![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=RoyalBlue]Am uitat sa mai scriu . Stiai ca voi tineati duminica, pana cand a avut o viziune dasta faina d-na ellen si va adus "luminat" cu minciunelele ei.[/COLOR]
[COLOR=RoyalBlue] pana atunci tineati duminica. dar de...imprumutati ce vreti voi, cand vreti voi sa faceti ce vreti voi. faza este ca nu veti ajunge unde vreti voi. ![]() ![]() ![]() ![]() "luminatilor", "adevaratilor" !!!!![/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=red]Continui dezvaluirile.[/COLOR]
[COLOR=red]Ca unele sunt tragico-comice.[/COLOR] Ellen G. White: "Am văzut că diagrama din 1843 era după cum spusese Domnul și că nu trebuie schimbată; că cifrele erau așa cum vroia Domnul; că mâna lui era deasupra și a ascuns o greșeală le unele cifre " ("Scrieri timpurii" p. 64). [COLOR=#3366FF](Aici, ea are îndrăzneala să arunce vina asupra lui Dumnezeului pt esecul din 1843. N-a vazut de Mana Lui. )[/COLOR] În 1840, la vârsta de treisprezece ani, l-a auzit pe William Miller predicând ca sfârșitul lumii va veni în 1843. A fost foarte îngrozită și a crezut că e pierdută. Întorcându-se acasă, a petrecut aproape toată noaptea rugându-se și plângând . Din nou, în 1842, l-a auzit pe Miller demonstrând că Hristos va veni într-un an. Din nou a fost îngrozită. Ea mărturisește: "Condamnarea îmi răsuna în urechi zi și noapte." . "Mi-era teamă c-o să-mi pierd mințile . "Disperarea mă copleșea." Adeseori, mă rugam toată noaptea, gemând și tremurând de o groază de nedescris " . Miller, Himes, Litch și toți liderii din acea lucrare au recunoscut curând că se înșelaseră. dar liderii White, Bates, Holt, Andrews și Ellen Harmon (doamna White) au continuat să susțină că lucrarea era corectă . [COLOR=#3366FF]Adeventisti neaga legatura lor cu Miller. Desigur in asta isi au existenta. Neaga tot.Sau gasesc explicatii ca ori n-a vazut de mana lui Dumnezeu sau nu a auzit bine ca era in limba Canaanului. Ma mir ca nu a zis ca i-a mancat catelu' proorocirea)[/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] Tot printr-o "viziune cerească" a profetesei, adventistii au preluat serbarea sâmbetei de la baptistii de ziua a saptea, în 1860 secta schimbându-si numele în "Adventistii de Ziua a Saptea". [COLOR=#3366FF]Deci voi tineati Duminica pe vremea lui Muller, pe vremea cand Ellen nu incepu sa viseze ? Upssss .[/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] [COLOR=#3366FF] [/COLOR] [COLOR=#3366FF]Va zis Sfantul Pavel sa nu lasati femeia in biserica dar cine sa il asculte?[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
1. Miller si Snow nu au fost adventisti. Asta nu insemna ca ne dezicem de marea dezamagire din 1844. Numai ca, in urma acestei dezmagiri, s-a nascut Miscarea Adventa.
2. Trebuie sa studiez si sa ma conving daca cele postate de dvs. nu sunt niste minciuni. Daca am gasit minciuni clare in scrierile unor autori cunoscuti (Ierom. Visarion Moldoveanu si Bogdan Mateciuc) si chiar in Pravila Bisericeasca, ce sa mai zic despre niste articole de pe net... Dumneata ce zici, dupa atatea minciuni, sa iau drept adevarate postarile dumitale? P.S. De un lucru sunt destul de sigur: Ellen White nu a profetiti nici o data a revenirii Domnului Iisus Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() te sfatuiesc sa nu continui dialog decit cu cei care inteleg sa se poarte ca frati crestini. Ex. lui podolski nu e de luat in seama. Pur si simplu nu ai cu cine discuta .E orb si surd pt tine. Invita-l mai bine sa se roage si sa se cerceteze .Eventual sa mai deschida si Biblia din cind in cind. Asta e marea mea intrebare de cind m-am facut crestin. Nu vad sentimentul fratiei crestine. Nu -i intereseaza daca ii vede Domnul Isus acum si aici,ci doar dogma invatata de sfinta biserica care e mai presus de EVANGHELIE. Nu-i intereseaza studiul altora ,ci doar nvataturile de acu multe veacuri.Pe atunci oamenii erau mai destepti si nu putem sa trecem peste gindirea lor. Pacea Domnului fratilor intru Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Adventistii sunt gata si astazi sa-si recunoasca greselile si sa aduca schimbari in bine. Asta nu inseamna ca nu face greseli pe care inca nu le-a indreptat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu i interzice nimanui consumul de vin sau carne de porc. Adventistii nu consuma alcool pentru ca-l considera ceva rau. Tot ce tulbura mintea nu poate fi bun. Si nici nu poti avea o legatura cu Dumnezeu, cand esti cu mintea ametita de aburii alcolului. Adventistii nu mananca carne de porc pentru ca porcul este numit de Sfanta Scriptura ca fiind "necurat" (ex:Levitic 11:7). Daca cineva sustine ca aceasta impartire a animalelor, in animale curate si necurate (din care sa nu mananci) a fost facuta pentru evrei, greseste. Lui Noe i s-a spus sa ia in corabie cate 7 perechi de animale curate si cate o pereche de animale necurate (Facerea 7:2). Apostolul Petru marturiseste ca nici el nu a mancat ceva spurcat sau necurat (Faptele Apostolilor 10:14) In plus, si medicina recomanda sa nu consumam carne de porc. Despre sabat (vedeti porunca a patra) este mult de discutat. Din punct de vedere Biblic, nu ai cum sa ataci "ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu" (Facerea 2:3). Este vorba despre ziua a saptea. D-le Iustin, nu uitati sa ne lamuriti ce este cu "disparitia sufletelor" si "teoria portilor inchise". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|