Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2011, 00:58:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
1. cardiopatia ischemica nu este "vindecata" de nitroglicerina ... ar trebui sa stiti asta ... nu mai insist
Atâta vindecă medicamentele alopate bolile cronice. Cât vindecă nitroglicerina cardiopatia ischemică, tot atâta vindecă citostaticele cancerele, bronhodilatatoarele astmul, anticoncepționalele dereglările de ciclu, antidepresivele depresia și relaxantele intestinului colonul iritabil.

Citat:
2. aveti un singur link ... un singur studiu care demonstreaza eficienta homeopatiei? dati va rog si alte studii
Dar nu aveam niciunul. Acela pe care vi l-am furnizat l-am găsit azi, folosind cuvintele cheie "homopathy", "favourable" și "lancet". Procedând asemănător, sunt sigur că veți găsi singur destule studii. Pe mine personal nu mă interesează, homeopatia operează cu propriile ei studii (mai ales proving-uri și observații clinice). Dacă vă interesează pe dv, atunci cercetați net-ul. Iar dacă nu vă interesează nici pe dv, atunci la ce bun discuția ?

Citat:
3. ce reprezinta "forta vitala" pentru homeopati?
Pe scurt, este vorba de una dintre teoriile homeopaților în încercarea de a explica anumite fenomene observate. Organismele vii au propria lor forță vitală ("dynamis" îi spunem între specialiști). În cazul îmbolnăvirii, are loc o modificare asemănătoare cu aceea a unui post de radio care ar suferi un bruiaj. Dacă doriți o documentare un pic mai amplă și la zi, care ar excede cu mult topicul de față, citiți cartea "The levels of health" a lui George Vithoulkas.

Citat:
cine este "zeitatea" lui Hahnemann? "Only for natural diseases has the beneficent Deity granted us, in Homoeopathy, the means of affording relief;
Habar nu am cine este zeitatea lui Hahnemann. Presupun că o fi un dumnezeu al protestanților. Pentru mine, eu știu Cine este.

Citat:
am rasfoit ORGANONUL MEDICINEI al lui Hahnemann

am gasit in el forta vitala, zeitatati ... nimic despre Dumnezeu
Da ? Și în celelalte tratate de medicină pe care le-ați răsfoit, ce zice de Dumnezeu ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 10:26:01
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit da,e de incercat

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sigur, daca medicina alopata iti ofera vreo sansa. Daca medicina alopata demisioneaza si ioti spune ca mori in cateva luni, dar ei iti ofera o chemioteraîe totusi, asa, ca sa isi faca datoria.. Atunci sigur ca preferi sa renunti si sa folosesti exclusiv o forma de medicina alternativa (e doar un exemplu si sigur nu se refera la homeopatie, pt ca homeopatia nu am auzit sa dea rezultate la cancer, poate doar la unele efecte secundare).

Chiar de ar fi si numai placebo tot ar ajuta. Dar nu cred ca este.

Cunosc pe cineva care s-a vindecat de astm, de ex., cu ajutorul homeopatiei.
Da,aveti dreptate este normal sa incerci mai ales atunci cand medicina alopata nu-ti da nici o sansa.Imi pare rau daca s-a inteles ca sunt impotriva homeopatiei pentru ca desi am avut prietena care a murit eu am mai cunoscut o mama care isi trateaza copii- de aproape orice boala-cu remedii homeopatice ai acolo chiar au fost rezultate bune.
In bolile grele si unde exista statisticile care cad ca niste ghilotine peste bietii bolnavi numai Bunul Dumnezeu stie ce este in sufletul unui om cu asa un diagnostic...si cum anume alege metoda de tratament,oricum exemplul dat de mine nu insemna ca soarta prietenei ar fi fost alta daca ar fi mers pe calea medicinei normale ci doar ca nici homeopatia nu a putut ajuta aici...

Speranta mea si increderea este ca Dumnezeu a lasat remedii pentru toate bolile numai ca inca nu au fost descoperite sau facute publice si sunt sigura ca aceste remedii sunt din sfera plantelor,produselor apicole sau a altor produse naturale si nu din cea a farmaceuticelor sau produselor industriale/chimice.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 11:15:48
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit adevarat

Exact asa ! De acord cu tine KANDIA si am convingerea ca si homeopatia va prinde "aripi"
Kandia
"Speranta mea si increderea este ca Dumnezeu a lasat remedii pentru toate bolile numai ca inca nu au fost descoperite sau facute publice si sunt sigura ca aceste remedii sunt din sfera plantelor,produselor apicole sau a altor produse naturale si nu din cea a farmaceuticelor sau produselor industriale/chimice."

ps. Exista instante in care nici un soi de tratament nu da rezultate...Iar homeopatia nu are vina pt asta...Mie mi-a facut bine !

Last edited by calator prin ploaie; 23.02.2011 at 11:19:29.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 11:45:26
Adriana Cluj
Guest

Implicit Citeste

Citat:
În prealabil postat de pacatoasa Vezi mesajul
Dragii mei,

Soacra mea m-a auzit ca iau niste pastile homeopate si mi-a spus ca a citit dumneaiei in nu stiu ce carte, ca biserica nu este de acord cu o astfel de terapie.Voi tot asa stiti?
da cautare in text dupa "homeopat" si citeste. Sau in cartea despre Parintele Paisie Aghioritul a lui Nicolae Zurnazoglu "Marturii ale inchinatorilor"
http://webcache.googleusercontent.co...&hl=ro&ct=clnk
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 17:22:19
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

din punct de vedere stiintific:

meta analiza a clinicii Mayo, orice medic a auzit de ea:

"CONCLUSION: The evidence from rigorous clinical trials of any type of therapeutic or preventive intervention testing homeopathy for childhood and adolescence ailments is not convincing enough for recommendations in any condition. " (http://www.mayoclinicproceedings.com...t/82/1/69.full)

pentru link-ul din Lancet:

"However, we found insufficient evidence from these studies that homoeopathy is clearly efficacious for any single clinical condition"

chiar si in link-ul postat de sustinatorii homeopatiei scrie ca nu exista dovezi care sa sustina eficacitatea homeopatiei ... nici macar pentru o singura afectiune
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 18:04:27
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

din punct de vedere religios

medicina homeopata nu actioneaza in plan fizic

actioneaza in plan spiritual ... energetic ... energie vitala ... ayurveda ... chi

daca foloseste "energie vitala" ... chi ... kundalini ...

care este legatura cu crestinismul?

unde in scrierile Sfintilor Parinti apare "energia vitala" care "ne uneste cu universul"?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 18:07:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

"However, we found insufficient evidence from these studies that homoeopathy is clearly efficacious for any single clinical condition"

chiar si in link-ul postat de sustinatorii homeopatiei scrie ca nu exista dovezi care sa sustina eficacitatea homeopatiei ... nici macar pentru o singura afectiune
Ipotezea nulă, anume că homeopatia are numai efect de placebo (adică ipoteza dv) este RESPINSĂ de METAanaliza respetivă. Studiile luate SEPARAT nu dovedesc cu precizie că este eficientă pentru O ANUMITĂ BOALA.

Pentru ca să puteți asimila mai ușor rezultatele studiilor pe care le citiți, trebuie să știți mai întâi ce este o meta-analiză și deosebirea dintre acest tip de studiu și un studiu clinic (trial). Pe scurt, o metaanliză este o analiză a analizelor. Obiectul metaanalizelor nu sunt bolnavii, ci rapoartele. Desi sunt lipsite de o parte experimentala, metaanalizele pot aduce concluzii calitativ noi față de studiile experimentale analizate.
Reformulat cu alte cuvinte, concluzia studiului pe care vi l-am oferit este că, deși nici unul din studiile luate în calcul nu dovedește că homeopatia este în mod clar eficientă pentru nici o afecțiune studiată, totalitatea lor arată că ipoteza în care efectul este placebo este falsă.

Dacă nici acum nu ați înțeles, va trebui să vorbim un pic despre tipuri de erori în studiile clinice și ce este aceea "the null hypothesis". Mă tem, însă, că discuția va deveni prea aridă pentru cei mai puțin interesați decât dv de biostatistică și sociologia medicinei.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 18:14:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
din punct de vedere religios

medicina homeopata nu actioneaza in plan fizic

actioneaza in plan spiritual ... energetic ... energie vitala ... ayurveda ... chi

daca foloseste "energie vitala" ... chi ... kundalini ...

care este legatura cu crestinismul?

unde in scrierile Sfintilor Parinti apare "energia vitala" care "ne uneste cu universul"?

Nu înțeleg: ați găsit un medic homeopat care să susțină că homeopatia acționează în plan ayurvedic ? Sau Chi ? Sau asta susținea vreunul din călugării de pe muntele-republică Athos ? Fiți mai clar în ceea ce privește sursele, altfel iese o mare bălmăjeală, amestecând sferturi de teorii homeopatice cu jumătăți de teorii de acupunctură, un pic de ayurveda și un dram de munte Athos, totul ca să vă aflați în treabă și să arătați că vă pricepeți mai bine la medicină decât medicii.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 23.02.2011 at 18:17:17.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 18:21:59
Karine Karine is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:

meta analiza a clinicii Mayo, orice medic a auzit de ea:

"CONCLUSION: The evidence from rigorous clinical trials of any type of therapeutic or preventive intervention testing homeopathy for childhood and adolescence ailments is not convincing enough for recommendations in any condition. " (http://www.mayoclinicproceedings.com...t/82/1/69.full)

"din punct de vedere stiintific"....din ceea ce am vazut eu, stiinta e o analiza bidimensionala a unor fenomene cel putin tridimensionala ce reduc un fenomen f complex la termeni ce pot fi intelesi cu/ de mintea umana; stiinta nu reda acuratetea si precizia uneui fenomen; prezinta doar o fateta a lui; stiinta de azi e cel mai bun nivel la care a putut mintea omeneasca sa ajunga; maine, alt studiu, alt rezultat, ami adevarat dar uneori surprinzator contrazicator al adevarului de azi:
pe de alta parte, includeti in respectul pe care il dati "stintei" , dovezilor publicate de Lancet et co (incercati a Cochraine reviuew de asemenea), ipoteza ca rezultatele sunt manipulate big time? stiti cat de mult cercetatorii ofera concluzii satisfacatoare politicii economice a celui ce a finantat studiul?? sa nu mai vorbim de bias-ul introdus de varietatea subiectilor si perspicacitatea cercetatorului?
Sa concluzionez, dupa parerea mea, stiinta de azi e ceea ce avem mai bun dar nu ne da adevarul, e o cale de mijloc intre multe interese si capacitati.
Da, poate ca homeopatia nu are dovezi acceptate de medicina alopata; asta nu inseamna ca nu are rezultate ( cine ar pierde daca gripa s-ar trata cu ceapa????).

bucurii, K.
Vechi 23.02.2011, 18:36:51
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Medicina naturista e una , cea homeopata alta...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Homeopatia, o noua inselare Anastasia7 Intrebari utilizatori 61 10.03.2013 11:00:59
Ce este si ce NU este Biserica Cincizecimii ? leonte Despre Biserica Ortodoxa in general 26 22.01.2013 10:24:23
sunteti de acord sa cititi pentru mine Paraclisul Sfntului Nicolae? andrutza151 Umanitare 1 23.09.2011 23:40:30
Aparent patriarhia nu este de acord cu pomenlicele online horatiu.miron Generalitati 26 15.06.2011 08:08:51
Sunteti de acord cu noua lege data ? MIRELAMM Preotul 21 19.03.2010 19:48:58