Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2010, 16:31:38
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Citat:
Dar mă mir cum de nu vă puneți problema ridicată și la voi, voi cum stați, adică în cazul vostru:
-la ce visați?
Păi noi nici când dormim, nici când suntem treze, nu visăm. Dar uite că visează alții și ne intrigă visele lor, că ei zic că ale lor sunt aievea.
Păi voi visați cu ochii dăschiși, voi aveți himera direct lipită pe cornee, că altfel cum să vă intrige ceva bun decât că vă pocnește fata aia morgană din apțibild direct în moalele capului și pe voi vă doare, crezând că de ea vă doare și iată că apoi tot de la ea, pentru ea vă și intrigă, fiindcă altfel ați căuta cu bună credință cine are dreptatea, ea sau alții, și nu ați veni mereu cu intrigile dintre fetele morgane pe aici, intrigi insinuatorii ce se insinuiază fiindcă apar ca din nisip arătându-și goliciunile apoase demascate ca să vă intrige expre pe voi că de ce vă ia vouă alții întietatea, că numai vouă vă ia, înaintea arababilor lui rhabibi și deci iată că vă ia maul... întietatea.

Și ziceți că voi nu visați la stele verzi pe păreți și prin visele altora, ci că pe voi vă intrigă interesul ascuns? Și de ce mă rog frumos vă intrigă? Păi interesul poartă fesul dar de ce visele altora vă intrigă? Sau mai degrabă fiindcă ați rămas numai voi fără vise și nu mai știți de unde vă vine interesul ăsta mieunător că îmi pare că vă plângeți mereu ca să nu cumva să vi se fure vouă tocmai visele pisicilor morganice... mă-nșel? Păi nu v-am zis că alea sunt pisici? Mici. Și că ce se naște din pisikaa șoareci mănâncă și apoi se suie și după porumbei? Că cine mâncă azi un ou mâine va mânca un bou de aur și nu un vițel. Deci cât o să tot umflați baloanele de săpun suflate prim mărarul dat ca zeciuială ca desenând pe păreți pisici cu musteți albe albe așa ca de lapte să mă momiți cu momițele, cu pipopotele gâsculițelor?
Citat:
Citat:

-la ce nădăjduiți și în ce și în cine?
Așteptăm învierea morților și viața care va să vină, de la Cel care a promis-o.
Și când El Vine și Lucră voi vă apucați să-L tăgăduiți ''până pică pe spate''? Îl pândiți să-L persiflați și pe El tot așa ca și pe toți proorocii Lui? Sau dacă vine la voi e bine, numai la voi, dar dacă vine și la alții atunci nu e bine, e rău... Păi vine cu Darul Său la cine Vrea El și se arată cui Vrea, că acolo merge și se milostivește la Cine L-a trimis Tatăl... că e în cămări sau că e în pustie... Uite-L aici dar uite-L și acolo... Dar absolut tot ceea ce face pentru om a dat mai înainte scris și mărturisit prin prooroci, deci să nu credeți altfel... dar voi iată că susțineți că Hristos nici nu este prooroc din moment ce tăgăduiți la nesfârșit Duhul Proorociei. Păi ce a mărturisit ucenicul Cleopa în drum spre Emaus? ''Era un prooroc puternic în Cuvânt și în faptă... care a murit și femeile noastre ne-au amețit că cică au văzut arătare de îngeri pe la mormânt''... deci dacă a înviat și noi și voi Îl așteptăm, proorocia i-o fi rămas moartă și nu vine împreună cu ea atunci când vine? Sau poate că voi nu ați vrea ca să scrie mai înainte prin prooroci ci ați vrea să apară așa pe nepusă masă, așa ca un jolijoker din teancul de cărți... , dar pentru mulți cam așa va veni, crezând ei ca iar a venit ca să le fure veniturile din bancă. Cum au crezut și aceia, care nici până azi n-au aflat ce pierd.
Citat:

Citat:

-cui anume slujiți și pentru ce anume o faceți?
Nu suntem în slujba nimănui și nu ne plătește nimeni – adică o facem gratuit. Iar dacă vrei să știi ce facem, iată, ne dăm și noi cu părerea, cum fac și alții pe acest Forum.
Păi dacă gratis vă dați cu părerea, atunci pentru ce atâta pătimășie și orbire cu forța, sau sunteți mațochiste? Dacă v-a dat afară nenia cu pisikaa și tanti grijania și și-au angajat pe altele, mai serioase, atunci nu pot decât să mă mir pentru ce atâta încleștare sufletească spre a dovedi voi că ce... că pricepeți numai și numai anapoda? Că nu vreți să vă lăsați înșelate? Păi nu-mi arătați mie că nu vă lăsați înșelate că eu văd prea bine că sunteți complet înșelate, ci mergeți de arătați la nenia oculistul cristalinul vostru sau cornea sau retina ca să vă caute dacă nu aveți pitici pe creier născuți din fetițele morgane lipite în apțibild, copilașilași apăruți așa cum ar răsări ceva ca din nisisip, că mie îmi pare că deși sunteți fete bune, parcă totuși nu e comentariul vostru, ci e un comentariu cusut cu ață mindigou la miștou, ca să iasă tapetul de formă pe păreți...

Deci vedeți voi dragile mele lingviste, că nu se poate păcăli la nesfârșit, așa că trebuie să vă gândiți și la vremile când nu o să vă mai puteți păcăli și o să trebuiască să-l plătiți pe păcală să se dea în spectacol pentru ca să nu vă apuce niște junghiuri de la ploaie printre genele false cu care v-ați dus la oculist ca să vă bage și pe voi în seamă și să vă compătimească fiindcă ați făcut urdori amare de vi s-au lipti pleoapele... de la zațul de cafia și de la fumul de țigară în care v-ați adâncit cu ghicitul în lingvisvism... deci dacă întri în horă o să trebuiască să joci și cu păcală și cu tândală până la urmă... și când o să se arate urmele de la pisikaa aia atunci nu te aștepta că o să o ție nenia în lesă, ci ar trebui să știi că după aia o să-i dea drumul și la erete ca să vă clonțănească în moalele capului, adică acolo unde e moale... până vă clătiți complet cu îndreptări de la starea voastră.

Deci v-am cerut mereu un pic de milă de ce a mai rămas ascultător în voi însele, că nu-mi place să asist la filme horror în direct, că Păcală uite-l că se poate da și peste cap și iar se preschimbă în harap... alb, alb, alb ca varul de groază când vă vede pe voi așa speriate și încremenite în proiect cum stați ca la dentist să vă explice cam ce aberează... și de ce își dă aburi... din ăia fără apă... ca ăia de la tutun... Păi ce e de explicat de la Păcală cu frații săi păcăliți de păcălici? Pcăcliți sărmanii că doar le-a tăiat nenia și nasul dar și limba după ce au slujit la aristocrat... sau ați uitat?

Last edited by vsovivi; 07.04.2010 at 16:55:55.
Vechi 07.04.2010, 16:56:54
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:

Citat:
-de ce nu ați vrut să credeți ca să vă mântuiți ci ați vrut doar să vă mândriți?

Nu putem crede simultan și în Dumnezeu, și în Mamona. De aceea nici n-am vrut să credem decât în Dumnezeu, ca să ne mântuim. Dacă ne-am mândrit cumva cu Dumnezeul strămoșilor, avem prilej de îndreptare.

Citat:
Iar când aflați răspunsul mergeți voi la psiholog și la psihiatru , la avocați și la lingviști iar noi o să merge și o să ne rugăm de Dumnezeu și de duhovnic.

Fiecare merge pe drumul lui, iar noi știm unde mergem. Când mergi la duhovnic ca să te rogi de el să te scape, nu uita să-i spui și că te-ai făcut advocatul neplătit dar îndârjit al sectei de la Pucioasa.
Păi Mamona este dumnezeii de plumb ai câștigului necinstit, al câștigului viclean, că la ăla se închina Iscarioteanul junior, și dacă voi ziceți foarte frumos așa cum ne-a învățat Hristos că nu se poate să slujim la doi stăpâni, că simultan nu poți trage și cia și hăis fiindcă ori vezi ce ia ori vezi ce vhăiîs, și deci atunci de ce vreți să câștigați voi procesul altora trișând?

Și chiar arătându-vă doar de ochii gLumii că aveți drept stăpân nu pe prooroci ci pe strămoși? Chiar așa? Păi dacă i-ați avea pe daci de strămoși, atunci să știți că ei i-au primit pe prooroci și pe trimișii Domnului și Casca lui Menumorout stă mărturie, iar dacă pe romanii de la Roma îi aveți drept strămoși atunci romanii au venit să facă drumuri pietruite, așa ca în tot imperiul, ca să aibă pe unde să umble proorocii și sfinții și credincioșii, și cetăți întărite și orașe unde să cuvinteze proorocii Domnului toate proorociile Sale, deci ei i-au slujit încă de pe vremea lui Constantin cel Mare, iar dacă ați avea pe strămoșii de mai aproape drept strămoși, atunci ați vedea deslușit cum ei împreună cu toții au răbdat toată floarea cea vestită a întregului apus, sau răsărit sau miazăzi sau miazănoapte mii de ani și nu s-au urcat cu bocancii în capul nimănui ca să-i tiranizeze, și nici pe capul fraților ca să ne ciondănim între noi cum e acuma... deci voi pe cine ați răbdat dacă pe proorocii frați nu-i răbdați, și cine vă sunt vouă strămoșii dacă dacii și romanii nu au făcut faptele voastre?

Nu vă mai chinuiți ci hai să vă spun ''eu vouă'' cam cum stă treaba cu voi:

S-au adunat odată un fricos, un nebun, un prost, un om rău și un popândău și a tunat și au zis ei că se duc la un frate prooroc să se mire fiindcă auziseră că tocmai trece acel frate prooroc prin satul lor, și ce credeți voi că a ieșit?

A ieșit ... păi a ieșit din găoce așa ... așa... ceva... cu niște ochișori buni de tot!
Doar că avea și cocodiță.

Iar eu băcătosul nu m-am făcut avocat pe aici ori pe dincolo ci poate că așa am ieșit până la urmă din rahat un fel de advocat, dar știi ce e cel mai stupid în ochii mei? Că îmi pare că sunt avocatul vostru ca să nu vă pape gLupul gLumiei cu colț de arginți. Că mă rog iară-și pentru voi ca să nu vă ia apa sâmbetei să vă ducă cu iahtul, că parcă v-ați liniștit de la tangaj... și mă rog să nu mai numiți voi sectă pe singurul Dumnezeu Adevărat care nu poate fi tocmai El sectă așa cum ziceți voi ci iată că toată gLumea e sectă și voi încă n-ați aflat ci dănțuiți ca apucate de ... un duh necurat.

Și cum crezi dumneata: El are nevoie să fie apărat sau eu am nevoie ca să mă apere El în toate instanțele posibile și imposibile... de diferite niveluri și de pe diferite niveluri ca să le niveleze? Cum crezi tu, că o să mă scape pe mine omul cu ciocciocănelul?... și cu perperuca albibinoasă? Sau poate crezi că o să mă scape vre-un ninjalău aruncând el cu o fumigenă și tăind dintr-un foc gâtul balaurelui cu coarne ce cresc cu sabia lui din oțel din ăla bătut bine pe tocilă, după ce în prealabil l-a chiorât cu un suraken la ochișorul ăla compus? Păi da, așa o să mă scape ăștia doi pe mine exact cum a scăpat de griji Nelu furnicelu' de griji pe Nelu elefănțelul care îl călcase din greșală și și-a cerut scuze apoi, iar Nelu furnicelu' a zis: -nu-i nimic, nu te amărtâ că m-ai călcat, se putea întâmpla și invers. Ei erau mari prieteni. Așa și noi.

Deci să ne ierte Domnul.

Last edited by vsovivi; 07.04.2010 at 17:28:28.
Vechi 07.04.2010, 23:47:07
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

187. “Fenomenul Pucioasa”: un “fenomen” cu trei explicații posibile (I)

I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu

“Fenomenul Pucioasa”, dacă s-ar dovedi autentic, ar fi probabil cel mai spectaculos eveniment al istoriei moderne, care ar zgudui din temelii lumea creștină și clișeele ei. Când s-a mai pomenit ca Dumnezeu să le vorbească oamenilor “gură către gură” aproape necontenit, așa cum (se pretinde la Pucioasa că) o face de cincizeci și cinci de ani încoace? Tocmai de aceea, reacția aproape inexistentă a omenirii în general și a Bisericilor creștine în special la acest "fenomen" cu totul ieșit din comun trebuie să aibă o explicație logică. Prea multa nepăsare din partea Bisericilor creștine în fața acestui fenomen este un semnal remarcabil, care merită studiat. Cum de s-au convins atât de sigur Bisericile că nu este vorba decât de o cacealma jalnică? Acesta să fie motivul real al acestui dezinteres generalizat, sau e vorba de mai degrabă de un comportament instinctiv de respingere a necunoscutului? Ar trebui ca cineva să fie ori iresponsabil, ori temeinic convins că este vorba de o “făcătură”, ca să audă că-i vorbește Dumnezeu în direct și să nu-i pese!

“Fenomenul Pucioasa” a fost explicat “matematic”, dar cu parti pris, chiar din interiorul sectei "Noul Ierusalim". În cartea apocrifă “Quo vadis, Ecclesia?” , scrisă de personajul imaginar “părintele Nicodim”, pucioșii “demonstrează” într-un capitol întreg că cel care vorbește la Pucioasa nu poate fi nici omul, nici diavolul, ci neapărat este Dumnezeu. Capitolul se intitulează “Cine vorbea prin Sfânta Virginia?” și a fost reprodus integral într-o secțiune intitulată "Studiu introductiv" (de data aceasta, nesemnat, ceea ce sporește neîncrederea că autorul poate fi individualizat prin personajul de recuzită “părintele Nicodim”) în ediția a doua a cărții pucioșilor intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”.

“Demonstrația” făcută de fantomaticul “părinte Nicodim” nu numai că este un lanț de sofisme, dar este pe departe incompletă. Ea se rezumă la a analiza prezumptiva intervenție divină de pe vremea Verginicăi (Virginia Tudorache), adică pe vremea când “mesajele cerești” soseau doar atunci când ea părea adormită tun, în stare de catalepsie, fără o participare personală notabilă la evenimentul prin care tocmai trecea. Fenomenul a continuat însă și după moartea Verginicăi, dar în alte coordonate, radical diferite, pe care “părintele Nicodim” s-a ferit să le mai analizeze.
Următorul “mesager” al lui Dumnezeu din cer a fost lelica Maria Tudorache, sora ei, care primea “mesajele cerești” aparent la fel (din punct de vedere a manifestărilor exterioare), dar substanțial diferit, din punct de vedere a mijloacelor. Mai precis, pucioșii s-au străduit să inoculeze tuturor convingerea lor (de altfel, o simplă supoziție) că Mariei nu-i mai vorbea Dumnezeu direct, ci prin intermediar, iar intermediarul era chiar spiritul Verginicăi, aflat chiar lângă Dumnezeu, undeva în dreapta sau în stânga Lui. Pucioșii au acționat foarte hotărât în acest scop, inclusiv prin corecții frauduloase ale propriilor texte care, la o analiză atentă, ar fi putut deveni compromițătoare pentru această supoziție. Altminteri, lelica Maria primea mesajele la fel: tot adormită și tot inertă și neparticipativă ca și Verginica.

Următorul primitor al mesajelor a fost lelița Mihaela Tărcuță. Cu ea, lucrurile s-au schimbat radical. Dumnezeu nu mai “trâmbița” ca și până acum, printr-o “trâmbiță” adormită tun. Mihaela auzea voci, care i se așezau în urechi “ca o suflare de vânt”. La început, lelița Mihaela auzea doar vocea Verginicăi care o încuraja și îi vorbea “de la Dumnezeu”. Mai târziu, când Mihaela a prins curaj, a început să audă direct vocea lui Iisus, apoi pe cea a Tatălui, pe cea a Maicii Domnului, a Arhanghelilor, a Sfinților mari și mici, ajungând să audă până și vocile spiritelor unor decedați dintre semenii ei (vocea spiritului lui Vasile Târgovișteanu, vocea spiritului Patriarhului Teoctist, dar și vocile spiritelor unor oameni de rând, trecuți recent la cele veșnice)

Preluând raționamentul “părintelui Nicodim”, admitem că doar trei pot fi vectorii prin care mesajul de la Pucioasa să ajungă la ceilalți oameni: omul, diavolul sau Dumnezeu. În paragraful “Adevărul, demonstrat matematic”, Prea Cuvioșia Sa Nicodim Puciositul îi ia pe rând la puricat, eliminând unul câte unul pe cei incomozi, și astfel ajunge rapid la concluzia definitivă: “ De aceea: Prin Sfânta Virginia vorbea Dumnezeu”. Chiar dacă admitem că raționamentul sfinției sale este corect, deci Verginica ar fi fost o autentică “trâmbiță apocaliptică”, rămâne totuși întrebarea nelămurită: Bine, bine, dar atunci prin lelica Maria și prin lelița Mihaela cine vorbea? Că despre ele pucioșii afirmă cu tărie că nu sunt nici “trâmbițe”, nici “sfinte”!

Dar să reproducem pe rând cei trei vectori, așa cum au fost ei analizați de către Prea Cuviosul Nicodim Puciositul.
A. Primul vector:

“1. Întotdeauna când Domnul proorocea prin Sfânta Virginia, ea avea capacitatea senzorială protejată prin pronia dumnezeiască, primind un somn adânc, asemănător celui pe care-l primise Adam atunci când Dumnezeu a făcut-o din el pe Eva. Ca ființă umană, Sfânta Virginia era detașată senzorial de lumea materială. De aceea:
Prin Sfânta Virginia nu vorbea omul.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 35)

Raționamentul Nicodimului Pucios suferă de un grav viciu de fond, probabil datorită unor deficiențe în cultura sa generală. El nu știe se pare că unele boli psihice se manifestă tocmai printr-un astfel de clivaj între două sau mai multe personalități distincte ale aceluiași individ, dintre care una poate fi dominantă. Tulburarea disociativă de identitate reprezintă fie prezența într-un singur individ a două sau mai multe identități disticte, fie coabitarea mai multor personalități, care alternează în controlarea comportamentului întregii ființe. Observatorii fenomenului au remarcat recerea rapidă (într-un interval de câteva secunde) de la o personalitate la alta, care este însoțită adesea de modificări subtile fie în postura și tonul vocii, fie în calitatea și temperamentul scrisului. Pot apărea schimbări chiar la nivelul manifestărilor fiziologice, cum ar fi tensiunea arterială și activitatea creierului, ceea ce ar explica somnul profund în care cădea Verginica în timp ce avea loc “lucrarea”. Experiențele personale de acest gen pot avea diferite grade de severitate: de la manifestările disociative comune tuturor oamenilor (cum ar fi reveria, somnul, somnul profund, hipnoza, sau “rătăcirea” într-o carte sau într-un film, toate implicând “pierderea temporară a contactului” cu lumea imediat apropiată) la disocierea cronică, sindrom ce provoacă deteriorarea gravă a echilibrului psihic. Faptul că Verginica era detașată senzorial de lumea materială, dar vorbea prin somn, poate fi explicată ca fiind o manifestare patologică binecunoscută în lumea medicală. Persoanele cu tulburare disociată pot trece printr-o gamă variată de simptome caracteristice, printre care: depresie, schimbări de dispoziție, tulburări de somn (insomnie, coșmaruri și somnambulism), atacuri de panică și fobii, compulsii și ritualuri, simptome psihotice (inclusiv halucinații auditive și vizuale), transe și “experiențe în afara corpului”, mania persecuției. Nicodimul Pucios pleacă de la premisa că Verginia era perfect sănătoasă din punct de vedere psihic, caz în care o asemenea manifestare (vorbirea prin somn) este interpretată de el ca fiindu-i neapărat exterioară. Adică, “vorbește gura fără ea”, ceea ce înseamnă că “vorbește altcineva prin gura ei” (altcineva însemnând unul dintre personajele rămase în cursă, dintre cei trei vectori, și anume ori diavolul, ori Dumnezeu). Or, despre Verginica există mărturii scrise, provenind chiar de la adepții pucioși, despre internările ei repetate în clinicile psihiatrice la Ploiești, la Spitalul 9 din București, la Plătărești și la Bălăceanca, internări atribuite de ei exclusiv unor manevre de reprimare sau de răzbunare ale Securității:

Primul om care a dat-o pe mâna securității a fost preotul ei din sat, fostul protopop, Ilie Mirică, cel care a ajutat la întocmirea actelor de internare a ei într-un spital de nebuni. În toamna anului 1956 a fost dusă la Ploiești și internată acolo o perioadă de timp. După aceea, a fost internată de două ori la spitalele de nebuni din Plătărești și Bălăceanca. Dumnezeu a lucrat prin ea și acolo și a ocrotit-o, căci putea să fie de multe ori omorâtă de nebuni.” (citat după Ivan Petre, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 49)
Vechi 08.04.2010, 01:07:47
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Si, eu cu cini votez...nenicule...care'va'sa zica ?
Vechi 08.04.2010, 02:11:50
Banned

Implicit

I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (II)

În anul 1976, în luna august, am fost internată prin poruncă, împreună cu mama Verginica, la spitalul județean din Târgoviște, unde i se spunea „femeia cu inima cât roata carului“. Aici, mama Verginica era urmărită de securitate. Aici am văzut foarte multe semne și minuni.” (citat după Cârlan Maria, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 56)

A fost internată forțat la spitalul psihiatric din Ploiești. A suferit mult de la bolnavii de acolo. După multe insistențe ale mamei sale i s-a dat drumul. Nu mult după aceea a fost din nou ridicată și internată la spitale de lângă București: Plătărești și Bălăceanca. Acolo a suferit multe chinuri.” (citat după Ivan Maria din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 66)

Odată, când a fost dusă la spitalul de nebuni din Plătărești, spunea cum a fost dusă la un loc cu cei închiși și condamnați la moarte. Acolo era un lac și trunchiuri de copaci prin apă, și fiecare condamnat era așezat pe o buturugă. Din apă ieșeau șerpi care-i mușcau și, căzând în apă, se înecau. Au așezat-o și pe ea pe un trunchi, și în acel moment a apărut Măicuța Domnului zicând: „Nu te teme, Verginica! Eu te voi ține să nu cazi în apă“. Și a stat așa multe zile, încât se mirau chinuitorii ei care, neștiind puterea Domnului, ziceau că e vrăjitoare. [...] Mulți medici cărora Domnul le atinsese inima aveau mare milă de ea. De pildă, când se interna la spitalul din Pucioasa, doctorul Ițu Gheorghe i-a fost de mare folos.” (citate după Bănescu Emilian, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 72-73)

Corespunde oare Verginica tipologiei standard a individului predispus la tulburare psihică disociată? Majoritatea bolnavilor care dezvoltă tulburări disociative au suferit o traumă copleșitoare în copilărie, fiind puși în pericol de moarte într-un stadiu fragil al dezvoltării emotive (de obicei, înaintea vârstei de 9 ani). Tot la 9 ani are loc și schimbarea majoră care o va marca pe Verginica tot restul vieții, episod pe care ea îl rememorează ulterior prin vederea lui “Dumnezeu”, care vorbește cu gura ei:

“...De la vârsta ei de nouă ani acest trup îl am de folosință pentru poporul Domnului Iisus Hristos. Purta o singură rochiță și mânca mere pădurețe, dar erau miere, nu mere.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1 mai 1979)

Dar care să fi fost cauza? În statisticile medicale românești, cel mai frecvent precursor al tulburărilor disociative este abuzul fizic, emoțional și sexual din copilărie.
Or, biografia romanțată a Verginicăi dezvăluie o copilărie grea, puternic traumatizantă emoțional, în care foamea, boala și moartea erau principalii arbitri ai supraviețuirii. Câteva repere dramatice îi jalonează copilăria Verginicăi:

– “ [...] părinții copilei, Nicolae și Andreiana, erau creștini săraci și le creșteau din greu pe cele două copile, Verginica fiind cea mai mică.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 45)

– “ În anul 1924, când Verginica împlinise un an, s-a îmbolnăvit de o boală [...] Boala copilei ajunsese în stare grea [...] pierise speranța pentru viața ei [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 45)

– “ Când Verginica împlinise patru ani, tatăl ei a murit, iar viața acestei familii a ajuns mult prea anevoioasă” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 45)

– “ Se făcuse Verginica de nouă ani. [...] Mama lor, Andreiana, zăcea în pat, bolnavă de pelagră” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 45)

– “ Verginica avea numai o rochiță [...] Păștea zi de zi vitele și plângea mereu. Copiii cei mai înstăriți din sat o luau mereu în bătaie de joc și o înjoseau mereu ca pe o copilă săracă și prostuță, aruncând după ea cu pietre și luând-o în râs” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 45)

– “Toată ziua se ruga plângând [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 45)

În acest context, ajutorul nu mai putea veni decât de la cer. La vârsta de 9 ani, Verginica are primele ei experiențe extatice: Mai întâi, o vede pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus în brațe, printre crengile copacilor. Aceasta îi promite Verginicăi că Pruncul ei are putere să-i vindece mama:

Într-una din zile, printre crenguțele copacilor, Verginica a văzut o lumină mare și albă, și pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus în brațe [...] Apoi ea a auzit:
– Verginico, eu sunt Măicuța Domnului, și sunt și măicuța ta. Nu mai plânge, căci Fiul Meu, Iisus Hristos, o va însănătoși pe mama ta ca să vă poată îngriji” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 46)

A doua zi, Verginica îl vede pe Iisus Hristos (dar nu Prunc, ci Matur, de data aceasta) coborând din cer pe o rază și rămânând la o palmă de pământ. El îi promite că o va vindeca pe mama ei, dar nu pe degeaba, ci primind în schimb ceva de la Verginica:

– “ Verginico, eu sunt Fiul Maicii lui Dumnezeu și am venit s-o fac bine pe mama ta. Nu mai plânge. [...] iată, îți cer și Eu ceva pentru vindecarea mamei tale. Dă-Mi să am de la tine părul tău.
[...]
Dă-Mi o mânuță, s-o am de la tine.
[...]
Să-Mi dai atunci un picior, să-l am de la tine.
[...]
O, ce să-ți mai cer? Iată, îți cer un ochi, să-Mi fie Mie spre slujire prin tine, să Mă uit cu ochiul Meu prin ochiul tău, că Eu vreu să-Mi fii Mie cort pe pământ. [...] Când vei împlini paisprezce ani, atunci voi lua ochiul tău.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 46)

După o serie de negocieri dure (în care “Iisus” i-a cerut pe rând Verginicăi, întâi părul ei, apoi o mânuță, apoi un picior, dar Verginica nu era dispusă deloc să renunțe la ele) s-a încheiat târgul: Verginica îi va da un ochi (gândindu-se că se va descurca binișor numai cu unul, cel care-i mai rămâne), pe care “Iisus va veni să i-l ia” mai târziu, la vârsta de 14 ani. Și chiar așa a fost, căci de la 14 ani ea a devenit chioară pentru tot restul vieții (nu se spune nicăieri în ce împrejurări). Dar, cu tot prețul cam pipărat, Verginica și-a rezolvat problema, adică mama ei a fost vindecată, și în casa lor s-a așternut pacea:

O fericire cerească s-a coborât peste căsuța lor săracă” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 46)

Să se fi conturat atunci pentru Verginica, această colaborare mercantilă cu “persoane omnipotente coborâte din cer”, ca o soluție perenă sau ca un paleativ de moment?
Vechi 08.04.2010, 21:34:11
Banned

Implicit

I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (III)

Se știe că tulburarea disociativă este o tehnică de supraviețuire foarte creativă, care permite indivizilor să suporte sau să pășească peste circumstanțe disperate, aparent fără soluție, pentru a-și conserva câteva zone de funcționare sănătoasă. Atunci când se confruntă cu situații traumatice copleșitoare, din care se pare că nu mai există scăpare, un copil poate recurge la o “evadare” în mintea sa. Copiii folosesc fuga de realitate sau își construiesc mental experiențe senzoriale care transcend lumea materială palpabilă, ca un mod de apărare extrem de eficace împotriva durerii fizice și/sau emoționale acute sau contra anticipării îngrijorătoare a suferinței. Prin acest proces disociativ, gândurile, sentimentele, amintirile și percepțiile experienței traumatizante pot fi separate psihologic, iar trauma își găsește o soluție: fie ea este exteriorizată, ca și când nici nu s-a întâmplat, fie este soluționată de o persoană-surogat, exterioară eului, dar percepută ca un “alter-ego”. Două sau mai multe “entități” preiau controlul asupra comportamentului persoanei la un moment dat. Aceste entități, denumite uneori “personalități alternative”, “alter-ego-uri”, “părți”, “stări de conștiință”, “stări al ego-ului” sau “identități”, despovărează pe individ de angoasa produsă de abuzul fizic sau emoțional.

Gradul de disociere la un individ este evaluat de medicii psihiatri folosind Scala Experiențelor Disociative. Aplicând această scală, s-a constatat și care este gradul de incidență procentuală pentru anumite manifestări tipice la pacienții diagnosticați cu tulburare de identitate disociativă:

a) 90% - declară că există o altă persoană în interiorul lor
b) 87% - declară că aud voci care le vorbesc
c) 82% - declară că aud voci care vin din interiorul lor
d) 81% - simt că o altă persoană îi controlează
e) 81% - au amnezie pentru evenimente petrecute în copilărie
f) 73% - când vorbesc despre propria persoană mai spun și “noi”
g) 70% - declară că există o altă persoană în interiorul lor care poartă un alt nume
h) 62% - nu-și amintesc de lucruri pe care cei din jur spun că le-au făcut
i) 56% - trăiesc sentimente de derealizare
j) 44% - nu recunosc persoane care se comportă familiar cu ei
k) 42% - observă că dispar anumite obiecte din jurul lor
l) 31% - observă că apar, nejustificat, diferite obiecte în jurul lor
m) 27% - în diferite momente, au scrisuri diferite

Să reluăm aceste criterii unul câte unul și să căutăm pentru fiecare din ele în ce măsură vom regăsi în scrierile oficioase ale pucioșilor texte de unde să rezulte care dintre aceste experiențe disociative nu îi erau străine Verginicăi.

a) 90% - declară că există o altă persoană în interiorul lor

Verginica vorbea în timpul nopții, așezată pe un pat, aparent adormită. În cameră erau rude, vizitatori și adepți, dintre care câțiva mai apropiați consemnau în scris ceea ce auzeau din gura Verginicăi. Din gura ei ieșeau fraze care se declarau pe sine că provin de la altă entitate, denumită când Dumnezeu, când Iisus, când Duhul Sfânt.

Exemplul 1. În care “Iisus Hristos” vorbește din trupul Verginicăi, de unde trâmbițează vestindu-Se despărțit a doua oară cu duhul de trup (se știe că prima oară a fost atunci când a fost răstignit pe cruce):

“ Eu sunt Domnul Iisus Hristos. Nu sunt în trup, ci sunt în Duh. Coborâtu-M-am cu Duhul pe pământ [...] Nu acest trup sunt Eu. Aceasta este o trâmbiță din care Eu trâmbițez în vremea aceasta ca să vestesc peste voi toate câte vor fi în zilele ce vin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la Praznicul Învierii, anul 1955)

“ ...Eu, Domnul Iisus Hristos, M-am pogorât din cerul sfânt pe pământ, nu cu trupul, ci cu Duhul. Acest Eu, nu e trupul acesta, ci e Duh, și plutesc prin văzduh și grăiesc cu Duhul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 6 mai 1977)

Exemplul 2. În care “Duhul Sfânt” grăiește din trupul Verginicăi, prin gura ei:

“ Copiii Mei, vorbește Duhul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1 mai 1960)

Exemplul 3. În care “Dumnezeu” grăiește din trupul Verginicăi, prin gura ei, vorbind cu...Verginica:

“ Eu sunt Dumnezeu, nu acest trup. Eu sunt, Care vorbesc cu tine, și tu nu vezi că Eu sunt mereu lângă tine. Plânge acest trup. Iar acum, când se va despărți de Mine se va mâhni[...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 20 ianuarie 1973)

b) 87% - declară că aud voci care le vorbesc

În cursul ședințelor de “comunicare”, Verginica angaja uneori un dialog cu una sau mai multe persoane din lumea “de dincolo”, dialog în care Verginica vorbea fizic, și de fapt vorbea în numele tuturor, căci gura ei punea întrebările și tot ea dădea și răspunsurile. Vom da aici câteva exemple.

Exemplul 1. În care Tatăl ceresc îi vorbește Verginicăi, iar ea se prinde cu El în dialog:

“— Verginico, ce faci?
Verginico, Mă cunoști cine sunt Eu?
Da, Doamne, Te cunosc. Ești Tatăl ceresc.
— Sunt. Să nu Mă uiți niciodată. Să scrii copiilor Mei așa, că de mii de ani vorbește Domnul cu ei. [...] Scrie, Verginico, mărgăritarele Mele și le dă copiilor Mei să le citească, că de mii de ani vorbește Domnul [...]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 20 ianuarie 1963)

Exemplul 2. În care vorbește Domnul cu Verginica, prin gura ei:

“Spune, Verginico, la cei rămași lângă profeția Mea, să asculte de cuvintele Domnului, [...] Spune, măi Verginico, spune, că aceste porunci, cine nu le înțelege, este lipsit de înțelepciune, și greu îi va fi. [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 15 aprilie 1965)

Exemplul 3. În care, prin gura Verginicăi vorbește Domnul cu Verginica, apoi Maica Domnului cu Fiul ei, apoi Maica Domnului cu Verginica:

“ Verginico, fii atentă că vei vorbi cu sfânta Maică a Domnului. Fii atentă, Verginico, la Maica Domnului.
— Fiul meu, Fiul meu, Fiul meu, ascultă-mă! Înlătură aceste oștiri diavolești, care au cer negru între cer și pământ. Fiul meu, mor copiii Tăi toți. Nu-i lăsa să moară [...]. Tu, Fiul Meu, să fii bun și milostiv cu ei.
Verginico, Verginico, fii tare și îmbărbătează pe copiii Fiului Meu [...] Du-te, Verginico, și spune fiilor Domnului meu tot ce ai văzut și tot ce eu te-am învățat.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 23 august 1972)
Vechi 09.04.2010, 13:00:03
Banned

Implicit

I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (IV)

Exemplul 4. În care, prin gura Verginicăi vorbește mai întâi Domnul cu Verginica, anunțând-o că va fi vizitată de două personaje spirituale : arhanghelul Mihail, care va veni la vorbitor cu spiritul tânărului inginer Mihail, cel care a fost recent înjunghiat într-o cârciumă. Apoi vorbește spiritul celui decedat cu mama sa, prin “Telefonul Duhovnicesc”, care este Verginica. Aceasta, deși aparent doarme, aude întrebările și răspunsurile, pe care apoi le reproduce prin viu grai, ca un “telefon fără fir” între lumea văzută și cea nevăzută. Mama celui decedat se află printre cei din cameră și aude ce-i spune spiritul. Acesta se află probabil în Purgatoriu (!?), îndată ce, acolo unde se află, pentru unii e mai bine, pentru alții e mai rău și se chinuiesc. În final, spiritul îl îndeamnă la prozelitism pucios pe “păstorul” Daniel (zis nea’Mișu) și le transmite “sărutări de mâini prin telefonul duhovnicesc” la toți cei prezenți la acest spectacol de spiritism nocturn. Acest dialog cu spiritul mortului Mihail este o veritabilă ședință de spiritism și el s-a repetat de cel puțin patru ori în anul 1974 (doar patru ședințe sunt consemnate în Cartea pucioșilor, dar se pare că au mai fost și altele):

“ Iată-l pe Mihail, iarăși vine, însoțit de Mihail arhanghelul.
...Fiule Mihaile, vorbește cu mama ta. Îndrăznește și vorbește [...]
— Mamă, mă cunoști tu pe mine? Mamă, eu sunt Mihail, care vorbesc prin telefonul duhovnicesc. Nu-mi pare rău că m-am mutat din lume, că m-am mutat de pe pământ la cerul sfânt [...]
...Vai de copiii care-și prigonesc părinții, că mult se chinuiesc aici![...]
... Nenea Mișu, apropie-te de telefon. Ai grijă de mama mea, întărește-o și pe mama mea. Eu sunt un fiu ucis de tâlhari. Cu greu m-am despărțit de trup. Nenea Mișu, ești rugat de mine, adu și pe tatăl meu și pe fratele meu pe calea pe care urmezi matale [...]
...Sărutări de mâini nene Mișu, și ție, mamă, și la toți de față. Amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 6 iunie 1974)

Exemplul 5. În care, prin gura Verginicăi (pe post de difuzor) vorbește mai întâi Domnul cu arhanghelul Mihail, care îl aduce iarăși la vorbitor pe spiritul tânărului Mihail, ca să vorbească la “Telefonul Duhovnicesc” cu mama lui de pe pământ. Apoi vorbește (tot prin gura Verginicăi, pe post de telefon mobil) spiritul lui Mihail, care dezvăluie că nu se află în locul de veci; adică nu este nici în Rai, nici în Iad, ci undeva între (probabil, în Purgatoriu !?). Spiritul chemat o îndeamnă (printre altele) pe mama sa “să iubească telefonul”, adică pe “sfânta” Virginia.

“ ...Mihaile, adu-l pe Mihail la telefonul Domnului Iisus Hristos să vorbească cu familia, cu mama. Adu-l Mihaile. În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.
De ce ai oftat , Mihaile?
— Doamne Iisuse Hristoase, nu sunt vrednic să-ți mulțumesc pentru binele pe care mi-l dăruiești.
Sărut mâna, mamă! Apropie-te de mine.
Mamă, locul în care sunt acum, nu acesta este locul de veci, ci după judecată [...]
Mamă, să fii credincioasă și iubește telefonul și pe Dumnezeu [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12 iulie 1974)

Exemplul 6. În care, prin gura Verginicăi (mai întâi pe post de difuzor) vorbește pentru început Domnul cu arhanghelul Rafail, căruia îi cere ca să-l aducă din nou la vorbitor pe spiritul tânărului Mihail, ca să vorbească la “Telefonul Duhovnicesc” cu mama lui. Acest “telefon mobil” este de fapt gura Verginicăi, care de fapt e pe post de video-telefon half-duplex, căci Mihail o vede pe mama lui, dar mama lui nu-l vede pe “Mihail”; “lucrul acesta nu se poate”, căci condițiile tehnice și progresul tehnologic (rămas în urmă în cer față de inovațiile de pe pământ) nu permit (încă). Păstorul Daniel (nea’Mișu) e provocat să deosebească vocea spiritului lui Mihail, adică să observe că duhul de noapte al lui Mihail vorbește de fapt la telefon (sau videofon) prin modem-ul duhovnicesc, care este Duhul Domnului. Spiritul lui Mihail dezvăluie bârfele care circulă pe la el, prin Purgator: “Se aude că Dumnezeu judecă lumea”. Mai dezvăluie că în Purgator nu e chiar așa de rău, dar o să-i mute și de acolo. Acolo multe suflete stau flămânde, ca într-un lagăr de exterminare, că nu le dă nimeni să mănânce, adică ori e criză de alimente, ori nu e nimeni milostiv pe acolo, ca să le umple și lor burțile:

“ ...Rafaile, du-te și adu-l pe fiul răposat, Mihail, la mama lui ca să vorbească.
Fiule Mihail, o vezi pe mama ta? Privește-o bine, că ea nu te vede pe tine; lucrul acesta nu se poate. Daniele, să auzi și tu vocea acestui tânăr și să deosebești duh, de Duh. Prin Duhul Meu vorbește Mihail și găiește mamei sale. Amin.
— Mamă, eu vorbesc cu tine prin Duhul Domnului Iisus Hristos. Se aude că Dumnezeu judecă lumea. Mamă, unde sunt, nu e rău, dar nu stăm aici, și ne vor muta.[...] Multe suflete ca mine nu mănâncă, mamă, că nu le dă nimeni, și așteaptă fiecare mâncare, dar nu le dă. Multe suflete ar mânca, dar nu au ce mânca. Mamă, multe suflete ar vrea o bucată de hrană, dar nu au de unde lua.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4 august 1974)

Apoi se întâmplă ceva îngrijorător: ori că apar perturbații în transmisia telefonică, ori că spiritul lui Mihail se descurcă cu greu în complexitatea tehnică a telefonului mobil, dar noroc că e îngerul lângă el și-l învață cum să apese pe butoane:

Mamă, cu greu vorbesc la telefon. Am însoțitor lângă mine și îmi arată cum să vorbesc cu tine.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4 august 1974)

Totuși, spiritul lui Mihail răposatul nu se poate abține să nu laude telefonul mobil (pe Verginica, adică) minunându-se de radiațiile electromagnetice pe care le emite:

“ ...Mă uit la telefonul cu care vorbesc cu tine, mamă, și mă uit la razele lui, că mare minune este lucrul acestui telefon.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4 august 1974)

În final, spiritul răposatului o îndeamnă pe mama lui să facă o donație cât de mică (doar o căsuță și un petecuț de teren) unui “copilaș” pucios; nu-i dă numele, dar pe care, desigur, i-l va indica telefonul (care a redevenit vasul de cinste Verginica), căci telefonul e la mare preț pentru pucioși ca să comunice ei pelcați “dincolo”, și de aceea trebuie iubit, îngrijit și ocrotit ca ochii din cap, căci el este scula care joacă rolul de intermediar (medium) între cei morți și cei vii:

“…Mamă, fă cum ți-am spus eu. Partea mea, care mi se cuvenea mie, s-o dai la săraci. Pe petecuțul de pământ care îl aveai de vânzare, să faci o căsuță unui copil de al lui Dumnezeu
Mamă, mult iubește Dumnezeu pe vasul Său prin care eu îți vorbesc ca la telefon, dar plânge Dumnezeu de el, că e supărat de cei ce-l lovesc și nu-l prețuiesc. Păstrați acest telefon, că mare valoare are între cer și pământ, între morți și vii. Păstrați-l și apărați-l.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4 august 1974)

Exemplul 7. În care, prin gura Verginicăi vorbește Domnul cu Vergina, mama tânărului Mihail care a murit înjunghiat; apoi vorbește și spiritul lui Mihail cu mama sa la “Telefonul Duhovnicesc” (gura și urechile Verginicăi):

“— Mamă, să nu mai plângi, că dacă ai fi lângă mine, ți-aș arăta. Tot trup suntem, dar trup duhovnicesc, căci cel pământesc merge în pământ, și rămâne trupul duhovnicesc.[...] Nu mai sunt cu părintele Dimitrie, că m-a trecut în altă cameră mai jos, din cauză că sunt opărit de tine, mamă. Mamă, pentru aceasta să te ungi cu mir de la preot, cu acel a cu care se ung copiii care se botează. [...]
Mamă, mă ia îngerul. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 20 noiembrie 1974
Vechi 09.04.2010, 16:35:01
Banned

Implicit

I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (V)

Exemplul 8. În care, “Tatăl Ceresc” vorbește prin gura Verginicăi cu duhurile, care se plâng că n-au sălaș în prag de iarnă (deși dialogul se poartă în luna iunie, în toiul verii), din cauza unor probleme locative cam încurcate, apărute în ceruri, dar despre care Tatăl se pare că nu fusese informat la timp. Din dialog rezultă că situația nu e deloc nouă, că spiritele au rămas fără case și au făcut frigul și foamea până acuma:

“ Plâng duhurile. De ce plângeți, măi copilași?
— Plângem, Tată, că nu avem sălaș. Nu avem masă și casă, și viscolul ne așteaptă.
Nu mai plângeți, copilași, căci un îngeraș Mi-a spus că va veni Cineva și vă va lua în patria Sa. Unde vă sunt casele?
— S-au pustiit, și pe noi ne-au alungat și am trăit afară, în frig, fără adăpost și fără hrană.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 19 iunie 1978)

Exemplul 9. În care grăiește Domnul, apoi Maica Domnului vorbește prin gura Verginicăi cu poporul pucios creștin. Ea vine în zbor, cu Duhul, și împreună cu ea mai sunt cooptați în echipa aeropurtată autonomă (adică, fără a mai apela la serviciile vreunui avion, probabil fiind și prea mulți) Fiul ei, Tatăl, ucenicii și sfinții:

“ Grăiește Maica Mea ție, popor creștin.
Eu sunt care vorbesc: mama Fiului ceresc. Și cu mine e Fiul meu, e și Tatăl, Dumnezeu Creatorul cerului și al pământului, sunt și ucenicii și sfinții. Am venit nu cum se plimbă oamenii cu avioanele; am venit în zbor, cu Duhul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 septembrie 1978)

c) 82% - declară că aud voci care vin din interiorul lor

Exemplul 1. În care “Dumnezeu” vorbește din gura Verginicăi, arătându-i că ea are darul de a auzi cuvintele Lui rostite din gura ei. În plus, o îmbărbătează ca să nu renunțe a “trâmbița”, căci “El” îi promite că va veni și vremea ca să fie crezută în tot ceea ce grăiește:

“Vezi, Verginico, ce dar mare ai? Ai darul să auzi cuvintele Mele și de bucurie și de întristare. Vezi? Să prețuiești darul acesta, Verginico, să nu-l arunci, că va fi și vremea să fii crezută de toți.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 29 mai 1965)

Exemplul 2. În care “Dumnezeu” recunoaște că vocea care iese din gura acestei ființe (Verginica) nu este a ei, ci a Lui, iar când va muri ființa, va vorbi prin rămurică de copac:

“ ...Copilașii Mei, vorbesc prin gura acestei ființe. Fiți treji și nu-L judecați pe Dumnezeu, căci cine judecă, judecat va fi, și dacă nu va mai fi această ființă, Dumnezeu va grăi prin rămurică de copac, [...]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 18 octombrie 1979)

După ce a murit Verginica († 14 decembrie 1980) a urmat o lungă perioadă de derută, în care Dumnezeul Pucioasei n-a mai vorbit deloc, probabil fiind prea ocupat ca să-și aleagă rămurica de copac prin care va vorbi. Apoi a început din nou să vorbească (5 februarie 1982), dar n-a vorbit prin rămurică de copac, ci prin rămurică de om: prin lelica Maria, sora Verginicăi. Netulburați însă , adepții pucioși au decretat de la sine putere că “rămurica de copac” a fost tot lelica Maria.

Exemplul 3. În care “Dumnezeul” Pucioasei explică de ce se folosește de vocea de femeie a Verginicăi (cu riscul de a semăna necredință în popor), arătând că vocea Sa bărbătească este acum de nesuportat pentru om. Promite însă că lucrurile se vor schimba atunci când va vorbi chiar cu vocea Sa:

“Fiule, repară vocea vasului Meu, repară credința, că nu vrea să creadă poporul. Zice că e voce femeiască, nu e voce bărbătească, nu e vocea lui Dumnezeu. Eu am strigat: “Cum Mi-e trâmbița, așa Mi-e și vocea”. Vocea Mea se va arăta la vremea sa, și cine va auzi, va încremeni, că și pietrele se vor sfărâma, și munții se vor dărâma la vocea Mea. Fii mulțumit așa cum Își arată Dumnezeu acum vocea prin trâmbița Mea, căci vine vremea să-ți arate Dumnezeu vocea Sa, și e rău, că nu te-ai pregătit.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 17 noiembrie 1978)

Promisiunea nu s-a onorat decât pe jumătate. Astăzi, mesajele nu mai vin cu voce de femeie pământeană, ci cu voce de bărbat pământean. După moartea lelicăi Maria Tudorache ( și chiar mai înainte cu câțiva ani) mesajele nu mai vin prin gura unei “proorocițe”, ci prin scrierile ei, care reproduc ceea ce ea pretinde că aude. Este vorba de lelița Mihaela Tărcuță, care pretinde că-L aude pe Dumnezeu că-i vorbește tainic cu vocea lui... nenicul Nicușor Nedelcu! Este și motivul pentru care singurul orator oficios al mesajelor pucioșești este nenicul Nicușor, căci numai el poate reproduce corect vocea lui “Dumnezeu” (iar “Acela” nu mai vorbește acum cu voce de femeie muritoare, ci cu voce de bărbat muritor, copiind cu dibăcie inflexiunile vocii lui Nicușor). Pucioșii cred acum că le vorbește Dumnezeu, căci aud voce de bărbat, și iată așa s-a “reparat credința”.
Vechi 10.04.2010, 14:43:12
Banned

Implicit

I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (VI)

d) 81% - simt că o altă persoană îi controlează

Exemplul 1. În care, Domnul vine la Verginica și o scoală și îi spune să se pregătească și să aștepte ca să vină Domnul la ea:

“— Verginico, scoală-te din așternutul tău, căci Eu îți voi da ție de lucru. Verginico, pregătește un caiet și pană, fiind în așteptare să vină Domnul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 20 ianuarie 1963)

Exemplul 2. În care, Domnul vine la Verginica și îi spune să se pregătească de muncă, dacă vrea să și mănânce:

“... — Verginico, hai la muncă, Verginico, căci cine nu muncește, nu mănâncă. Cine nu-și strânge în hambare nu va avea. Ia te uită la mâna Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 19 ianuarie 1968)

Exemplul 3. În care, Dumnezeul de la Pucioasa recunoaște, într-un exces de sinceritate, că El este cel care i-a dat suferință Verginicăi, și că a făcut-o doar pentru plăcerea Sa. Fiecare “coborâre” de duh în trupul Verginicăi înseamnă un mare chin pentru vasul proorocesc:
Unde să mai transport vasul Meu, că nu mai poate ține durerea? Că i-am dat suferință, căci așa Mi-a plăcut să fie ca Mine………” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 4 septembrie 1966)

“— Păstrați-vă, că e gata să nu mai cobor, că prea mult chinuiesc acest vas” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 11 noiembrie 1979)

Exemplul 4. În care Verginica primește porunci atât de la “Domnul”, cât și de la “Sfinții Voievozi Mihai și Gavriil”, și se teme de pedeapsa neîmplinirii lor. “Domnul” trimite emisari la copiii lui Israel pe Verginica și pe “Sfinții Voievozi”, apoi proorocește căderea lui Gog:

“... — Verginico, cine a trâmbițat din trâmbiță?
Doamne, eu am trâmbițat.
— Cu ce trâmbiță ai trâmbițat?
Doamne, am trâmbițat cu trâmbița bărbatului acesta, că a venit la mine și mi-a dat să cânt. Eu n-am vrut să cânt,[...] și a vrut să cânte el cu ea, și trâmbița nu a cântat, și mi-a dat mie să cânt cu ea. Eu nu vreau să cânt, dar,[...]Doamne, dacă eu am greșit că am trâmbițat, să mă ierți și să nu mă pedepsești.
— Verginico, să nu mai trâmbițezi, să nu le mai faci voia, căci ei vor să vadă semne și minuni prin tine [...] Fii atentă, Verginico, și îți poruncesc să scrii această călătorie.[...] Îți poruncesc, Verginico, să nu lași deoparte sfatul Meu. Scrie-l și dă-l creștinilor să-l citească, căci Mă cutremur de faptele lor rele.[...]
— Verginico, scoală-te să mergi cu noi, să mergi și să auzi pe fiii lui Israel cum se bocesc și plâng cu jale mare. Noi suntem voievozii Mihail și Gavriil.
— Nu, fiul Meu Mihail, nu Eu am adus jalea asupra lor și nu Eu îi amărăsc, ci ei Mă amărăsc pe Mine. [...] De unde, fiul Meu Mihail, să iau carne? căci ei plâng și Îmi cer carne. I-am lăsat să plângă.[...]
Tu, fiul Meu Mihail, te duci cu Verginica, vasul Meu, în casa copiilor lui Israel [...] Nu mai pot, fiul Meu Mihaile, să duc greutatea acestui popor.
Eu sunt Fiul Omului. Profețește împotriva lui Gog: Eu sunt, Goge! Sunt Domnul și Dumnezeul lui Israel, pe care tu nu-L cunoști. [...]
Goge, Goge, vei cădea pradă păsărilor de tot felul. Goge, Goge, domn al roșului, cădea-vei!” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25 decembrie 1964)

e) 81% - au amnezie pentru evenimente petrecute în copilărie

Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la Verginica în Cartea Pucioșilor.

f) 73% - când vorbesc despre propria persoană mai spun si “noi”

Exemplu. În care Verginica folosește din dreptul ei și/sau al lui “Dumnezeu” expresiile “lucrurile Noastre”, “Copilașii Mei” și “Copilașul Meu”:

“ ...Adevărat vă spun: dacă nu învățați lucrurile Noastre veți muri împușcați sau înecați sau arși. [...] Fiilor, lui Avraam i-am spus: [...] Copilașii Mei, nu vor mai avea loc domnii în bloc.[...] Copilașul Meu, să nu te faci domn.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21 aprilie 1974)

g) 70% - declară că există o altă persoană în interiorul lor care poartă un alt nume

Exemplu. În care Verginica declară că deși glasul ei este de femeie, vorbește din ea un bărbat (Dumnezeul Pucioasei):

“...Fiți credincioși. Luați aminte la aceste cuvinte. Este greu, tată, să creadă cineva în cuvântul acesta, pentru că nu este glas de bărbat, ci este de femeie. Fericiți veți fi voi dacă veți crede și veți asculta.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1 august 1979)

h) 62% - nu-și amintesc de lucruri pe care cei din jur spun că le-au făcut

Exemplul 1. În care, adeptul pucios Costache Cristea dă mărturie despre faptul că Verginica nu-și mai amintea nimic din ce a vorbit:

“În noaptea sfintelor Paști 1955, când preotul în biserică a zis: „Hristos a înviat!“, s-a ridicat și ea zicând: „Hristos a înviat!“. Mama ei s-a înspăimântat, dar s-a liniștit când a văzut că se așează pe pat, adoarme și continuă să vorbească. Când s-a trezit, a cerut să mănânce, și, fiind întrebată, nu știa nimic din ce s-a vorbit. Vorbise Domnul prin gura ei lucruri minunate. De atunci a vorbit Domnul prin gura ei, aducând din cer învățături vrednice de urmat [...]”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 54)

Exemplul 2. În care, adepta pucioasă Ocolescu Elvira dă mărturie că Verginica vorbea fără să-și aducă aminte ce a vorbit:

“Maica Verginica nu știa niciodată ce se vorbește, și când se trezea, ne întreba pe noi dacă a vorbit Domnul. În tot acest timp cât se vorbea, ea vedea un porumbel alb, din ciocul căruia porneau trei funii de lumină, împletite, care intrau în gura ei. Acesta era semnul ei că s-a vorbit, dar nu știa ce s-a vorbit.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 67)

Exemplul 3. În care, adepta pucioasă monahia Belinschi Gabriela dă și ea mărturie că Verginica vorbea fără să-și aducă aminte ce a vorbit:

“Am cunoscut-o în anul 1979, în casa unor creștini din Răcăciuni, județul Bacău. Am rămas pătrunsă de puterea Duhului Sfânt, Care sălășluia în ea, de blândețea și bunătatea care o caracteriza, și mai ales de umilința ei. În acea zi Domnul a coborât în ea prin cuvânt. În timpul vorbirii cobora peste ea un somn divin, iar Domnul prin gura ei vorbea cu noi. Când vorbirea era pe sfârșite, Domnul spunea: „Treziți trâmbița Mea!“. Atunci cineva o mișca, și ea se ridica și întreba: „A vorbit Domnul?“.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 79)
Vechi 10.04.2010, 20:27:04
Banned

Implicit

I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (VII)

i) 56% - trăiesc sentimente de derealizare

Derealizarea este o tulburare a conștiinței care face ca bolnavul să perceapă mediul, obiectele și persoanele care îl înconjoară ca fiind ireale, străine, și apare de obicei împreună cu depersonalizarea. În cazul în care peste mediul înconjurător se suprapun imagini și personaje noi, experiențele de acest gen sunt numite generic “vedenii”. Văzută din perspectivă religioasă, proveniența vedeniilor poate fi diferită:
- de la Dumnezeu (caz în care ele nu pot fi patologice, iar conștiința subiectului rămâne trează și nealterată, el putând să aprecieze cu discernământ personal toate detaliile pe care le observă),
- de la diavol ( caz în care vedeniile sunt însoțite de alterări ale conștiinței sau a stării de sănătate generală, iar discernământul este subjugat celui care construiește viziunea), sau
- de la omul aflat în stare de degradare psihică (derealizare propriu-zisă).
Pentru a discerne dacă vedeniile sunt sau nu sunt de la Dumnezeu, trebuie luate în seamă o serie de criterii conexe: compatibilitatea mesajului lor cu învățăturile din Sfânta Scriptură și din Sfânta Tradiție, caracterul lui moralizator, consistența și valoarea semantică a învățăturilor pe care el le aduce, împlinirea în timp a mesajelor proorocești, compatibilitatea vedeniilor între ele, demnitatea limbajului, proprietatea stilului, etc. Or, “vedeniile” Verginicăi, în afară de faptul că unele au caracter moralizator, nu corespund la mai niciunul dintre criteriile de mai sus.

Exemplul 1. În anul 1948 Verginica s-a trezit plimbându-se prin grădina raiului:

“Din anul 1948, prima lucrare am făcut-o prin acest vas când am dus-o prin grădinile cerești” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 27 noiembrie 1973)

Exemplul 2. În “mărturia” sa, adeptul pucios Nicolae Lăzărescu apreciază vă “vedeniile” erau o modalitate la fel de uzuală de comunicare a Verginicăi cu lumea de dincolo, ca și “mesajele” pe care le rostea în stare de somn aparent:

“Se citeau multe vedenii și descoperiri ce le avea mama Verginica pe vremea aceea. Tot ce o înștiința Dumnezeu, ea le scria pe hârtie, și apoi le dădea creștinilor să le citească” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 58)

Exemplul 3. Vedenie cu un soare strălucitor care-i vorbește Verginicăi în numele Domnului. Vorbirea lui o pătrunde până la os:

“ …Iată un soare strălucitor șade deasupra capului Meu și a zis către Mine: uită-te la Mine Verginico și vezi, ca să înțelegi toate tainele proorociei. M-am uitat și am văzut chipul Domnului în soare și vorbește către mine glas puternic. Căci gura care grăia din soare, mă pătrundea la os. Zicea către mine: Verginico, trebuie să înțelegeți cu toții că Eu vă vorbesc vouă. Deci prin acest cuvânt să înțelegeți pe Fiul lui Dumnezeu și pe Tatăl, adevăratul Dumnezeu. Iar gura Lui prin care grăiește cuvintele pe care voi le auziți este Sfântul Duh. Și să știți cu toții căci gura Domnului grăiește aceste cuvinte pe care voi le auziți. Adică Duhul Domnului, pentru că Sfîntul Duh se numește: gura lui Dumnezeu și Fiul este Cuvântul. Am venit asupra rămășiței lui Israel, să îl călăuzesc la tot adevărul… (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la mai 1972)

j) 44% - nu recunosc persoane care se comportă familiar cu ei

Exemplul 1. În care Verginica povestește (ca din partea lui Dumnezeu) ce viziune a avut ea cu “armata din Batalionul 22”, despre care recunoaște:Nu știu ce e asta”, pe motiv că “mintea ei nu-i mai este întreagă”. Civili și militari dădeau să vină la ea cu cuvinte familiare de mângâiere, dar ea nu-i cunoștea, ci numai Dumnezeu îi cunoștea. Civilii erau respinși iar militarii erau primiți, iar un înger din cer a luat-o pe brațe pe Verginica. Mult nu va mai dura și se va împlini această viziune minunată:

“ ...Fiule, uite în noaptea aceasta ce i-a arătat Dumnezeu, că nici mintea nu-i mai este întreagă să înțeleagă lucrurile sfinte, că nu e ajutată de acest popor. A văzut în casa aceasta nouă că venea la ea armată, militari, și se rugau de ea [...] Dar cum ședea ea cu fața plecată, și-a rupt hainele, le-a făcut zdrențe, că nu știa ce să facă, să spună sau să nu spună. Și cerea la Mine insistent și Mă întreba ce voiește ostașul acela: binele sau răul meu? Și înger a venit și i-a spus: Ceea ce e la tine, și ce trebuie, Dumnezeu va împlini. Și îngerul a luat-o și a ținut-o pe brațul său și a adormit-o, și era vânătă de frică. Și venea armata din batalionul 22. Nu știu ce e asta. Și a făcut Dumnezeu lucrare și veneau și civili îmbrăcați și ei tot militari, dar Dumnezeu îi cunoștea și punea soldați și îi întorcea înapoi și nu intra decât armata. Și erau cu grade mari, ofițeri și comandanți, și plângeau și suspinau și aduceau mulțumiri acelui soldat care a descoperit această lucrare a Mea. Și o mângâiau toți și nu știau cum să stea și să mulțumească vasului Meu. Și atât de bine îi părea vasului Meu! Dar era mâhnită, că nu știa ce să răspundă. Și a venit îngerul din cer și a luat-o pe brațele sale. Și nu mult va dura și se va împlini, și mulți civili vor veni, dar Dumnezeu nu-i va primi. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 10 octombrie 1973)

Exemplul 2. În care adepta pucioasă Ivan Maria ( poreclită Ricuța) povestește cum “Domnul” a mințit-o pe Verginica spunându-i că o va însoți Ricuța pe drum, dar în loc de Ricuța a apărut “Maica Domnului”, iar Verginica n-a recunoscut-o pe Maica Domnului deghizată în Ricuța (sau pe Ricuța deghizată în Maica Domnului), și apoi a suferit mult pentru această neîmplinire și neputință a ei:

“ [...] Domnul i-a spus să meargă singură, deoarece în gara Târgoviște o așteaptă Ricuța, adică eu (cu numele meu mic). În Târgoviște a coborât, dar eu nu eram. Verginica, văzându-se singură, s-a mâhnit și sta nedumerită de spusele Domnului, însă în cele din urmă am apărut. Întrebând-o unde mergem, a spus că vrea să meargă la fratele Ion Neacșu din Viișoara. Pe drum am vorbit din sfânta Scriptură, despre minuni ce s-au săvârșit atunci, despre proorociile din Noul și Vechiul Testament. La aceste vorbe ale mele ea mult se uimea, căci niciodată nu i-am vorbit așa. O rugam să ne mai odihnim pentru a vorbi mai mult, dar ea a dorit să ajungem mai repede, că era obosită și bolnavă. Când am sosit la câțiva metri de casă, eu i-am spus: „Acum, Verginica, ne despărțim“, și uitându-se la mine, am dispărut, iar ea, văzând acest lucru, a rămas uimită, și în jale mare a auzit din văzduh: „Nu mai plânge, Verginica! Nu a fost Ricuța. Am fost eu, Maica Domnului“. Atunci și mai mare i-a fost durerea, văzând cu cine a călătorit și n-a știut. Udând cu lacrimi locul, l-a sărutat și a mers în casa fratelui numit mai sus, spunându-i și lui această minune.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 66)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40