![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata doar un exemplu, caci in curand trebuie sa ma indeletnicesc cu rugaciunea:
Mirean: "asta asa ca sa nu mai zic eu aiurea ca singurul tau scop pe forum este sa lovesti in BOR... " Exemple sunt multe, ce-i drept nu neaparat impotriva mea, dar va trebui sa le gasesti singur. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai scos din context, asa cum fac sectele cand explica Scriptura prozelitilor. Acolo ii ceream lui marius_daniel sa ne spune de cine face ascultare. dea ltfel, afirmatia mea nu este o "acuza", cum spui tu, ci o realitate, evidenta din toate postarilelui.... Exemplele nu trebuie sa le gasesc eu. Tu, ca un procuror, ai acuzat...asa ca tu trebuie sa aducu dovezi pentru afirmatiile mele. In ce ma priveste nu am acuzat pe niumeni de nimic.... |
|
|||
|
|||
![]()
Mirean,astept...ai gasit vreun citat din Sf.Parinti sau ai vreo dovada ca ei s-au rugat cu ereticii?
|
|
|||
|
|||
![]()
ancah cand spui Moldova te referi la Republica Molodova ? (este vorba de pr Gheorghe)
|
|
|||
|
|||
![]()
Si inca ceva.Eu,ca si parintele Gheorghe,fac ascultare de ierarhii ce asculta de Hristos si invataturile Sf.Parinti.Doar atat si nimic mai mult.
|
|
|||
|
|||
![]()
si ierahii astia nu-s niste fantome nu? Niste nume chiar ne-ar fi de folos caci si eu vreau sa ascult tot de astfel de ierarhi
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
De acum voi face abstractie de afirmatiile si intrebarile venite din partea celor doi useri "Mirean" si "calator". Nu vad sensul in a continua acest dialog cu ei.
Mirean si calator: va binecuvantez in numele lui Iisus Hristos, Domnul nostru. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Ignatie : "Dacă sfinții îi mustrau pe păcătoși și pe necredincioși, o făceau din porunca lui Dumnezeu, fiind datori să facă aceasta potrivit insuflării Sfântului Duh, nu insuflării propriilor patimi și a demonilor»"
Cei care sustin ca Sindoul este ecumenic, eretic si mason si care fac (inca) parte din BOR de la cine au aceste idei, preotii care le sunt duhovnici cu ce structuri paralele BOR cocheteaza ? De ce se evita un raspuns simplu la intrebarea care este acel ierarh de care asculta spre ex pr Gheorghe. De ce este nevoie de alte structuri , de alti ierarhi ( oare nu din dorinta unor "lideri" cu visuri de marire?) Ierarhii nostri sunt masoni si ecumnesti dar astialalti cum sunt? - fosti agenti KGB? A fi ortodox presupune o relatie duhovniceasca ( cu duhovnicul etc) dar si una administrativa (faci parte dintr-o Biserica, cu anumite reguli, ierarhi etc).Parintele care te indruma face parte dintr-o structura bisericeasca, este sub ascultarea unui ierarh. In spatele acestei atitudini contestatare si schismatice cred se afla o miscare de manipulare sprijinita financiar de grupari din SUA Ce este duhovnicesc in atitudinea anti-sinod, in acuzatiile fundamentate de ochii lumii pe cuvintele unr Sfinti Parinti. Oare sectele nu tot astfel manipuleaza si atrag, folosindu-se de cuvintele Mantuitorului? Pentru cei nestiutori si de buna credinta vii la usa lor le zici ca Patriarhul este ecumenic arati ca Sfintii Parinti sunt impotriva rugaciunilor in comun, bagi niste poze doveditoare si ai mai racolat un omulet nu? Sunt folosite afirmatiile antiecumensite ale mai multor duhovnici mari ca Parintele Arsenie, Parintele Teofil sau preoti cu greutate ca Pr Staniloae. Bun, nici eu nu sunt fan ecumenism. Dar sa gandim un pic care din acesti duhovnici preoti sunt impotriva Sinodului, impotriva Patrarhului, care dintre ei au plecat din BOR, care a militat pentru schisma? Care din acesti parinti a zis "eu nu il recunosc pe Preaf Daniel ca Patriarh,el nu este al meu" Oare chiar suntem atat de usor de manipulat?? De ce nu raspunde marius daniel clar la intrebari si raspunde cu " eu ascult de ierahii care asculta de Hristos" Care sunt concret acestia? Se folosesc de spusele duhovnicilor nostri pentru a-si fundamenta propriile interese. Cine sunt liderii acesor miscari, cei care le sustin si fac parte din ele. Sunt oameni de valoare, oameni induhovniciti sau niste obscuri ? Caci dupa calitatea liderilor ne dam seama de calitatea miscarii. Ce fel de oameni sunt ierahii acestia care asculta de Hristos? Pr Staniloaie a participat la dialoguri cu reprezentanti ai altor confesiuni.In scrierile sale sunt multe referiri la teologi occidentali. A dialoga cu celelalte confesiuni, a transmite invatatura ortodoxa, a o face cuoscuta in contextul in care facem parte din UE este in fond o necesitate. Sa stie si altii cine suntem, care ne este identitatea Ce ne impartasesc profund cei care impart ortodocsii in noi si voi in afara revendicarilor si acuzatiilor?Ce spun Sfintii Parinti despre schisma? |
|
|||
|
|||
![]()
ancah
1.in primul rand nu ti-am pus foarte multe intrebari Cea legata de Republica Moldova era asa ca de curiozitate avand in vedere ca din acele parti bate asa un suflu schismatic. 2.in al doilea rand in ce calitate ma binecuvintezi? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ortodoxia si ecumenismul | Eugen7 | Dogmatica | 234 | 02.02.2017 23:49:09 |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|