![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cea din urmă categorie de corecții analizate aici nu este neapărat și ultima, dar ar putea fi cea mai importantă. Este vorba de acele "corecții" care țintesc la modificarea de fond a mesajelor de la Pucioasa. Acestea sunt cele mai grave intervenții “pe cord deschis” în textul sacru pucioșesc, deoarece ele mistifică esența mesajului original până la “sacrilegiu”. Vom da în continuare un singur exemplu, o corecție cu tâlc, dar ele sunt cu zecile.
Într-o “vorbire” a Dumnezeului Pucios de prin anul 1994, cu prilejul sărbătoririi Învierii Domnului, după introducerea de rigoare, i s-a permis și “duhului Verginicăi” să ia cuvântul și să-și îmbărbăteze poporul cu un spici rostit chiar “de lângă Domnul”. Cei care au compus predica ei, și i-au atribuit-o apoi, au uitat la un moment dat că, în desfășurarea vorbirii, se trecuse de mult de la persoana I a Dumnezeului Pucios la persoana I a spiritului Verginicăi. Această neglijență a permis înregistrarea unei erori fatale: Verginica vorbea la un moment dat în locul Dumnezeului Pucios, și nu de lângă El. “Verginica” (de fapt, duhul sau duha ei) le vorbea păstorilor Nea’Mișu și nea’Cristea , numindu-i “păstorii mei” și învățându-i să-și întărească ucenicii așa cum o făcuseră cândva apostolii lui Hristos, dar le vorbea folosindu-se de construcția “apostolii Mei” pe care ea nu era în drept să o folosească. Nici dacă s-ar fi scris “apostolii mei” n-ar fi fost corect, căci Verginica n-a avut nicodată apostoli, și nici n-a fost contemporană cu Tit, cu Timotei, cu Barnaba și cu Marcu. Cu ocazia reeditării cărții, liderii pucioși au observat tărășenia și aprecind că gravitatea ei este absolut intolerabilă, au operat discret modificarea salvatoare: cuvântul Mei a dispărut pur și simplu, iar fraza rostită de “duhul Verginicăi” a redevenit credibilă: “Păstorii mei, întăriți-vă și să vă întăriți ucenicii, așa cum i-au întărit apostolii Mei pe Tit, pe Timotei, pe Barnaba, pe Marcu, pe Prohor și pe toți ucenicii cei lucrători. Fiți cu luare aminte. Vegheați în straja nopții și a zilei și lucrați lucrarea aceasta de pregătire a întoarcerii Stăpânului viei...”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 01-05-1994) “Păstorii mei, întăriți-vă, și să vă întăriți ucenicii, așa cum i-au întărit apostolii pe Tit, pe Timotei, pe Barnaba, pe Marcu, pe Prohor și pe toți ucenicii cei lucrători. Fiți cu luare-aminte. Vegheați în straja nopții și a zilei și lucrați lucrarea aceasta de pregătire a întoarcerii Stăpânului viei.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 18 aprilie/1 mai 1994) Manevra de acest tip, substituirea de persoană, nu este singulară. În anii 1982, 1983 și 1984, după moartea Verginicăi, peste 30 de pronume personale erau scrise cu majuscule, semnificând prin aceasta că mesajele care le conțineau veneau direct “de la Domnul”. În ediția a doua a cărții, ele au fost modificate și trecute cu literă mică, pentru ca să apară că mesajele veneau de la duhul Verginicăi, care-i vorbea din cer surioarei sale, lelica Maria. Liderii pucioși nu voiau ca lelica să apară ca vorbitoare direct cu Dumnezeu, caz în care ar fi trebuit s-o considere și pe ea proorociță și totodată “trâmbița a șaptea” . Dar, dacă lelica ar fi fost “trâmbița a șaptea” și prooroc, liderilor pucioși nu le mai rămânea nimic de făcut și de trâmbițat, căci cu “trâmbița a șaptea” se încheie lanțul proorociilor apocaliptice, iar lelica a murit și ea în anul 1997. De aceea, eu au fost nevoiți să falsifice aceste 30 de pronume personale. Iată câteva exemple mai semnificative, care susțin cu probe concrete această teorie: 1. “… Uite ce zice Domnul: cine are urechi de auzit să audă și cine are inimă pentru Domnul, să înțeleagă. Domnul a oprit căsătoria pentru că numai e timp de întinare și de pofte trupești […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 5 februarie 1982) 1. “…Cine are urechi de auzit, să audă, și cine are inimă pentru Domnul, să înțeleagă. Domnul a oprit căsătoria pentru că nu mai e timp de întinare și de pofte trupești […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 18 aprilie/ 1 mai 1982) Acest prim exemplu nu se încadrează în categoria amintită, de falsificare a majusculelor pronumelor personale, dar ilustrează caracterul intențional al modificărilor care urmează și care vor fi evidențiate în continuare: acestea vor să ascundă faptul că din prima ediție a cărții reieșea că “Domnul vorbea” direct prin lelica Maria , exact la fel ca și prin Verginica, deci lelica era “trâmbiță”, trâmbița a șaptea. În ediția a doua, dispar cuvintele “Uite ce zice Domnul” deci nu mai zice Domnul ceea ce zice, ci Verginica zice, iar lelica doar primește la modul pasiv mesajele venite din cer de la “șpiritul nemuritor al Verginicăi”. 2. “…Acest acoperământ al Meu unde v-am lăsat Eu […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 20 mai 1982) 2. “…Acest acoperământ al meu unde v-am lăsat eu […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 7/20 mai 1982) 3. “…O, poporul Meu scump și oile Mele scumpe, pentru voi Mă lupt și pentru voi am pus trâmbița Mea în lucrare. Fiți ai Mei […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 25 iunie 1982) 3. “…O, poporul meu scump, oile mele scumpe! Pentru voi mă lupt și pentru voi am pus trâmbița în lucrare. Fiți ai mei […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 12/25 iunie 1982) 4. “ …Poporul Meu iubit, oile Mele din toate colțurile […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 10 iulie 1982) 4. “ …Poporul meu iubit, oile mele din toate colțurile […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 27 iunie/10 iulie 1982) 5. “ …O, poporul Meu, oile Mele scumpe, turma Mea deschideți-vă inima […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 7 august 1982) 5. “ …O, poporul meu, oile mele scumpe, turma mea deschideți-vă inima […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 25 iulie/7 august 1982) |
|
|||
|
|||
![]()
6. “ […] am mânușiță de popor care Mă iubește. O, Moldovo, Moldovo, Moldovo nu mai pot veni la tine, la oile Mele. Nu mai am mijloace, nu mai am benzină la mașină. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 22 noiembrie 1982)
6. “ [...] am mânușiță de popor care mă iubește. O, Moldovo, Moldovo, Moldovo nu mai pot veni la tine, la oile mele. Nu mai am mijloace. Nu mai am hrană la mașină. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 16/29 noiembrie 1982) 7. “ …O, poporul Meu, oile Mele de departe, am făcut răni care Mă dor neîncetat [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 18 februarie 1983) 7. “ …O, poporul meu, oile mele de departe, am făcut răni care mă dor neîncetat [...] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 5/18 februarie 1983) 8. “ Așa cântă Măicuța Mea. Eu, Domnul voiesc această rugăciune să fie cântată de tot poporul Meu și-n culcare și-n sculare… ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 8 martie 1983) 8. “ Așa cântă Măicuța Domnului. Domnul voiește ca această rugăciune să fie cântată de tot poporul și în culcare și în sculare. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 23 februarie/8 martie 1983) Aici se vede din nou caracterul intențional al modificărilor, de unde rezultă că ele nu mai sunt corecții, ci falsuri. Dacă până acum se putea considera eventual că, din motive de neglijență, redactorii ediției întâi au greșit punând majusculele acolo unde nu trebuia, aici se observă clar o intervenție mistificatoare: “Măicuța Mea “ devine “Măicuța Domnului”, deci “nu Domnul vorbește” . Același efect îl are modificarea frauduloasă a cuvântului “voiesc”, care devine “voiește” ; în felul acesta Domnul nu mai este pus la persoana I (Eu voiesc) ci la persoana a III-a (El voiește). 9. “ …O, poporul Meu, […] O, Moldovo, Moldovo, mare Mi-a fost speranța în tine… ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 8 aprilie 1983) 9. “ …O, poporul meu, […] O, Moldovo, Moldovo, mare mi-a fost speranța în tine! ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 26 martie/8 aprilie 1983) |
|
|||
|
|||
![]()
10. Ediția 1995: “ …Iată Verginico, îți dau poruncă. Uite Verginico, această sfântă cruciuliță este a ta, îți va fi armă de biruință iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni și vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta. Duhul Sfânt va lucra prin amândouă. Pregătiți oile, că în curând vinePăstorul cel mare să le ia în primire…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983)
10. Ediția 2006: “ …Domnul îmi dă o sfântă cruce în mână și un carnețel și îmi spune: “Iată, Verginico, îți dau ceva care te va bucura. Această sfântă cruciuliță este a ta. Îți va fi armă de biruință, ca să nu se apropie nici un vrăjmaș de tine, iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ, însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni, și vei suna trâmbița de trezire și de pregătire prin mâna surorii tale; tu , cu gura ta, și ea, cu mâna să scrie; adică Duhul Sfânt va lucra prin amândouă, și luați legătura cu păstorii, să vă ajute să pregătiți oile, că în curând va veni Păstorul Cel mare să le ia în primire, să le găsească gata pregătite”.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 20 aprilie/3 mai 1983) Acest text este pe departe cel mai edificator asupra falsificărilor masive privind substituirea de persoană. În ediția a doua a cărții sunt introduse aici în mod fraudulos explicații suplimentare privind noul statut al lelicăi Maria vis-a vis de “poporul” pucios: ea va fi doar un instrument pasiv și docil prin care “spiritul Verginicăi”, acum eliberat prin moarte, comunică mai departe cu “poporul ei”. Liderii pucioși inventează “carnețelul” în care lelica va nota tot ce-i va transmite duhul (sau duha) Verginicăi pentru “popor”. Verginica va lucra cu gura spirituală, iar lelica va lucra cu mâna materială. “Domnul” dispare pur și simplu din dialog, iar legătura directă dintre “Domnul” și lelica, așa cum apare ea în ediția întâi a cărții, este de acum o palidă amintire (pentru cei care vor să mai aibă aducere aminte). Un punct de interes ar putea fi cât contează o literă la liderii pucioși. Oricine se poate întreba de ce era nevoie să se "corecteze" cuvântul "trâmbiță", care devine "trâmbița", în ediția a doua a cărții. La prima vedere, de această corecție nici nu era nevoie, căci sensul frazei pare că nu se schimbă. Meticulozitatea aceasta neobișnuită ar putea ascunde însă în ea o temere viscerală a liderilor pucioși (care îi va împinge spre un fals calificat) : teama ca nu cumva cititorul să interpreteze că “trâmbița” de care se vorbește ar putea fi lelica Maria. Plecând de la această supoziție, o explicație posibilă ar fi aceea că, în prima variantă, expresia completă "vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta" s-ar putea interpreta la citire "vei suna prin trâmbiță de trezire și de pregătire, prin surioara ta", ceea ce ar fi indezirabil pentru liderii pucioși, care nu admit că lelica Maria (sora Verginicăi) a fost și ea "trâmbiță". În schimb, textul "corectat": "vei suna trâmbița de trezire și de pregătire prin mâna surorii tale; tu , cu gura ta, și ea, cu mâna să scrie" ar putea fi interpretat fie ca "vei suna tu, cea care ești trâmbița de trezire , pe sora ta, care cu mâna să scrie" , fie, în altă variantă, "vei suna în trâmbița de trezire , pe sora ta, care cu mâna să scrie". Deși acest raționament poate părea puțin forțat, el rămâne plauzibil, în contextul celorlalte falsuri interesate de acest gen. Oricum ar fi, această modificare nu s-a făcut ea fără rost, îndată ce putea foarte bine să lipsească și nimeni n-ar fi observat necesitatea ei. 11. “ …O, suflețelele Mele, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983) 11. “ …O, suflețelele mele, […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 20 aprilie/3 mai 1983) 12. “ […] că Eu socotesc că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum până-n mormânt. Acum când cer Eu…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 iulie 1983) 12. “[…] că Domnul socotește că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră, care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum, până în mormânt; acum când cere Domnul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 21 iunie/4 iulie 1983) Din nou o manevră subtilă a liderilor pucioși: prin trecerea de la persoana I la persoana a III-a, “Domnul” dispare din peisaj, deci nu “Domnul” este cel care îi grăiește lelicăi din ceruri, ci șpiritul nemuritor al Verginicăi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Forumul nu e al meu dar nu de aia am zis că nu-ți permit, fiindcă o să fac demersurile să te evacuez de pe forum, ci am zis așa înspre Cer, că nu te voi lăsa să-mi amăgești sufletul ci că îți voi ține piept cât dă Dumnezeu, măcar în sufletul meu, dar nu că voi atenta ca să-ți răpesc vre-un drept sau tratându-te murdar, ci doar ți-am spus că nu particip la batjocuri și persiflări și nu le gust ci sunt contra lor, contra batjocurilor și obijnuinței cu hulele și minciunile. Cei mai mulți mă evită că mă cred sectant sau eretic sau nebun sau ciudat sau ce vrei dumneata, schizofrenic sau lepros sau urât sau scârbos sau îndrăcit sau ... dar cei mai mulți o fac pentru faptul că e mult mai ușor să slujești fariseismului, fățărniciei aristocrate decât să rabzi 'nebunia' crucii. Deci toți mă evită și tac și se fac că nu văd și nu aud de frica purtării Crucii. Mai lesne este să se considere ei mântuiți și mai mântuiți decât, păcătoșii, sectanții și ereticii, și toți cei care îndrăznesc și le spun lor Adevărul... care firește că doare... dar nu îi doare decât pe cei nedrepți, pe cei ce se cred vrednici pentru slavă de la oameni, și de aia fug și tac ascunzându-se care peunde... deci de aia nimeni nu vorbește deschis și pe față. Deci nu vor să se complice inutil fiindcă e mai ușor să te prefaci un fel de snob ce stă sub acuzația protectoare cu eresul sau cu secta sau cu păgânismul firește al altora, că doar noi suntem băieții buni și cei mai mântuiți ca restul poporului. Citat:
Citat:
Deci draga mea, mă iartă că nu pot să te urmez și nici să-ți ascult sfatul. |
|
|||
|
|||
![]()
13. “ […] Numai lume, tată, lume fără Dumnezeu…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 11 septembrie 1983)
13. “ […] Numai lume, lume fără Dumnezeu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 29 august/11 septembrie 1983) Nici aici nu apare vreo modificare de majusculă, dar cuvântul “tată” pus la cazul vocativ este folosit în mod exclusiv, în toată cartea, de către personajul misterios care se dă drept “Domnul”. Dispariția acestui cuvânt face ca subiectul frazei adresată “poporului” prin lelica Maria să nu mai fie “Domnul” (așa cum reieșea din ediția întâi), ci duhul (duha) Verginicăi. 14. “ Fiilor, cine nu folosește și nu mănâncă această hrană pe care o aduc Eu, nu va putea să răzbată acest drum pe unde vreau să vă duc Eu. Israele, fii încrezător în acest Eu, căci în curând vei vedea cine a fost și cine este acest Eu…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 5 februarie 1984) 14. “ Fiilor, cine nu folosește și nu mănâncă această hrană pe care o aduc eu, nu va putea să răzbată acest drum pe unde vreau să vă duc eu. Israele, fii încrezător în acest eu, căci în curând vei vedea cine a fost și cine este acest eu.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 23 ianuarie/5 februarie 1984) 15. “ Am oprit căsătoria și întinarea la creștini. Prin aceasta îi voi deosebi de lumea cea deșartă care se întinează până moare. Cine nu-și spală hainuța, nu se poate strecura la Mine.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 noiembrie 1984) 15. “ Am oprit căsătoria și întinarea la creștini. Prin aceasta îi voi deosebi de lumea cea deșartă care se întinează până moare. Cine nu-și spală hăinuța, nu se poate strecura la Domnul ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 22 octombrie/4 noiembrie 1984) 16. Ediția 1995: “ …Fiecare sfânt ocrotește și are grijă de sufletul care-i poartă numele. Tată, cereți ajutorul sfântului, […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 noiembrie 1984) 16. Ediția 2006: “ …Fiecare sfânt ocrotește și are grijă de sufletul care-i poartă numele. Cereți ajutorul sfântului, […] ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 22 octombrie/4 noiembrie 1984) Aceeași observație ca la poziția 13., de mai sus. Recidiva confirmă caracterul intențional al falsului, prezentat drept "corecție". 17. “…Scumpii Mei, vă iau cu barca și vă trec apa […]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 17 decembrie 1984) 17. “…Scumpii mei, vă iau cu barca și vă trec apa […]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 4/17 decembrie 1984) 18. Ediția 1995: “ Smeriți-vă și umiliți-vă, scumpii Mei, că stați de vorbă cu unul din Sfânta Treime…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 17 decembrie 1984) 18. Ediția 2006: “ Smeriți-vă și umiliți-vă, scumpii mei, când stați de vorbă cu Unul din Sfânta Treime.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 4/17 decembrie 1984) Modificarea cuvântului “că” în cuvântul “când” nu e deloc întâmplătoare, ci ascunde și ea un fals calificat. Expresia “că stați de vorbă” ilustrează că dialogul dintre “Domnul” și popor, prin gura lelicăi Maria, este la timpul prezent: acum și aici, “Domnul” vorbește cu poporul pucios, deci prin lelica Maria vorbește Domnul ca printr-o "trâmbiță". Dimpotrivă, expresia contrafăcută “când stați de vorbă” face ca întreaga frază să devină o recomandare de uz general, atemporală, care n-are nici o legătură cu ședința de spiritism la care poporul pucios tocmai participă, iar lelica este doar pe post de medium, vorbind prin somn cataleptic tot ceea ce primește de la duhul. De la duhul (sau duha)Verginicăi, evident. Cu asemenea numere de prestigitație spiritistă, liderii pucioși cei iuți de mână și ascuțiți la minte au profitat mereu de nebăgarea de seamă a multora, pe care i-au amăgit cu povești cu dialoguri de îngeri și de duhuri, cu prooroci care vorbeau prin somn și clarvăzători providențiali care coboară cu ochii închiși, în miez de noapte, cerul pe pământ, prin viziuni aberante și spiciuri ingenios falsificate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum s-au scris cărțile de psihologie și psihiatrie și de către cine? De prooroci? De sfinți? Păi prin experiențe pe loturi de oameni păcătoși și pe bază de deducții proorocești a unor 'savanți' care au modelat cam cum ar trebui să arate omul gLumii moderne. Deci pentru ce să-i crezi? De frică pentru ca nu cumva să te eticheteze și pe tine ca schizofrenic sau paranoid sau euforic sau nebun? Și cum te tratează ei altfel decât cu droguri până ajungi o legumă blândă ca să mori liniștit în liniște căci te-ai împăcat cu faptul că ești un întuneric fără speranță și în mod fatal n-ai de ales altceva decât moartea și drogul? Deci cu ei stârnești furfurtuna asta gLumească? Cu diagnostice aberante făcute pe tipologii de oameni? Cu problemele oamenilor încadrate de ei în semne și simtome și obijnuințe, cu asta mă sperii? Păi dacă pe ei îi învocați ca argumente, pe psihologi și psihiatrii, și mulțimile de diplome ale lor, atunci de ce nu le urmați sfaturile, de ce nu vă adresați lor, de ce nu le cereți să vă trateze, ci iată că v-ați pus voi pe scaunele lor... de acuzare? Și v-am zis că se râd de voi și curcile, că voi, ca și dezertoarea, ați ajuns să apărați pe Domnul în instanță, voi care L-ați părăsit, și cărora nu v-a cerut și nu v-a angajat ca avocate ca să cereți despăgubiri în instanță pentru daunele suferite de Cuvântul lui Dumnezeu ieșit la prima ediție în pobor. Deci nu e demersul vostru toatal ridicol? Pe cine vreți să păcăliți cu cauza voastră nobilă plină de nonsens? Nu v-am mai spus că vreți mereu să vă acoperiți cu nisisip ceva? Și aia vreți să acoperiți: darul pe care vi l-a făcut pisikaa leneșe care a rodit ceva în curte la voi și din lene v-a pus pe voi ca să acoperiți ca să nu se răspândească putoariaoaria... Și cum te arăți cel mai vrednic decât atunci când tu acuzi și strigi ca din gură de șarpe... ca să-ți speli probabil posibila stare de infracțiune în care te afli... prin diversiuni și lansări de zvonuri ca niște interpretări, ca niște adevăruri la rubrica noutăți... Deci cine sunteți voi lingvistelor care faceți atâta circ pe tema Cuvântului lui Dumnezeu? Sunteți avocatele cui sau psihiatrele care? De ce vindeți voi mereu castraveți la grădinari? Dar vă spun eu vouă că precis o să vă alegeți cu niște castraveți turceștiști din contrabanbanda asta a voastră, din ăia fără gust ajungând până la urmă ca cele cinci fecioare nebune din pildă, care n-au luat undelemn în candelele lor. Adică în loc de credință ele au trăit gLumia lui nenia și a lui tanti grijania... grijania de grija altuia... și au rămas pe afară așa ca prostul vânzând castraveți la gLume că cică struguri-s prea acri. Deci draga mea, nu ți se pare absurd și nu ți se pare că e nonsens ca să vă dați în același timp avocatele lui Dumnezeu, psihiatre dar și lingviste sau chiar să fiți și proorocițe căci iată că vi se pare că știți tot ce rezultă din texte, care sunt motivele modificărilor, și ce intenții au avut cei ce le-au operat dar știți chiar faptul că lelica Maria era proorocița Domnului când poate că era a sfintei Verginca așa cum Aaron era proorocul lui Moise. Deci tot Domnul era Cel ce vorbea, prin unul, prin doi, sau prin o sută așa ca în telefonul fără fir. Iar vedenii și glasuri și tot felul de ciudățenii pot fi și de la draci dar pot fi și de la Domnul, că doar este scris în scripturi că unora le-A vorbit prin cuvinte iar altora prin vedenii... iar altora li s-A arătat în taină așa ca sfântului Pavel. Dar mă mir cum de nu vă puneți problema ridicată și la voi, voi cum stați, adică în cazul vostru: -la ce visați? -la ce nădăjduiți și în ce și în cine? -cui anume slujiți și pentru ce anume o faceți? -de ce nu ați vrut să credeți ca să vă mântuiți ci ați vrut doar să vă mândriți? Iar când aflați răspunsul mergeți voi la psiholog și la psihiatru , la avocați și la lingviști iar noi o să merge și o să ne rugăm de Dumnezeu și de duhovnic. Last edited by vsovivi; 03.04.2010 at 21:55:29. |
|
|||
|
|||
![]()
vsovivi spunea:
Citat (În prealabil postat de mariamargareta ): “Cu asemenea numere de prestigitație spiritistă, liderii pucioși cei iuți de mână și ascuțiți la minte au profitat mereu de nebăgarea de seamă a multora, pe care i-au amăgit cu povești cu dialoguri de îngeri și de duhuri, cu prooroci care vorbeau prin somn și clarvăzători providențiali care coboară cu ochii închiși, în miez de noapte, cerul pe pământ, prin viziuni aberante și spiciuri ingenios falsificate.” Deci acuzi din necredință pe temeiul cărților de psihologie și psihiatrie și având în spate legea dreptului de autor, luînd voi partea Domnului și a lelicăi Maria, sora sfintei Verginica. Nici vorbă să fi făcut vreo referință la temeiul cărților de psihologie și psihiatrie. Această afirmație este un nonsens. Nu luăm partea Mariei Tudorache, chiar dacă suntem nevoite să constatăm că a fost nedreptățită de către liderii pucioși, după o logică strâmbă sau mai degrabă interesată. […] Păi dacă pe ei îi învocați ca argumente, pe psihologi și psihiatrii, și mulțimile de diplome ale lor, atunci de ce nu le urmați sfaturile, de ce nu vă adresați lor, de ce nu le cereți să vă trateze, ci iată că v-ați pus voi pe scaunele lor... de acuzare? Niciodată nu am invocat ca argumente psihologi și psihiatrii, și mulțimile de diplome ale lor , ci raționamente de bun simț. Și v-am zis că se râd de voi și curcile, că voi, ca și dezertoarea, ați ajuns să apărați pe Domnul în instanță, voi care L-ați părăsit, și cărora nu v-a cerut și nu v-a angajat ca avocate ca să cereți despăgubiri în instanță pentru daunele suferite de Cuvântul lui Dumnezeu ieșit la prima ediție în pobor. Dacă ai văzut tu curci râzând, probabil că ești un prooroc hazliu. Noi nu apărăm pe nimeni, constatăm doar că sunt două ediții ale cărții “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” radical diferite pe ici pe colo, prin punctele esențiale, dar pe care unii încearcă să ne convingă că sunt identice și la fel. Adică, să credem și noi ca ei, că albul e negru, sau, în cel mai rău caz, invers. Cartea respectivă este considerată sacră de către pucioși, este denumită de ei “Evanghelia după Sfânta Mare Proorociță Virginia” , dar tot ei sunt cei care au masacrat-o fără milă de la o ediție la alta, ceea ce creează mari suspiciuni asupra sacralității ei. Dacă ar fi fost sacră, nici nu se atingeau de ea, ci îi venerau fiecare virgulă. Dar ei au pus virgule cu toptanul în ediția a doua, sute sau mii de virgule, majoritatea înainte de particula “și”. Au scos texte, au introdus altele, iar unele cuvinte și fraze le-au schimbat ca să nu mai spună prostii, ca în prima ediție. Deci nu e demersul vostru toatal ridicol? Pe cine vreți să păcăliți cu cauza voastră nobilă plină de nonsens? […] Demersul nostru este perfect legitim. Ne-am spus părerea și atât. Nu vrem să păcălim pe nimeni, fiecare cititor de pe Forum va judeca singur după propriile raționamente. Dar ca să judece corect trebuie mai întâi să fie bine informat. Noi asta facem: scoatem la iveală “tainele” pe care pucioșii se străduiesc să le ascundă. Deci cine sunteți voi lingvistelor care faceți atâta circ pe tema Cuvântului lui Dumnezeu? […] grijania... grijania de grija altuia... Deci draga mea, nu ți se pare absurd și nu ți se pare că e nonsens ca să vă dați în același timp avocatele lui Dumnezeu, psihiatre dar și lingviste sau chiar să fiți și proorocițe căci iată că vi se pare că știți tot ce rezultă din texte, care sunt motivele modificărilor, și ce intenții au avut cei ce le-au operat dar știți chiar faptul că lelica Maria era proorocița Domnului când poate că era a sfintei Verginca așa cum Aaron era proorocul lui Moise. Deci tot Domnul era Cel ce vorbea, prin unul, prin doi, sau prin o sută așa ca în telefonul fără fir. Nu suntem proorocițe. Noi nu proorocim nimic, ci spunem și altora ceea ce ni se pare că vedem și că știm. Apoi, fiecare judecă singur ceea ce înțelege. Nu știm motivele modificărilor, dar le presupunem. Presupunem că au fost neapărat niște motive, îndată ce modificările sunt sistematice, organizate, masive și orientate unui aceluiași scop. Nu am afirmat că în mod obligatoriu “faptul că lelica Maria era proorocița Domnului”, ci că ar fi trebuit să fie, în logica în care vorbitorii în limbi de la Pucioasa se consideră unii pe alții prooroci. Analogia făcută de tine, cu Moise și Aaron, nu ai dus-o până la capăt. Despre ei, Scriptura zice: Răspuns-a Domnul lui Moise și i-a zis: "Iată, Eu fac din tine un dumnezeu pentru Faraon, iar Aaron, fratele tău, îți va fi prooroc.(Ieșirea 7,1) Dacă ții morțiș să faci o paralelă cu Verginica Tudorache și Maria Tudorache, trebuie să ții cont și de faptul că Moise era viu atunci când vorbea prin Aaron, iar Verginica era moartă atunci când vorbea prin Maria. Deci, înseamnă că Verginica era un dumnezeu pentru Pucioși, dar un dumnezeu mort, fără trup, care vorbea doar prin spiritul lui, în ședințele de spiritism de la Maluri, de la Pucioasa și de la Glodeni. Or, Hristos-Dumnezeu Cel mort și înviat nu S-a mai despărțit de trup de atunci când a înviat și nu se va despărți în veac. Așa cum S-a înălțat la ceruri, tot astfel îl vom vedea (vezi Faptele Ap., 1,11) Iar vedenii și glasuri și tot felul de ciudățenii pot fi și de la draci […] Uite că mai avem și puncte comune! Dar mă mir cum de nu vă puneți problema ridicată și la voi, voi cum stați, adică în cazul vostru: -la ce visați? Păi noi nici când dormim, nici când suntem treze, nu visăm. Dar uite că visează alții și ne intrigă visele lor, că ei zic că ale lor sunt aievea. -la ce nădăjduiți și în ce și în cine? Așteptăm învierea morților și viața care va să vină, de la Cel care a promis-o. -cui anume slujiți și pentru ce anume o faceți? Nu suntem în slujba nimănui și nu ne plătește nimeni – adică o facem gratuit. Iar dacă vrei să știi ce facem, iată, ne dăm și noi cu părerea, cum fac și alții pe acest Forum. -de ce nu ați vrut să credeți ca să vă mântuiți ci ați vrut doar să vă mândriți? Nu putem crede simultan și în Dumnezeu, și în Mamona. De aceea nici n-am vrut să credem decât în Dumnezeu, ca să ne mântuim. Dacă ne-am mândrit cumva cu Dumnezeul strămoșilor, avem prilej de îndreptare. Iar când aflați răspunsul mergeți voi la psiholog și la psihiatru , la avocați și la lingviști iar noi o să merge și o să ne rugăm de Dumnezeu și de duhovnic. Fiecare merge pe drumul lui, iar noi știm unde mergem. Când mergi la duhovnic ca să te rogi de el să te scape, nu uita să-i spui și că te-ai făcut advocatul neplătit dar îndârjit al sectei de la Pucioasa. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
-schizofrenic, -delirum tremens -bolnave psihic -personalitate multiplă -se crede Dumnezeu sau cineva: Napoleon, Stalin, Duhul vre-unui mort... -stă de vorbă cu un spirit mort, -și multe alte insinuări și miștocăreli cu referințe la psihologie și psihiatrie sau la alte boli ori diagnostice... cum ar fi lingvisvismul analfabetizant pârulent, firește pe care l-ați căutat doar în gura altora. Deci pe cine vreți să vă păcăliți că afirmația mea este un nonsens? Apoi de fiecare dată, așa de frumos și de drept vorbeați de cei, cică horopsiți, dintre pucioși, horopsiți în opinia voastră de către prooroci și de către Dumnezeul lor, de parcă nu numai că ați fost angajate avocate ci parcă erați surorile lor nedreptățite, dar era clar cum în mod pătimaș prezentați denaturat și răuvoitor lucrurile pentru faptul că scopul vostru era evident de a scoate din pălărie că defapt scopul proorocilor și al Lui Dumnezeu venea din răutate, pismă, mărire de sine ... ... ... adică se poate constata fără să te forțezi că aveați băgată circularia spre a compromite pe prooroci sau autoritatea sfaturilor lui Dumnezeu. Deci pe cine vreți să vă păcăliți că afirmația mea este un nonsens? Citat:
Pe cine vreți să vă păcăliți? Bunul simț nu vă spunea că vă aflați sub influența nefastă a ispititorului cel rău? Că eu v-am tot repetat cred că la fiecare replică, arătându-vă cum sunteți ca apucate de un duh necurat, că de aia v-am și trimis la psihologii și psihiatrii voștrii care o să vă recomande ei vouă boabe antidepresive și pentru somn, că prea sunteți agitate de parcă ați fi descoperit aberica, dar nu e aberica ci e apa sâmbetei pe care vă dați cu iahtul. Citat:
Eu nu am încercat să vă conving că sunt identice ci voi ați fi vrut ca ediția a doua să fie copie la mindingou după prima și dacă nu e copie atunci nu-i bine că de ce au apărut virgule. Păi dumneata nu pricepi cât de importantă e virgula pentru un text, fără virgulă nici punctul nu mai e punct, și iată că virgula este maica punctului, deci importanța virgulei este uriașă. Și astfel ediția a doua, prin mulțimea de virgule este copleșitor mai clară și mai tainic profundă, lucru pe care iată că voi, lingviste de meserie nici nu l-ați luat în seamă. Păi dacă v-ați înhăitat cu un a-mic coadă de maimuță, cum era să vedeți semnificația unei virgule neluate în seamă de ziditori? Last edited by vsovivi; 07.04.2010 at 15:06:33. |
|
||||
|
||||
![]()
vsovivi, nu am rabdare sa citesc ce ai scris, nici tu si nici mariamargareta, dar trebuie sa recunosti ca s-a documentat fata :)
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Adică ziceți că scoateți voi la iveală tainele ce reies din texte, tainele ce rezultă, arătând ce se ascunde sub mască, în suflet, în viața lor, păi nu ați reușit să arătați decât ce se ascunde în sufletul vostru... și nu se ascunde decât multă naivitate copilărească și grozăveală mentalistă credulă că se vede că v-a păcălit nenia cu eretele de pe umărul drept, v-a păcălit că pisikaa lui o să vă învețe să cădeți mereu în picioare sau că o să puteți merge pe acoperișuri sau garduri fără să vă pierdeți echilibrul... dar v-am tot spus că vă plâng ca pe două surori rătăcite printre grijile lui tanti grijania... și mi-e foarte clar că nu pricepeți ce faceți... că altfel m-ați crede și pe mine păcătosul darmite pe prooroci sau pe Cuvântul lui Dumnezeu. Dar atunci pentru ce nu mă ascultați ca să vă astâmpărați, că doar eu pricep ce capcană luați și să mă credeți că proorocii sunt prooroci și nu eu marele păcătos mirean din poBOR care îi cred pe prooroci și pe Dumnezeu, ca să încercați să vă opriți și să vă scuturați de nărav și apoi să credeți neândoielnic că nu ei mint ci noi, noi păcătoșii fiindcă ne credem vrednici și ne socotim drepți... neprimind pe prooroci. Dacă v-ar păsa de voi a-ți da dreptate dreptății fiindcă eu o văd și văd că voi n-o dați, ci voi dați zeciuială numai din bărar și ismă și pătrunjeg iar dreptatea ați lăsat-o la câini și la porci ca s-o facă ei, iar voi avocățind pervers după cărțile perverse ale cezarului pentru care vă osteniți în zadar. Deci întoarceți-vă la dreapta-mprejur! Și singure o să aflați și n-o să mai regretați ajungând în depresie și angoasă, că doar nu vă e clar că de la păcate vă vine entuziasmul ăsta demascant de parcă descoperiți voi mereu aberica, ..., dar nu e aberica, ci e rodul pe care vi l-a rodit pisikaa și l-a acoperit cu nisisip, galben așa frumos ca aurul, sau din ăla alb, alb, așa ca varul, așa cum dădeau activiștii primăvara pe toate bordurile și pomii cu var, mormintele lor moderne, ca să semene la culoare toate cu fumul de țigară carpați, și uite așa aveam și noi revoluția aia a noastră, patrihotică, continuă, așa ca niște adevărați revoluționari pururea nemulțumiți. Haarashow? Citat:
Deci capătul analogiei era mai încolo pe undeva, am înlocuit cu ''...'', dar iată că voi nu sunteți proorocițe. Bine că măcar recunoașteți, tot e ceva, deși din ce ați susținut până acum aș fi putut băga mâna în foi că voi proorociți viceversa decât proorocesc proorocii, zicând mereu că defapt așa trebuiesc crezute toate proorociile de la Adam... cum le măsluiți voi... Dar nu vă speriați, sigur nu v-am crezut, deci nu mi-ați greșit mie cu nimic răstălmăcind scripturile de ochii gLumii... spre a voastră pierzare, de aceea m-am și speriat, nu pentru mine sau alții, ci că vă vedeam cum vă aruncați în pâranoe riguros alarmantă plină de sclifoșenii cinic miștocărite cu isterice simțiri pentru cei afectați așa ca o mămică ce-și supune copilașii să asculte pe nenia. Deci de voi mi-era milă și de aia am spart sirena lui roaită ce schieuna ca trasă de păr sub mâna voastră de artiste... că voi sunteți defapt niște artiste, niște scriitoare de efect. Citat:
Last edited by vsovivi; 07.04.2010 at 15:31:06. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|