Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2016, 22:52:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu e nici o problema cu vitezele superluminice. Conform relativitatii generalizate orice sistem de referinta trebuie sa fie la fel de corect, deci daca iei ca punct fix sa spunem pamantul si pretinzi ca galaxiile nu se pot invarti cu viteze superluminice in jurul lui, de fapt pretinzi ca Einstein a vorbit prostii. :)
Poate intr-o zi ajungi cu lectura si la teoria speciala a relativitatii.

Paradoxul gemenilor de exemplu.

Last edited by AlinB; 16.03.2016 at 22:54:53.
Vechi 16.03.2016, 23:30:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate intr-o zi ajungi cu lectura si la teoria speciala a relativitatii.

Paradoxul gemenilor de exemplu.
Nu are legatura relativitatea speciala cu cazul pamantului fix. Despre paradoxul gemenilor am citit dar nu am inteles nimic. :)
Important e ca mainstreamul spune ca nu-i nici o problema cu galaxiile alea care se invart cu viteze superluminice si nu-i nici o problema cu gemenii. Deci daca il contrazici pe ala cu pamantul plat aparand pozitia mainstream, nu vorbi despre asta.
Vechi 16.03.2016, 23:50:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu e "mainstream" -ul, sunt concluziile tale sau o lectura superficiala a unor surse dubioase.

Daca tu poti cita ceva "mainstream" care afirma asta, chiar te rog.

Pana atunci lectureaza:

https://en.wikipedia.org/wiki/Superluminal_motion

+ link -urile conexe.
Vechi 17.03.2016, 00:12:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e "mainstream" -ul, sunt concluziile tale sau o lectura superficiala a unor surse dubioase.

Daca tu poti cita ceva "mainstream" care afirma asta, chiar te rog.

Pana atunci lectureaza:

https://en.wikipedia.org/wiki/Superluminal_motion

+ link -urile conexe.
E mainstreamul si putem sa punem pariu. Uite daca iti dovedesc, nu mai postezi pe topicurile astea cu stiinta timp de o luna.
Pana atunci te pui la punct cu ce spune mainstreamul. Daca nu-i adevarat, iau eu o pauza. :)
Vechi 17.03.2016, 00:59:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

N-am nici un interes sa iei tu pauza.
Al tau care este?
Vechi 17.03.2016, 01:19:59
Senior Member

Implicit

Citat:
N-am nici un interes sa iei tu pauza.
Al tau care este?
Pai decat sa scrii prostii mai bine te pui la punct, nu ? :)

http://blogs.discovermagazine.com/ba...ism-seriously/

"Exista si alte argumente si par bune dar nu functioneaza in viata reala. De exemplu, cel mai la indemana argument este ca stelele sunt la ani lumina distanta. Daca s-ar roti in jurul nostru asta ar insemna ca se misca mai repede decat viteza luminii ceea ce e imposibil. Chiar si Neptun ar face acest lucru.

M-am gandit la asta si l-am intrebat pe colegul meu, cosmologul Sean Carroll. El mi-a confirmat ceea ce banuiam deja - Relativitatea spune ca matematica trebuie sa functioneze daca schimbi sistemul de referinta...Lucrurile se pot misca cu viteze superluminice relative la sistemul de referinta.... In ciudatul sistem de referinta geocentric, in care universul se roteste in jurul pamantului, acesta este un lucru logic.

Cu alte cuvinte, argumentul cu Neptun care se invarte cu viteze un pic prea mari, suna bine, dar in realitate nu functioneaza si ar trebui sa renuntam la el. "
Vechi 17.03.2016, 09:18:41
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:

"Exista si alte argumente si par bune dar nu functioneaza in viata reala. De exemplu, cel mai la indemana argument este ca stelele sunt la ani lumina distanta. Daca s-ar roti in jurul nostru asta ar insemna ca se misca mai repede decat viteza luminii ceea ce e imposibil. Chiar si Neptun ar face acest lucru.

M-am gandit la asta si l-am intrebat pe colegul meu, cosmologul Sean Carroll. El mi-a confirmat ceea ce banuiam deja - Relativitatea spune ca matematica trebuie sa functioneze daca schimbi sistemul de referinta...Lucrurile se pot misca cu viteze superluminice relative la sistemul de referinta.... In ciudatul sistem de referinta geocentric, in care universul se roteste in jurul pamantului, acesta este un lucru logic.

Cu alte cuvinte, argumentul cu Neptun care se invarte cu viteze un pic prea mari, suna bine, dar in realitate nu functioneaza si ar trebui sa renuntam la el. "
Ceea ce dovedeste ca geocentrismul este arhetipul teoriilor cretine, alaturi de, nu-chiar-culmea, evolutionismul ateu-abiogenetic.
Vechi 17.03.2016, 09:50:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Ceea ce dovedeste ca
Nu'ș ce crezi tu că dovedește...
Da' ce ai scris tu dovedește că n-ai înțeles nimic din ce a zis Iuliu acolo.
Vechi 17.03.2016, 10:12:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Exact cum ma asteptam.
Daca asta este pentru tine fizica mainstream..n-am cuvinte.

Fa bine si cauta o referinta serioasa, macar o "amarata" de Wikipedia daca nu o lucrare stiintifica.

Oricum vad ca nu esti doar fudul ci si comod, nici macar nu ai citit referintele care ti le-am dat.

Last edited by AlinB; 17.03.2016 at 10:22:30.
Vechi 17.03.2016, 10:24:56
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu'ș ce crezi tu că dovedește...
Da' ce ai scris tu dovedește că n-ai înțeles nimic din ce a zis Iuliu acolo.
Nici voi nu intelegeti mare lucru din ce e in jurul Pamintului. Nici eu. Dar stiinta aia, numita de voi cu dispret meinstrim, stie.
Subiect închis