![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
m-am uitat acolo, insa nu stiu aceasta planta. |
|
|||
|
|||
![]()
Să nu uităm varza este un remediu pentru multe afecțiuni,este eftină și la îndemâna oricui.Cataplsmele cu varză sunt foarte eficiente.Nu am timp acum să scriu mai mult despr varză dar voi reveni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Este numita in termeni populari :ai de padure, buruiana-de-cele-sfinte,buruiana-de-pecingine,iarba de negi, negelarita.daca ne gandim la faptul ca rostopasca se intalneste adesea in cartile vechi despre plante medicinale sub numele de "buruiana-de-cele-sfinte", ne putem imagina de cat prestigiu se bucura odinioara in popor aceasta planta medicinala considerata astazi adesea o buruiana otravitoare.Rostopasca se dezvolta ramificat, atingand o inaltime de cca30-80 cm.Infloreste incepand cu luna mai, pe tot parcursul verii si pana toamna.Din tulpina si radacini izvorasete o seva galben-portocalie si vascoasa.Creste in vecinatatea zidurilor, a gardurilor, a grohotisurilor de panta.Are actiune depurativa, deci curata sangele,si hematopoetica(ajuta la formarea sangelui)Impreuna cu mladitele de soc si cu urzicile este recomandata in leucemie.De asemenea in bolile hepatice si are influenta asupra metabolismului.Macerata in vin alb (30 gr.rostopasca impreuna cu radacinile se lasa 1-2 ore in 1/2 litru vin alb, dupa care se bea incet in inghitituri mici) inlatura repede icterul .Sucul plantei se foloseste la indepartarea bataturilor, a negilor si a exemelor care nu vor sa se vindece.Moduri de folosire:Infuzie:1 lingurita rasa de planta la 250 gr.apa- se opareste numai si nu se lasa sa infuzeze, se strecoara imediat;Sucul proaspat numai pentru folosirea externa:frunzele, tulpinele si florile se spala si se trec in stare umeda prin storcatorul electric;
Tinctura se procura din farmacii, fiind un produs homeopatic si se foloseste in tratamentul bolilor hepatice.
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]()
Ceaiul de rostopasca nu se bea ca un ceai obisnuit ,este extrem de otravitor.
Se bea o lingura de ceai la o ora -doua. Toate ceaiurile cu mici exceptii-ceaiul de tei de ex.,de rozmarin - au contraindicatii ,in sensul ca se fac pauze . De ex.ceaiul de salvie ,foarte bun pentru digestie scade glicemia ,ceaiul de anghinare se bea 3 saptamini cu pauza de 10 zile. Ceaiul de sunatoare este contraindicat in combinatie cu anumite medicamente. |
|
|||
|
|||
![]()
Rostopasca este o planta cu flori mici si galbene. Daca o rupi vara, curge din ea un lichid galben foarte eficient in tratarea negilor. Negii unsi repetat suc de rostopasca dispar.
,,Este antitumorala si antiinfectioasa. Este utilizata in afectiuni hepatice (hepatita cronica, ciroza hepatica - acriune hepatoprotectoare), in special cand se asociaza cu icter, biliare ( tulburari de motilitate, colici biliare, litiaza biliara), cardiovasculare ( cardioppatie ischemica, avand efect coronarodilatator; hipertensiune arteriala - vasodilatatoare; ateromatoza - scade colesterolul), respiratorii (tuse spastica). Pentru efectul antiviral si citostatic latexul este util in aplicatii externe, pentru inlaturarea papiloamelor cutanate (negi, veruci).'' (Dr. Dorin Dragos, Plante de leac..., p. 213-215) Repet : intern, sa nu se depaseasca doza de o jumatate de lingurita PE ZI. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, ai dreptate Anita.Ceaiul de rostopasca se ia numai cate o lingura de trei ori pe zi dupa mesele principale.Dupa cum am descris-o mai sus este o planta otravitoare, deci atentie!Eu am folosit planta in amestec cu alte plante indicate pentru tratamentul adjuvant al leucemiei.
Amestec de ceaiuri: 20 grame de ventrilica 25 " dragaica(sanziene) 25 " coada soricelului 20 " pelin 3o " mladite de soc 30 " galbenele(filimica) 30 " rostopasca 20 " urzica 15 " sunatoare(pojarnita) 15 " radacini de papadie 25 " barba popii(nu am inclus-o in amestec, nestiind care este planta)
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]()
dimineata asta am depistat acest forum si m-am bucurat f. mult,deoarece am un nepotel care am grija de el si nu prea mai pot merge la biserica si de aici pot afla multe.
Am citit despre usturoi si intradevar e f.bun,eu il mai folosesc si ptr.scaderea tensiunii,o sa mai revin. |
|
||||
|
||||
![]()
Rotopasca:
![]() Ei, am descoperit America. ![]() Eu totusi nu cunosc planta, sau nu-mi mai amintesc de ea. ![]() PS In Canada trece ca si planta otravitoare, deci este sub observatia guvernului, din pacate. |
|
||||
|
||||
![]()
Am găsit ceva, foarte interesant , despre Angelica sau "iarba îngerilor". Când o să am mai mult timp la dispoziție, am să detaliez. Ce pot spune acum că această plantă a fost cultivată în grădinile mânăstirilor incă din Evul Mediu, fiind recomandată pentru propietățile sale medicinale și condimentare și pentru aroma deosebit de plăcută, cu gust dulce amărui. Multiplele mijloace de vindecare a bolilor fizice și psihice cu ajutorul preparatelor din angelică arată valoarea deosebită a acesteia. ( tulpinele verzi ale plantei dau aromă dulcețurilor, angelica tămăduiește arsurile stomacale, decoturile din semințe, recomandate în astmul bronșic, ajutor pentru astenici și epileptici, decot cu oțet pentru reumatismul cronic, vinul de angelică este tonic digestiv, tenul gras se tratează cu pulbere de angelică, etc ) . Când voi avea timp ceva mai mult, o să detaliez cele de mai sus.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O sectiune de medicina naturista | bmd | Generalitati | 27 | 08.08.2012 14:10:56 |
Medicina si Religie | alexioana92 | Morala Crestina | 44 | 23.05.2012 00:04:11 |
Medicina holistica - interesant | Fetita cu Codite | Generalitati | 19 | 05.02.2010 15:48:02 |
medicina si farmacia | pacifistul | Generalitati | 22 | 26.07.2009 23:31:21 |
Medicina Perplexa | Laurentiu | Generalitati | 0 | 04.04.2007 12:14:29 |
|