![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti un pic dura dar mi-a placut chestia asta.Cum de ti-a trecut prin cap? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum mi-a venit in minte ...sa sting lumina la final ? Pai nu vezi ce posteaza ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu este insa prea mult spus ca acesta este scopul nostru in viata, menirea noastra? sincer nu stiu, intreb si eu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu ne lasa pe pamant pentru a face cele cuvenite pentru mantuire care sunt mai multe. Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-am adresat pana acum ca UNUI si nu UNEI "Zaharia". Daca-i vorba de o doamna, trebuie sa-mi revizuiesc oarecum ideile pentru ca in general am intelegere mai mare fata de partea feminina, daca asta nu ajunge sa fie speculata! Se pare ca "te joci" cu pareri mult prea serioase. Poate n-ar insemna mare lucru daca nu ti s-ar aduce osanale: "Vai, ce inspiratie divina!... Cum de ti-a venit ideea?"... Tuturor ne place gadilatul amorului propriu, dar la tine este un pic cronicizat. Cine indrazneste sa nu fie de acord cu parerea ta, si-a ratat mantuirea, este pacatos el si duhovnicul lui. Tu STII asta. Eu ma indoiesc de foarte multe si de aceea nu-mi permit sa judec si sa dau cu barda! Citat:
ghemis Se pare ca sunt multe neintelegeri la mijloc. Am scris mai pe larg pe un alt topic si n-as vrea sa repet aceleasi lucruri. Cat despre faptul ca am gresit indepartandu-ma de familie pentru un timp, vad aceeasi tendinta de a judeca ceea ce doar Dumnezeu are dreptul s-o faca. El este cel care "ne trimite" si sunt convins ca stie si de ce. Trebuie sa trecem in viata prin multe, sa suferim, sa invatam (si sa oferim poate) lectii si invataminte. Ceea ce am gresit eu, tu, X, Y cu multi ani in urma NU POATE FI JUDECAT DE NOI. Asta ma tot chinui eu sa spun oricui si parca vorbesc in chineza!!! Ceea ce trebuie sa facem este doar atat: sa ne rugam. Habar nu avem ce inseamna asta! Ar trebui sa va amintiti care a fost prima minune savarsita de Mantuitor si abia atunci veti intelege ca orice poti schimba daca te rogi si crezi! |
|
|||
|
|||
![]()
Ombun ,nu iti dai seama ca te indreptatesti tu insuti?
Nu mai cauta justificari,nimeni nu te judeca ,si pina la urma daca suntem judecati ar trebui sa nu ne mai indreptatim atata cel putin , daca tot nu ne pare rau. Mi-a placut un articol al monahului Savatie ,care povestea de calugarul care a plins si s-a invinovatit pentru ca mancase un mar din livada manastirii in zi de post. Dimensiunea pacatului noi ne-o facem. Pana la urma ce ai scris era intre tine si duhovnic . In zilele noastre foarte multi pleaca desi s-ar putea descurca si mai modest in tara ,dar nu si-ar sacrifica familia daca ar ramine aici . Cand ai credinta Dumnezeu are grija ,te binecuvanteaza. Cunosc doua familii care s-au despartit deoarece unul din soti plecase ani indelungati. Aveau bani ,dar ce folos. Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uneori asa este, alteori dimpotriva. Intr-un fel nimeni nu pleaca de bine de langa familie, intr-o lume straina unde poate ca nu stii limba, nu ai prieteni pe care sa te bizui, nu stii ce te-asteapta. Si nici nu-i usor de luat o asemenea hotarare, nu de unul singur, ci de comun acord cu intreaga familie. Cu totii dorim cate ceva, fie ca-i vorba de o casuta, fie ca-i vorba de o masina, nu ca un lux, ci ca o necesitate. Nu stiu cine e acela care din munca cinstita si cautand sa tina cont de principiile noastre crestine, poate realiza mare lucru aici. Daca ei exista, ferice de ei si ii consider norocosi. Eu nu zic ca, daca nu pleci, mori de foame, doar ca "macini in gol", fara spor si fara speranta! Din alt punct de vedere eu consider ca acel "Da!", spus in fata Lui Dumnezeu nu e o simpla vorba in vant de care ne putem dezice la prima greutate in familie. (Am aici cate ceva din acea perioada). La randul meu am multe cunostinte si prieteni care n-au rezistat, nu neaparat ca au fost separati, ci mai ales dupa ce impreuna au ajuns in asa-zisa "lume moderna"! Din 10 familii, 3-4 nu rezista. Eu zic ca si asta e o incercare la care suntem pusi si avem nevoie de rabdare si intelepciune, daca impreuna am luat aceasta decizie! Eu am fost un norocos daca stau sa ma gandesc, desi probleme nu pot sa spun ca n-au existat. Dar clarificarea problemelor s-a facut abia dupa ce mi-am adus si familia alaturi, unde au putut vedea cu ochii lor ca viata printre straini nu e cea pe care-o trambiteaza unii, ci e destul de dura, mai ales daca iti pasa de semenii tai! Daca am realizat ceva, eu zic ca da. Copii au avut sansa sa invete acolo si si-au pus la punct limba engleza (poze), iar noi avem tot ce ne trebuie, dar si o mie de vise de realizat, pentru nazdravanii nostri. Deocamdata avem fiecare joburile noastre (recunosc la mine nu e atat de mult stres ca la sotie si nu-mi ia mult timp sa ma achit de sarcini), dar din primavara nu voi mai avea timp de stat la calculator cat e ziua de lunga, fiindca o sa incep cu ajutorul Lui Dumnezeu sa lucrez la propria investitie! Si, da! Eu zic ca a meritat!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru randurile voastre si-mi cer iertare pt. neintelegeri. Din pacate nu mai pot face acum comentarii fiindca s-a sfarsit programul, iar acasa n-am timp de astea. Cu ajutorul Lui Dumnezeu ne revedem luni.
Doamne ajuta! PS - Daca intr-adevar e vorba de "sora" Zaharia, ma simt deja jenat. Pentru femei, e nevoie de mai multa ingaduinta! Orgoliul meu e de vina. Imi pare rau. Altfel... mai vorbim! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Viitorul meu sot si prietena mea | eudiana | Nunta | 67 | 11.06.2011 02:33:24 |
prietena ta nu e Virgina! | inkognito | Generalitati | 286 | 17.01.2011 16:28:34 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
O rugaciune pentru prietena mea va rog | istina | Umanitare | 20 | 30.10.2010 16:53:20 |
|