![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot ce ai enumerat tine de culpabilitatea proprie, caci ascultarea in manastire se face in lumina lui Hristos, nu altfel. |
|
|||
|
|||
![]()
contradictie in termeni!
|
|
|||
|
|||
![]()
Atac la persoana!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai femeie, lasa oamenii sa mai si gandeasca , sa mai si traiasca, sa se mai si defineasca cumva, altfel cum ar mai sti Domnul pe lumea cealalta care este Ion si care Vasile ( ca si caractere, ca indivizi unici si responsabili de sine ) ? Nu iau in deradere credinta, ci habotnicismul ....
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 10.11.2009 at 16:33:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Maica Agapia este sora parintelui Proclu. Pai maica Agapia a plecat la 15 ani la manastire si pentru ca nu avea zestre(mama nu a vrut sa ii dea nimic) a muncit asa cum spui tu si a mancat fasole fiarta chiar si de sfintele Paste ,pentru ca maicutele care le tineau erau doua ardelence neomenoase. Citeste interviul si vei vedea ca si ea impreuna cu alte tinere asa au trait . Ea a dorit sa plece la manastire ,desi mama o voia la gospodarie ,acasa. Cine ii slujeste lui Hristos cu dragoste nu mai simte greutatea vietii in manastire. Noi nu condamnam si nu judecam pe aceia care au plecat ,mai devreme cineva (par.George) a explicat care sunt treptele tunderii in monahism. Last edited by anita; 10.11.2009 at 16:43:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lumina lui Hristos este prezenta intradevar dar pe linga ea exista asa cum zice si Florentina si o multitudine de palme, batai, sicanari de tot felul, ca ...chipurile, nu te conformezi, invidie, nereguli, exemple de imoralitate si gindire si actiune pur lumeasca...acolo sa te tii! Eu , la fel ca si ea, nu vorbesc din auzite sau din MANUALUL CALUGARULUI PERFECT!!..poate nu am stat cit a stat ea dar am petrecut multe veri pe acolo... |
|
|||
|
|||
![]()
" Tot ce ai enumerat tine de culpabilitatea proprie, caci ascultarea in manastire se face in Lumina Lui Hristos "
Woow !, Anca, dar frumos mai stii sa le narezi tu ! Si, cincer, chiar mi-ar placea ca acestea sa fie pur adevarata, dar sunt partial adevarate. Nu ai intelege decat daca ai sta tu acolo, dar nu la 60 de ani bre, ca atunci esti expusa mai putin presiunilor psihice, fizice si imorale. Sau ai intelege daca propriul copil ar trai acolo si, " din culpabilitate proprie " poate ca ar fi molestat sexual de catre staret, sau de catre un " bun duhovnic " pentru a face " ascultare " in " lumina "....obscura. Bine-nteles ca aceste cazuri pot fi particulare, dar nu nesemnificative, caci Domnul a lasat turma si s-a intors pentru oaia cea pierduta . Nu judec pe nimeni, dar sunt perfect constienta ca singurii ingeri pamanteni sunt copii, iar oamenii si situatiile sunt doar sociale, sunt mature, sunt pretudindeni la fel, cu bune si cu rele, indiferent daca este cadrul lumesc sau monahal. Pentru mine cadrul pur omenesc inseamna ceva, si atat, iar Dumnezeu doar din el sustrage acel ceva,... ce ar putea sa insemne o valoare.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 10.11.2009 at 17:29:25. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi-a zambit vizibil amuzat si mi-a spus: acolo, la servici, ea are de-a face cu o ploaie de pietricele. Insa la manastire nu cad pietricele ci STANCI! Apoi mi-a dat exemple de oameni care erau f buni credinciosi ca mireni, dar care au luat hotararea sa se calugareasca pentru a fi mai aproape de Hristos. Si n-au facut fata vietii de manastire. S-au smintit de ce au vazut, trait, simtit acolo. Unii chiar au renuntat si la credinta! Au cazut sub forta stancilor. Asa ca trebuie multa luare aminte cand iei o astfel de decizie: daca esti pregatit sa induri orice, dar absolut ORICE de dragul lui Hristos, atunci du-te. Dar trebuie sa ai o vointa de fier si o rabdare de otel plus armele calugarului: rugaciune neincetata, credinta nestramutata, dragoste revarsata.
|
||||
|
||||
![]()
discutii aride...
ory si miha-anca. va certati ca proastele si ca tzatzele. imi pare rau si ma doare sa va spun asta. dar daca voi nu vedeti vad altii... incepeti cu amabilitati si cand ajungeti sa va contraziceti ii dati drumul la gura fara opreliste. ce aveti? amandoua aveti si nu aveti dreptate. fiecare vede extremele. ory, nu stiu daca ai trait ceea ce povestesti sau doar ti s-a dezvaluit de catre cineva. insa sunt convins ca e doar un caz izolat. si nu ma indoiesc ca mai exista si astfel de cazuri. dar, repet, izolate. traind in patria manastirilor, tin sa-ti spun ca le-am vizitat des. iar in ultimii 5 ani am fost foarte aproape de sihastria putnei. am vazut perindandu-se pe acolo multi frati. unii mai tineri, altii mai copti. insa ceea ce spui tu e mult deplasat. nu spun ca cineva nu a trait poate ceea ce descrii tu dar greseala pe care o faci este ca generalizezi. si, in cei aproape 3 ani de cand te cunosc, nu pierzi nicio ocazie de a bate moneda doar pe o singura experienta. si daca nu una, foarte putine. care nu pot fi luate in seama pentru ceea ce inseamna viata monahala. si noi doi ne-am contrat pe tema asta. si nu cred ca nu a existat persoana cu care tu sa nu te fii contrat pe marginea acestui subiect daca aveati pareri diferite. ar trebui sa-ti dea de gandit pentru ca este o ispita pentru tine si sa incerci sa eviti subiectul. te transforma in altceva. stau inafara si vad asta la tine. nu e ok. revenind, am vazut, spre deosebire de tine, tineri care au crescut frumos in manastire. si de la coada vacii unde erau, acum sunt protosingheli... te rog ory! termina cu povestea asta. oricum nimeni nu se duce sa se calugareasca pentru ca il sfatuieste vreun forumist. lucrurile astea se fac altfel si sunt sigur ca tu stii. miha-anca. de ce te risipesti in zadar? de ce va certati ca la usa cortului? daca tu stii ale tale de ce insisti sa-i bagi pe gat si altuia care pur si simplu refuza? relaxati-va amandoua. si propun sa se inchida topicul daca se continua pe tonul asta. sunteti femei in toata firea dar parca isi baga "cornel" coada intre voi. si asa mai fac hora veseliei dracii cand va vad in situatia asta... incercati sa zambiti. sunt sigur ca aratati mult mai dragute decat dupa un dialog intre voi... iertati-ma! Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Credinta crestina - ca marturisire a Revelatiei lui Dumnezeu in Iisus Hristos - se intemeiaza pe unitatea organica dintre Sfanta Scriptura, Traditie si Biserica. http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...ra-si-traditia Biserica e un organism teandric, divino-uman. Înainte de a face pe teologii pe forum ar fi bine sa deschideti un manual de teologie. Tu si altii asemenea tie sunteti comici cu pretentia de a discuta temeiurile Bisericii, fara a avea o viata ascetica, fara a cunoaste nimic din istoria, doctrina si practicile ei. Biserica este întemeiata pe lucrarile Duhului Sfânt, atât în ceea ce tine de învatatura cât si în Sfintele Taine. Va stau la dispozitie atâtea situri web ortodoxe, daca de o carte nu aveti timp, pentru a învata ce este Ortodoxia si a va decide daca vreti sa fiti membrii acestei Biserici sau sa întemeiati una noua. Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Superb articol: Vocatia calugariei | sophia | Calugarul | 37 | 09.05.2011 14:58:45 |
Botezul calugariei | 52ZIZO | Calugarul | 3 | 26.08.2010 18:11:27 |
Slujba calugariei | eduardd | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 16.07.2010 21:24:27 |
Vederea trupului este ochiul, iar vederea sufletului este mintea | mihailt | Generalitati | 12 | 29.04.2009 17:08:32 |
|