Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2013, 00:13:58
adrian7 adrian7 is offline
Member

Data înregistrării: 04.06.2013
Religia: Ortodox
Implicit

O dovada ce nu poate fi contestata, legat de Sfintii Inchisorilor este pastrarea trupului dupa multi ani, in care in mod obisnuit s-ar fi descompus. Pot fi si alte dovezi ale sfinteniei care nu se pot vedea, unele dovezi sunt chiar marturiile unor minuni savarsite la trupurile lor. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 01:54:45
Miha-anca
Guest

Implicit

http://www.razbointrucuvant.ro/tag/moaste-intregi/
Marturii vii ale celor care si-au petrecut o mare parte din viata lor in inchisorile comuniste. Impresionant film!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 09:12:56
antoniap
Guest

Implicit

Atunci cand se vorbeste despre Miscarea Legionara, se contureaza doua pozitii opuse. Unii o divinizeaza, altii o denigreaza. Cred ca o cale de mijloc se impune, caci nimic creat de om nu poate egala perfectiunea lui Dumnezeu. Prin ML, unor li s-a dat sansa sa se sfinteasca, altora sa-si incerce puterile si altora sa sa se sminteasca. As compara Miscarea Legionara cu o sita uriasa. Iar o sita ramane o sita, nu e nici icoana macar. Totusi, o sita e buna la casa omului.

Cine vrea sa vorbeasca despre Sfintii Inchisorilor, sa mearga mai intai la Aiud si sa stea 15 minute in osuar si sa se roage lui Dumnezeu sa i se descopere adevarul despre acesti sfinti.

Nu ne jucam cu canonizarile de parca sfintii ar fi la candidati la vreo functie lumeasca. Dumnezeu le-a daruit sfintenia unora. Nu-I putem lua locul. Treaba noastra este sa-L slavim pe Dumnezeu Care astfel ii cinsteste pe cei placuti lui. Pur si simplu. Fara nicio politica. Nu ne inchinam Miscarii legionare, ci lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a sfintit, nu Miscarea Legionara, care nu poate fi decat o miscare lumeasca si cu nimic mai presus decat Biserica.

Nu toti legionarii au fost sfinti. Nu toti sfintii de la Aiud au fost legionari. Politizarea sfinteniei din mandrie lumeasca aduce doar prejudicii si nu cred ca e placuta lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2013, 14:14:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu ne jucam cu canonizarile de parca sfintii ar fi la candidati la vreo functie lumeasca. Dumnezeu le-a daruit sfintenia unora. Nu-I putem lua locul. Treaba noastra este sa-L slavim pe Dumnezeu Care astfel ii cinsteste pe cei placuti lui. Pur si simplu. Fara nicio politica. Nu ne inchinam Miscarii legionare, ci lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a sfintit, nu Miscarea Legionara, care nu poate fi decat o miscare lumeasca si cu nimic mai presus decat Biserica.

Nu toti legionarii au fost sfinti. Nu toti sfintii de la Aiud au fost legionari. Politizarea sfinteniei din mandrie lumeasca aduce doar prejudicii si nu cred ca e placuta lui Dumnezeu.
Corect! Aceste lucruri au fost spuse si repetate de multe ori pe acest topic. Doar cei rau intentionati nu tin cont de acest lucru si repeta la infinit prostia cu promovarea miscarii legionare.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2013, 15:55:02
antoniap
Guest

Implicit

http://www.fericiticeiprigoniti.net/metode-de-tortura
Reply With Quote
Vechi 31.07.2013, 15:59:06
antoniap
Guest

Implicit

http://ioanianolide.wordpress.com/
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 02:53:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Poate vara este de vina si lipsa temelor politice de discutat, dar am observat ca s-a inceput sa se discute pe tema aceasta a torturii din Romania post-bellica. S-a gasit si un tortionar, care traieste in Bucuresti, are pensie mare si nimeni nu-l deranjeaza, nici macar cu o intrebare. Asta a fost ieri. (B1)
Apoi am vazut astazi un batran, care depana amintirile lui amare, legate de perioada de detentie. (Realitatea)
Sa fi venit oare vremea ca aceste "presuri", sub care s-a maturat atata suferinta, sa fie indepartate, ca sa se faca curatenie si sa se aduca lumina? Vom vedea.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 08:30:59
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Doar cei rau intentionati nu tin cont de acest lucru si repeta la infinit prostia cu promovarea miscarii legionare.
Corect.
Citește te rog postările din acest topic ale fratelui Zaharia.
Spune-mi te rog după aceea la ce se referă.
Mulțumesc.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 14:58:15
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Corect.
Citește te rog postările din acest topic ale fratelui Zaharia.
Spune-mi te rog după aceea la ce se referă.
Mulțumesc.
Nu cred ca fratele Zaharia promoveaza miscarea legionara, ci le recunoaste legionarilor niste calitati pe care le-au avut si care i-a ajutat, prin determinare, sa reziste in mod eroic la marea incercare, la care au fost supusi in inchisorile comuniste. Asta nu inseamna ca vrea cineva sa reinvie Miscarea legionara; calitatile lor insa, de ex: credinta in Dumnezeu, loialitatea, rabdarea, dragostea de tara, etc) ne pot fi noua exemple de urmat, fara a include aici ideologia lor legata de evrei. In privinta acesteia din urma avem legi care reglementeaza acest lucru; si unde e lege nu e tocmeala, caci se poate ajunge si la inchisoare in caz de nerespectare.
Si cum masura trebuie sa fie de aur, nu e bine nici sa exageram, nerecunoscand calitatile celor care au suferit cumplit, platind chiar cu viata, dar luand apararea celor care au comis actele de tortura, motivandu-le ca fiind indreptatite, fapt prin care se ia partea unui sistem totalitar bazat pe o ideologie diavoleasca.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 15:12:11
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Corect! Aceste lucruri au fost spuse si repetate de multe ori pe acest topic. Doar cei rau intentionati nu tin cont de acest lucru si repeta la infinit prostia cu promovarea miscarii legionare.
Dragos, aici m-am referit la cei, carora aparent le e teama, ca reunoasterea sfintilor din inchisori ar putea fi motiv de "promovare a miscarii legionare".
In fapt nimeni nu doreste promovarea miscarii legionare. Aceasta a fost si a murit.
Am insa impresia ca in spatele persistentei de a nu-i recunoaste pe sfintii inchisorilor, se ascund niste constiinte incarcate si pline de teama de a da socoteala de faptele trecutului. Asta pe de o parte; iar pe de alta parte, teama, ca s-ar putea pune bazele unei societati bazate pe adevar si credinta. Ce perspectiva insuportabila pentru cei, carora le place minciuna...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii inchisorilor Adriana Cluj Calugarul 23 17.07.2012 03:07:23
Sfintii inchisorilor comuniste doctor_faustus Biserica Ortodoxa Romana 0 16.12.2010 20:48:29
Sfintii Inchisorilor Hartford Generalitati 9 18.07.2009 15:04:53
Sfintii Inchisorilor ortodox4life Generalitati 7 14.11.2008 09:43:05
Serial Sfintii Inchisorilor Cezarina Stiri, actualitati, anunturi 6 18.10.2007 16:24:48