Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2012, 15:01:49
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ok, doamna nutucutu... Va multumesc pentru cuvintele dvs si va doresc numai bine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.06.2012, 15:04:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ok, doamna nucutu... Va multumesc pentru cuvintele dvs si va doresc numai bine.
La fel si dumneavoastra. Sper ca nu m-am aprins prea tare si v-am suparat. Sa ne ajute Domnul pe toti sa gasim calea care duce la mintuire.
Vechi 12.06.2012, 15:10:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
din discutiile pe care le-am purtat cu "osutafaraunu", am realizat ca acesta agreeaza varianta ca "credinciosul" sa predea cultului 100% venitul sau!
Ursuleț, ai înțeles eronat! Adventiștii de ziua a șaptea merg pe vaianta zecimii (10%), discuția era despre sistemul folosit de primii creștini ce-și vindeau averile și aveau toate "de obște".
Vechi 12.06.2012, 15:12:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
M-as mira sa existe vreun cult neoprotestat care sa se autosustina, in timp ce critica BOR ca primeste finantare de la Stat ei primesc si de la Stat si din afara, ca sa nu mai vorbim de cei care au pus taxa pe veniturile credinciosilor (10-20% din venitul BRUT).
De exemplu, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se autosusține. Nu primește finanțare de la Stat, iar "din afară" tot de la biserica mondială (adventistă de ziua a șaptea), nu de la statul american, masoni, ori marțieni.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sunt sigur ca el asa face.
Banii lui de salariu se livreaza in contul cultului si se prezinta saptamanal sa-si deconteza cheltuielile.
Dar ce sigur ești pe tine domnule! Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?
Vechi 12.06.2012, 15:14:31
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?
La moșcheie.
Vechi 12.06.2012, 15:14:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
La fel si dumneavoastra. Sper ca nu m-am aprins prea tare si v-am suparat. .
Nu, fiti linistita. Cine sunt eu sa ma supar pe cei iubiti de Hristos?
Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Sa ne ajute Domnul pe toti sa gasim calea care duce la mintuire.
Amin. Doamne-ajuta!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 12.06.2012, 15:22:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
La moșcheie.
OK, m-ai lămurit! La MoșCheie...
Vechi 12.06.2012, 16:03:17
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
De exemplu, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se autosusține. Nu primește finanțare de la Stat, iar "din afară" tot de la biserica mondială (adventistă de ziua a șaptea), nu de la statul american, masoni, ori marțieni.

Dar ce sigur ești pe tine domnule! Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?
lasa vrajeala.Toate cultele recunoscute de statul roman PRIMESC finantare de la bugetul de stat
Vechi 12.06.2012, 16:03:54
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Ursuleț, ai înțeles eronat! Adventiștii de ziua a șaptea merg pe vaianta zecimii (10%), discuția era despre sistemul folosit de primii creștini ce-și vindeau averile și aveau toate "de obște".
am spus: "osutafaraunu" agreeaza varianta ca Bisericii sa-i fie virate venitul in proportie de 100%, nu ca asta ar fi practica cultului adventist; fapt confirmat si din ultimul dumneavoastra mesaj unde faceti o trimitere la practica bisericii primare in cadrul careia primii crestini isi vindeau averile si aveau toate "de obste", cu alte cuvinte, intr-o discutie anterioara ati spus ca ideal ar fi ca zeciuiala sa fie de 100% asa cum procedau primii crestini, eu la asta m-am referit si nicidecum nu am emis ideea ca cultul adventist ar pretinde 100% din venitul enoriasilor.

nu e cazul sa purtam aici discutia daca cultul adventist sau altul este indrituit sa primeasca 100% din venitul enoriasilor, deoarece in Scripturi gasim consemnat ca apostolii erau cei care supervizau intreaga operatiune (bunurile sau banii erau pusi la picioarele apostolilor), ori adventistii nu au asa ceva (apostoli).
Vechi 12.06.2012, 16:14:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
lasa vrajeala.Toate cultele recunoscute de statul roman PRIMESC finantare de la bugetul de stat
Yeah, right! De aceea s-au și apucat adventiștii să construiască Adunarea Mântuirii Neamului...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09