![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
citat: mariamargareta (cu sick! vsovivi corectează)
II. “Șfânta(sick!) lelică și proorociță Maria”(sick!) : o “trâmbiță”(sick!) retrogradată(sick!) la rangul(sick!) de “punte de trecere”(sick!) (I) “Părintele Nicodim”(sick!) se ferește(sick!) să facă o analiză similară, detaliată, asupra credibilității “textelor sacre”(sick!) provenite de la lelica Maria, sora Verginicăi. El lasă(sick!) să se înțeleagă(sick!) că demonstrația matematică(sick!) pe care a făcut-o pentru(sick!) Verginica, prin care a concluzionat(sick!) fără echivoc(sick!) că “Prin Sfânta Virginia vorbea Dumnezeu”(sick!) , este în mod firesc(sick!) valabilă(sick!) și pentru proorocițele care au urmat-o pe ea: și prin lelica Maria a vorbit Dumnezeu. Lelica a început să “trâmbițeze”(sick!) timid(sick!), la mai bine de un an de când Verginica părăsise lumea aceasta. Liderii pucioși de astăzi plasează(sick!) destul de ambiguu(sick!) locul lelicăi în “lucrarea de proorocie”(sick!) de la Pucioasa. Pe de o parte(sick!), admit(sick!) că prin lelica s-a făcut o lucrare întru totul asemenea cu ce(sick!) a Verginicăi: “ Nu a existat niciodată vreo îndoială pentru cei ce cred, ... ” Pe de altă parte(sick!), primii care “nu au crezut așa”(sick!) se dovedesc(sick!) a fi chiar actualii lideri pucioși. În primul rând(sick!) , pentru ei(sick!) lelica nu a fost(sick!) o “sfântă”(sick!), așa cum a fost Virginia. Lelica n-a fost(sick!) nici “trâmbiță”(sick!), căci(sick!) atunci ar fi fost nevoiți(sick!) să o coteze(sick!) ca trâmbița a șaptea, cu care Apocalipsa se încheie(sick!). Or, lelica a murit (în anul 1997) și Apocalipsa nici măcar(sick!) n-a venit(sick!). Atunci(sick!) liderii pucioși au inventat(sick!) ceva ingenios(sick!): lelica a fost... o punte de trecere. Pe această punte se trece în pas grăbit(sick!) de la șfânta(sick!) proorociță Virginia la șfânta(sick!) proorociță Mihaela, ultimul prooroc (și cel din urmă – se pare): “ ...Mulți dintre ei au găsit prilej de poticnire în “pregătirea mai puțină a vasului” prin care se continua vorbirea din cer, spunând că “lelica n-a avut postul cel de patruzeci de zile”. [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271) Acest text tendențios(sick!) este semnat anonim “Ucenicii”(sick!), fiindcă a fost scris de 1-2(sick!) adepți(sick!) mai docili(sick!) la comanda(sick!) directă(sick!) și sub supervizarea(sick!) liderilor pucioși în anul 2006, odată(sick!) cu lansarea(sick!) ediției a doaua(sick!) a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”. După ce inventează(sick!) sintagma salvatoare(sick!) “punte de trecere”(sick!), ei pășesc hotărât mărșăluind(sick!) cu bocancii(sick!) pe această punte și declarând(sick!) că “lucrarea”(sick!) se reia nu în 1982 (când a început lelica să vorbească “de la Dumnezeu”(sick!) până în anul 1994), ci în 1990, când a început Mihaela să scrie texte ca(sick!) de la Dumnezeu. Adică, cei 10 ani dintre anul morții Verginicăi și anul lansării Mihaelei ca “proorociță a ultimei trâmbițe, care este Domnul”(sick!) , sunt trecuți(sick!) (nu sub tăcere(sick!) , că asta nu se putea(sick!) ) în derizoriu(sick!), ca zece ani de necredință(sick!), în care “drepții”(sick!), credincioșii, acoliții(sick!) noilor lideri au tot așteptat(sick!) să reînceapă lucrarea, așteptare care li s-a părut(sick!) a fi ... doar zece zile!(sick!) : “ Privind la poporul rămas opintit pe cale, sfânta Virginia spunea din cer cu durere: “Pentru cei pentru care eu n-am murit, acești zece ani au fost parcă zece zile, iar pentru cei care nu m-au așteptat, au fost zece ani. Iată că și poporul meu a rătăcit prin pustiul necredinței zece ani”( citat din Cuvântul lui Dumnezeu, vorbirea sfintei Virginia, 1/14 decembrie 1990)” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271) Așadar, după cele zece zile(sick!) de vorbire fără nici un rost(sick!) a lelicăi Maria, apare soarele(sick!) pe cer: Mihaela preia hățurile(sick!) “proorociei”(sick!). Altă gâscă(sick!), în altă traistă!(sick!) Mesajele Mihaelei erau bogate(sick!) și lungi(sick!) și late(sick!) , ticluite(sick!)(sick!) cu măiestrie(sick!) și cu substanță(sick!), se cunoștea(sick!) că ea(sick!) a făcut liceul(sick!), în comparație(sick!) cu lelica Maria care avea doar(sick!) câteva clase de școală elementară. Se cunoștea!(sick!)(sick!) Ucenicii se grăbesc(sick!) și ei cu adulările(sick!) la adresa noii liderițe(sick!) pucioase: “...” Trebuie că tare greu(sick!) i-a venit(sick!), dar bine că a reușit(sick!) , în sfârșit(sick!), după zece ani(sick!) de chin(sick!), în care “poporul Lui a rătăcit prin pustiul necredinței”, să-Și deschidă(sick!) ecourile(sick!). Și să-Și pună și temelia(sick!). Mai pusese El o temelie în 1955, dar și aceea s-a surpat(sick!). Pentru cei care au uitat(sick!) de la mână până la gură(sick!) , “ucenicii”(sick!) repetă(sick!) imediat(sick!) precizarea(sick!) de maximă importanță(sick!), ca să fie clar(sick!) pentru toată lumea(sick!), odată(sick!) pentru totdeauna(sick!): “Sora sfintei Virginia, lelica Maria, a fost puntea de trecere de la o generație de creștini la alta” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272) Dar ce rost(sick!) a mai avut(sick!) această “punte”(sick!) , dacă în plan prozelitist(sick!) n-a făcut(sick!) mai nimic(sick!)? Ei bine, liderii pucioși i-au găsi(sick!) unul tocmai potrivit(sick!): să-i legitimeze(sick!) pe ei(sick!), pe liderii pucioși(sick!), “noua generație”(sick!) care vine tare(sick!) din urmă și preia hățurile(sick!) din mers de la “ăi bătrâni”(sick!), că “și ei sunt de la Dumnezeu”(sick!). Să-i legitimeze(sick!) că ei sunt “cei ce rămăseseră credincioși lângă El”(sick!). Să-i întărească(sick!) pe ei(sick!) că sunt “cei aleși dintre cei chemați”(sick!). Să-i certifice(sick!) pe noii lideri pucioși (lelița Mihaela și nenica Nicușor) că “ei sunt temelia tainică și trainică(sick!) a noii lucrări de la Pucioasa; ei sunt noul început al Bisericii Sale dreptmăritoare; ei sunt fiii Lui cei iubiți(sick!), și pe ei să-i ascultați !(sick!) Ei sunt cei care de atunci încoace aud și scriu “Cuvântul lui Dumnezeu” (spre deosebire(sick!) de lelica Maria, care “auzea și rostea Cuvântul”(sick!)). Așadar(sick!) este vorba acum(sick!) de o deosebire(sick!) epocală(sick!), un salt(sick!) calitativ(sick!) uriaș(sick!): apare în istorie, la Pucioasa, un fir nou de Cuvânt Dumnezeiesc”, firul scris(sick!), față de firul cel vechi(sick!), firul vorbit(sick!))”: “ În anul 1990 Dumnezeu reușise să-Și pună temelia unui nou început al Bisericii Sale dreptmăritoare pe pământul român...” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272) Acum(sick!) , că lucrurile sunt clare(sick!) cu lelica, lelița și nenica, și cu raporturile(sick!) de certificare(sick!) dintre ei(sick!), să trecm(sick!) la oile noastre(sick!). Cine vorbea prin lelica Maria? Preluând(sick!) raționamentul(sick!) Nicodimului Pucios, făcut pentru “Sfânta Virginia”(sick!), rezultă(sick!) că și în cazul lelicăi ne stau în față aceiași trei vectori(sick!) de transmisie(sick!) a mesajului ceresc prin lelica: omul(sick!) , diavolul(sick!) sau Bunul Dumnezeu. Care să fie cel mai(sick!) plauzibil(sick!) dintre ei? Îi vom lua(sick!) pe rând(sick!). Last edited by vsovivi; 14.04.2010 at 18:25:57. |
|
|||
|
|||
![]()
188. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (II) A. Primul vector: omul. Întrebarea este deci: Prin lelica Maria vorbea omul? Pentru a răspunde la întrebare să vedem mai întâi cum era percepută din exterior prestația de “poorociță” a lelicăi. Lelica Maria, primea “mesajele cerești” aparent la fel ca și sora ei Verginica (din punct de vedere a manifestărilor exterioare), dar substanțial diferit, din punct de vedere a mijloacelor. Mai precis, pucioșii s-au străduit să-i convingă pe cititorii cărții “Cuvântul lui Dumnezu” că Mariei nu-i mai vorbea Dumnezeu direct, ci prin intermediar, iar intermediarul era chiar Verginica, aflată acum în ceruri. Stau dovadă zeci de “corecții” (în fapt, modificări frauduloase) pe care ei le-au făcut odată cu lansarea unei noi ediții a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” și prin care ei lasă să se înțeleagă că nu Dumnezeu îi vorbea lelicăi, ci Veginica din ceruri îi vorbea. Pentru exemplificare vom da aici doar două exemple, în care intervențiile frauduloase sunt mai ample. Primul exemplu: 1. “ …Iată Verginico, îți dau poruncă. Uite Verginico, această sfântă cruciuliță este a ta, îți va fi armă de biruință iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni și vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta. Duhul Sfânt va lucra prin amândouă. Pregătiți oile, că în curând vinePăstorul cel mare să le ia în primire…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983) 1. “ …Domnul îmi dă o sfântă cruce în mână și un carnețel și îmi spune: “Iată, Verginico, îți dau ceva care te va bucura. Această sfântă cruciuliță este a ta. Îți va fi armă de biruință, ca să nu se apropie nici un vrăjmaș de tine, iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ, însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni, și vei suna trâmbița de trezire și de pregătire prin mâna surorii tale; tu , cu gura ta, și ea, cu mâna să scrie; adică Duhul Sfânt va lucra prin amândouă, și luați legătura cu păstorii, să vă ajute să pregătiți oile, că în curând va veni Păstorul Cel mare să le ia în primire, să le găsească gata pregătite”.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 20 aprilie/3 mai 1983) Acest text este poate cel mai edificator asupra falsificărilor masive privind substituirea de persoană. Se sugerează că nu Dumnezeu îi vorbește lelicăi, ci Verginica îi vorbește. Modificările urmăresc să introducă în mod fraudulos explicații suplimentare privind noul statut al lelicăi Maria vis-a vis de “poporul” pucios: ea nu va fi o nouă “trâmbiță”, ci va fi doar un instrument pasiv și docil prin care “spiritul Verginicăi”, acum eliberat prin moarte, comunică mai departe cu “poporul ei”. Liderii pucioși inventează “carnețelul” în care lelica va nota tot ce-i va comunica duhul (duha) Verginicăi pentru “popor”. Verginica va lucra din cer cu gura ei spirituală, iar lelica va lucra pe pământ cu mâna ei materială. “Domnul” nu mai este inițiatorul și susținătorul dialogului, ci dispare pur și simplu din peisaj, iar legătura directă dintre “Domnul” și lelica, (așa cum apare ea, la modul concret, în ediția întâi a cărții), este de acum o palidă amintire (doar pentru cei care au citit ediția întâi și vor cu orice preț să mai aibă aducere aminte). Altminteri, lelica Maria primea mesajele la fel: tot adormită și tot inertă și neparticipativă ca și Verginica. Al doilea exemplu ilustrează la fel de clar caracterul intențional și interesat al mistificării: 2. “ […] că Eu socotesc că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum până-n mormânt. Acum când cer Eu…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 iulie 1983) 2. “[…] că Domnul socotește că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră, care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum, până în mormânt; acum când cere Domnul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 21 iunie/4 iulie 1983) După câteva zeci de modificări aferente perioadei de început ( februarie 1982 - decembrie 1984), liderii pucioși au renunțat, lăsând impresia că după anul 1984, trecând perioada în care lelica și-a făcut rodajul cu mesaje de la Verginica, “Domnul” a început să vorbească și prin ea în mod direct. Mai ales că se apropia perioada când lelica trebuia să-i certifice pe ei, pe liderii pucioși, că sunt continuatorii de drept ai “lucrării”. De data asta “certificarea” trebuia să vină în mod direct, de la Dumnezeu, nu prin intermediar (adică prin Verginica). Dar, este lelica perfect conștientă de statutul ei de “punte de trecere”? Asemănările dintre “proorociile” lelicăi și cele ale Verginicăi sunt izbitoare. Amândouă aud voci. Amândouă cad în transă disociativă și “proorocesc” în somn. Amândouă se trezesc fără să știe ce au făcut și ce au vorbit. Amândouă au tresăriri, angoase, vise, coșmaruri și viziuni macabre. Plecând de la premisa că au trăit aceeași copilărie nefericită, marcată de lipsuri, boli, traume psihice, pierderea tatălui la o vârstă fragedă, este posibil ca Maria să fi fost marcată psihic suficient de grav, încât ea să preia “din mers” manifestările disociative care au marcat-o pe Verginica? Atât mesajele lelicăi, cât și cei care au cunoscut-o pe lelica Maria și au descris-o în amintirile lor, arată că și lelica ascundea în ființa ei două sau mai multe identități disticte, care alternau în controlul comportamentului general. Cei care au descris trăirile interioare ale lelicăi au remarcat trecerea rapidă de la o personalitate la alta, însoțită adesea de modificări comportamentale subtile, tresăriri și conexiuni tainice cu lumea de dincolo: “Între ei era și o femeie în vârstă, cu un chip deosebit de blând, foarte tăcută, intervenind foarte rar în discuție și tresărind adesea, ca și cum vorbele pe care le spunea le-ar fi auzit într-o șoaptă tainică. Aceea era mama Maria, sora sfintei Virginia, femeie prin care Domnul a binevoit să conducă mai departe poporul spre grădina Edenului, nu doar pe Adam și Eva, cei proaspăt izgoniți după facerea lor de către Dumnezeu, nu doar poporul Vechiului Testament, ci întreg poporul creștin al Noului Ierusalim (poporul Domnului). [...] Erau cuvinte care veneau din interiorul și din afara acelui trup; parcă aparțineau și nu aparțineau acelei ființe care, când se trezea, semăna cu un albatros așezat pe o suprafață terestră. Spre sfârșitul cuvântului ceresc acea voce îl chema insistent pe părintele Florea, care refuzase să vină să asculte” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 76) Last edited by mariamargareta; 17.04.2010 at 19:23:38. |
|
|||
|
|||
![]()
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (III) Este posibil ca lelica Maria să decadă din necesitate în manifestări patologice similare celor experimentate de sora ei? Studiile de specialitate au demonstrat că, în cazul sindromului de tulburare de identitate asociativă, stările disociative se pot declanșa și din exterior, la subiecții supuși unor proceduri de persuasiune. În contextul dispariției factorului coagulant al “poporului” pucios, care era Verginica, singura soluție de a ieși din criza de putere era o substituire credibilă a liderului. Este posibil ca păstorii nea’Cristea și nea’Mișu să o fi influențat pe lelica Maria, căutând instinctiv o soluție disperată de a ieși din criză, de genul “dacă tot o visezi pe Verginica, spune-ne ce-ți vorbește, ca să știm și noi”. Pe un teren sensibil, dar bine pregătit, ar fi fost suficient acest îndemn benign ca lelica să se transforme automat, acceptând volens-nolens responsabilitatea cea grea a “proorociei”, mai ales dacă “păstorii” consemnau cu coștiinciozitate în caietele lor ceea ce auzeau de la lelica Maria. Cazurile de reîntâlnire în vis cu Verginica, după moartea ei, nu erau neobișnuite în “popor”, iar lelica Maria a fost printre primele care au avut parte de aceste vise: “După împlinirea unui an, când s-au împlinit soroacele rânduite de sfânta biserică pentru ușurarea sufletului și trecerea prin cele douăzeci și patru de vămi ale văzduhului, a venit la sora ei în vis și i-a zis: „Surioara mea, m-a trimis Domnul înapoi la poporul meu, că atunci când mă petreceați la mormânt, duhul necurat juca de bucurie și zicea că a rămas poporul singur, pe mâna lui“. De atunci mămica Verginica îi șoptea mereu la ureche sorei sale cuvinte de la Domnul pentru corectarea vieții noastre și ne aducea noile învățături și cerințe necesare intrării la nunta Mirelui ceresc. Mulți creștini au judecat acest plan dumnezeiesc și spuneau: „Nu se poate să aibă sora lui Verginica acest dar de la Dumnezeu, că ea nu a avut postul de patruzeci de zile“. Iar mămica ne-a spus că Domnul a păstrat-o curată cu trupul după nașterea copiilor și a oprit-o de la carne, ceea ce ea a împlinit cu toată dragostea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 73, după mărturisirea lui Bănescu Emilian) “Într-o seară m-am rugat cu mai multă stăruință, iar noaptea am avut un vis: eram în pat, bolnavă, și a venit sora Verginica și m-a mângâiat și mi-a spus: „Ai să fii vindecată. Du-te la biserica ce s-a făcut la Pucioasa“. Am venit și am spus visul și mi s-a dat mir din candelă. Mi s-a spus să mă ung cu el și să-l folosesc și în mâncare. La scurt timp nu mai aveam durerile pe care le-am avut.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 53, după mărturisirea Mariei Șerban) “În anul 1991 am visat-o pe sora Verginica. Parcă mă aflam într-o gară cu lume multă, și văd că se coboară de sus, din văzduh, sora Verginica, îmbrăcată în alb, ca o mireasă cu cunună pe cap, care strălucea mai puternic decât soarele. S-a îndreptat spre mine cu mâinile întinse, dar văzând alături pe fiica mea, care stătea jos că se simțea bolnavă, dar și foarte murdară, a atins-o cu mâna și i-a spus să se scoale. Și fiica mea, de atunci s-a însănătoșit.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 61, după mărturisirea Mariei Bălan) “Pe 14 decembrie 1989 am avut un vis. Pe o piatră era un sicriu strălucitor în care se afla mămica Verginica. Era acoperită cu o pânză albă pe care am dat-o la o parte și am stat de vorbă cu ea. Mi-a spus că nu e timpul să fie descoperită, fiindcă împrejurul sicriului se aflau niște căței. Mi-a spus să leg cățeii de șapte candele. Așa am făcut, și cățeii au ars. După două zile a început revoluția. Pe 26 ianuarie 1992 am avut alt vis. Erau o mulțime de creștini împreună cu mămica Verginica și erau îmbrăcați în veșminte albe. La un moment dat au fost ridicați în sus, și lumea de afară zicea: „Uite pe cine am hulit noi!“” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 62, după mărturisirea Elenei Nicolae) “Mama Verginica [...] într-o noapte, am visat-o venind la mine cu patru iconițe, și mi-a spus că sfinții din ele îmi vor fi mereu de mare ajutor. Altă dată am visat-o cu sfântul Ioan Evanghelistul și cu părintele Arsenie Boca; venise să mă întărească în încercările vieții. În alt vis a venit la mine cu cei doisprezece apostoli, spunând: „Dumnezeu stă în mijlocul dumnezeilor și face sfat“. Eu nu pot spune că după plecarea ei cu trupul ea a încetat să vină în ajutorul creștinilor care au fost hrăniți cu cuvintele vieții prin gura ei, căci eu când eram amenințată de necazuri strigam la ea, și ea mă atenționa: „Fii atentă cu cine stai de vorbă, că este lup în piele de oaie“, și de atunci niciodată n-am plecat de acasă fără să o chem în ajutorul fiecărei zile, și îi vedeam căzând la pământ pe toți cei ce mă dușmăneau. [...] În anul 1991, primăvara, am visat-o că a venit și mi-a zis că este alături de Măicuța Domnului în ocrotirea României și că ea este patroana cerească a poporului creștin care s-a ridicat prin lucrarea ce a avut-o ea de la Dumnezeu și că ea este la cârma corabiei (care s-a ridicat la cuvântul Domnului, în anul 1992, la Pucioasa) și care se numește biserica Noului Ierusalim.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 69-70, după mărturisirea Mariei Vlad) De asemenea, aspirațiile mocnite pentru o restaurare a “lucrării de Duh Sfânt”, după moartea Verginicăi, erau prezente în conștiințele celor “rămași orfani”: Într-o noapte am avut un vis: a apărut mătușa mea, Gurău Elena, [...] A spus că sunt atâtea flori, câte vorbe a spus sora Verginica. Și mi-a zis: „Dacă voi, o mână de creștini, veți avea credință, veți reînvia Duhul Sfânt în România“.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 53, după mărturisirea Mariei Șerban) De asemenea, nici factorul ereditar nu este de neglijat: tulburarea de identitate asociativă apare mai frecvent la rudele de gradul I ale pacienților care prezintă această afecțiune, decât în populația generală. Ea apare mai ales femei (90% dintre persoanele diagnosticate sunt femei); femeile au, în medie, 15 personalități în comparație cu bărbații care au aproximativ 8 manifestări distincte. Să ne reamintim că cele două surori au trăit practic aceleași frustrări și traume psihice în copilărie și astfel avem tabloul etiologic complet. Similitudinea dintre cele două “proorocițe-surori” apare și la nivelul manifestărilor fiziologice, cum ar fi somnul profund în care cădeau în timp ce avea loc “lucrarea”. Caracterul repetitiv al experiențelor personale și factorul stimulativ venit din exterior, de la “păstori” și de la “popor”, care cereau minuni prin însăși pretențiile lor de “a vorbi cu Domnul” (de regulă, cu scopul de “a-L ispiti” în legătură cu interesele lor meschine) puteau forța trecerea de la manifestările disociative comune (somnul, spre exemplu, care presupune doar “pierderea contactului” cu realitatea apropiată) la disocierea cronică, sindrom ce provoacă deteriorarea gravă a echilibrului psihic. Faptul că, la fel ca și Verginica, lelica Maria era detașată senzorial de lumea materială, dar vorbea prin somn cu și totodată din dreptul altor persoane, poate fi cotat ca o manifestare patologică majoră. A presupune că “prin lelica Maria nu vorbea omul”, căci ea era adormită, este o ipoteză condiționată de o sănătate perfectă din punct de vedere psihic, caz în care ar trebui exclusă vorbirea prin somn din dreptul altor persoane. De altfel, această ipoteză cade din start atât la Maria cât și la Verginica , atâta vreme cât (după cum rezultă din mai multe depoziții ale unor martori oculari) ele “prooroceau” inclusiv în stare de veghe. Or, în această situație, detașarea factorului uman de participarea concretă la actul “proorociei” este imposibil de decelat. Un om care pretinde că proorocește de la Dumnezeu ori este crezut pe cuvânt, fără a i se cere nici o justificare suplimentară, ori nu este crezut, pur și simplu. Cea care delimitează farsa de adevăr este proorocia în sine, care se raportează afirmativ sau negativ la o serie de criterii de validare. |
|
|||
|
|||
![]()
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (IV) Concluzia nu se poate deci formula fără a trece în revistă aceste criterii de validare ale proorociei. În prealabil, pentru a stabili gradul de disociere determinat de manifestările oniric-“proorocești” ale Mariei, va trebui să trecem în revistă unul câte unul criteriile din Scala Experiențelor Disociative care descriu gradul de implicare în simptomatologia pacienților de acest tip: a) 90% - declară că există o altă persoană în interiorul lor b) 87% - declară că aud voci care le vorbesc c) 82% - declară că aud voci care vin din interiorul lor d) 81% - simt că o altă persoană îi controlează e) 81% - au amnezie pentru evenimente petrecute în copilărie f) 73% - când vorbesc despre propria persoană mai spun si “noi” g) 70% - declară că există o altă persoană în interiorul lor care poartă un alt nume h) 62% - nu-și amintesc de lucruri pe care cei din jur spun că le-au făcut i) 56% - trăiesc sentimente de derealizare j) 44% - nu recunosc persoane care se comportă familiar cu ei k) 42% - observă că dispar anumite obiecte din jurul lor l) 31% - observă că apar, nejustificat, diferite obiecte în jurul lor m) 27% - în diferite momente, au scrisuri diferite Vom relua aceste criterii unul câte unul și vom căuta pentru fiecare din ele să regăsim în scrierile pucioșilor texte de unde să rezulte care dintre aceste experiențe disociative nu îi erau străine lelicăi Maria. a) 90% - declară că există o altă persoană în interiorul lor Exemplul 1. În care “Trâmbița Verginica”, ajunsă în ceruri, se reîntoarce pe pământ să trâmbițeze din lelica Maria, sora sa după trup: “... O, zice Domnul: „Verginico, vei merge înapoi pe pământ și întări-voi trâmbița Mea prin mlădița crescută dintr-o rădăcină cu tine, pentru pregătirea poporului pe care l-ai câștigat“.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 01-08-1982) Exemplul 2. În care Dumnezeul Pucioasei coboară din cer și se aciuează în trupul lelicăi Maria: “... Cobor și Mă aciuez în acest trup, că pământul e murdar, e plin de tină și de păcat, și pe timp ce trece nu mai aveți pe unde călca cu piciorul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 02-04-1989) b) 87% - declară că aud voci care le vorbesc În cursul ședințelor de “comunicare”, lelica descria uneori un dialog cu una sau mai multe persoane din lumea “de dincolo”, dialog în care lelica nu intervenea , dar îl reproducea aidoma, gura ei reproducând dialogul. Exemplu. În care Maria aude vocea Domnului, conversând cu spiritul Verginicăi. Domnul îi poruncește Verginicăi să o invesească pe Maria succesoare indirectă la “pororocie”, adică vor “prooroci” amândouă: “ …Iată Verginico, îți dau poruncă. Uite Verginico, această sfântă cruciuliță este a ta, îți va fi armă de biruință iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni și vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta. Duhul Sfânt va lucra prin amândouă. Pregătiți oile, că în curând vine Păstorul cel mare să le ia în primire…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983 c) 82% - declară că aud voci care vin din interiorul lor Exemplu. În care Maria aude vocea Verginicăi, care îi vorbește din partea “Domnului”. Duhul Verginicăi vorbește prin gura Mariei cu cei doi “păstori” - păstorul Daniel, zis nea’ Mișu, (pe numele său adevărat Dănciucă Gheorghe)și păstorul Cristea, zis nea’Cristea (pe numele său adevărat Costache Cristea): “...Iată ce îmi zice Domnul: ”Du-te, Verginica, du-te, că au intrat lupii în oile tale. [...] Of, Daniele și Cristea, veniți în ajutorul oilor mele.[...] Lelica, spune-le să te creadă că eu le vorbesc, eu, mămica lor, păstorul [...] Nu v-am părăsit. Mereu vin și vă cercetez și vă binecuvintez masa și casa și pe toți “ (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 februarie 1982) d) 81% - simt că o altă persoană îi controlează Exemplul 1. Viața lelicăi Maria era condusă în toate amănuntele de către spiritul Verginicăi: “După plecarea ei cu trupul dintre noi, toate soroacele ce i s-au făcut au fost dirijate de duhul ei, căci o trimitea Domnul la sora ei, Maria, și îi spunea ce mâncare să pregătească, ce lucruri să dăm milostenie și cui să le dăm. După împlinirea unui an, când s-au împlinit soroacele rânduite de sfânta biserică pentru ușurarea sufletului și trecerea prin cele douăzeci și patru de vămi ale văzduhului, a venit la sora ei în vis și i-a zis: „Surioara mea, m-a trimis Domnul înapoi la poporul meu, că atunci când mă petreceați la mormânt, duhul necurat juca de bucurie și zicea că a rămas poporul singur, pe mâna lui“. De atunci mămica Verginica îi șoptea mereu la ureche sorei sale cuvinte de la Domnul pentru corectarea vieții noastre și ne aducea noile învățături și cerințe necesare intrării la nunta Mirelui ceresc. Mulți creștini au judecat acest plan dumnezeiesc și spuneau: „Nu se poate să aibă sora lui Verginica acest dar de la Dumnezeu, că ea nu a avut postul de patruzeci de zile“. Iar mămica ne-a spus că Domnul a păstrat-o curată cu trupul după nașterea copiilor și a oprit-o de la carne, ceea ce ea a împlinit cu toată dragostea. Mămica Verginica a condus în toate amănuntele viața surioarei sale, Maria, și îi spunea să facă mătănii, să fie și pentru ea, căci zicea: „Eu, lelico, cât timp am fost în trup, am fost în suferință și nu am putut să fac“. O trimitea la preotul din sat să-l roage să spună poporului în biserică să facă semnul crucii drept, zicând: „Decât o sută de cruci strâmbe, mai bine una dreaptă. Crucea strâmbă osândește, crucea dreaptă mântuiește. Să nu mai pună creștinii perniță când stau în genunchi, căci Măicuța Domnului nu pune așa ceva, și are răni la genunchi, rugându-se pentru toată lumea“. Așa a condus Dumnezeu apoi pe poporul Său în restul vremii comunismului, prin cuvântul Său transmis prin gura proorociței Virginia, scris de mâna surioarei ei.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 73, după mărturisirea lui Bănescu Emilian) Exemplul 2. Lelica Maria este chemată să lase totul deoparte și să o servească pe Verginica: “Lelica mea, trezește-te și mă vezi, că am venit și vin mereu, dar nu mai am mult de venit. Mai am un pic, mai am un pas. Servește-mă, lelica mea, că mă servești în binele tău și al poporului și al tuturor celor care mă ascultă și mă primesc.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25 iunie 1982) ... O, lelica mea, fii bine atentă la ce spun eu, la ce te rog eu. Avem mult de lucru. Când mai terminăm? Cine să mă ajute pe mine să îndeplinesc ceea ce mi-a dat Domnul? Lasă la o parte toate și ajută-mă.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 10 iulie 1982) Last edited by mariamargareta; 18.04.2010 at 08:11:04. Motiv: S-a explicat cine sunt "Daniel și Cristea". |
|
|||
|
|||
![]()
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (V) e) 81% - au amnezie pentru evenimente petrecute în copilărie Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la lelica Maria în Cartea Pucioșilor. f) 73% - când vorbesc despre propria persoană mai spun si “noi” Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la lelica Maria în Cartea Pucioșilor. g) 70% - declară că există o altă persoană în interiorul lor care poartă un alt nume Exemplu. În interiorul lelicăi Maria era viu Domnul Iisus Hristos: “La 19 februarie 1991 am văzut-o pe mama Maria că era în convorbire cu Dumnezeu prin rugăciune, și am văzut doi porumbei albi, unul la gura mamei Maria, și unul aducea grâu din ceruri. Domnul Iisus Hristos era viu în mama Maria.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu, ediția 2006, pag.60, după mărturisirea preotului Gherasim) h) 62% - nu-și amintesc de lucruri pe care cei din jur spun că le-au făcut Exemplul 1. În care, subiectul mărturisește că “uită degrabă”. Deoarece nu se poate concepe ca “uitucul” să fie Dumnezeu, dar trebuie să aibă trup pentru durerile ce le simte, rezultă că persoana care scrie povestea este lelica: “ Mă face câte o durere să uit degrabă, că iată o întâmplare adevărată. Trei feciori [...] Așa se va întâmpla, tată, și cu voi, cei pe care v-a ajutat Dumnezeu [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28 ianuarie 1989) i) 56% - trăiesc sentimente de derealizare Derealizarea este o tulburare a conștiinței care face ca bolnavul să perceapă în mod straniu, ireal, mediul înconjurător. Dacă apar imagini și personaje noi, experiențele de acest gen sunt denumite “vedenii”. Vedeniile pot fi de la Dumnezeu (caz în care ele nu pot fi patologice), de la diavol ( caz în care vedeniile sunt însoțite de degradări ale psihicului și/sau corpului fizic), sau de la omul aflat în stare de alterare psihică (derealizare propriu-zisă). Exemplul 1. În care se vorbește despre o vedenie macabră a lelicăi Maria: “Sora Maria, prin care Domnul Și-a continuat lucrarea Sa, a avut în anul 1991 această vedenie: a văzut o mare de sânge, și popor mult înota în acel sânge. Și s-a ivit pe mare o barcă în care era Domnul Iisus Hristos, iar poporul înota spre barcă, și Domnul îi lua pe fiecare, îi scutura de sânge și îi suia în barcă. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, Ediția 2006, pag.51, după mărturisirea lui Neacșu Petre) Exemplul 2. În care se vorbește despre o vedenie cu sufletele părinților lui Ilie Bunea, îngreuiați cu poveri materiale în lumea spirituală: “…Mi-a scos Domnul la iveală să văd, pentru că se făcuse de cineva o întrebare și nici până acum n-am dat nici un răspuns, că nu îmi venise la iveală ca acum, ca prin minune să-mi iasă în cale nenea Ioan și țața Bălașa, părinții lui Ilie Bunea. Amândoi plini de sudoare, și amândoi cu povară grea în spate, că se încovoiaseră de greutate. Of, și ce milă îmi era de ei! Și i-am întrebat ce au în spate așa greu și unde se duc cu această greutate. Și ei nu știau ce să mai facă de bucurie că m-au întâlnit, iar în loc să-mi dea răspunsul la ce i-am întrebat, mă întrebau cum să facă ei și pe cine să trimită acasă pe pământ la ai lor copii, să facă ce-or ști și ce-or putea, să-i scape și pe ei de această povară, că n-o mai pot. Și mi-au spus că și nenea Gheorghe Drăgan cu soția lui tot așa cu povară umblă în spate. Și iar i-am întrebat pentru ce poartă această povară și până când. Și ei au început să plângă și n-au mai putut să-mi dea răspunsul de plâns. Și am zis așa:”O, Doamne, de unde să aflu răspunsul despre aceste suflete?” Și îndată mi-a venit răspunsul la ureche. Dar cine și de unde a venit răspunsul, voi afla. Și mi-a zis așa: “Acești oameni vor purta această povară până la judecată, și dacă Judecătorul Se va îndura să le-o ia, scapă de ea, iar dacă nu, rămân pe veci cu ea, pentru lăcomia de pământ, că se judecau prin tribunale pentru a avea pământ. Aveau dreptul, nu aveau, se judecau ca să-l câștige. Iar acum ce au câștigat?că-l poartă în spate, și nu știe nimeni cât timp.” Scumpilor copii ai acestor oameni, adică ai acestor răposați, luați aminte ce vă spun, iar dacă nici acum nu veți crede și nu veți lua în seamă nici acum, cer la Domnul cu lacrimi șiroaie să vă aducă la ei să vedeți, că toți așteptați de la Domnul semne.”(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, ”, fragment din mesajul datat la 9/22 iulie 1984) j) 44% - nu recunosc persoane care se comportă familiar cu ei Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la lelica Maria în Cartea Pucioșilor. k) 42% - observă că dispar anumite obiecte din jurul lor Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la lelica Maria în Cartea Pucioșilor. l) 31% - observă că apar, nejustificat, diferite obiecte în jurul lor Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la lelica Maria în Cartea Pucioșilor. m) 27% - în diferite momente, au scrisuri diferite Exemplu. În care, la momente diferite, scrisul lelicăi se schimbă din albastru în roșu: “... O, de ce te uiți cu mirare și nu știi ce să crezi? Ți s-a schimbat scrisul din albastru în roșu. Eu, Dumnezeu, care Mi-am dat viața pentru voi, Eu care am sânge în mâini și în picioare și în coasta Mea însângerată, ți-am amestecat scrisul cu sângele Meu, să-Mi scrii durerea Mea cu sângele Meu”. (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 18 iulie 1988) În lipsa unui martor extern neutru, care să confirme spusele de mai sus, ne aflăm în continuare în fața unei enigme: - ori este vorba de o minune pur și simplu; - ori este vorba de o impresie patologică, rezutat al unor reflecții disociative; - ori este vorba de o simulare - de regulă, persoanele cu probleme disociative au scoruri mari la testele de hipnotizabilitate și capacitate disociativă. Indivizii simulanți prezintă o simptomatologie floridă si urmăresc un beneficiu extern (în acest caz, ar putea fi un test de impresionabilitate pentru destinatarii “mesajului”) În concluzie, pot fi reconstituite din scrierile pucioșilor mai mult de jumătate din criteriile care susțin o participație personală, dar patologică, a lelicăi Maria la comunicările de la Pucioasa zise “mesaje cerești”. |
|
|||
|
|||
![]()
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (VI) B. al doilea vector: diavolul. Întrebarea este deci: Prin lelica Maria vorbea diavolul? Pentru a răspunde la întrebare trebuie să cântărim efectele benefice sau negative aduse de propovăduirea lelicăi Maria. Spre deosebire de Verginica, pe care pucioșii o declară “sfântă”, lelica are un rol marginal: acela de a face legătura ca o punte între Verginica și Mihaela. Ca să se vadă că a fost o punte, liderii pucioși au falsificat mesajele lelicăi în felul următor: cele din anii 1982-1984 le-au atribuit Verginicăi prin falsificări masive în text; cele de după 1984 le-au lăsat cum erau, ca să rezultă că în partea a doua a activității “proorocești”, lelica a primit și ea cinstea de a-i vorbi Domnul direct, fără intermediul Verginicăi. Apoi au consemnat acest fals în scris , printr-un alt cuvânt, care scoate evidență aceste două etape: Etapa 1, anii 1982-1984, cea falsificată (Verginica îi vorbea Mariei din cer) este ilustrată prin cuvintele: “Mi-am așezat lucrarea mea cerească peste surioara mea”; Etapa a 2-a ( “Domnul îi vorbea Mariei din cer) “– Doamne, [...] Tu ești Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, focul cel mistuitor, care m-a pârjolit pe mine vreme de douăzeci și cinci de ani în mijlocul unui popor [...] Eu, [...] m-am rugat Ție s-o cureți pe surioara mea, s-o pețești pentru Tine, iar eu să-Ți fac trecerea mai departe spre popor, Doamne. Tu ai împlinit rugăciunea mea cea pentru poporul meu și mi-ai pregătit puntea. Mi-am așezat lucrarea mea cerească peste surioara mea, și din cer am lucrat pe pământ cu ea, și mi-am încredințat poporul că ea este cuvântul meu prin ea. Am făcut semne mari, doveditoare pentru mine în ea, și Te-am rugat apoi să treci cu mine în ea și Tu, Doamne, iar apoi să-Ți fac trecerea între mine și poporul meu, ca să nu moară lucrarea cuvântului Tău, lucrarea cea începută prin mine de Tine în anul 1955. Ai lucrat minunat, Doamne. Ai lungit zilele surioarei mele și Ți-ai făcut trecerea spre poporul cel nou pe care-l hrănești azi cu tainele cele din urmă, cu împlinirile vestite încă din vremea trupului meu pentru ca să se săvârșească peste pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 7-04-1999) Pe la sfârșitul activității ei “proorocești”, lelica este mustrată (de duhul care-i vorbea Mihaelei) că e prea “slabă”, lăsându-se manevrată de către creștini pentru interese meschine. Între anii 1990 și 1994, la Pucioasa vorbeau la mare concurență două duhuri distincte, ambele pretinzând că vorbesc pentru și din dreptul lui Dumnezeu. Unul dintre duhuri vorbea prin lelica Maria, așa cum văzuse ea că vorbise și Verginica, sora ei, către popor, adormită(?) în pat. Din ce a apărut în carte reiese că textele lui păreau scurte, seci, scrise într-un limbaj rustic. În cei patru ani au fost consemnate 303 mesaje, care se întind pe 38 pagini de carte, în medie câte 8 mesaje pe pagină. În aceeași perioadă, mesajele primite de lelița Mihaela de la duhul care îi vorbea ei au fost în număr de 249 și se întind pe 438 pagini de carte, în medie câte 1/2 mesaj pe pagină. Explicația e simplă: concurența dintre cele două “proorocițe” s-a prelungit și după moartea Mariei: liderii pucioși au prescurtat la maximum aproape toate mesajele lelicăi, în timp pe cele primite de Mihaela le-au reprodus integral. Odată declanșat conflictul de interese pentru obținerea hegemoniei la “proorocie” , liderii pucioși Mihaela și Nicușor o declară pe Verginica de partea lor, iar pe lelica o prezintă în culori nefavorabile, prizonieră intereselor unor “creștini plini de răutate”, care nu-i prețuiesc pe noii lideri de la Glodeni. Duhul Verginicăi îl trimite pe Nicușor în solie la lelica, căutând s-o convingă prin el că acei creștini care o prețuiesc sunt de fapt oameni cu vicleșug, pe care Domnul îi păsuiește și “le caută în plăcerile lor” numai ca să n-o mai supere pe lelica spunându-i adevărul despre ei. Aberațiile se țin lanț și intrigile se țes insidios: ceea ce nu-i spune Domnul lelicăi va trebui ca Nicușor să-i sugereze, căci aici se potrivește proverbul “bate șeaua ca să priceapă iapa”. Deși lelica primește și ea mesaje de la același duh al Verginicăi, duhul rival (cel care vine la Mihaela) se comportă ca și când singurul mijloc de comunicare disponibil la lelica este... Nicușor: “ Nicușor, mai du-te, mămică, pe la lelica mea câteodată, că merg cu tine și eu. O, și pentru că ai călcat cu pașii tăi pe acolo, ce mult rău am spulberat eu de la ea și ce lucru bun am făcut noi amândoi la ea, că la ea se duc creștinii mei cu toate gândurile lor, și au în ei duhul răzvrătit, și Domnul n-o mai supără pe surioara mea și nu-i mai spune ei că nu e bine cum sunt creștinii mei, nu e, mămică, nu e. Creștinii mei sunt plini de răutate pe ce am eu la voi și sunt cu învinuiri asupra voastră și sunt cu pretenții și cu vicleșug, și Domnul le caută în plăcerile lor numai ca să țină ascuns cuibușorul de la voi, ca să putem ajunge la capăt cu lucrul bine împlinit. O, și dacă ai fost la ea, dacă ai asculta de trimiterea mea, să știi, mămică, să știi că te voi răsplăti cu iubirea mea cum oi ști eu, că vreau să te am mai cu curaj și mai cu nădejde la lucru, că n-am , mămică, lucrători și n-am de ajunsă credință în toți și n-am de ajuns loc în toți. [...] Măi, copilul meu, cât S-a bucurat Domnul că te-a văzut în casă la surioara mea! Și uite că dusul tău acolo și darul ce i l-ai dus L-a făcut pe Domnul să întărească cu multă putere cerească paza de la voi și ocrotirea de la voi. A plâns Domnul de bucurie și S-a hotărât să-Și arate puterea Sa în calea oricui ar veni să vă destrame vouă pacea și liniștea care trebuie să trăiască aici, dar vrea Dumnezeu mai multă inimă, că din toată inima cerului vă iubește și vă așteaptă să vă vadă biruința, căci El este în fața lucrului vostru.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 13-09-1990) Păstorii (nea ‘Mișu și nea’Cristea), la rândul lor, sunt rugați să o lămurească pe lelica că partida e pierdută (indirect, ea va trebui să înțeleagă din expresia“să știe și ea mai bine cum e vremea aceasta”, că ar face mai bine dacă s-ar retrage de la “proorocie”) deoarece creștinii ei sunt “bătuți de vânt”, o înșeală pe la spate și au pretenții inacceptabile de la “Domnul”: “ Voi vorbi cu voi, păstorii Mei [...] Ajutați și pe surioara mea să știe și ea mai bine cum este vremea aceasta. Mi-e milă de ea. Creștinii cei bătuți de vânt vin spre ea, și unii îi dau câte ceva cu lingurița, și cu coada lingurii îi scot ochii, și au apoi pretenție la Domnul, dar Domnul nu se lasă ispitit, și creștinul nu știe aceasta.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14/27 iulie 1991) După încă un an, “păstorii” sunt rugați din nou s-o convingă pe lelica că “poporul ei” nu mai merită să se ostenească pentru el: nimeni n-o ajută, toți fură și “storc” avantaje prețioase de la “Domnul” pe care le risipesc apoi în nelegiuiri și astfel își bat joc de lelica: îl ispitesc și îl fură pe “Domnul” păcălind-o pe lelica în multe feluri, iar lelica nu știe ce să se mai facă cu ei. Miza ispitirii este “ieslea” de la Glodeni, adică locul unde liderii pucioși Mihaela și Nicușor și-au stabilit “cartierul general”: “Păstori ai poporului meu, vă rog din nou, mai aveți grijă de surioara mea, ca să înțeleagă și ea ce fel de popor este poporul acesta. Nici cei din casa ei și nici creștinii n-o lasă să fie așa cum voiește cerul să fie. Nu are cine s-o ajute. Se duc creștini care fură, măi mămică, pentru că așa cred ei că e bine. Fură și storc de la Domnul, și se duc și stau în nelegiuiri și în lume și își bat joc de surioara mea. Nimeni nu-i mai dă ajutor de suflet, nimeni nu are milă de duhul ei. Am pe străjerul pus pentru ea, care n-o lasă, dar cei ce fură se duc la ea și fură de la Domnul, și ea nu mai știe cum să stea față de Domnul. Am creștini care ispitesc pe Dumnezeu, care ispitesc înspre această iesle. Fiți drepți și lucrați pe unde este de lucrat. Lucrați cu atenție și cu adevăr și cu inimă cerească peste cei de multe feluri, căci în multe feluri lucrează creștinii acestui popor.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 1-11-1992) |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (scoala de corecție făcută de mine cu shtigck! în loc de sick!)
188. “Fenomenul Pucioasa” (shtigck!) : un “fenomen”(shtigck!) cu trei explicații posibile (II) II. “Șfânta lelică și proorociță Maria”(shtigck!) : o “trâmbiță”(shtigck!) retrogradată(shtigck!) la rangul(shtigck!) de “punte de trecere”(shtigck!) (II) A. Primul vector(shtigck!): omul. Întrebarea este deci: Prin lelica Maria vorbea omul? Pentru a răspunde la întrebare să vedem(shtigck!) mai întâi cum era percepută(shtigck!) din exterior(shtigck!) prestația(shtigck!) de “poorociță”(shtigck!) a lelicăi. Lelica Maria, primea “mesajele cerești”(shtigck!) aparent(shtigck!) la fel(shtigck!) ca și sora ei Verginica (din punct de vedere a manifestărilor exterioare), dar substanțial(shtigck!) diferit(shtigck!), din punct de vedere a mijloacelor(shtigck!). Mai precis(shtigck!), pucioșii s-au străduit(shtigck!) să-i convingă(shtigck!) pe cititorii(shtigck!) cărții “Cuvântul lui Dumnezu” că Mariei nu-i mai vorbea Dumnezeu direct(shtigck!), ci prin intermediar, iar intermediarul era chiar Verginica, aflată acum în ceruri. Stau dovadă(shtigck!) zeci de “corecții”(shtigck!) (în fapt, modificări(shtigck!) frauduloase(shtigck!)) pe care ei le-au făcut odată cu lansarea unei noi ediții a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” și prin care ei(shtigck) lasă(shtigck) să se înțeleagă(shtigck!) că nu Dumnezeu îi vorbea lelicăi, ci Veginica din ceruri îi vorbea. Pentru exemplificare vom da aici doar(shtigck!) două exemple, în care intervențiile(shtigck!) frauduloase(shtigck!) sunt mai ample(shtigck!). Primul exemplu: 1. “ …Iată Verginico, îți dau poruncă. Uite Verginico, această sfântă cruciuliță este a ta, îți va fi armă de biruință iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni și vei suna trâmbiță de trezire și de pregătire prin surioara ta. Duhul Sfânt va lucra prin amândouă. Pregătiți oile, că în curând vinePăstorul cel mare să le ia în primire…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 3 mai 1983) (am rebolduit esențialul) 1. “ …Domnul îmi dă o sfântă cruce în mână și un carnețel și îmi spune: “Iată, Verginico, îți dau ceva care te va bucura. Această sfântă cruciuliță este a ta. Îți va fi armă de biruință, ca să nu se apropie nici un vrăjmaș de tine, iar în acest carnețel vei trece toate faptele bune ale tuturor suflețelelor care Mă iubesc în poporul Meu. Și vei merge pe pământ, însoțită de îngerul tău păzitor, care va fi nedespărțit de tine, dar nevăzut de nimeni, și vei suna trâmbița de trezire și de pregătire prin mâna surorii tale; tu , cu gura ta, și ea, cu mâna să scrie; adică Duhul Sfânt va lucra prin amândouă, și luați legătura cu păstorii, să vă ajute să pregătiți oile, că în curând va veni Păstorul Cel mare să le ia în primire, să le găsească gata pregătite”.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 20 aprilie/3 mai 1983) Acest text este poate cel mai edificator asupra falsificărilor(shtigck!) masive(shtigck!) privind substituirea(shtigck!) de persoană(shtigck!). Se sugerează(shtigck!) că nu(shtigck!) Dumnezeu îi vorbește lelicăi, ci Verginica îi vorbește. Modificările(shtigck!) urmăresc(shtigck!) să introducă(shtigck!) în mod fraudulos(shtigck!) explicații suplimentare(shtigck!) privind noul(shtigck!) statut(shtigck!) al lelicăi Maria vis-a vis de “poporul”(shtigck!) pucios: ea nu va fi o nouă “trâmbiță”(shtigck!), ci va fi doar un instrument pasiv(shtigck) și docil(shtigck!) prin care “spiritul Verginicăi”(shtigck!), acum eliberat prin moarte, comunică mai departe cu “poporul ei”(shtigck). Liderii pucioși inventează(shtigck!) “carnețelul”(shtigck!) în care lelica va nota tot ce-i va comunica duhul (duha(shtigck!) ) Verginicăi pentru “popor”(shtigck!). Verginica va lucra din cer cu gura ei spirituală, iar lelica va lucra pe pământ cu mâna ei materială. “Domnul”(shtigck) nu mai(shtigck) este inițiatorul și susținătorul dialogului, ci dispare(shtigck!) pur și simplu din peisaj(shtigck!), iar legătura directă dintre “Domnul”(shtigck!) și lelica, (așa cum apare ea(shtigck!), la modul concret(shtigck!), în ediția întâi a cărții), este de acum(shtigck!) o palidă(shtigck!) amintire (doar pentru cei care au citit ediția întâi și vor(shtigck!) cu orice preț(shtigck!) să mai aibă aducere aminte). Altminteri, lelica Maria primea mesajele la fel: tot adormită și tot inertă și neparticipativă ca și Verginica. Al doilea exemplu ilustrează la fel(shtigck!) de clar(shtigck) caracterul intențional(shtigck) și interesat(shtigck) al mistificării(shtigck): 2. “ […] că Eu socotesc că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum până-n mormânt. Acum când cer Eu…” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” ediția 1995; fragment din mesajul datat la 4 iulie 1983) 2. “[…] că Domnul socotește că nu voiește fericirea dacă nu leapădă pata cea neagră. Asta e pata neagră, care nu se spală, nu se șterge oricât ai freca. Nu se șterge după mormânt. Numai dacă o lepezi acum, până în mormânt; acum când cere Domnul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006; fragment din mesajul datat la 21 iunie/4 iulie 1983) (de aici rezultă și pentru gâgă: Ediția I + Ediția II = Alpha + Omega = Dumnezeu; adică: Eu + Domnul = Eu Domnul = Duhul Sfânt va lucra prin amândouă. Iar interpretarea voastră este absurdă pentru capul și mintea lui Gâgă.) continuarea mai jos Last edited by vsovivi; 19.04.2010 at 08:31:31. |
|
|||
|
|||
![]()
După câteva zeci de modificări aferente perioadei de început ( februarie 1982 - decembrie 1984), liderii pucioși(shtigck!) au renunțat(shtigck!), lăsând(shtigck!) impresia(shtigck!) că după(shtigck!) anul 1984, trecând(shtigck!) perioada(shtigck!) în care lelica și-a făcut rodajul(shtigck!) cu mesaje de la Verginica, “Domnul”(shtigck!) a început să vorbească și prin ea în mod direct. Mai ales(shtigck!) că se apropia(shtigck!) perioada(shtigck!) când lelica trebuia(shtigck!) să-i certifice(shtigck!) pe ei(shtigck!), pe liderii pucioși(shtigck!), că sunt continuatorii de drept(shtigck!) ai “lucrării”(shtigck!). De data asta “certificarea”(shtigck!) trebuia(shtigck!) să vină în mod direct, de la Dumnezeu, nu prin intermediar (adică prin Verginica).
Dar, este lelica perfect(shtigck!) conștientă(shtigck!) de statutul(shtigck!) ei de “punte de trecere”(shtigck!)? Asemănările dintre “proorociile”(shtigck!) lelicăi și cele ale Verginicăi sunt izbitoare. Amândouă aud voci. Amândouă cad(shtigck!) în transă(shtigck!) disociativă(shtigck!) și “proorocesc”(shtigck!) în somn. Amândouă se trezesc fără să știe ce au făcut și ce au vorbit. Amândouă au tresăriri, angoase, vise, coșmaruri și viziuni macabre. Plecând(shtigck!) de la premisa(shtigck!) că au trăit(shtigck!) aceeași(shtigck!) copilărie(shtigck!) nefericită(shtigck!), marcată de lipsuri, boli, traume(shtigck!) psihice(shtigck!), pierderea tatălui la o vârstă fragedă, este posibil ca Maria să fi fost marcată psihic(shtigck!) suficient(shtigck!) de grav(shtigck!), încât ea să preia “din mers”(shtigck!) manifestările(shtigck!) disociative(shtigck!) care au marcat-o pe Verginica?(shtigck!) Atât mesajele(shtigck!) lelicăi, cât și cei(shtigck!) care(shtigck!) au(shtigck!) cunoscut-o(shtigck!) pe lelica Maria și au(shtigck!) descris-o(shtigck!) în amintirile(shtigck!) lor(shtigck!), arată(shtigck!) că și lelica ascundea(shtigck!) în ființa(shtigck!) ei(shtigck!) două(shtigck!) sau mai multe(shtigck!) identități(shtigck!) disticte(shtigck!), care alternau(shtigck!) în controlul(shtigck!) comportamentului(shtigck!) general(shtigck!). Cei(shtigck!) care(shtigck!) au(shtigck!) descris(shtigck!) trăirile(shtigck!) interioare(shtigck!) ale lelicăi au(shtigck!) remarcat(shtigck!) trecerea(shtigck!) rapidă(shtigck!) de la(shtigck!) o personalitate(shtigck!) la alta(shtigck!), însoțită(shtigck!) adesea(shtigck!) de modificări(shtigck!) comportamentale(shtigck!) subtile(shtigck!), tresăriri și conexiuni tainice cu lumea de dincolo: “Între ei era și o femeie în vârstă, cu un chip deosebit de blând, foarte tăcută, intervenind foarte rar în discuție și tresărind adesea, ca și cum vorbele pe care le spunea le-ar fi auzit într-o șoaptă tainică. Aceea era mama Maria, sora sfintei Virginia, femeie prin care Domnul a binevoit să conducă mai departe poporul spre grădina Edenului, nu doar pe Adam și Eva, cei proaspăt izgoniți după facerea lor de către Dumnezeu, nu doar poporul Vechiului Testament, ci întreg poporul creștin al Noului Ierusalim (poporul Domnului). [...] Erau cuvinte care veneau din interiorul și din afara acelui trup; parcă aparțineau și nu aparțineau acelei ființe care, când se trezea, semăna cu un albatros așezat pe o suprafață terestră. Spre sfârșitul cuvântului ceresc acea voce îl chema insistent pe părintele Florea, care refuzase să vină să asculte” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 76) (concluzie: amestecați psiholojia și psihiatria cu minciunile și cu false observații clarificante ca și cum ar reieși din texte insinuările voastre exemplificate și ca și cum alții ar fi mărturisit invențiile și născocelile și explicațiuniunilor voastre, deci încercați să vă scoateți cămeșameșa ori castanele din focuri cu mâna altora: medici, psihologi, martori, frairi creduli, dar niciunii nu au debitat astfel de absurdități pe care voi le puneți în seama lor... că cică ar rezulta din texte sau că ei le-ar fi aprobat sau mărturisit... mi se face mie rușine de rușinea voastră... dar iartă Dumnezeu pe cei ce se dovedesc cu minte mai puțină decât a lui Gâgă, adică decât a mea, a lui mine păcătosul... dar obrazul crapă când minți cu atâta nonșalanță încercând să păcălești poborul cu tractorul cu remorca plină de paie și păpuriș... ori stufăriș.) Last edited by vsovivi; 19.04.2010 at 08:50:59. |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (corectată de mine cu (știgck!))
188. “Fenomenul Pucioasa”(știgck!) : un “fenomen”(știgck!) cu trei(știgck!) explicații(știgck!) posibile(știgck!) (II) II. “Șfânta lelică și proorociță Maria”(știgck!) : o “trâmbiță”(știgck!) retrogradată(știgck!) la rangul(știgck!) de “punte de trecere”(știgck!) (III) Este posibil(știgck!) ca lelica Maria să decadă(știgck!) din necesitate(știgck!)în manifestări patologice(știgck!) similare(știgck!) celor experimentate(știgck!) de sora ei?(știgck!) Studiile(știgck!) de specialitate(știgck!) au demonstrat(știgck!)(știgck!) că, în cazul sindromului de tulburare(știgck!) de identitate(știgck!) asociativă(știgck!), stările disociative(știgck!) se pot declanșa(știgck!) și din exterior(știgck!), la subiecții(știgck!) supuși(știgck!) unor proceduri de persuasiune(știgck!). În contextul dispariției factorului coagulant(știgck!) al “poporului”(știgck!) pucios, care era Verginica, singura(știgck!) soluție de a ieși(știgck!) din criza(știgck!) de putere(știgck!) era o substituire(știgck!) credibilă(știgck!) a liderului(știgck!). Este posibil(știgck!) ca păstorii nea’Cristea și nea’Mișu să o fi influențat pe lelica Maria, căutând instinctiv o soluție(știgck!) disperată(știgck!) de a ieși(știgck!) din criză(știgck!), de genul(știgck!) “dacă tot o visezi pe Verginica, spune-ne ce-ți vorbește, ca să știm și noi”. Pe un teren(știgck!) sensibil, dar bine pregătit, ar fi fost suficient acest îndemn benign(știgck!) ca lelica să se transforme automat, acceptând volens-nolens responsabilitatea cea grea a “proorociei”(știgck!), mai ales dacă “păstorii”(știgck!) consemnau cu coștiinciozitate în caietele lor ceea ce auzeau de la lelica Maria. Cazurile de reîntâlnire în vis cu Verginica, după moartea ei, nu erau neobișnuite în “popor”(știgck!), iar lelica Maria a fost printre primele care au avut parte de aceste vise: “După împlinirea unui an, când s-au împlinit soroacele rânduite de sfânta biserică pentru ușurarea sufletului și trecerea prin cele douăzeci și patru de vămi ale văzduhului, a venit la sora ei în vis și i-a zis: „Surioara mea, m-a trimis Domnul înapoi la poporul meu, că atunci când mă petreceați la mormânt, duhul necurat juca de bucurie și zicea că a rămas poporul singur, pe mâna lui“. De atunci mămica Verginica îi șoptea mereu la ureche sorei sale cuvinte de la Domnul pentru corectarea vieții noastre și ne aducea noile învățături și cerințe necesare intrării la nunta Mirelui ceresc. Mulți creștini au judecat acest plan dumnezeiesc și spuneau: „Nu se poate să aibă sora lui Verginica acest dar de la Dumnezeu, că ea nu a avut postul de patruzeci de zile“. Iar mămica ne-a spus că Domnul a păstrat-o curată cu trupul după nașterea copiilor și a oprit-o de la carne, ceea ce ea a împlinit cu toată dragostea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 73, după mărturisirea lui Bănescu Emilian) “Într-o seară m-am rugat cu mai multă stăruință, iar noaptea am avut un vis: eram în pat, bolnavă, și a venit sora Verginica și m-a mângâiat și mi-a spus: „Ai să fii vindecată. Du-te la biserica ce s-a făcut la Pucioasa“. Am venit și am spus visul și mi s-a dat mir din candelă. Mi s-a spus să mă ung cu el și să-l folosesc și în mâncare. La scurt timp nu mai aveam durerile pe care le-am avut.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 53, după mărturisirea Mariei Șerban) “În anul 1991 am visat-o pe sora Verginica. Parcă mă aflam într-o gară cu lume multă, și văd că se coboară de sus, din văzduh, sora Verginica, îmbrăcată în alb, ca o mireasă cu cunună pe cap, care strălucea mai puternic decât soarele. S-a îndreptat spre mine cu mâinile întinse, dar văzând alături pe fiica mea, care stătea jos că se simțea bolnavă, dar și foarte murdară, a atins-o cu mâna și i-a spus să se scoale. Și fiica mea, de atunci s-a însănătoșit.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 61, după mărturisirea Mariei Bălan) “Pe 14 decembrie 1989 am avut un vis. Pe o piatră era un sicriu strălucitor în care se afla mămica Verginica. Era acoperită cu o pânză albă pe care am dat-o la o parte și am stat de vorbă cu ea. Mi-a spus că nu e timpul să fie descoperită, fiindcă împrejurul sicriului se aflau niște căței. Mi-a spus să leg cățeii de șapte candele. Așa am făcut, și cățeii au ars. După două zile a început revoluția. Pe 26 ianuarie 1992 am avut alt vis. Erau o mulțime de creștini împreună cu mămica Verginica și erau îmbrăcați în veșminte albe. La un moment dat au fost ridicați în sus, și lumea de afară zicea: „Uite pe cine am hulit noi!“” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 62, după mărturisirea Elenei Nicolae) “Mama Verginica [...] într-o noapte, am visat-o venind la mine cu patru iconițe, și mi-a spus că sfinții din ele îmi vor fi mereu de mare ajutor. Altă dată am visat-o cu sfântul Ioan Evanghelistul și cu părintele Arsenie Boca; venise să mă întărească în încercările vieții. În alt vis a venit la mine cu cei doisprezece apostoli, spunând: „Dumnezeu stă în mijlocul dumnezeilor și face sfat“. Eu nu pot spune că după plecarea ei cu trupul ea a încetat să vină în ajutorul creștinilor care au fost hrăniți cu cuvintele vieții prin gura ei, căci eu când eram amenințată de necazuri strigam la ea, și ea mă atenționa: „Fii atentă cu cine stai de vorbă, că este lup în piele de oaie“, și de atunci niciodată n-am plecat de acasă fără să o chem în ajutorul fiecărei zile, și îi vedeam căzând la pământ pe toți cei ce mă dușmăneau. [...] În anul 1991, primăvara, am visat-o că a venit și mi-a zis că este alături de Măicuța Domnului în ocrotirea României și că ea este patroana cerească a poporului creștin care s-a ridicat prin lucrarea ce a avut-o ea de la Dumnezeu și că ea este la cârma corabiei (care s-a ridicat la cuvântul Domnului, în anul 1992, la Pucioasa) și care se numește biserica Noului Ierusalim.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 69-70, după mărturisirea Mariei Vlad) De asemenea, aspirațiile mocnite pentru o restaurare a “lucrării de Duh Sfânt”, după moartea Verginicăi, erau prezente în conștiințele celor “rămași orfani”: Într-o noapte am avut un vis: a apărut mătușa mea, Gurău Elena, [...] A spus că sunt atâtea flori, câte vorbe a spus sora Verginica. Și mi-a zis: „Dacă voi, o mână de creștini, veți avea credință, veți reînvia Duhul Sfânt în România“.(citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 53, după mărturisirea Mariei Șerban) continuarea mai jos |
|
|||
|
|||
![]()
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (VII) După încă o lună, “păstorii” nea’ Mișu și nea’ Cristea sunt din nou mustrați că n-o ajută pe lelica Maria ca “să fie cu Domnul”, adică să-și abandoneze turma de creștini fideli care i-a mai rămas (pe motiv că aceștia sunt de fapt ispititori și nu slăvesc pe “Dumnezeu”), apoi să renunțe la "proorocie" și să intre sub suzeranitatea noilor lideri pucioși de la Glodeni. Acei creștini vechi (în aparență încă fideli lelicăi) aveau pretenția ca, dacă au stat lângă Verginica, să aibă dreptul să stea și pe lângă surioara ei (numai din interes însă, “ca să fure cuvinte de la Domnul”). Păstorii sunt somați ca să pună căpetenii peste popor ca să-i domolească zelul și “străjeri” care să stea barieră între creștini și lelica, promovând exclusiv “așezările cele noi” (adică să-i susțină pe noii lideri de la Glodeni). Păstorii sunt apoi mustrați că îndoiala lor în legitimitatea noilor lideri pucioși (Mihaela și Nicușor) îl face pe Dumnezeul Pucios să cadă sub cruce, căci El este în luptă grea cu întunericul din creștini și cu necredința lor în noua ordine de la Glodeni și în noii lideri. Lupta pentru supremație între noii lideri pucioși și “poporul cel vechi”, care se încăpățânează să o susțină haotic, cu neorânduială, pe lelica, este Golgotă pentru “Dumnezeul” pucios, care e de partea noilor lideri, iar “păstorii” sunt șovăielnici și sunt prinși la mijloc. “O, de ce nu vreți voi s-o ajutați și pe sora lui Verginica, măi păstorilor? Iată, iar vă spun: ajutați-o și pe ea să fie cu Mine. Vă spun mereu, și nu voiesc să stea împotriva voastră acest cuvânt mereu spus. Păstoriți oile, măi tată. Învățați-le să nu mai întindă mâna. Învățați-le să lucreze și cum să lucreze. Voi vreți să pierdem toate oile? S-a umplut masa cea din cer cu cuvinte de ispitire de la creștini. În loc să slăvească pe Dumnezeu creștinul de câte ori are de suferit, el vine la vasul Meu și bate și îi zice ce a pățit, dar Eu sunt mai înainte de pățania lui. Creștinii vor să meargă cu ispitirea. Opriți păcatul ispitirii de Dumnezeu, care se urcă de la acest popor! Moise a pus căpetenii peste o mie, peste o sută, peste cincizeci, peste zece, și așa a lucrat Dumnezeu în poporul Său. Dar cum se mai numește ce se întâmplă în vremea aceasta? Cel ce a stat lângă Verginica, stă, și voiește să stea și lângă surioara ei. Dar ce a făcut acest popor? Știți voi ce a făcut? Că dă deoparte pe acest străjer ca să poată lua, ca să poată fura de la Domnul. Dar să aibă oile păstor, măi tată, și puneți și voi peste o sută și peste cincizeci și peste zece, că dacă nu este orânduială, atunci se numește babilon această îmbulzeală fără de orânduială, fără de așezare. Puneți străjeri pe ziduri, și să se țină seamă de așezările cele puse, că iată ce încurcătură de limbi ajunge la ușa lui Dumnezeu! Vorbesc cu voi din cer, și vă rog să nu vă mai îndoiți de lucrarea Mea, că dacă nu v-ați îndoi întru ea, Eu M-aș vedea din lucrul vostru, din duhul vostru, din iubirea voastră, din moartea și din viața voastră. Puneți-Mă la încercare, ca să vedeți că Eu sunt, dar nu vă mai îndoiți întru cele ce sunt cu Mine în această grădină. Și dacă nu Mă veți pune la încercare, atunci ce să fac? Să vă pun Eu, ca să vă fac credincioși? Eu vă mai spun o dată cuvântul Meu: Eu sunt, și sunt adevărat în această grădină. Sunt în luptă grea cu întunericul și cu necredința din vremea voastră. Abia mai pot în cei prin care lupt să-Mi ridic slava Mea pe culmi și pe înălțimi. Și dacă mai sunt atacat și de îndoiala de la voi, voi vreți să cad sub cruce? Eu voiesc să biruiesc împotriva Golgotei și să nu mai fie Golgotă în fața lucrării și desăvârșirii lucrării Mele, că nu sunt eroi cei ce biruiesc pentru neam fără de Mine, ci sunt eroi și ostași biruitori cei ce biruiesc pentru Mine și pentru poporul cerului sfânt, și care slujește cerului sfânt. Eu voiesc să biruiesc, dar să voiți și voi, și să Mă ajutați sub crucea vremii de azi. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 04-12-1992) În cele din urmă, după ofensive de nestăvilit, lupta pentru putere a luat sfârșit: lelica a abandonat statutul de “proorociță” a Domnului și pe poporul ei cel vechi, rămânând doar cu gradul onorific de “punte de trecere” între Verginica și noii lideri pucioși. Se binecuvintează retragerea ei din munca duhovnicească și se apreciază că viața ei a însemnat o adevărată împlinire pentru “Domnul”. Pentru a înăbuși orice posibilă tentativă de restaurație, liderii pucioși trasează în jurul ei hotar de netrecut, ca nimeni să nu se mai apropie cu necurăția lui de lelica și să-i schimbe gândul de umilință. Începând de acum, lelica intră sub ascultarea noilor lideri de la Glodeni, care devin singurii depozitari ai dreptului de a manipula “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa. Cine iese de acum încolo de sub ascultarea celor doi lideri pucioși ies și din Cuvântul lui Dumnezeu, iar aceasta este declarată “taină înfricoșătoare” ca să nu îndrăznească unul să facă altfel. Puciul de la Pucioasa, în care lelica este trasă pe linie moartă, a reușit. Ea a mai trăit izolată de “popor”, fără a mai promova vreo “proorocie”, până în anul 1998 când a murit și a fost îngropată alături de surioara ei Verginica și de mămica ei Andreiana în cimitirul satului de la Glodeni. “Păstorii” Daniel și Cristea sunt invitați să se retragă și ei cu demnitate de pe scenă, adică fără descurajare, amintindu-li-se că li s-a dat la vremea lor toiagul păstoririi, dar că nu și-au prea înțeles menirea lor. Iar acum, odată cu retragerea din funcție, li se dă în dar binecuvântare de sănătate, ca să-și ducă mai ușor bătrânețele. Cei doi lideri pucioși rămași victorioși, Mihaela și Nicușor, se vor putea bucura de acum de drepturi depline de conducători, fiind numiți “fiii din grădiniță” sau “fiii de la iesle” , singurii care vor aduce de acum încolo “Cuvântul” pe pământ. Ei sunt binecuvântați cu puterea împlinirilor și vor lucra cu duh de îndrăzneală peste vremea care își vede hotarul: “Se binecuvintează credința și viața și împlinirea cea cu Domnul, pentru surioara mea, ca să aibă putere cu Domnul surioara mea. Iată, trag în jurul ei hotar și însemnez hotarul și curăț mereu cele ale ei și îi dau de la Domnul îngeri îngrijitori și ștergar ceresc, ca să fie mereu ștearsă de necurăția din jur, și îi dau putere să vă asculte. Să vă asculte și să vă iubească și să vă vestească la poporul meu cel credincios și la cel necredincios; și îi dau duh și cuvânt bun și drept; și îi dau duh de ascultare și de atenție, iar voi să-i vestiți aceste daruri pe care eu azi i le dăruiesc, și o rog să facă mai des rost de rugăciuni de dezlegare și de împăcare și de curățire, ca să aibă ea putere din puterea cea bună, și să vă asculte pe voi, copii ai cuvântului lui Dumnezeu. Cine iese din cuvântul vostru, iese din cuvântul lui Dumnezeu, dar poporul acesta nu pricepe această înfricoșată taină în care voi stați. Se binecuvintează păstorii, măi copii, și să se îmbrace cu putere și să înțeleagă bine cum vine această îmbrăcăminte și din ce este alcătuită această armătură. Peste ei să nu-și facă loc descurajarea, dar să nu-și lucreze descurajare, și, din contra, să-și curețe din jurul lor tot ce pot curăți cu mâinile lor, iar pe celelalte să le lase în grija Domnului. Eu le dau dar de sănătate, că mult este de folos acum darul acesta. Eu le dau darul răbdării și al bunei prevederi, dar le-am dat daruri mari, le-am dat fii lucrători, le-am dat toiag făgăduit încă de mult, dar eu nu știu cât au înțeles ei atunci. Iar vouă, fiilor din grădiniță, care luați și vestiți împărăția cerurilor, vă dau puterea împlinirilor peste voi; vă umplu gurițele cu izvor de râuri de ape vii, cu izvor de minuni lucrate prin cuvânt, și cu duh de îndrăzneală peste vremea care își vede, de-acum, hotarul. Voi, și piatra pe care stați, purtați semnele Alfa și Omega, dar să fiți desăvârșiți întru această credință.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-12-1994) Last edited by mariamargareta; 19.04.2010 at 13:58:35. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|