![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
E greu să dau un răspuns, având în vedere că e o țară străină pentru mine. Înțeleg unde vrei să bați. Probabil că mulți am renunța la viața din Serbia luând în calcul ultimii 15 ani. Mă abțin să-mi dau cu părerea cu privire la ce aș fi ales dacă Romănia ar fi trecut prin aceleași momente. E ușor de vorbit, mai greu cu faptele.
Last edited by ovidiu b.; 07.06.2012 at 10:17:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ideea ca trebuie sa pleci capul de frica sa nu iei bataie poate fi interesanta dar ce legatura are cu ce discutam noi aici ? Ti se pare ca santem pe drumul cel bun ? Ti se pare ca ne admira cineva dintre straini ? Ti se pare ca avem vreun cuvant de spus sau ca ne asculta cineva ? Sau trebuie sa ramanem mereu cu capul plecat de frica ? Sau tu intelegi mai bine lucrurile decat restul lumii ? Adica aia in 1937 au fost niste prosti care n-au stiut sa innoate in ape tulburi.La fel si sarbii. Numai noi santem destepti si daca le astupam prostilor gura o scoatem noi la capat, trecem noi puntea fara sa ne udam. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nu era un apropo la patriarhul nostru, respect alegerea facuta de Sf. Sinod si pe PF Daniel. Daca asa au dorit, le respect decizia. Probabil au luat in considerare si partea manageriala, pe care eu n-as fi considerat-o criteriu de eligibilitate. Last edited by ioanna; 06.06.2012 at 23:47:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Patriarhul Serbiei, lua aminte și la ceea ce se întâmpla în jurul său. La Patriarhie supraveghea și se îngrijea ca toate să funcționeze cât mai bine cu putință. Când orarul de muncă se termina și toți plecau, atunci Patriarhul venea și stingea luminile pe care angajații le uitau aprinse. Foarte des, singur, repara instalațiile sanitare, ferestrele, blocajele… Avea grijă pretutindeni unde era nevoie și asupra lucrurilor pământești, chiar dacă accentua că adevărata noastră patrie este „sus”. De aceea, amintea că trebuie să fim atenți : ![]() De acolo de sus, să te rogi pentru noi, Sfinte Ierarhe! " CU ADEVARAT MERITA SA-I ZIC SI EU SFINTE IERARHE,SFINTE patriarhe ! dar nu lui Daniel... Last edited by antiecumenism; 06.06.2012 at 23:59:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cum poate el ca Patriarh ortodox sa-si tradeze ortodoxia si sa nu tina cont de ce au zis Sfintii? Poate noi ca neam ne platim pacatele dar atunci sarbii cum au putut sa aiba un patriarh deosebit? de ce sa nu avem si noi un patriarh mai duhovnicesc,antiecumenist... Canonul 45 al Sfintilor Apostoli – „Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savarseasca ceva ca si clerici (sa savarseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.” Parintele arhimandrit Arsenic Boca (+1989) „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor. Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!” (Talantii imparatiei, p. 197) Cucernicul Parinte Dumitru Staniloae (+1993) “Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti. Ecumenismul este pan-erezia timpului nostru. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie.” Sfantul Efrem Sirul (+379) „Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei cati murdaresc sfanta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii! Sfantul Ioan Gura de Aur (+ 407) . Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa.” Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?” „Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapanirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra… Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei.” „Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cand cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decat am primit si decat este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osandit, ca nefacand parte din clerul sfintit. Nici un sfant nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfant, daca ar fi calcat-o.” Sfantul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073) “Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta stramba si de toate discutiile lor, caci si pamantul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mantui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decat curata si sfanta noastra Credinta Ortodoxa … De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie … Daca cineva iti spune: ‘Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu,’ atunci, fiule, raspunde-i asa: ‘Fatarnicule! Cum pot fi amandoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4, 5) Asadar, fiule, fereste-te de acestia si intotdeauna apara-ti credinta ta! Nu te infrati cu ei, ci fugi de ei si intareste-te in credinta ta prin fapte bune! … Fiule, chiar daca va trebui sa mori pentru credinta ta sfanta, du-te cu indrazneala la moarte! Asa au murit si sfintii pentru Credinta, iar acum vietuiesc intru Hristos. “(Patericul pesterilor de la Kiev, 1806) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu arat cu degetul spre mine si zic ca sunt pacatos dar in acelasi timp afirm ca nu sunt eretic si ecumenist. eu imi plang pacatele mele dar nu am de sa plang ca sunt antiecumenist ,acesta e un lucru bun;de ce oare a tinut Parintele Amfilohie acele conferinte ? ca sa afle tot poprul ortodox ca masoneria si ecumenismul sunt de la dracu ,ca sinodul din 1937 era impotriva lor si cei de acu tac din gura sau mai rau raspandesc erezia aecumenista. -eu sunt poate un om mai razboinic,mai revoltat si gandesc asa:de ce sa sufere 22 de milioane de romani,sau sa zicem 2 milioane de credinciosi care sunt practicanti crestini pt ca sunt cateva sute in sinod sau adunarea bisericeasca care sunt cu ecumenismul ? in consiliul bisericesc erau masoni care l-au votat pe patriarhul Daniel ceea ce e foarte rau,de ce sa nu faca parte din consiliul bisericesc crestini adevarati care sa voteze un patriarh adevarat .crezi ca nu se poate ? se poate dar nu se vrea. -eu cred ca trebuie sa tinem cont ca Biserica e si luptatoare si sa fim impotriva tuturor ereziilor.zici ca trebuie sa trecem la fapte ,pai pe langa rugaciune aceasta lupta impotriva ereziilor si a ereticilor este o fapta buna si ea. Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?” „Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapanirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra… Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei.” Last edited by antiecumenism; 07.06.2012 at 13:00:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
De unde știi ce gândesc? Atâta timp cât nu ni se cer lucruri concrete care ne-ar abate de la dreapta credință, nu are sens să batem toba. O vom bate dacă va fi nevoie. ![]() Cât despre ceea ce face fiecare ... e problema lui și nu a mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-pai nu ni se cer lucruri concrete pt ca oamenii cred ca s-ar revolta,ei sunt mai vicleni si propovaduiesc ecumenismul ca oamenii sa-l accepte de buna voie,sa accepte singuri erezia,asta e cea mai mare viclenie,sub masca democratiei,libertatii sa te faca eretic. -pai nu sunt deja rugaciunile in comun cu catolicii (saptamana ecumenista); ce vrei mai mult ? oamenii nu au fost fortati ci pacaliti,inselati sa accepte ecumenismul si incet incet poate unirea cu catolicii fara ca ereticii catolici sa renunte la ereziile lor.vezi cum lucreaza dracu cu viclenie. |
![]() |
Tags |
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noul sef al Masoneriei romane ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 109 | 08.01.2011 23:33:21 |
Ortodoxia si masoneria | Don_Juan | Generalitati | 29 | 26.02.2010 11:43:47 |
Biserica lui Hristos si Masoneria | Laurentiu | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 26.12.2007 00:19:38 |
|