Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2011, 13:04:02
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de un_nepocait Vezi mesajul
hmmmmm... mai NENE GURU in secta VEGANA...ha ha ha... hmmmmm...
multa iubire

...nu a zis nimeni... ca nu e permis sau recomandat sa mancam ..... FRUNZE SI IARBA si arbori cat ne tine pancreasul...hmmmmmm... ha ha ha...

Tu incerci sa ne CONVINGI ca e interzisa carnea... dar astea sunt abureli... de-ale tale in profunzime...ha ha ha... adica prostie (lipsa de invatatura)...ha ha ha... hmmmmm...
multa iubire
multa iubire

Treaba mai...ha ha ha... profunda (PE CARE tu nu o stii, sâc) e... hmmmmmmmmmm... ca OMUL A PRIMIT BINECUVANTARE sa manance carne:

Totuși, când îți va pofti sufletul, vei putea să junghii și să mănânci carne oriunde vei trăi, după binecuvântarea pe care ți-a dat-o Domnul Dumnezeul tău; cel ce va fi necurat și cel ce va fi curat vor putea să mănânce carne, cum se mănâncă cea de căprioară și cea de cerb. Deuteronomul 12:15

Carnea de cerb si de caprioara se mănâncă.
Cerbul si caprioara nu cresc...hmmmmm... din copaci. Sunt animale...ha ha ha

Nu e nici UN RAU sa FI VEGETARIAN (insa nu din secta adventista vegana)
...e o binecuvantare sa manancI CARNE....hmmmmmm, ce buna e direct de pe grill...ha ha ha

...hmmmmm...ha ha ha...
multa iubire
multa iubire
multa iubire
ASTEPTAM SI VERSETELE ASTEA SA LE DESFIINTEZ ca argument pro carne ( pregateste si altele ca mai sunt )
sa luam si sa gindim verstele IN PROFUNZIME ok? CINE ZICE CE ZICE ?
deutoneuromul 12
15. Totuși, când îți va pofti sufletul, vei putea să junghii și să mănânci carne oriunde vei trăi, după binecuvântarea pe care ți-a dat-o Domnul Dumnezeul tău; cel ce va fi necurat și cel ce va fi curat vor putea să mănânce carne, cum se mănâncă cea de căprioară și cea de cerb.

20. Când va lărgi Domnul Dumnezeul tău hotarele tale, precum ți-a grăit El, și vei zice: Voi mânca și carne, pentru că sufletul tău dorește să mănânce carne, mănâncă și carne, după dorința sufletului tău.

ce e aici ? dezlegarea la pofta omeneasca adica din nou INGADUINTA . am mai spus sa se dea intreg contextul ca altfel iara faci analiza gresita . nu Dumnezeu a zis ci A INGADUIT . e o diferenta
ai vreo binecuvintare sa maninci de la carefour carne?????

CUM se maninca cea de caprioara si de cerb? atentie ce raspunzi ca ACOLO e cheia ..... SI CIND DUCI TU CARNEA LA PREOT SA O BINECUVINTEZE ?????????????? DE CITE ORI AI FACUT ASTA PINA ACUM? asadar NU POTI COMPARA LUCRURILE AMICE
STII ce le spunea DUMNEZEU evreilor , CARE CEREAU CARNE SA MANINCE ????? daca nu stii iti spun eu CU versete amice

si stai linistit ca sfintii parinti erau vegetarieni si POSTEAU MULTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT ..... ce iti spune postul ortodox? DE CE ? asadar raspunde SI GINDESTE ok?
multa iubire

Last edited by the_Listener; 30.07.2011 at 13:07:52.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 15:31:40
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Unde vezi tu ca am zis de o interdictie? :D
iti spun eu ca e interdictie .... si uite ca am vazut ca nu mi-ai raspuns ca nu stii , din jena poate atunci sa te lamuresc ca sa fie raspunsul pentru cei interesati si sa nu fiu acuzat ca nu raspund intrebarilor pe care le pun daca altcineva nu raspunde

31. Și el a zis: Corneliu, a fost ascultată rugăciunea ta și milosteniile tale au fost pomenite înaintea lui Dumnezeu.
asadar carnea animalelor a fost date ca milostenie , de asta au fost binecuvintate in vedenie si au fost oferite ca hrana binecuvintata lui petru . petru nu a fost indrumat sa manince fizic de asta nu a inteles vedenia ci sa mearga sa propovaduiasca la aceia care aduceau rugaciuni si milostenii .

22. Iar ei au zis: Corneliu sutașul, om drept și temător de Dumnezeu și mărturisit de tot neamul iudeilor, a fost înștiințat de către un sfânt înger să trimită să te cheme acasă la el,ca să audă cuvinte de la tine
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 19:00:57
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Nu prea am avut chef (si timp)sa te urmaresc the listener dar tu spui ca Dumnezeu interzice anumite mancaruri?
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 19:19:11
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Nu prea am avut chef (si timp)sa te urmaresc the listener dar tu spui ca Dumnezeu interzice anumite mancaruri?
vrei sa repet ? am DOVEDIT ce spune Dumnezeu ... eu nu zic nimic ..... adam si eva zic , noe zice , daniil zice , etc etc etc ..... si sfintii zic ..... POSTUL zice .... etc etc etc ... asadar ia-ti timp si citeste DACA TE INTERESEAZA si astept sa ma combati CU ARGUMENTE daca consideri ca nu am dreptate ..... pina acum am explicat toate neintelegerile survenite ..... poate aduci tu noi argumente si discutam ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 21:29:26
un_nepocait un_nepocait is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
ASTEPTAM SI VERSETELE ASTEA SA LE DESFIINTEZ
Te pricepi la desfiintat versete...muhahahmmmmm... asta face secta vegana, DESFIINTEAZA VERSETELE BIBLIEI?... hmmmmmm...ha ha ha... hmmmmmm... in cazul asta nu-ti mai dau NICI UN VERSET... ha ha ha... hmmmmmm... CA SA NU mai ai ce desfiinta...ha ha ha...hmmmmm...
multa iubire

multa iubire

multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 21:52:45
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de un_nepocait Vezi mesajul
Te pricepi la desfiintat versete...muhahahmmmmm... asta face secta vegana, DESFIINTEAZA VERSETELE BIBLIEI?... hmmmmmm...ha ha ha... hmmmmmm... in cazul asta nu-ti mai dau NICI UN VERSET... ha ha ha... hmmmmmm... CA SA NU mai ai ce desfiinta...ha ha ha...hmmmmm...
multa iubire
nu amice
desfiintez IDEEA CA ACELE VERSETE SUSTIN INEPTIILE VOASTRE .... doar nu credeai ca desfiintez versetele ( adevarul) , mai ales ca le aduc ca argumente ----- nu mie trebuie sa imi dai , ca eu le stiu , TU TREBUIE SA LE PRICEPI si aici incepe DIALOGUL.... LAMURIT ACUM ?
MULTA IUBIRE
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 21:53:58
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit aberatie

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Exista multe controverse, mai ales intre ortodocsi si" neoprotestanti in ceea ce priveste aceasta problema. Penticostalii, spre exemplu, sustin ca "vinul" din Sfanta Scriptura reprezinta de fapt mustul, proaspat stors din struguri, iar noi, ca ortodocsi, facem un pacat prin faptul ca, la Sfanta Impartasanie, bem vin. Personal, mi se pare o aberatie, ca de fapt toate explicatiile penticostalilor (Iertati-ma, cei de pe acest forum)
Voi ce parere aveti?
tocmai de aceea nu trebuie luate in discutie aceste aberatii ale lor. Asta e si modul prin care inselarea lor este din nefericire ireversibila . Se leaga de absolut orice face parte din traditie si(foarte grav) Sfanta scriptura si-l comenteaza in maniera proprie . Contrazic viata si trairea Sfintilor nostri si chiar a Lui Dumnezeu. De aici si caderea lor. In primul rand este foarte clar ca e vorba despre vin. Si este si foarte logic. Savarsirea Sfintei Liturghii in aproape orice zi din an ar presupune dupa ei , stoarcerea strugurilor in Potir, ca sa rezulte mustul proaspat. Mai , pe noi ne-a impartasit Sf. Andrei cu vin de-al nostru, original. Si nu mai luati in seama chiar toate prostiile.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 22:00:08
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin_ Vezi mesajul
tocmai de aceea nu trebuie luate in discutie aceste aberatii ale lor. Asta e si modul prin care inselarea lor este din nefericire ireversibila . Se leaga de absolut orice face parte din traditie si(foarte grav) Sfanta scriptura si-l comenteaza in maniera proprie . Contrazic viata si trairea Sfintilor nostri si chiar a Lui Dumnezeu. De aici si caderea lor. In primul rand este foarte clar ca e vorba despre vin. Si este si foarte logic. Savarsirea Sfintei Liturghii in aproape orice zi din an ar presupune dupa ei , stoarcerea strugurilor in Potir, ca sa rezulte mustul proaspat. Mai , pe noi ne-a impartasit Sf. Andrei cu vin de-al nostru, original. Si nu mai luati in seama chiar toate prostiile.
SUBSCRIU ... foarte corect
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 31.07.2011, 16:07:50
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

FACEREA

CAPITOLUL 27
Isaac binecuvintează pe Iacov.

l. Iar după ce a îmbătrânit Isaac și au slăbit vederile ochilor săi, a chemat pe Isav, pe fiul său cel mai mare, și i-a zis: "Fiul meu!" Zis-a acela: "Iată-mă!"
2. Și Isaac a zis: "Iată, eu am îmbătrânit și nu știu ziua morții mele.
3. Ia-ți dară uneltele tale, tolba și arcul, și ieși la câmp și adu-mi ceva vânat;
4. Să-mi faci mâncare, cum îmi place mie, și adu-mi să mănânc, ca să te binecuvânteze sufletul meu până nu mor!"
5. Rebeca însă a auzit ce a zis Isaac către fiul său Isav. S-a dus deci Isav la câmp să vâneze ceva pentru tatăl său;
6. Iar Rebeca a zis către Iacov, fiul cel mai mic: "Iată, eu am auzit pe tatăl tău grăind cu Isav, fratele tău, și zicând:
7. "Adu vânat și fă-mi o mâncare să mănânc și să te binecuvântez înaintea Domnului, până a nu muri".
8. Acum dar, fiul meu, ascultă ce am să-ți poruncesc:
9. Du-te la turmă, adu-mi de acolo doi iezi tineri și buni și voi face din ei mâncare, cum îi place tatălui tău;
10. Iar tu o vei duce tatălui tău să mănânce, ca să te binecuvânteze tatăl tău înainte de a muri".
11. Iacov însă a zis către Rebeca, mama sa: "Isav, fratele meu, e om păros, iar eu n-am păr.
12. Nu cumva tatăl meu să mă pipăie și voi fi în ochii lui ca un înșelător și în loc de binecuvântare, voi atrage asupră-mi blestem".
13. Zis-a mama sa: "Fiul meu, asupra mea să fie blestemul acela; ascultă numai povața mea și du-te și adu-mi iezii!"
14. Atunci, ducându-se Iacov, a luat și a adus mamei sale iezii, iar mama sa a gătit mâncare, cum îi plăcea tatălui lui.
15. Apoi a luat Rebeca haina cea mai frumoasă a lui Isav, fiul ei cel mai mare, care era la ea în casă, și a îmbrăcat pe Iacov, fiul ei cel mai mic;
16. Iar cu pieile iezilor a înfășurat brațele și părțile goale ale gâtului lui.
17. Și a dat mâncarea și pâinea ce gătise în mâinile lui Iacov, fiul său,
18. Și acesta a intrat la tatăl său și a zis: "Tată!" Iar acela a răspuns: "Iată-mă! Cine ești tu, copilul meu?"
19. Zis-a Iacov către tatăl său: "Eu sunt Isav, întâiul tău născut. Am făcut precum mi-ai poruncit; scoală și șezi de mănâncă din vânatul meu, ca să mă binecuvânteze sufletul tău!"
20. Zis-a Isaac către fiul său: "Cum l-ai găsit așa curând, fiul meu?" Și acesta a zis: "Domnul Dumnezeul tău mi l-a scos înainte".
21. Zis-a Isaac iarăși către Iacov: "Apropie-te să te pipăi, fiul meu, de ești tu fiul meu Isav sau nu".
22. Și s-a apropiat Iacov de Isaac, tatăl său, iar acesta l-a pipăit și a zis: "Glasul este glasul lui Iacov, iar mâinile sunt mâinile lui Isav".
23. Dar nu l-a cunoscut, pentru că mâinile lui erau păroase, ca mâinile fratelui său Isav; și l-a binecuvântat.
24. Și a mai zis: "Tu oare ești fiul meu Isav?" Și Iacov a răspuns: "Eu".
25. Zis-a Isaac: "Adu-mi și voi mânca din vânatul fiului meu, ca să te binecuvânteze sufletul meu!" Și i-a adus și a mâncat; apoi i-a adus și vin și a băut.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2011, 19:44:50
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
FACEREA

CAPITOLUL 27
Isaac binecuvintează pe Iacov.

l. Iar după ce a îmbătrânit Isaac și au slăbit vederile ochilor săi, a chemat pe Isav, pe fiul său cel mai mare, și i-a zis: "Fiul meu!" Zis-a acela: "Iată-mă!"
2. Și Isaac a zis: "Iată, eu am îmbătrânit și nu știu ziua morții mele.
3. Ia-ți dară uneltele tale, tolba și arcul, și ieși la câmp și adu-mi ceva vânat;
4. Să-mi faci mâncare, cum îmi place mie, și adu-mi să mănânc, ca să te binecuvânteze sufletul meu până nu mor!"
5. Rebeca însă a auzit ce a zis Isaac către fiul său Isav. S-a dus deci Isav la câmp să vâneze ceva pentru tatăl său;
6. Iar Rebeca a zis către Iacov, fiul cel mai mic: "Iată, eu am auzit pe tatăl tău grăind cu Isav, fratele tău, și zicând:
7. "Adu vânat și fă-mi o mâncare să mănânc și să te binecuvântez înaintea Domnului, până a nu muri".
8. Acum dar, fiul meu, ascultă ce am să-ți poruncesc:
9. Du-te la turmă, adu-mi de acolo doi iezi tineri și buni și voi face din ei mâncare, cum îi place tatălui tău;
10. Iar tu o vei duce tatălui tău să mănânce, ca să te binecuvânteze tatăl tău înainte de a muri".
11. Iacov însă a zis către Rebeca, mama sa: "Isav, fratele meu, e om păros, iar eu n-am păr.
12. Nu cumva tatăl meu să mă pipăie și voi fi în ochii lui ca un înșelător și în loc de binecuvântare, voi atrage asupră-mi blestem".
13. Zis-a mama sa: "Fiul meu, asupra mea să fie blestemul acela; ascultă numai povața mea și du-te și adu-mi iezii!"
14. Atunci, ducându-se Iacov, a luat și a adus mamei sale iezii, iar mama sa a gătit mâncare, cum îi plăcea tatălui lui.
15. Apoi a luat Rebeca haina cea mai frumoasă a lui Isav, fiul ei cel mai mare, care era la ea în casă, și a îmbrăcat pe Iacov, fiul ei cel mai mic;
16. Iar cu pieile iezilor a înfășurat brațele și părțile goale ale gâtului lui.
17. Și a dat mâncarea și pâinea ce gătise în mâinile lui Iacov, fiul său,
18. Și acesta a intrat la tatăl său și a zis: "Tată!" Iar acela a răspuns: "Iată-mă! Cine ești tu, copilul meu?"
19. Zis-a Iacov către tatăl său: "Eu sunt Isav, întâiul tău născut. Am făcut precum mi-ai poruncit; scoală și șezi de mănâncă din vânatul meu, ca să mă binecuvânteze sufletul tău!"
20. Zis-a Isaac către fiul său: "Cum l-ai găsit așa curând, fiul meu?" Și acesta a zis: "Domnul Dumnezeul tău mi l-a scos înainte".
21. Zis-a Isaac iarăși către Iacov: "Apropie-te să te pipăi, fiul meu, de ești tu fiul meu Isav sau nu".
22. Și s-a apropiat Iacov de Isaac, tatăl său, iar acesta l-a pipăit și a zis: "Glasul este glasul lui Iacov, iar mâinile sunt mâinile lui Isav".
23. Dar nu l-a cunoscut, pentru că mâinile lui erau păroase, ca mâinile fratelui său Isav; și l-a binecuvântat.
24. Și a mai zis: "Tu oare ești fiul meu Isav?" Și Iacov a răspuns: "Eu".
25. Zis-a Isaac: "Adu-mi și voi mânca din vânatul fiului meu, ca să te binecuvânteze sufletul meu!" Și i-a adus și a mâncat; apoi i-a adus și vin și a băut.
si ce vroiai sa zici cu asta ?
multa iubire
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51