![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu este adevarat ca BO nu recunoaste posibilitatea unei curatiri dupa moarte: altfel nu ne-am mai ruga pentru cei care sunt poate in iad.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-cei nebotezați care au murit înainte de începutul misiunii publice a Bisericii, adică înainte de ziua Cincizecimii vor fi judecați numai în baza faptelor lor și a legii morale naturale, care este sădită de Dumnezeu în inima omului. Dacă au fost drepți, în perioada petrecută între momentul judecății lor (care are loc imediat după moarte) și momentul Înălțării Domnului nostru Isus au stat într-un loc (sau stare) numită Limbul Patriarhilor în care, deși au fost lipsiți de vederea lui Dumnezeu, nu au fost lipsiți de fericirea naturală. După Înălțare, sufletele lor au ajuns la Cer, unde s-au bucurat, se bucură și se vor bucura mereu de Lumina cea Neînserată. În aceeași categorie intră și cei nebotezați, care au murit ulterior Cincizecimii, dar la care nu au ajuns cuvintele Evangheliei, cu singura deosebire că, în cazul lor, nu mai vorbim de Limbul Părinților, ci de Rai, Purgatoriu sau Iad. Astăzi, cred că puțini nebotezați din această categorie mai sunt. situație. În orice caz, nu veți găsi niciun catehism catolic (și niciun catehism ortodox) care să susțină că acei copii care mor nebotezați ajung în rai. Este o speranță, putem spera că ar exista o posibilitate pe care Cristos nu a dezvăluit-o Bisericii Catolice, dar nu putem spune că asta credem, e împotriva Crezului însuși ("Cred într-un Botez spre remisiunea păctelor"). Dacă îmi găsiți un catehism al unei Biserici apostolice care să afirme că cei care mor nebotezați înainte de vârsta înțelegerii ajung în rai, mănânc cartea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu, nu este un foc decat la figurat. Este o imagine. Sf Isaac Sirul spune ca focul iadului este tot una cu lumina in care se vor afla cei din rai, numai ca pe cei care nu sunt pregatiti, din cauza vietii pe care au dus-o, sa o suporte, o simt ca pe un foc care ii arde. Nu este vorba aici despre pedeapsa, ci despre urmarea vietii pe care am dus-o.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O diferenta importanta este ca Dumnezeu nu hotaraste din momentul mortii daca cineva nu are nici o sansa sa se mai mantuie sau daca are. Optiunea ramane deschisa: El isi revarsa iubirea peste toti cei din iad, iar daca unii dinre ei mai sunt capabili (si cu ajutprul nostr) sa o primeasca, ei pot iesi de 'acolo'.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, se afirma clar ca cei nebotezați, chiar și astăzi, pot ajunge în Rai. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Diavolii se tem de gheena, de aia vor pe pamant, ca aici se "distreaza" si nu ard. E foc la propriu, doar ca diferit de acesta de pe pamant, acesta dintai nu lumineaza prin ardere. Cunoasteti invatatura ortodoxa legata de muncile iadului?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
S-a mai spus ca si cei de dincolo trebuie sa aiba o contribuite ca doreasca sa iasa din iad (sau asa am inteles). Bineinteles ca toti cei de acolo doresc sa iasa din Iad, ca doar nu trag chefuri cu demonii si n-ar mai vrea sa plece.
N stiu unde e citatul care spune ca dupa moarte nimeni nu mai poate face nimic. Altfel e ca si reincarnarea, mai ai o sansa daca ai irosit-o pe asta. Doar ceea ce mai fac cei vii pentru morti ma poate ajuta la cresterea lor. Dar am citit ca unii mia pot si cadea. De exemplu unii care au dus pe altii in eroare si dupa sute de ani inca mai au efect faptele lor asupra altor oameni. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|