Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2007, 23:01:23
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Dilema,daca te ajuta cu ceva, nu esti singura care gandeste in acest mod. Precum spunea si Consuela, lucrurile se vor schimba si la noi in tara, indiferent de parerile pro sau contra(care sunt mai putine).

Pentru cei impotriva dezrobirii femeii, am o ultima intrebare: sotia este buna pentru ca spala vase si face copii? Eu la concluzia asta am ajuns: sa fie tacuta, nu conteaza cate 4 clase primare are, sa se supuna. Deci practic sa se supuna vointei voastre si sa va ajute pe voi sa reusiti pe toate planurile. Pai asta nu se numeste egosim pur? Ideea feminismului e practic acordarea unei sanse egale cu a barbatului de a se afirma pe toate planurile, de a avea si ea dreptul sa aleaga ce vrea cu adevarat.

Ce presupune in conceptia mea egalitatea intre sexe, evidentiata intr-o familie: facutul cu randul la spalat vasele, dreptul fiecaruia de a lucra, cresterea si educarea impreuna a copiilor, curatenie, mancare, totul impartit;(nu aveti idee ce mult conteaza pentru o femeie un ajutor din partea sotului, cand este obosita, la menstruatie, dupa serviciu). Vi se pare asa de monstruos?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2007, 23:05:15
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
Pana la urma intrebarea este cine ar trebui sa faca lucrurile neplacute? Cred ca acest tip de gandire e sursa de revolta si anume a atitudinea fata de treburile gospodaresti. Eu am copilarit la bunici si eram f apropiata de bunicul meu astfel incat mai tot timpul eram cu el si faceam cam toate muncile de barbat cum se spune Mai degraba as fi stat in soare sa adun fan decat sa adun farfuriile de pe masa si asta doar pentru ca ma punea bunica care nu imi era la fel de draga.

Cred ca asa e si cu barbatul. Cand nu mai poti de dragul lui ii faci cu placere mancare, ii calci camasile lui etc si nu pentru ca el considera ca astea i treaba de femeie ci pentru ca asa iti vine sa le faci. Mie mi-ar palce sa fiu casatorita cu un barbat care sa aiba o cariera deosebita, sa se daruiasca unei pasiuni, unui ideal si eu sa am grija de casa, de el , chiar daca as maia vea si un servici. Am citit cartea scrisa de lidia Staniloaie fiica parintelui si faptul ca a putut sa se daruiasca misiunii de preot, sa citeasca si sa scrie atat s-a datorat si sprijinului acordat de sotia lui.

Ca scriem astfel de opinii pe un forum e o treaba dar sa traiesti realitatea unor astfel de situatii, sa ai astfel de divergente in familie, sa crezi ca a spala si a calca face parte din treburile puturoase si sa ai mereu in cap o evidenta ce si cat a facut fiecare si a cui e randul cred ca f trist pentru ca e un semn al lipsei de iubire. Si unde nu e iubire atunci lucrurile se transforma in obligatii si responsabilitati, Si cine face cu bucurie ceva din obligatie?
Ceea ce zici tu este foarte frumos la inceput. Dupa 10 ani de casnicie, spalatu vaselor nu mai ofera nicio satisfactie si orice ajutor este binevenit, daca ai si alujba, copii, casa de tinut.

Este imposibil sa nu te simti frustrata cand ii ceri sotului tau dupa o zi de munca sa faca el de mancare ca nu te mai poti tine pe picioare si el sa refuze si sa se uite la meci cu berea in mana eventual."tu esti femeie, tu face de mancare.punct". Asta se mai numeste placere?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2007, 23:18:41
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

clar ca nu In cazul asta iti vine sa i dai cu berea peste cap
Reply With Quote
Vechi 26.05.2007, 00:00:52
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dillema
hehe.. m-ai inteles gresit si nu ai citit bine postul trimis de mine!
Am zis ca femeia e OBLIGATA de familiesi societate sa faca gospodaria. Asa cum femeia in islam e indobitocita de mica sa accepte ca e deficiente mental, jumatate de barbat si sa accepte poligamia sotului ei...asa si misoginismul in familie se perpetueaza...asa vede ca face maica-sa...asta e obligata sa faca si ea. Dar nu mi se pare corect. aAtata timp cat tu ca barbat poti face acelasi lucruri gospodaresti: cica cei mai buni bucatari is barbatii, si daca ai o masina de spalat e asa greu sa arunci o lenjerie inauntru sa o speli? sau sa schimbi scutecul bebelusului? Nu cred.Doar ca asa a fost indobittocita femeia si obligata sa ia partea cea mai...nasoala din viata. Cred ca nu stii ce inseamna feminism si incurci ideile fundamentale ale feminismului cu dorintele unei femei rasfatate. Aha deci divortezi ca nu iti spala femeia chilotii? Cu dragoste se face totul nene. parca tu erai ala care zicea ca femeia trebuie sa isi duca crucea cu un barbat alcoolist. pai fa acelasi lucru! Si individul ala daca ar fi stiut sa comunice nu ar fi ajuns la situatia asta. Iar ea de a neglijat anumite aspecte ale familiei nu a facut-o degeaba... a facut-o cu un motiv intemeiat daca e o femeie cu "scaun la cap". iar daca nu...e vina lui ca si-a luat nevasta doar ca ea arata bine sau era buna la pat inainte de casatorie. daca ai respecta sfaturile Bibliei cum sa iti alege sotie...nu ai ajunge la asemenea situatie.

Daca tu vii obosit de la serviciu...si ea cred ca e obosita cand vine de la serviciu si numai de spalat nu ii arde cum nu iti arde nici tie. iar daca ai avea bun simt si iubirea biblica ti-ai putea spala castronul dupa ce ea gateste. daca tot sunt farfurii nespalate inseamna ca ea a gatit...atunci iti revine tie rolul sa speli farfuriile. Mi se pare corect. Si daca ti-ai educa baitul si fiica sa faca acelasi lucru dupa ce mananca si sa isi spele chilotii si sosetele sau sa isi faca patul dimineata si seara...ar fi minune pentru saraca mama care tot obosita vine si ea de la serviciu...nu e un extraterestu sau animal domestic pe langa casa. iar faptul ca a acceptat si are un serviciu atunci nene multumeste-i lui D-zeu ca ti-a dat asa o nevasta de bunavoitoare sa ajute familia financiar ...Iar de as avea un pot de conducere le-ar merge fulgii tuturor angajatilor indiferent de sex sau rasa nu iti fie teama.

Iar tonul care l-am simtit la tine din faza cu femeia in post de conducere miroase a misoginism si invidie...deci controleaza-te putin ca s-ar putea tot forumul sa vada MANDRIA care zace in tine. de obicei cand vorbesti ceva rau despre o persoana..este de fapt autocaracterizarea pe care o faci sie insusi.
Eu inteleg ca esti suparata rau pe barbati ..dar ce vrei acum sa-i desfintezi...vrei sa inversezi rolurile barbatii sa devina femei si femeile sa devina barbati..
Sa fim seriosi o femeie nu poate sa faca ce face un barbat si nici o femeie nu poate sa faca la fel ce face un barbat{aici ma refer la tot ce intra in atributiile unui barbat si cele ale unei femei}Asa ca fiecare are rolul lui bine stabilit de Creator.
Ei na, acum ce sa-ti fac daca te-ai nascut femeie ..trebuia sa te nasti barbat...te-am pus eu sa te nasti femeie .
Pana la urma barbatul ramane tot barbat si femeia ramane tot femeie ..ca mai sunt si exceptii ... femei care vor sa faca pe barbatul sau invers asta este rezultatul harababurii zileloe in care traim si a modului gandirii tot mai inguste care ne paste..si cei care se ghideaza dupa viata nu stiu carui vip {care in cele mai multe cazuri duc o viata care numai crestina nu se poate numi} Tot felul de sfaturi prin tot felul de reviste..
Cu cine sa urci vara asta pe culmile placeri.. .Cu cine sa desfranezi luna asta cu ce Leonardo di Caprio sa filtrezi nu rata ca e sansa ta poate unica ..
DA, toti care isi ghideaza viata lor dupa cea vedetelor li se poate atribui numele de crestin.
Domnul sa ne lumineze ca nu ne mai stim menirea nici care este barbatul nici care este femei ...VAi noua.

Reply With Quote
Vechi 26.05.2007, 00:13:59
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Si la fel nici un barbat nu poate face la fel de bine ce face o femeie..
Reply With Quote
Vechi 26.05.2007, 05:07:52
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Capy
Eu inteleg ca esti suparata rau pe barbati ..dar ce vrei acum sa-i desfintezi...vrei sa inversezi rolurile barbatii sa devina femei si femeile sa devina barbati..
Sa fim seriosi o femeie nu poate sa faca ce face un barbat si nici o femeie nu poate sa faca la fel ce face un barbat{aici ma refer la tot ce intra in atributiile unui barbat si cele ale unei femei}Asa ca fiecare are rolul lui bine stabilit de Creator.
Ei na, acum ce sa-ti fac daca te-ai nascut femeie ..trebuia sa te nasti barbat...te-am pus eu sa te nasti femeie .
Pana la urma barbatul ramane tot barbat si femeia ramane tot femeie ..ca mai sunt si exceptii ... femei care vor sa faca pe barbatul sau invers asta este rezultatul harababurii zileloe in care traim si a modului gandirii tot mai inguste care ne paste..si cei care se ghideaza dupa viata nu stiu carui vip {care in cele mai multe cazuri duc o viata care numai crestina nu se poate numi} Tot felul de sfaturi prin tot felul de reviste..
Cu cine sa urci vara asta pe culmile placeri.. .Cu cine sa desfranezi luna asta cu ce Leonardo di Caprio sa filtrezi nu rata ca e sansa ta poate unica ..
DA, toti care isi ghideaza viata lor dupa cea vedetelor li se poate atribui numele de crestin.
Domnul sa ne lumineze ca nu ne mai stim menirea nici care este barbatul nici care este femei ...VAi noua.
Nu sunt suparata pe bartai..imi iubest tatal, imi iubesc sotul, imi iubesc fratele. Ci sunt consternata de tupeul pe care il au unii dupa ce femeia e roaba mai au si pretentii.
Nu este nici un rol al barbatului si nici un rol al femeii stereotip. societatea a inradacinat ideea asta preconceputa ca barbatul nu poate face macare si femeia nu poate face bani....acum s-au mai rasturnat valorile de cand s-a mai civilizat lumea...si mai vezi femei presedinte si barbati la cratita...doar in restaurante din pacate.

O femeie spala, calca, face mancare ca asa a pus-o maica-sa sa o ajute ca si mama ei a facut la fel etc etc Si repetand acelasi lucru..dar protejandu-si feciorasul de a face mancare sau a-si spala farfuria ca de...sa nu ii lezeze barbatia ca daca il freaca cum vrea ea nora dupa. Lasa ca face mami...si de mai are o fiica pai s-a salvat ca are un ajutor la spalat si la implinit treaba nasoala care nu produce placere si nici rezultat nimanui.
Si care or fi ma rog rolurile stabilite de Creator taica???? Ai gasit in Biblie ca stie femeia la cratita si barbatul in fata televizorului ??? Dupa cate am citit si dupa cum stie toata lumea rolul femeii este sa fie sotie (adica sa faca sex legal) si mama (adica sa nasca) dar nu mai mult de atat taica!
Da-mi tu versetu in Biblie ca femeai trebuie sa stea la cratita si la crescut copii ca il mananc.
Unii ca voi au murdarit onoarea de a fi femeie si pur si simplu de a ura faptul ca sunt femeii ca in ziua de azi a fi femeie (in Romania) inseamna sa fii sclava barbatului si nu sotie.Cred ca gandirea ta maica a ramas ingusta si nu e in pas cu civilizatia .

Saraca femeie vine franta de la munca dupa care urmeaza mancarea apoi spalatul copii etc...nu iti mai arde nici de barbat care mai trage de ea...dapai sa ii mai arda de Leonardo Di Caprio.

Care vedete nene...care...sclavia dupa sute de ani inca nu a disparut definitiv si tu visezi cai verzi pe pereti.

Si ce e aia barbat nene? Eu stiu ca diferenta fizica intre un barbat si o femeie este cromozomul Y .Atat!!! Cata genetica am invatat ...nu am aflat ca ar avea in plus cromozomul gatitului, cromozomul spalatului vaselor, cromozomul facutului curateniei etc. Atata timp cat D-zeu ti-a dat doua maini si doua picioare si poti spala vase, gati etc....nu ai nimic in plus ca femeia si mai lasa stereotipul societatii si mai spala-ti si tu chilotii ca doar tu i-ai murdarit si mai fa niste mancare ca doar nevastata munceste poate chiar mai mult decat time. Sau macar usureaza-i munca...cumpara o masina de spalat, da copii la cresa etc.

Reply With Quote
Vechi 26.05.2007, 05:20:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Capy
Si la fel nici un barbat nu poate face la fel de bine ce face o femeie..
Eh... i-a si mai evolueaza era dinozaurilor a trecut demult.

hai sa iti dau un exemplu.
Sa zicem o familie :tipa nu are serviciu dar are grija de copii si casa. Barbatul lucreaza si ii cere sotiei sa nu lucreze sa isi faca meseria de "femeie". Ea spala, are grija de copii spala, calca, gateste, face curatenie toate reburile casnice. Cat de marunte ar fi treburile casnice sunt obositoare si migaloase si sa mai ai 2 copii pe cap inebunesti, se cearta se bat tipa etc. Vine sotul de la serviciu. El obosit, ea ..obosita si ea. Ea ii pune strachina in fata. El sta la televizor se odihneste. Dar ea iar trebalueste, copii, spalat vase, sunt destule in casa de facut. Ea se plange ca e obosita...el ii zice pai ce ai facut azi? ai stat acasa! Ea tace...ca asa i-o zis mama sa nu comenteze in fata barbatului. Ii cere bani sa cumpere mancare si niste ciorapi. el comentand si mormanind ii da bani. cum te simti in momentul ala? umilita ! El poate avea o cariera, in timp e ridicat in grand etc. ea nu face absolut nimic si nu se vede nimic dupa urma muncii ei. Doar ca societatea a obligat-o sa fie "acest stereotip de femeie- trebuie sa stea la cratita, splat facut copii".

Atata timp cat avem avem destule in comun doar un organ sexual diferit...avem si noi dreptul la liberatea pe care v-o oferiti voua insiva si nu mai fiti misogini.

D-zeu nu a zis in Biblie ca femeia trebuie sa stea la cratita si barbatul la conducere. Si mai schimbati-va ochelarii de cal si priviti altfel femeile. Oricum in timp s-a demonstrat acest lucru...dar evolutia nu s-a intamplat in acelasi timp in toata lumea...sunt femei cu o situatie mult mai degradanta decant cele din romania ...dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche.

Atunci cand ai sa stii sa fii sluga atunci sa te numesti sef
Reply With Quote
Vechi 26.05.2007, 05:24:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Femeia cat de feminista o fi ... dupa educatia care o primeste in familie si societate tot va spala izmenele barbatului si va face mancare pe langa alte activitati la care e obligata sa le presteze tot in a-si ajuta barbatelul. - Consider ca femeia cu tipul asta de gandire este prototipul femeii abuzate. Cred ca familia, dincolo de "canoanele" societatii si modelul familial se intemeiaza pe iubire...
crezi in ala parte asta...:))))Daca te-ai referit la persoana mea...daca te-ai referit strict la mesajul care l-am expus despre femeia in societatea romana crestina...ai foarte mare dreptate ...este o femeie abuzata!
Reply With Quote
Vechi 26.05.2007, 05:26:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
Pana la urma intrebarea este cine ar trebui sa faca lucrurile neplacute? Cred ca acest tip de gandire e sursa de revolta si anume a atitudinea fata de treburile gospodaresti.
Nop ...nu ai ghicit. Mai incearca....Ma revolta atitudinea de cocos a barbatului crestin...cand de fapt Biblia zice cu totul altceva
Reply With Quote
Vechi 26.05.2007, 09:24:09
ancah
Guest

Implicit

Erzbet:Ce presupune in conceptia mea egalitatea intre sexe, evidentiata intr-o familie: facutul cu randul la spalat vasele, dreptul fiecaruia de a lucra, cresterea si educarea impreuna a copiilor, curatenie, mancare, totul impartit;(nu aveti idee ce mult conteaza pentru o femeie un ajutor din partea sotului, cand este obosita, la menstruatie, dupa serviciu). Vi se pare asa de monstruos?

Ceea ce descrii tu aici, erzbet, sunt niste relatii normale dintr-o familie moderna si nu cred ca are cineva ceva de obiectat. E normal ca sotul si sotia sa imparta sarcinile, ca sa aiba apoi timp si unul pentru celalalt. As mai avea de adaugat: barbatul sa participe la nasterea copiilor lui, ca sa stie prin ce trece femeia si s-o aprecieze pentru faptul ca da nastere copiilor lui. Iar obiceiul de a se imbata dispara.
Dar tocmai asta iti spuneam , ca nu asta inseamna feminism.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Feminism Diana67 Generalitati 22 31.08.2011 10:30:10