![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu avem pcte de vedere comune in discutiile de aici dintr-un motiv simplu, tu esti un credincios ortodox practicant, eu un sceptic, chiar necredincios. tu preferi sa nu iesi din ghiozdanul ortodox, eu incerc sa cunosc cat pot dintre cei care sunt recunoscuti de toata lumea, nu numai in cea mai inapoiata tara europeana. dar daca ma gandesc mai bine, la sf-uri, la vaccinuri, e mai complexa treaba. :)))
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]()
Este complexă, destul de complexă cât să-ți prinzi tu urechile. ...:))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ar fi fost pacat capital daca tu nu erai un ipocrit dovedit( din propriile tale mesaje),ci cautai sincer raspunsuri...Tu esti exemplul perfect ,calci in picioare credinta dar te folosesti de ea ca sa ataci...si probabil te si crezi vre-un mare destept... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu am cum sa intreb un preot asa lucruri, doar daca vrem sa ne amuzam impreuna, adica eu si preotul. Iti pot raspunde chiar eu pe loc la asemenea intrebare, desi tu nu esti familiar cu notiunile. Vorbesti cu multa siguranta de lucruri pe care nici macar nu le intelegi. Biserica (doar Ortodoxa, e o singura Biserica) respecta in totalitate toate invataturile lasate de Iisus, fara sa scrie un cuvant sau sa adauge. Citat:
Citat:
Sunt convins ca ai sute de astfel de neadevaruri copiate de pe undeva, dar trebuie sa gasesti pe altcineva sa-si piarda timpul sa-ti explice care e adevarul pe care oricum nu o sa-l accepti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astfel, in secolul II evreii au renuntat la Septuaginta, desi o foloseau si ei pana atunci, vazand ca e folosita de crestini. Cativa evrei au facut noi traduceri din ebraica in greaca. Se pare ca in acea perioada au facut si cateva modificari in Vechiul Testament, ca sa fie mai departe de ceea ce sustineau crestinii. Iar una din modificari se pare ca a fost inlocuirea cuvantului "bethulah" cu un cuvant apropiat, "almah", in Isaia, pentru ca era cea mai importanta dovada pe care o afirmau crestinii. Parintii crestini de la inceput i-au acuzat pe evrei ca au corupt Biblia, schimband sensul unor cuvinte si fraze care profeteau elemente din crestinism. In timpul Renasterii unii renascentisti au afirmat ca Septuaginta era o traducere mai neglijenta a textului ebraic (probabil protestanti, care foloseau textul masoretic, evreiesc). Pentru ca Septuaginta avea multe deosebiri fata de textul masoretic. Odata cu descoperirea manuscriselor de la Marea Moarta a inceput sa fie luata mai in serios Septuaginta in vest (in ortodoxie este singura autorizata). Astfel s-a descoperit ca textele masoretice de azi sunt aproape identice cu un text din Vechiul Testament ebraic gasit in 1970 si datat in sec. III sau IV. De asemenea, exista asemanari si diferente cu textele de la Marea Moarta datate incepand cu secolul II inainte de Hristos. In schimb textele mai vechi, dinainte de secolul II inainte de Hristos, sunt foarte asemanatoare Septuagintei si mai diferite de textele masoretice. Asta arata ca Septuaginta este cea mai apropiata de original, cea mai de incredere versiune a Vechiului Testament. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
clar, esti curat curat si ai si un caracter pe masura!
|
|||
|
|||
![]()
cataline, iar ai scris o gramada de tampenii, o las asa pentru moment. uite, o sa iau lucrarea lui Nicolae Chifăr si o sa vad cum prezinta el istoria crestinismului, va dura ceva. dar daca ai ceva de spus si impotriva lui renunt la a-i mai citi lucrarea.
![]() ps.asculta-ma, lasa wiki, oricine poate scrie orice acolo.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt curios tu cum ai reacționa când cineva te înjură de mamă aproape de fiecare dată? Citat:
Citat:
Las-o mai ușor cu citatatele că-ți prinzi urechile, nu că la altceva nu ți le-ai prinde. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|