Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2010, 18:17:26
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Asa incepea:

Iar mai apoi cineva intreaba:

Bun lucru se vrea acesta! Este doar un pic "haios" (in sensul bun, nu peiorativ). Internetul asta! O sa ajungem sa ne rugam in grupuri virtuale! Brrrr.....!!!! Ma cam ia cu frig!

Iar legat de binecuvantare, nu va jucati fiindca (m-a rog sa gresesc eu, mai bine) sunteti pe... "ghiata foarte subtire"! Nu din cauza Psaltirii ci a felului prea detasat de randuiala Bisericii in care se pune problema. Sau poate ca aceasta (randuiala) a devenit insuficienta si trebuie completata? Sa nu intelegeti cum ca as fi impotriva rugaciunii de acasa sau a rugaciunii in comun in alte spatii decat biserica dar... Pentru asta poate ar trebui binecuvantare, dupa cum intreba si Miha-anca; nu pentru Psaltire ci pentru actiune!

Oricum este ceva inedit si merita retinut ca ceva interesant spre bine, chiar. M-as prinde si eu dar nu o fac fiindca, pentru mine, iertati-ma, este foarte asemanator cu ceea ce fac aproape in fiecare zi in biserica.

Va rog sa nu va grabiti sa ma certati, nu va condamn deloc, n-am de ce; rugati-va si pentru mine! Dar sa fiti atenti, da?
Iertați-mă părinte dar acest grup de rugăciune este mai de mult format.Am deschis acest topic deoarece pe topicul "Salvați România "unde am propus citirea Psaltirii apăruseră niște postăti extremiste și instigări la violență care sunt incompatibile cu credința noastră ortodoxă.
Noi ne cunoaștem în proporție de 8o% persoanal(cei din grup) chiar dacă unii locuiesc în alte țări iar binecuvântare am avut atât pentru tot grup cât și individual.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2010, 01:40:48
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Iertați-mă părinte dar acest grup de rugăciune este mai de mult format.Am deschis acest topic deoarece pe topicul "Salvați România "unde am propus citirea Psaltirii apăruseră niște postăti extremiste și instigări la violență care sunt incompatibile cu credința noastră ortodoxă.
Noi ne cunoaștem în proporție de 8o% persoanal(cei din grup) chiar dacă unii locuiesc în alte țări iar binecuvântare am avut atât pentru tot grup cât și individual.
Fie ca Maica Domnului sa se pogoare la rugaciune cu voi!
Reply With Quote
Vechi 25.09.2010, 01:48:30
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
După câte am vorbit cu tine , de curând ai fost în România și ai plecat de aici cu un gust amar, văzând cele ce sunt pe aici și mai ales că în bisericile noastre din țară sunt aproape uitați în rugăciune cei plecați în afară. De aceea văd foarte bună inițiativa de a crea grupuri de rugăciuni atât pe forum cât și pe Comunitatea site-ului nostru . O inițiativă bună și drept de urmat !
Iar eu, draga Cristian, am fost f placut impresionata, ca la manastire se roaga preotii pentru toti romanii de pretutindeni. Deci nu suntem uitati.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2010, 03:13:21
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Asa incepea:

Bun lucru se vrea acesta! Este doar un pic "haios" (in sensul bun, nu peiorativ). Internetul asta! O sa ajungem sa ne rugam in grupuri virtuale! Brrrr.....!!!! Ma cam ia cu frig!
Parinte, chiar daca pare "haios", totusi nu este, caci noi stim ca cei care se roaga sunt oameni in carne si oase.
Initial a fost f greu sa se constituie grupul, dar odata constituit, totul a mers struna. Nu pot sa va spun ce simt de responsabilitate ne trezeste participarea la acest grup de rugaciune, stiind ca de fiecare depinde ca zilnic sa se citeasca intreaga Psaltire. Si nu e putin lucru, cred eu.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2010, 03:59:40
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Parinte, chiar daca pare "haios", totusi nu este, caci noi stim ca cei care se roaga sunt oameni in carne si oase.
Initial a fost f greu sa se constituie grupul, dar odata constituit, totul a mers struna. Nu pot sa va spun ce simt de responsabilitate ne trezeste participarea la acest grup de rugaciune, stiind ca de fiecare depinde ca zilnic sa se citeasca intreaga Psaltire. Si nu e putin lucru, cred eu.
Nu e rau! Asta am spus si eu. Daca este de folos? Voi stiti! Eu cred ca poate fi!

Partea oarecum "indemnatoare" spre zimbet (asa a fost pentru mine) este aceea legata de internet ca mijloc folosit spre induhovnicire. La fel am zambit si cand am intrat aici, pe forum prima data! Iti marturisesc ca, din mila si cu ajutorul lui Dumnezeu, stiu destul de mult despre ce inseamna mediul internet (tehnic vorbind, dar si ca utilitate) incat sa-mi permit un astfel de zambet. Zambetul a venit doar datorita faptului ca eu eram convins ca Internetul poate, in anumite conditii, sa sprijine profund lucrarea de baza a Bisericii si chiar si-asa, grupul de rugaciune m-a surprins (placut) totusi!

Partea asta: - Internetul asta! O sa ajungem sa ne rugam in grupuri virtuale! Brrrr.....!!!! Ma cam ia cu frig! - a fost un gand pe care l-am pus pe tastatura fara sa-l filtrez, dar te asigur, era generat de ideea cu grupul vostru de rugaciune dar nu se referea catusi de putin la el; citisem postarile anterioare si mi-am dat seama ca sunteti reali si bineintentionati. Undeva in mintea mea insa, a aparut pentru o secunda gandul virtualizarii duhovniciei si atunci m-am "strans" putin.

Din toata postarea mea aceasta este partea care spune cel mai bine ce aveam in minte: Va rog sa nu va grabiti sa ma certati, nu va condamn deloc, n-am de ce; rugati-va si pentru mine! Dar sa fiti atenti, da?. Restul poate fi, oarecum, ignorat; nu se pierde mai nimic!

Pe mine ideea fratiilor voastre m-a impresionat si mi-a declansat un zambet binevoitor. Iertati-ma si pomeniti-ma si pe mine, ca multe prostii mai spun!

Last edited by Pr.Gheorghe; 25.09.2010 at 04:07:01.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2010, 16:43:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Internetul este doar mijlocul prin care ne-am "cunoscut", prin care comunicam; dar de rugat se roaga fiecare individual, acasa, cu internetul inchis. Daca ne-am ruga in fata computerului, pe internet, ar fi intemeiata senzatia de frig; si eu ma cutremur la asa gand.

La intrebarea, daca are efect rugaciunea noastra, e greu de raspuns; stiu insa ca nu noi facem ceva, in cazul in care s-ar vedea un efect pozitiv, ci Dumnezeu sau sfantul, caruia ne rugam, nu noi. Am fost incurajati insa de a ne uni fortele in mai multe situatii, in care niste tineri erau in profunda suferinta, unul dintre ei chiar in coma, iar dupa inceperea rugaciunilor, coincidenta, si-a revenit si s-au insanatosit sau au iesit cu mult ameliorati din spital. Iarasi nu e meritul nostru, dar stim totodata ca nimeni nu moare cat timp se roaga cineva pentru acesta. Avem deci un temei, in baza caruia nu e in zadar a ne ruga.
In plus, aceasta forma de rugaciune ne-a sudat si pe noi ca grup si stim la cine sa apelam, atunci cand avem un caz de boala. Mai stim, ca in vremurile acestea grele, Dumnezeu ii aduna pe cei ai Lui. Asa a luat nastere si acest grup de rugaciune, care sper sa functioneze inca multi ani de acum inainte.
Parinte, stiu ca nu v-am spus noutati. Noi nu putem inlocui rugaciunile din Biserica, dar ne putem alatura lor.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2010, 17:19:57
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Noi nu putem inlocui rugaciunile din Biserica, dar ne putem alatura lor.
Noi toti suntem Biserica. Eu v-a rugam sa nu uitati cumva de biserica. Daca s-ar intampla, ar fi tot o forma de virtualizare; s-a mai intamplat si nu a dus spre bine!

Spor la rugaciune, la post si la fapta cea buna!
Reply With Quote
Vechi 25.09.2010, 17:40:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Nu, Parinte, nu uitam de Biserica. Acest lucru nu e posibil. Noi nu i ne substituim acesteia, facand parte din Biserica.
Va multumim pentru grija ce ne-o purtati. Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 23:14:56
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Pravoslavie

Citat:
Fratele nostru Colaps a deschis un grup din care s-a citit Psaltira . Din grup fac parte și eu și Dorina și mulți frați d'ai noștri. Sunt f. bune astfel de inițiative !
Vechi 27.09.2010, 21:04:35
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Internetul este doar mijlocul prin care ne-am "cunoscut", prin care comunicam; dar de rugat se roaga fiecare individual, acasa, cu internetul inchis. Daca ne-am ruga in fata computerului, pe internet, ar fi intemeiata senzatia de frig; si eu ma cutremur la asa gand.

La intrebarea, daca are efect rugaciunea noastra, e greu de raspuns; stiu insa ca nu noi facem ceva, in cazul in care s-ar vedea un efect pozitiv, ci Dumnezeu sau sfantul, caruia ne rugam, nu noi. Am fost incurajati insa de a ne uni fortele in mai multe situatii, in care niste tineri erau in profunda suferinta, unul dintre ei chiar in coma, iar dupa inceperea rugaciunilor, coincidenta, si-a revenit si s-au insanatosit sau au iesit cu mult ameliorati din spital. Iarasi nu e meritul nostru, dar stim totodata ca nimeni nu moare cat timp se roaga cineva pentru acesta. Avem deci un temei, in baza caruia nu e in zadar a ne ruga.
In plus, aceasta forma de rugaciune ne-a sudat si pe noi ca grup si stim la cine sa apelam, atunci cand avem un caz de boala. Mai stim, ca in vremurile acestea grele, Dumnezeu ii aduna pe cei ai Lui. Asa a luat nastere si acest grup de rugaciune, care sper sa functioneze inca multi ani de acum inainte.
Parinte, stiu ca nu v-am spus noutati. Noi nu putem inlocui rugaciunile din Biserica, dar ne putem alatura lor.
La scaunul spovedaniei când i-am spus părintelui despre acest grup s-a bucurat iar când i-am lăsat pomelnicul cu numele celor care s-au "prins"în această lucrare împreună cu o sumă de bani simbolică mi-a spus că îl va citi la toate slujbele până la sfârșitul anului.
Îl aud mereu(pomelnicul) și mă bucur căci sunt cu sufletul alături de cei care au pus ghenunchii la rugăciune (și îi vor mai pune) pentru o cauză mai mult decât nobilă.

Rezultate?
Au fost,pentru cine a avut ochi să le vadă și urechi să le audă .Și vor mai fi pe măsura ce vom fi mai mulți și ne vom ruga mai stăruitor.

Să ne rugăm în fața monitoruli???
Doamne ferește de așa ceva!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grup de rugaciune delia31 Umanitare 286 11.03.2024 04:41:48
Rugaciune pentru elevi si pentru profesori spre_rasarit Sectiune dedicata profesorilor de religie 5 07.07.2012 02:50:19
Acatiste la Manastiri, pentru cei care nu se afla in tara Iulia11 Generalitati 7 01.11.2010 12:48:47
Sfântul Vasile cel Mare : picături de înțelepciune - PENTRU SUFLETELE NOASTRE cristiboss56 Pocainta 19 12.01.2010 18:45:34
Pentru cei diaspora (dar si din tara)-aveti biblioteca de carti religioase? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 08.10.2009 23:35:55