![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apreciez parerile lui adam000 (desi n-am vazut foarte multe) dar nu cred ca este obligat sa divorteze. Nu din motivul asta in sine, desi pot fi alte motive la mijloc si asta doar cel mai evident sau pretextul sub care poate obtine inclusiv divortul bisericesc. Acum depinde si de celalat, de ce ramane in relatie, daca se mai poate face ceva pentru el, sigur ca o perioada trebuie incercat cu lamuriri, rugaciune, etc .. Dar nu prea vad sa se intample asta intr-o familie cu o viata duhovniceasca, de obicei, inainte de "convertirea" asta nu era nici unul din cale afara de practicant, dupa care dintr-un motiv sau altul, o tragedie personala nerezolva, motive de ordin social, etc. unul "descopera" o alta credinta decat cea in care a fost botezat dar insuficient de catehizat.. Asa ca, celalat va fi, in general, indiferent fata de schimbarea asta, mai ales daca la modul practic nu-l afecteaza prea mult. A se vedea si: http://www.crestinortodox.ro/morala/...oxa-70818.html http://bibliocanonica.com/wp-content...8.unlocked.pdf Deci da, este un motiv valid de divort, dar nu reiese nicaieri ca esti obligat sa divortezi. Cu casatoriile mixte practic nu s-a hotarat practic nimic, deci se umfla orzul in astia degeaba.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 03.04.2017 at 17:39:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor" Matei 7:21 La fel si cu cei care isi spun crestini. Valabil si pentru ortodocsi in definitiv, dar la ei treaba e mai greu de judecat, la altii e mai evident.. Nu spun ca nu s-ar mantui, dar nici n-ar trebui sa ne multumim cu faptul ca isi spun crestini. Si nici faptele in sine nu sunt neaparat un criteriu. A se vedea: Credinta fara fapte sau faptele fara credinta http://www.lumeacredintei.com/revist...fara-credinta/
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu neg ce spui, doar ca e valabil si pentru ortodocsi. De ce e mai greu de judecat aici? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu zic că nu e motiv ăsta cu "lumea de azi".
|
|||
|
|||
![]()
vad ca o cam plimbati...
barbatul nu are voie sa-si lase nevasta decat daca l-a inselat, daca a comis adulter, punct. poa' sa faca orice altceva. nu stiu cum e treaba cu femeia, ar trebui sa fie la fel, dar nu cred ca e. catolicii sunt iarasi mai cinstiti, bine, principial vorbind, pentru ca accepta o singura casatorie, la noi sunt unii care au batut recorduri. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu m-am exprimat bine de la inceput. Ma refeream la convertire de la Biserica Ortodoxa la Biserica Catolica. Deci, nu este nici unul necredincios.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrie clar, barbatul nu-si poate lasa nevasta decat daca e adulterina. O spune Hristos, poa' sa urle toti, aici o fac degeaba. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cine zice si de ce, ca nu mai are voie nimeni s-o ia?
|
|
|||
|
|||
![]()
De fapt, daca bine stiu, la unul dintre sinoade se punea problema daca femeia e om. Ce ne mai miram?!
|
|