![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Citat:
În prealabil postat de vsovi ![]() (asta este tristetzea pentru necredincioshi ca ei cred ca Adevarul este subiectiv, adica este doar parere personala, [COLOR=blue]ca defapt ei cred ca adevarul este nascocirea shtiintzifica plina de vicleshuguri shi speculatzii ce par farandoieli deci reale[/COLOR]) [COLOR=red](asta e parerea tuturo orbilor, ca ei shi-au deschis ochii shi ca atare ei vad adevaruri veshnice, care culmea, contravin Adevarului, deci e o inshelare in masa shi ferice cine va ramane credincios pana la sfarshit lui Dumnezeu, caci va avea parte de adevar shi lumina shi dreptate shi viatza lui nu va fi invartyoshata spre mocirla minciunii)[/COLOR]. Eu cred ca spusele tale nici nu prea mai au nevoie de comentariu [COLOR=blue](poi ce vrei sa insinuezi prin lipsa nevoii comentariului?)[/COLOR], sa judece fiecare, dar numai unul mic spre clarificare: Adica tu crezi ca eu si cei care credem ca pamantul de invarte in jurul soarelui suntem necredinciosi din cauza asta si nu credem in adevarul revelat prin Hristos? poi din pricina asta nu shtiu ce se poate intampla, din pricina minciunii spune dumneata ce se poate intampla, dar asha credeam shi eu ca shi voi, pana nu demult in explicatziile lui kepler shi galileo shi a tot felul de explicatzionishti shi acum tind sa cred ca se inselau shi sunt sigur ca se inshelau, shi pot sa afirm linishtit shi sa cred ca: "Totushi Soarele Rasare" deci toate din Cer se invart in jurul pamantului shi carmuiesc zilele shi noptzile spre vremi spre anotimpuri deci sunt semne spre vremi, deci iata ca daca nu credetzi in scripturi, nu inseamna ca suntentzi neaparat mai putzin credincioshi ci doar mai mult sau mai putzin ignorantzi, caci nu spre shtiintza ne-a chemat ci spre cunoashtere iar Cunoashterea lui Dumnezeu nu vine lesne ci in cautarea plinirii smereniei, iar cand vine cunoshtiintza, darul cunoshtintzei, atunci credinciosul o alunga de la sine pentru smerenie, caci a zis CLD: "nu shtitzi doar ca sa shtitzi ci ca sa plinitzi" caci cel ce shtie shi nu face este asemenea omului care in loc sa-shi zideasca el casa sa pe stanca shi-a zidit-o pe nisip, shi au dat apele in ea, a venit furtuna shi s-a risipit casa aceea... caci era zidita pe nisip... pe nisip-ul pacatelor... deci orbii nu sunt mai putzin credincioshi ci fie sunt ignorantzi fie nu au primit darul vederii asha cum primise orbul in sambata orbului ca sa o sarbatorim noi Duminica... o zi a invierii shi a soarelui ce rasare shi se invarte in jurul mantuirii omului... deci nu am vrut sa par trufash shi sa jignesc, dar soarele totushi Rasare! |
|
|||
|
|||
![]()
Te rog sa ma ierti, nu am vrut sa te jignesc. Am vrut sa zic ca daca tu crezi asa, nu prea am eu cum sa argumentez contra si cum scriam in continuare, sa judece fiecare daca poti avea dreptate sau nu. Mie mi se pare clar ca nu, atat de clar ca nici nu prea mai simt nevoia sa comentez in amanunt.
Citat:
Nu asa faceau sfintii parinti, majoritatea lor respectau stiinta din vremea lor chiar daca o considerau inferioara adevaratei cunoasteri. Soarele rasare, da, dar din punctul nostru de vedere; nu al universului. Iar acest punct de vedere este important, asta nu neaga nimeni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfantul Ignatie dupa care se inspirase parintele Serafim Rose a zis ca omul a fost alungat in locuinta duhurilor cazute,ca trupul este rau si ca i-a fost dat sa il protejeze de duhuri cazute etc. Punctul asta de vedere e contrar cu ce zice Sfantul Maxim Marturisitorul,Sfantul Grigorie Palama,Sfantul Ioan Damaschinul. Eu nu inteleg cultul aiurea care se face parintelui Serafim Rose in Romania. Ar trebui sa fie inversa sa se faca parintelui Cleopa o mare publicitate care a fost cu adevarat un Sfant parinte si a carui invatatura e foarte ortodoxa. Parintele Cleopa nu a pomenit vreodata de parintele Serafim Rose. Da Sfantul Ignatie are abateri dogmatice foarte multe si a fost aspru criticat pe vremea sa pentru acele abateri de Sfantul Teofan Zavoratul. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate sa se supere fratele Sherlock da parintele Serafim Rose si Sfantul Ignatie Briancianinov din punct de vedere dogmatic erau cam rataciti.
Au fost Sfinti ai BO care au avut puncte de vedere neconforme cu dogma Bisericii Ortodoxe si Biserica Ortodoxa ii cinsteste pentru viata lor ascetica,pentru smerenia lor,pentru rugaciunea lor si alte fapte bune dar nicidecum pentru teologia lor. (exemplu Didim cel orb.) Asa si cu Sfantul Ignatie care nicidecum nu e considerat mare teolog si nicidecum nu trebuie sa se puna prea mare baza pe teologia sa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu pot sa spun de cei de care zici ca nu am citit. Alt exemplu este sf. Isaac Sirul care a sfarsit la monofiziti. Vorba bancului, noi nu pentru asta il stimam. (Era intrebare la Radio Erevan daca este adevarat ca Ceihovsky si Leonardo da Vinci au fost homosexuali. 'Noi raspundiem: daaa, dar noi nu pentru asta ii stimam' :-) sa ma iertati dar am santuri pe creier spre unele bancuri) In ceea ce priveste lumea rea, iar nu stiu ce zice sf. Ignatie, eu ziceam de lumea cazuta de care se zice, insa este o deossebire intre a spune ca lumea e cazuta si corupta de pacatul stramosesc si alta este de a zice ca e rea din fire, ca trupul e rau din fire deci. Nu este din fire, ci din cadere inclinat spre pacat. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai pacatul stramosesc a afectat cel mai tare omul.
Animalele nu au fost vreodata create nemuritoare. Langa Sfintii Parinti animalele de prada deveneau la loc animale blande si isi pierdeau "instinctele" ucigase. Aici e una din erorile grave ale evolutionismului ca zice ca au fost nu stiu ce dinozauri care mancau alti dinozauri. Asa ceva este o absurditate. Oricum discutiile pe aceasta tema sunt contraindicate si risca sa produca o schisma in BO. A fi in Rai nu presupune a fi ignorant tocmai ca omul fiind in Rai stia mult mai multe decat stia dupa cadere. La ora actuala exista pericolul ca Terra sa fie distrusa de suprapopulare. Uimitor sau nu Sfantul Vasile cel Mare a zis ca oamenii nu trebuie sa se inmulteasca prea mult ca nu vor avea loc pe Pamant. Asta acum 1700 de ani. Deci are rost sa se vorbeasca despre interpretarea absurda ce se da acum la ce a zis Dumnezeu lui Adam si Eva inainte de cadere: "Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l stapaniti". Domnul nostru Iisus Hristos ne-a aratat despre inmultirea talantului. La aceasta se referea ce a zis Dumnezeu la inceput cu "va inmultiti". Era vorba de inmultirea talantului. Cat despre crestere tot Domnul nostru Iisus Hristos a aratat despre ce era vorba: era vorba de cresterea in comuniunea cu Dumnezeu pana a ajunge omul la indumnezeire. Cand a zis "umpleti pamantul" s-a referit la pamantul care sunt trupurile noastre.Pe acesta ne-a sfatuit sa il "umplem".Adica lucrand in sinergie cu Dumnezeu sa il umplem de harul Sfintei Treimi precum vedem la Maica Domnului si la alti mari Sfinti. Cand am umplut cu harul Sfintei Treimi acest trup abia atunci putem sa il si stapanim iar nu sa fim stapaniti de el. Domnul nostru Iisus Hristos niciodata nu a laudat pe cei care aveau multi copii ca si cum acesta ar fi un fapt deosebit si mai bine decat a avea putini. |
|
|||
|
|||
![]()
De aceea ne-a zis:
Cresteti si va inmultiti. Prin cresterea in comuniunea cu Dumnezeu se inmulteste talantul adica darurile Duhului Sfant si se umple pamantul trupurilor noastre cu harul Sfintei Treimi si un dar este a stapani pamantul trupurilor noastre dar si a stapani Terra precum Dumnezeu lumea. Oare Dumnezeu ne omoara pe noi spre a ne manca ca sa nu moara de foame? Oare ne jupoaie pieile spre a-si face imbracaminte din ele spre a nu muri de frig? Nicidecum. A stapani Terra precum Dumnezeu lumea implica printre altele a avea grija de plantele si animalele de pe Terra.Si normal si altele. |
|
|||
|
|||
![]()
poi draga Fani71
ceea ce am vrut sa zic, nu a fost ceva impotriva cunoashterii ori a shtiintzei, caci Dumnezeu este Cel ce shtie toate, pentru ca doar El le-a pus pe toate in rosturile lor, in slujirile lor, in drumurile lor, ca sa le dea Odihna Lui, sfintzenia Lui, lumina Lui, dragostea Lui... caci cu intzelepciune shi shtiintza shi pricepere shi buna randuiala le-a facut pe fiecare shi le-a daruit cu Har shi Talant... dar eu vroiam sa zic doar atat, chiar daca multzi spun ca sunt absurd: Shi totushi pamantul nu shade pe elefantzi iar Soarele shi Luna se invart in jurul Pamantului. Deci zilnic Soarele Rasare shi nu e doar o chestie de perspectiva ca sa zici ca rotindu-se pamantul in jurul soarelui ai doar falsa impresie. Nu. asha ca afirm si inchei: Shi totushi Soarele Rasare shi nu pamantul se invarte caci chiar daca nu sta pamantul pe 4 elefantzi el este pus de Dumnezeu ca Centru al Universului, ca loc de asternut al picioarelor lui Dumnezeu... iar Soarele este pus ca sa se invarteasca in jurul pamantului... caci pe pamant l-a pus Dumnezeu pe om, shi din pamant l-a facut, si a suflat suflarea lui de Viatza Cereasca... caci Cerul este locul unde salashluieshte Dumnezeu... Cerul cel Nou shi Pamantul cel Nou... care va lumina din credincioshii lui Dumnezeu... si totushi Soarele Rasare din Rasarit... iar pamantul, shi totushi pamantul nu se invarte, chiar daca sta inca suspendat in intuneric shi bezna... prin grija oamenilor de "stiintza"... caci shtiintza este a lui Dumnezeu. shi totushi Cerul shi Soarele shi Luna shi stelele se invart iar nu pamantul se invarte in jurul a ceva, deci exista un rasarit al Soarelui... caci pamantul este de jos, lenesh, static, iar Cerul este de sus, Harnic shi lucrator. |
|
|||
|
|||
![]()
dar sa vedetzi voi
sa vezi dumneata cand astazi, sper ca voi arata, de la Domnul taina lui Adam shi Eva, primii oameni goi, de ce au fost imbracatzi ei cu haina... de piele, atunci totzi vor cadea, infricoshatzi de moartea din carte, shi vor suspina, oale sparte, cu dor de-al Facerii dulce fior. Iar pamantul sta shi toate se mishca in jurul lui, in jurul pamantului, inaintea omului in dulceatza pomului. dar a cazut, shi-nfricoshat, toate le-a preschimbat prin pacat in lut. o, om nepriceput, care te-ai dat shi-ai faptuit ce-ai rumegat shi ai tot visat, cu raul sa fii amestecat, din zori pana la inserat. Te-ai daruit, te-ai biruit, shi ai iubit, shi-ai faptuit, un singur ticalos pacat. Pacat de moarte neuitat, uitat, shi consemnat in Carte. |
|
|||
|
|||
![]()
dar mai bine nu va spun,
ca sa nu te faci sapun, ca sa nu te faci argintzi, spalatorie de dintzi... ca sa nu te faci durere, ce in loc sa stranga miere, strange otrava shi fiere, caci albina are-un ac, o arma, asa shi noi, o albina cu matca, cu stup, shi nu un muscoi, un lup, mishunand ca viermele-n gunoi, ascuns sub pielea de moroi, ca o conshtiintza, de falnic tzantzaroi, sugand sange prin haine moi. Ce atzi ieshit un profet? un prooroc? e un jalnic poet, un jalnic filantrop, ce jeleshte al lutului strop. Creshtine bun, nu fi miop. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Geneza | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 67 | 27.05.2017 19:14:27 |
Interpretarea viselor | redandrei90 | Generalitati | 14 | 02.04.2014 14:09:09 |
Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 15:33:47 |
|