![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu vindecă în mai multe chipuri. Toate sunt spre slava lui dumnezeu și nimic nu mișcă fără voia Sa. Când se slăvește dumnezeu atunci Dumnezeu vindecă. Când se slăvește omul atunci este o înșelare drăcească.
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu stiu cum va permiteti sa vorbiti de parintele Cleopa lucruri neadevarate .Eu acum am 30 de ani si l=am auzit vorbind pe parintele Cleopa la varsta de 12 ani .Cuvintele Parintelui Cleopa pot spune ca mi=au ramas si acum in suflet si nu le voi putea uita niciodata.Dumnealui mi=a schimbat viata eu neavand nici nu fel de educatie religioasa de acasa.V=as ruga foarte mult sa nu mai rastalmaciti cuvintele Parintelui Cleopa .
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai frate/soro Isaia pai ce are a face meditatia cu crestinism-ortodoxia?
Rugaciunea este complet diferita de meditatie intrucat te adresezi altei persoane. Rugaciunea este de fapt un dialog - bine noi nu suntem la stadiul in care Dumnezeu sa ni se adreseze fata catre fata ca Sfantului Prooroc Moise sau altor mari Sfinti - dar ni se adreseaza prin necazuri si bucurii. Meditatia este o chestie egoista in care se pune accent numai pe propria persoana. Meditatia poate aduce o falsa imbunatatire a sanatatii trupesti dar ce folos va avea omul de isi va pierde sufletul? |
|
|||
|
|||
![]()
Mata mai frate/soro Isaia zici ca Dumnezeu vindeca spre slava sa...serios?
De aia cand vindeca pe cineva Domnul nostru Iisus Hristos poruncea celui vindecat sa nu spuna nimanui? Pai Slava lui Dumnezeu este ceea ce vad adevaratii rugatori in chip de lumina. Nu are nevoie Dumnezeu de "slava" de la noi ci sa il iubim sincer si sa intelegem de ce ne-a creat si ca el ne iubeste. Are Dansul Slava sa necreata si nu mai are nevoie de alta. Nu se poate cum ne arata chiar Sfantul Siluan Athonitul sa fie cineva duhovnic daca nu are comunicare directa cu Dumnezeu (adica sa dea canon celui ce vine la dansul cum ii da Dumnezeu in minte ca este de folos) chiar de-ar sti 10.000 de Sfinte Scrieri ca le stie numai textual nu duhovniceste. Si cel care vindeca nu este numai canonul ci cel mai important rol il are Duhul Sfant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si intr-adevar, vindecarile se fac intru si spre Slava Lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Serios mai frate Petru?
Asa si daca se fac vindecarile "spre slava lui Dumnezeu" pentru ce poruncea Domnul nostru Iisus Hristos sa nu spuna ca au fost vindecati cei vindecati? Vindecarile nu se fac deloc spre slava lui Dumnezeu ci spre folosul celor vindecati. (mai exact spre mantuirea lor.) Duhul Sfant chiar Domnul Iisus Hristos spune "sufla unde voieste". Daca spune ca sufla (adica lucreaza) "unde voieste" (adica unde voieste Dansul,Duhul Sfant) este clar nu sufla unde ni se pare noua ca ar trebui sa lucreze. Normal ca Duhul Sfant este iubitor,milostiv,drept etc. De aceea nici nu poate omul sa judece pe altcineva ci sa lase pe singurul in stare de a face aceasta, Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Slava lui Dumnezeu este ceea ce au vazut Sfintii Apostoli pe Tabor.
Din cate a facut Domnul nostru Iisus Hristos - s-a nascut dintr-o fecioara saraca, intr-o iesle, nu a avut haine, adapost , ca manca ,vorbea si bea cu cei de se considera ne-oameni (vamesii,desfranatii,desfranatele etc) a aratat ca pe acest mod de a vedea "slava" Dansul nu da doi bani. Unii uita ca tot Domnul nostru Iisus Hristos a zis "slava de la oameni eu nu primesc". Mai pe scurt n-are nevoie de ceva Dumnezeu de la noi ci noi avem nevoie de la el de totul. |
|
|||
|
|||
![]()
Raspunsul foarte clar la aceasta intrebare "ce se intampla cu cei care parasesc manastirea?" este deci "nu stiu".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
iar dumneata acuma il faci pe parintele Cleopa shi vorbind lucrui ce se apropie de eretici sau altzi necunoscatori? ma mir rau de tot de indrazneala shi nepriceperea ta... Sigur ca impartashire prin auz, shi vaz shi toate simtzurile trupului shi sufletului ca acelea sunt radacinile omului interior... shi intru Hristos vietzuieshte astfel omul-pom interior, cu conditzia sa-l ingrijeshti... paine shi vinul este spre iertarea pacatelor dar vietzuirea se face cum a raspuns HRISOS catre satana ... nu numai cu paine (adica cu cele gLumeshti ale pantecului traieshte omul, deci traieshte cu paine dar nu numai cu paine) ci cu TOT Cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu.... shi de ce crezi ca vorbea Dumnezeu de oile cele grase... caci acestea se shi ingrase shi asha doreshte Hristos ca oile Sale sa fie grase de la Cuvantul Sau... Grase shi frumoase... dar nu de la mancaruri alese... caci ce a venit Hristos-Dumnezeu ca sa manance? "Mancarea Mea este sa fac voia Tatalui care M-a trimis" ... pricepi acum cat de coretc a vorbit parintele Cleopa ca doar nu era mincinos... nu era mincinos... ci shi-a mantuit sufletul... prin lacrimi shi pocaintza shi smerenie... shi ascultare... ca altfel nu se poate... pe Calea ce duce in Rai... nu pe alta... |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca impartashire prin auz, shi vaz shi toate simtzurile trupului shi sufletului curatzite de pacate ca acelea sunt radacinile omului interior... shi intru Hristos vietzuieshte astfel omul-pom interior, cu conditzia sa-l ingrijeshti shi sa-l pazeshti, invatzand taina ushii... ushile ushile sa luam aminte :) caci nu atat cel ce a semanat e devina pentru multzimea de neghina dobandita cat cel ce nu-shi pazeshte bostanii, nu vegheaza, nu priveagheaza...
am completat ca era defect ce am scris mai sus...??? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul | spre_rasarit | Generalitati | 70 | 04.01.2012 16:13:17 |
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? | alexdu | Generalitati | 79 | 23.09.2011 16:55:07 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
|