de acord cu asta, credinta ar putea ramine. Dar religia, cu toate regulile ei stupide, dispare prima.
Eu mă refer la dragostea adevărată în Dumnezeu , la credință în general. Nici eu nu dețin o statistică ca să știu câți merg din ei la Biserică, dar mulți au credință. Marii chirurgi și nu numai, aduc rugăciuni și Slavă Lui, asta așa ca un exemplu. Astronauții la plecarea în misiunile lor si-au făcut Sfânta Cruce și au adus rugăciuni Lui, asta ca un alt exemplu, mari filozofi, oameni de cultură, atei convinși , în ultimii ani ai vieții și-au schimbat atitudinea , recunoscându-L pe Dumnezeu, etc, etc.
Vechi 26.06.2009, 12:55:01
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Stiinta nu este democratica! In sensul ca nu majoritatea decide. Relativitatea lui Einstein a fost atacata de 100 de oameni de stiinta nazisti printr-o declaratie. Raspunsul lui Einstein a fost: "Daca ar fi avut dreptate unul singur ar fi fost deajuns". Deci pana la urma dovezile dicteaza si nu parerea majoritatii. In fond revolutiile in stiinta au fost facute de oameni in minoritate.
Spui ca stiinta nu este democratica, cu toate acestea ideea de evolutie asa a fost impusa: prin majoritate!

Despre ireductibilitate: vedeti cazul ochiului si al urechii.

Intrebare: ai2 si topcat de fapt ce va aduce pe acest forum?
Vechi 26.06.2009, 12:59:10
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Afirmatiile nesustinute de dovezi pot fi respinsefara dovezi.
Daca tot ziceai de oamenii de stiinta:
http://www.lhup.edu/~dsimanek/sci_relig.htm

Va place sa credeti ca oamenii de stiinta cred intr-un D-zeu , eventual chiar ala in care credeti si voi. Wishfull thinking is not reality!
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 13:03:05
Senior Member

Implicit

Despre varsta pamantului: http://www.halos.com/videos/streaming-video.htm#cou
Vechi 26.06.2009, 13:06:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Afirmatiile nesustinute de dovezi pot fi respinsefara dovezi.
Daca tot ziceai de oamenii de stiinta:
http://www.lhup.edu/~dsimanek/sci_relig.htm

Va place sa credeti ca oamenii de stiinta cred intr-un D-zeu , eventual chiar ala in care credeti si voi. Wishfull thinking is not reality!
Tu ai impresia ca daca americanii nu cred, ar trebui sa le urmam moda sau cum?
Te-am intrebat: de ce nu incerci sa cauti raspunsuri si in niste scrieri veritabile ortodoxe?
De ce nu incerci macar sa fii impartial? Unde e problema? Ti-e frica ca poate ai sa afli ca Dumnezeu chiar exista?
Am senzatia ca ti-e teama...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Creatie versus evolutie vladstejaru Dogmatica 721 20.10.2012 00:48:42
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45