![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusseptimus,ai spus:"Deocamdată, toți care s-au întors de "acolo" n-au povestit nimic din "CE A VAZUT ACOLO", pur și simplu n-au văzut nimic! ".Nu stii tu ce "au vazut acolo"cei care au inviat,n-ai de unde sa stii.Nu mai veni cu argumentul acesta pentru ca nu il poti demonstra.Ai dreptate ca cedrii si chiparosii din versetul scris de Isaia,sunt la figurat,eu in schimb nu am adus in discutie acest verset,eu l-am adus pe altul,sa discutam despre acela.
In ceea ce priveste versetul din numeri,explicatiile tale nu au baza daca privim biblia ca intreg.Eu nu inteleg de ce nu se spunea pur si simplu"au murit",ci "au plecat in Locuinta mortilor",si aceasta expresie e foarte des utilizata in scripturi,folosita de la Moise si pana la Ioan,autorul Apocalipsei.Expresia "au pierit" din Iuda 1:11 se refera la trupuri,in biblie moartea nu se refera niciodata la suflet sau la duh,ci la trup.Nu are relevanta acel verset din Ezechiel ca am aratat ca 'suflet" acolo este utilizat cu sensul de "persoana". Si ai spus:"Uite la ce încurcături filologice ne duce această nenorocită credință în nemurirea sufletului!"Eu nu ti-am facut nenorocita credinta ta in "murirea" sufletului.Eu nu imi permit sa imi bat joc de credintele celorlalti,si musulmani sa fie unele persoane tot nu am dreptul sa imi bat joc de credintele lor, nu imi permit sa fac astfel,pentru ca cu ce as fi eu mai bun daca as proceda astfel?Imi pot spune punctul de vedere,dar nimic nu imi da dreptul sa imi bat joc de ceea ce cred cei de langa noi,ca automat imi bat joc de ei.Isus desi nu era de acord cu fariseii,niciodata nu si-a batut joc de ei si nu le-a catologat "nenorocite" lucrurile in care credeau fariseii si nu erau dupa Scripturi.Noi de ce sa nu facem la fel? Last edited by Totpeetor; 18.11.2009 at 15:12:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tit1:13-14 "Mărturia aceasta este adevărată. De aceea mustră-i aspru, ca să fie sănătoși în credință, și să nu se țină de basme evreești, și de porunci date de oameni, cari se întorc dela adevăr." 1 Timotei 1:4 *"și să nu se țină de basme și de înșirări de neamuri fără sfârșit, care dau naștere mai mult la certuri de vorbe, decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credință, așa fac și acum." Citat:
Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
"Tot pămîntul se bucură acum de odihnă și pace; izbucnesc oamenii în cîntece de veselie. Pînă și chiparoșii și cedrii din Liban se bucură de căderea ta și zic: ,De cînd ai căzut tu, nu se mai suie nimeni să ne taie!` Locuința morților se mișcă pînă în adîncimile ei, ca să te primească la sosire, ea trezește înaintea ta umbrele, pe toți mai marii pămîntului, scoală de pe scaunele lor de domnie pe toți împărații neamurilor. Toți iau cuvîntul ca să-i spună: ,Și tu ai ajuns fără putere ca noi, și tu ai ajuns ca noi!`" (Isaia 14:7-10) Și mai zici că nu e limbaj metaforic... Nu mă mir că interpretezi alegoria Domnului ca pe un fapt din realitate. Citat:
![]() "dar dacă Domnul va face un lucru nemaiauzit, dacă pământul își va deschide gura ca să-i înghită cu tot ce au, așa încât se vor coborî de vii în locuința morților, atunci veți ști că oamenii aceștia au hulit pe Domnul." (vers.30) Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusseptimus,tu faci exact ce imi spui mie sa nu fac.Rupi versete din context.Dar tu faci bine,eu nu.Ai adus versetele din Tit 1:13-14 si cel din 1 Timotei 1:4,acolo intr-adevar se vorbeste despre "basme evreiesti",dar cine iti spune tie ca se vorbea despre "nemurirea sufletului"?Tu crezi ce iti convine.Pavel s-ar fi putut referi la orice altceva nu la "nemurirea sufletului",care intre noi fie vorba nu este o idee greceasca sau evreiasca.Tu prin aceasta nu demonstrezi nimic.Ce vrei sa spui ca "Isus se tinea de basme evreiesti",vorbind ce-i drept intr-o pilda despre suflete constiente dupa moarte?Pentru ca daca tu crezi ca la asta se referea Pavel atunci asta ai putea lasa de inteles.Sa fim rationali.Stim cate curente filosofice grecesti existau pe atunci,Pavel se putea referi la orice altceva,nu stiu de ce doar tu vezi ca se referea la "nemurirea sufletului".Contextul este foarte important,eu am vrut sa spun ca nu conteaza daca aparea intr-o pilda de exemplu.Pai daca Locuinta mortilor nu exista ca spatiu,de ce se vorbeste despre ea?Daca buddistii cred in nirvana,hindusii in karma,noi ce facem le dam "apa la moara",imprumutandu-le si crezand in ele?In nici un caz.Dar aici tu insuti ai spus ca evreii credeau in ele,iar Isus nu le-a spus sa nu mai creada ci a vorbit despre ele intr-o pilda.
Intrebarea despre inviere era pentru Maranatha,tu mi-ai mai raspuns o data :),dar tot nu sunt convins de raspunsul tau.Daca tu spui ca omul moare trup,duh si suflet atunci inseamna ca isi ia rasplata odata cu prima moarte,disparand cu totul.De ce se mai vorbeste atunci despre "moartea a doua",care tot voi spuneti ca este trup,duh si suflet pentru todeauna?Doar ca sa li se spuna ca au pacatuit si ca trebuie sa moara?Sa ne folosim ratiunea.Nu pentru asta,ci pentru ca alta este rasplata,nu disparitia lor pentru totdeauna,ci iadul vesnic despre care se vorbeste in multe randuri in biblie. Tu spui despre Lazar:"În schimb găsim scris că preoții vroiau să-l omoare. Oare de ce? Oare nu chiar pentru că le răsturna toată filosofia lor legată de viața din moarte ".Ma mira ca unul cu cultura ta biblica isi pune asemenea intrebari.Preotii vroiau sa il omoare deoarece Lazar vorbea despre Isus iar oamenii credeau in Isus din pricina marturiei lui Lazar.Uite ce zice Scriptura: Ioan 11:45 Mulți din Iudeii, care veniseră la Maria, când au văzut ce a făcut Isus, au crezut în El. Ioan 11:46 Dar unii din ei s-au dus la Farisei, și le-au spus ce făcuse Isus. Ioan 11:47 Atunci preoții cei mai de seamă și Fariseii au adunat Soborul, și au zis: "Ce vom face? Omul acesta face multe minuni. Ioan 11:48 Dacă-L lăsăm așa, toți vor crede în El, și vor veni Romanii și ne vor nimici și locul nostru și neamul." Ioan 11:49 Unul din ei, Caiafa, care era mare preot în anul acela, le-a zis: "Voi nu știți nimic; Ioan 11:50 oare nu vă gândiți că este în folosul vostru să moară un singur om pentru norod, și să nu piară tot neamul?" Nicidecum nu vroiau sa il omoare pe Lazar,pentru ca spunea ca "nu exista suflet nemuritor".Nu stiu de unde vezi lucruri care nu exista in biblie. Ce sfat bun mi-ai dat cand ai spus ca "Nu ai voie să rupi versetul din context",ce bine ar fi daca si tu ai tine cont de el.Exact asta faceti voi cand luati din Ezechiel ca "sufletul moare" si in alte cazuri. Si iar ai zis "Nu mă mir că interpretezi alegoria Domnului ca pe un fapt din realitate.".Pai toate "alegoriile" spuse de Isus sunt verosimile,de ce as trata-o pe aceasta diferit? Nu "ma ambalez" deloc,eu vreau sa sustinem o discutie calma,ce ar fi acum ca fiecare din noi sa ne jignim reciproc,sa spunem ca credintele noastre sunt "nenorocite" si alte asemenea lucruri?Pai nu imi place ca vorbesti despre "credinta nenorocita a nemuririi sufletului",pentru ca nu este nefericita deloc.Uite eu nu sunt nefericit,chiar daca cred in "aceasta credinta":). Last edited by Totpeetor; 18.11.2009 at 17:47:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Proverbe 28.9 "Cel ce își oprește urechea de la ascultarea legii, chiar rugăciunea lui e urâciune. "
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nici nu se poate altfel. Dumnezeu va rezolva complet problema păcatului. O moarte continuuă într-un Iad etern ar însemna contrazicerea "și moartea nu va mai fi" (Apoc. 21,4). Prezența continuuă undeva în Univers a păcatului și a păcătoșilor nu seamănă deloc a rezolvare în problema păcatului. Citat:
Ce întrebări crezi că i-au pus oamenii după învierea lui? Că doar nu l-au întrebat despre câți pui are cloșca lui și ce culori au. Văd că tu ești interesat despre experiențele din preajma morții, despre moartea clinică. Oare ce întrebări i-ai pune unui înviat cu adevărat? Fi sincer! |
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusseptimus ai spus:"Ori credința în intrarea în "sânul lui Avraam" la moarte, face parte din categoria Basme evreești."Pe ce te bazezi?Daca e asa Isus de ce nu a negat-o,mai mult a vorbit despre ea in pilda?Pentru ca in acea pilda lasa de inteles ca acel loc exista.Daca analizezi obiectiv poti ajunge la aceasta concluzie,si deci Locuinta mortilor sau Sanul lui Avraam exista.Pentru ca in biblie se spune ca nimeni nu l-a contrazis in acest caz pe Isus.In cazul altor pilde fariseii "cautau sa-l prinda cu vorba",acum eu cred ca nu au facut-o pentru ca evreii credeau in aceste locuri,iar faptul ca Isus nu a negat existenta lor e un motiv in plus sa cred ca exista.Tu daca ai fi fost pe atunci si ai fi stiut ca acestea sunt basme,nu le-ai fi combatut?Normal ca le-ai fi combatut,pentru ca o faci ca nimeni altul acum:).
Ai spus iar:"După executarea pedepsei (nu știm cât timp și nici nu este treaba noastră), "sufletele vor fi anihilate și nu vor mai exista".Nu stiti pentru ca nu aveti argumente biblice,noi in schimb pentru pedeapsa vesnica avem,si ti-am adus in multe randuri.Pai daca biblia vorbeste despre "foc vesnic","iad vesnic",ce nu stiti? Tu ai adus in discutie o chestiune interesanta si anume cea despre invierea lui Lazar.M-ai intrebat pe mine "Oare ce întrebări i-ai pune unui înviat cu adevărat? Fi sincer!".Eu cred ca l-as intreba cand a inviat:))Evident,glumesc putin. Uite sa ne imaginam putin,pentru ca asa putem intelege mai bine. Sa zicem ca niste evrei pleaca la Lazar sa il intrebe "ce a vazut dincolo".Toti asteapta entuziasmati sa afle ce va spune Lazar.Lazar in schimb,calm le spune sa plece acasa ca nu a vazut nimic:).Ce crezi ca ar fi facut evreii?Eu cred ca ar fi fost toti dezamagiti. Oare daca Lazar le spunea ca nu a vazut nimic,ce ii putea pe evrei sa ii determine sa creada in Isus?Ei isi puteau spune simplu ca dincolo e nimic asa cum cred ei si deci ce rost are sa mai traiasca dupa voia Lui Dumnezeu,daca dincolo nu ii mai asteapta nimic?In schimb imi imaginez eu(nu stiu cum gandesti tu lucrurile,as fi curios sa aflu)ca daca Lazar le spunea ca dupa moarte a fost intr-un loc plin de pace,l-a intalnit pe Avraam,pe cei neprihaniti,a fost atat de fericit cum nu a mai fost niciodata pe pamant,atunci eu cred cu adevarat ca multi ar fi crezut in Isus.Multi si-ar fi zis ca intr-adevar viata aceasta merita traita dupa voia Lui Dumnezeu.Multi si-ar fi zis ca da,lumea aceasta nu se termina odata cu moartea lor trupeasca,ca Isus are dreptate cu adevarat cand vorbeste despre viata vesnica si prin urmare ar fi crezut in El. Nu ti se pare plauzibil? Last edited by Totpeetor; 18.11.2009 at 23:55:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce te astepti de la un fost ATEU? Si D-zeu plange la cum il aude ca vorbeste. |
|
|||
|
|||
![]()
[Totpeetor
in ceea ce priveste expresia Locuinta mortilor sunt prea multe pasaje care dau de inteles ca nu este "mormantul" ci un spatiu in care merg sufletele celor morti] daca nu poti intelege asa ,atunci sa spunem altfel moartea intr-un fel te intepeneste ,nu te lasa sa mai faci ceva –e ca si cum sufletul se simte incorsetat,nu poate trai dupa cum era obisnuit intelegi acest sens al metaforei . Un suflet viu sa stea inchis acolo ,ca intr-o sticla cu dop. E vorba doar de o exprimare ,nu de ceva real .Sufletul de fapt e mort,nu stie nimic. Trupul e in mortmint,sufletul isi pierde sensul,duhul sau principiul de viata se intoarce la Dumnezeu care l-a dat la nastere. Ce o fi asa greu de inteles. Duh si suflet +trup vine din credinta greaca si egipteana .Biblia spune altceva. [daca oamenii mor trup,duh si suflet,de ce mai este necesara o inviere a celor nedrepti care nu au facut voia lui Dumnezeu,daca tu spui ca din nou vor muri trup,duh si suflet?Ce rost are,vor fi inviati ca sa li se spuna ca trebuie sa moara din nou?Doar ei erau morti.] Pai vezi in Apocalips .Cei nedrepti vor fi inviati din prima moarte spre judecata si ca sa stie ca ce a facut Dumnezeu e drept ,pt ca Satana de fapt pe Dumnezeu a vrut sa-l judece si sa arate ca Legea lui Dumnezeu e nedreapta. Si abia apoi vor muri de moartea a doua ,a iazului vesnic.Adica vor fi stersi din memoria lui Dumnezeu >prin urmare suflarea de viata nu se va mai intoarce la ei pt viata vreodata. [Acum ma intreb eu,de ce toate acestea daca voi sustineti ca intre moartea trupeasca si inviere nu mai exista nimic?De ce?] Logic ,pt ca e doar o clipa pt cel mort. Principiul vietii e doar la Dumnezeu nu la creaturi. Cum ar putea trai in continuare ceva pacatos?La asta cum raspunzi? |
|
|||
|
|||
![]()
Citeam azi din Numeri 19
11 Cine se va atinge de vreun mort, de vreun trup omenesc mort, să fie necurat timp de șapte zile. 12 Să se curețe cu apa aceasta a treia zi și a șaptea zi, și va fi curat; dar, dacă nu se curățește a treia zi și a șaptea zi, nu va fi curat. 13 Cine se va atinge de un mort, de trupul unui om mort, și nu se va curăți, pîngărește cortul Domnului; acela să fie nimicit din Israel. Fiindcă nu s'a stropit peste el apa de curățire, este necurat, și necurăția lui este încă peste el. 14 Iată legea cînd va muri un om într'un cort: oricine va intra în cort, și oricine se va afla în cort, va fi necurat șapte zile. 15 De asemenea, orice vas descoperit, care nu va avea un capac bine strîns pe el, va fi necurat. 16 Oricine se va atinge, pe cîmp, de un om ucis de sabie, sau de un mort, sau de oase omenești, sau de vre un mormînt, va fi necurat timp de șapte zile. 17 Pentru cel necurat, să se ia cenușă dela jertfa de ispășire care a fost arsă, și să toarne peste ea apă de izvor într'un vas. 18 Un om curat să ia isop, și să -l moaie în apă; să stropească apoi cu el cortul, toate uneltele, oamenii cari sînt acolo, pe cel ce s'a atins de oase omenești, sau de vreun om ucis, sau de vreun mort, sau de vreun mormînt. 19 Cel curat să stropească pe cel necurat, a treia zi și a șaptea zi, și să -l curățe în ziua a șaptea. Să-și spele hainele, și să se scalde în apă; și seara, va fi curat. 20 Un om care va fi necurat, și nu se va curăți, va fi nimicit din mijlocul adunării, căci a spurcat sfîntul locaș al Domnului; fiindcă n'a fost stropită peste el apa de curățire, este necurat. 21 Aceasta să fie o lege vecinică pentru ei. Cel ce va stropi pe altul cu apa de curățire, să-și spele hainele, și cel ce se va atinge de apa de curățire, să fie necurat pînă seara. 22 Orice lucru de care se va atinge cel necurat, va fi necurat; și cine se va atinge de el, să fie necurat pînă seara.`` ma gindeam la pelerinajele de azi. cum vedeti asta? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|