![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce inseamna biserica dupa time domnule Adventist?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu numai Biserica ortodoxa isi zice si Catolica cu sensul de Universala, ci si cea anglicana, si cea Romano- si Greco-Catolica. Toate isi zic Catolica cu acelasi sens, de universal. |
|
|||
|
|||
![]()
Prin Biserica lui Hristos eu înțeleg reuniunea tuturo credincioșilor născuți din nou, care continuă să ducă o viață conformă Cuvântului lui Dumnezeu și care rămân statornici în păzirea poruncilor lui Dumnezeu și în credința Domnului Iisus Hristos. Numai astfel poate fi "stâlpul și temelia adevărului" și mijlocul rânduit de Dumnezeu pentru mântuirea celor păcătoși îndeplinind misiunea ei de a duce lumii Evanghelia și a "săra" pământul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze, le-am scris doar pe cele in care am fost si am vazut ca spun acest Crez in timpul slujbei, este parte din slujba. Nu cunosc situatia celorlalte biserici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa-ti dau o veste si mai buna, din Cred Intr-una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica, sfant e la fel un cuvant slav, iar apostol e tot un cuvant slav (asa scrie in dex, vad ca apostolic e din latina), doar Biserica e cuvant din latina. Acum schimba Crezul ca sunt cuvinte slave. Last edited by catalin2; 10.08.2011 at 23:34:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nimeni nu schimba Crezul sau poate tu daca spui "Biserica cea buna". Aici era vorba despre altceva: un user a afirmat ca nu as fi ortodoxa pe motivul ca eu cred "Intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica". I-am zis ca asa a fost scris Crezul si asa se spune in Bisericile Ortodoxe in care merg. Si cum nu stia ca biserica "catolica" e totuna cu soborniceasca, discutiile au continuat. Ca atare nu eu m-am legat de cuvinte ci un altul. Daca ar fi stiut ce inseamna cuvantul soborniceasca si daca ar fi stiut ca inseamna exact catolica, nu ar mai fi zis ca marturisirea Crezului este motiv de a nu fi ortodox. Insa se vede bine ca nu toti oamenii sunt constienti in intregime de ceea ce marturisesc cu buzele. Iar in bisericile ortodoxe in care merg este folosit chiar cuvantul "catolica" si nu un sinonim al lui. Grecii zic catolica, iar rusii tot catolica zic pentru ca la rusi slujba (si Crezul) se tine in franceza cu cateva mici particele in rusa si cateva in romana. ![]() Numai bine. Si apropos de originea celorlalte cuvinte din Crez eu as verifica mai intai cum se zice in greceste pentru ca in greceste a fost scris Crezul. Il am si complet in greceste ![]() Si era sa uit: in citate date pe acest site, cu diverse ocazii, din cele spuse in sinoade din primul mileniu, credinciosii isi ziceau catolici. Daca in loc de biserica "catolica" zicem pe limba noastra "soborniceasca", cum de in loc de "catolici" nu traducem mai pe limba noastra cu sobornicestii? Deci cuvintele folosite nu sunt chiar asa fara importanta ![]() Last edited by Adriana3; 11.08.2011 at 00:52:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() asadar lasa lectiile de religie celor care se pricep ca la profunzime esti pe nicaieri .... scrii texte lungi pe care nu le gindesti , dai dreptate sectarilor FARA SA VERIFICI ce spun si alte bazaconii si apoi vii sa ne spui ca tu esti ortodoxa .... hai mai cit de prosti ne crezi ? ![]() ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar asta e altă poveste. Rugămintea mea este să-ți cauți un duhovnic ORTODOX (dacă asta pretinzi că ești), să-i stai sub sfat și ascultare și să nu mai încerci să smintești lumea cu părerile tale. Nu este dat oricui să interpreteze după cum îl/o taie capul scrierile sfinte!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|