Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2012, 22:55:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
AlIn, ce-ar fi sa ne lasi pe noi in pace cu ideile tale si sa te insori si sa-ti faci copii tai. Chiar iti doresc sa-i ai pe cale naturala. Si ce faci daca nu reusesti?
Numai ca tu ai un noroc. Barbatii pot face copii pana mor.
Nu toti.

Citat:
Scurt si la obiect eu am mai spus ca nu sunt neaparat pentru FIV, ci pentru a avea copii.
FIV este o solutie pentru multi.
Dar veniti cu solutii. Cum sa avem copii in alt fel?
A avea copii nu este un scop in sine si mai ales nu este un scop care scuza orice mijloace.

Poate doar pentru atei..

Citat:
Tot ne inebuniti aici cu prostii si nici nu pricepeti despre ce vorbim si ne faceti criminali.
Veniti odata cu solutii concrete.
Voi cum ati face?
"Faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pe Pamant"

Citat:
Parintele Tanase nu ne da copii, parintele din Ucraina nu stim adresa, statul nu ne da copii.
Parintele nu are voie, legal vorbind.
In schimb, daca te muti acolo in sat, ai putea creste chiar mai mult decat un copil.
Parintele da copii spre intretinere celor din sat.
Dar esti sigura ca asta vrei?

Atunci e simplu, vinde tot ce ai, muta-te acolo.

Statul da daca ai rabdare si locuiesti in Romania.
In alte tari nu stiu cum e.

Citat:
Suntem milioane care vrem copii pe lumea asta. De unde sa-i luam?
Ne dati unul de-al vostru? Nu. Si atunci ce vreti de la noi?
Sa nu mai incercati sa legitimati crima.

P.S.

"Pentru ca iubesc copii" nu e un motiv serios. Sunt multe lucruri care se pot intelege aici. Copii nu sunt o jucarie.
La o adica si pedofilii ii iubesc.

Daca doar "iubiti copii" ati putea vizita saptamanal un orfelinat.

Si copii sunt ai tai pana la varsta de 18..20 si ceva de ani. De multe ori si mai putin, pentru ca ii fura lumea, prieteni mai mult sau mai putin adevarati, etc.
Pe urma se duc la casa lor, au viata lor, relatile lor, prietenii tai si mai auzi ocazional de ei.
Sigur, sentimental poti ramane atasat(a) de ei, dar e altceva..

Last edited by AlinB; 31.08.2012 at 23:02:41.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2012, 23:01:52
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Procedura de IVF se face asa:

Femeia este stimulata hormonal sub stricta observatie medicala. Produce un numar de ovule. In general putine, nu 10, ca nu suntem gaini.
Nu numai că se produc frecvent 10 ovule (femeia fiind văzută exact ca o găină), dar acest lucru este criteriu de performanță pentru un centru de fertilizare in vitro.

Documentați-vă din acest scurt rezumat al unui studiu științific: http://www.advancedfertility.com/eggspregnancyrates.htm

Ca regulă generală, obișnuiți-vă să aveți o bază științifică pentru o discuție științifică.

Citat:
Pe urma se pun intr-un vas cei doi gameti (adica ovulele si sperma) si se lasa sa se faca fecundarea. Dupa 2-3 zile se iau 2 max. 3 embrioni si se pun in uterul femeii. Restul se pun la congelat.
Nu se scoate nimic din uter, nu se omoara nimic. Embrionii ramasi se pun imediat la congelator. Se pot folosi ulterior pentru o noua sarcina, sau mai multe.
Care nouă sarcină, presupunând că aceasta a prins ? Vreți să spuneți că, după vreo 4 ani, femeia se hotărăște să mai aibă o sarcină și atunci sună la centrul FIV și se programează pentru o nouă însămânțare cu ouăle congelate rămase ? Și pe urmă, dacă vrea a treia sarcină, sună să întrebe dacă au mai rămas ouă la frigider din acelea de acum 8 ani ? Dv vorbiți serios ? Bun, și dacă nu sună, când se golește marfa din frigider ?

Citat:
Nu exista asa o reductie embrionara cum spui tu. Ceea ce confunzi tu este altceva. In unele tari si cazuri, daca sarcina este multipla si este periculos pentru femeie s-o duca (adica sunt riscuri), se face reductia in corpul ei.
Deci, România face parte din acele țări ? Și care nu fac parte dintre acelea ?

Citat:
In laborator nu se omoara nimic cu buna stiinta. Se poate ca unii embrioni sa nu se dezvolte, sa fie bolnavi/anormali.
Dacă sunt congelați, într-adevăr, se poate "să nu se dezvolte". În acest caz, fiindcă au îndrăznit să nu se dezvolte, sunt aruncați la lada cu infecte nu cu bună știință, ci din întâmplare, dintr-un exces de zel al femeii de serviciu ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 31.08.2012, 23:04:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Adică recoltarea de spermă nu se poate face altfel decât în urma unei erecții, nu?

Asta explică de ce orice trup uman se naște ca urmare a unui... păcat trupesc, animalic; rezultă că nu există erecție... binecuvântată, nici în cadrul unei cununii.
Scuze daca intrebarea este prea indiscreta, ce confesiune aveti?
Includem aici si "liber cugetatorii crestini".
Reply With Quote
Vechi 31.08.2012, 23:10:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
In mod concret, o treime din sarcini se pierd in faza embrionara, se pierd sub forma unei hemoragii care stiti bine unde sfarseste: la toaleta. Si destul de frecvent femeia nici nu stie ca era de fapt gravida si ca tocmai a pierdut sarcina, ci o afla dupa. Dupa teoria dvs. inseamna ca Dumnezeu omoara anual o treime din copiii conceputi punand suflete in embrioane ce sunt incompatibile cu viata.
Nu, acesta e argumentul cu care sare la inaintare un ateu atunci cand un crestin protesteaza vizavi de uciderea embrionilor, indiferent de faza de dezvoltare.

Daca Dumnezeu ii ucide (nu e asa, dar atat il duce capul), eu de ce sa nu-i omor?

Respectul pentru viata trebuie sa vina din momentul conceptiei - dupa care lasata natura sa-si urmeze cursul iar daca se intervine sa se intervina pozitiv, nu distructiv.

Cu orice alta mentalitate, se poate justifica orice crima, o data ce gandirea utilitarista castiga teren, orice crima, de negandit poate acum, este legitimabila.

Pricepusi acum?

Last edited by AlinB; 31.08.2012 at 23:12:23.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2012, 23:15:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Si de ce este egoist sa ai copii? Este un drept natural al oricarui om.
Cred că aici este eroarea fundamentală. Adică aceea pe care vă autolegitimați întreaga teorie găunoasă.

În realitate, nu există un drept natural al oricărui om de a avea copii. Copiii sunt un dar de la Dumnezeu. Sunt cale spre mântuire, sunt Sacrament. Nu există un drept la Sacramente. Obișnuiți-vă cu ideea că, față de Cristos, nu aveți niciun drept. Tot ce aveți este dreptul de a-L sluji ca pe un Împărat și Dumnezeu sau de a refuza să faceți acest lucru.

Culmea e că nici în concepția lumească nu am auzit să fie considerați "drept natural". Am citit cu atenție principalele documente asupra ceea ce consideră Lumea ca fiind "drepturile omului", de la Magna Charta la deciziile ONU. Îmi sună cunoscute sintagme precum "dreptul la libera circulație" sau "dreptul de a alege și de a fi ales". Dar ceva de genul "dreptul natural de a avea copii" nu-mi sună familiar.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 31.08.2012 at 23:19:23.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2012, 23:29:16
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Scuze daca intrebarea este prea indiscreta, ce confesiune aveti?
Includem aici si "liber cugetatorii crestini".
Sunt greco-catolic.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Respectul pentru viata trebuie sa vina din momentul conceptiei - ...
Nu doresc să vă contrazic(de data asta), ci să adaug.
Cred că respectul pentru viață(verificat și detectat de Dumnezeu) se regăsește în conceperea sarcinii astfel certificată tot de El.

Cu alte cuvinte, dacă în concepția de viață a părinților nu este depistat respectul pentru viață(sau iubirea de aproapele), atunci nici conceperea unei sarcini nu se va petrece din cauza lipsei de armonie cu Voia Lui.

Last edited by Demetrius; 31.08.2012 at 23:32:39.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2012, 23:32:41
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Vă dați seama ce-ați scris? Vă rog să postați lincul din care ați scos această afirmație(perlă, dpmdv).

Adică dacă femeia are vârsta critică, atunci vârsta ”fragedă” a bărbatului ”recondiționează” orice risc femeiesc?

Dacă materialul genetic bărbătesc este mai bun atunci va fi mult mai bogat în y(băieți), iar dacă nu, atunci va fi mai bogat în x(fete); y îi va duce numele mai departe(urmași de gen masculin) ca binecuvântare divină.

A oricărei Biserici (dpmdv) care recunoaște Scriptura.

Vă rog să citiți în VT(ca aspect... ortodox) cum sunt pomeniți în șir succesiv toți descendenții de ”gen” masculin(14X3=42) de la David până la Iosif (și se încheie cu Iisus); din punct de vedere medical aștept de la dvs o argumentare pro, nu contra.
"Linkul" de unde am scos nu este deloc un link ci este din ceea ce am invatat la Masterul de genetica si biologie moleculara pe care l-am facut in Franta. Daca va chiar intereseaza problema, faceti o cautare pe Pubmed, site-ul cu publicatii stiintifice de specialitate. Iar sindromul Down era doar un exemplu de care pana nu demult se considera vinovata doar varsta femeii. Sunt si altele unde vinovata este exclusiv varsta barbatului. Nu stiu ce varsta aveti, dar va amagiti singur crezand ca informatia ar deveni mai viguroasa. Faceti cautarea pe Pubmed si va lamuriti singur.

Cat despre material genetic barbatesc "mai bun", de asa ceva nu am auzit, dar poate ca stiti dvs. ceva studii de care eu inca nu am auzit. O sa fac si eu o cercetare pe Pubmed si ma lamuresc de indata cum sta treaba, ca pe aici am vazut deseori cum se da cu parerea in necunostinta de cauza.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2012, 00:05:49
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
"Linkul" de unde am scos nu este deloc un link ci este din ceea ce am invatat la Masterul de genetica si biologie moleculara pe care l-am facut in Franta. Daca va chiar intereseaza problema, faceti o cautare pe Pubmed, site-ul cu publicatii stiintifice de specialitate. Iar sindromul Down era doar un exemplu de care pana nu demult se considera vinovata doar varsta femeii. Sunt si altele unde vinovata este exclusiv varsta barbatului. Nu stiu ce varsta aveti, dar va amagiti singur crezand ca informatia ar deveni mai viguroasa. Faceti cautarea pe Pubmed si va lamuriti singur.

Cat despre material genetic barbatesc "mai bun", de asa ceva nu am auzit, dar poate ca stiti dvs. ceva studii de care eu inca nu am auzit. O sa fac si eu o cercetare pe Pubmed si ma lamuresc de indata cum sta treaba, ca pe aici am vazut deseori cum se da cu parerea in necunostinta de cauza.
Foarte multe lucruri mi s-au clarificat citind Scriptura, nu Pubmed.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2012, 00:33:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt greco-catolic.
Teoriile care le aveti despre casatorie sunt invataturi greo-catolice sau inventii personale?

Citat:
Nu doresc să vă contrazic(de data asta), ci să adaug.
Cred că respectul pentru viață(verificat și detectat de Dumnezeu) se regăsește în conceperea sarcinii astfel certificată tot de El.

Cu alte cuvinte, dacă în concepția de viață a părinților nu este depistat respectul pentru viață(sau iubirea de aproapele), atunci nici conceperea unei sarcini nu se va petrece din cauza lipsei de armonie cu Voia Lui.

Ideal asa ar fi, dar cam greu sa vorbesti de armonie cu Voia Lui in cazul unei persoane care ajunge la al n-lea avort si tot mai poate sa faca copii..
Reply With Quote
Vechi 01.09.2012, 00:35:20
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asta e învățătura cărei Biserici ? Că nu îmi sună prea...ortodox. Nici prea medical, ca să zic așa.

@Tartaruga: deci cum se face fertilizarea in vitro potrivit cunoștințelor dv la zi și avansate de medicina reproducerii și genetică ?
Inceputul a fost bun, se stimuleaza hormonal femeia pentru a produce mai multe ovule. In ziua recoltarii acestor ovule, se recolteaza si sperma barbatului asa cum ati descris. Dupa care aceasta sperma se trateaza si se elimina celulele inactive pastrandu-se spermatozoizii cei mai activi pentru a creste sansa de fertilizare a ovulului. In unele centre se testeaza si ovulele pentru a le alege pe cele care au cele mai mari sanse de a fi fertilizate. Apoi se pun in contact, pe mediu de cultura steril, ovulele cu spermatozoizii, cam 70.000-100.000 de spermatozoizi pentru un ovul. Iar in cazul in care sperma este de proasta calitate se poate injecta direct in ovul. Pe acest mediu de cultura ovulul fecundat ramane 1-6 zile in functie de centru. In Europa este in medie 2-3 zile timp in care se formeaza embrioni cu pana la 6-8 celule. Dupa anumite criterii morfologice (mod de diviziune, forma celulelor etc) se selectioneaza cativa embrioni (in general doi, dar depinde de varsta mamei si de tara), embrioni care au cea mai mare sansa de supravietuire pentru ca frecvent apare un blocaj spontan de diviziune a embrionului de unde si esecul frecvent al procedurii. De aceea se selectioneaza embrionii cei mai apti de supravietuire si se transfera in uterul femeii dupa care se asteapta dezvoltarea sarcinii. Nici vorba sa se scoata afara embrionii din uterul femeii, se vede ca nu va pricepeti la fiziologia sarcinii. Revenind, restul embrionilor viabili se pastreaza in forma congelata pentru cazul in care primul transfer a esuat sau parintii mai doresc un copil. In unele centre mai ales dincolo de ocean, embrionul este lasat pe mediu de cultura pana in ziua a 5-a, cand ajunge la stadiu de blastocist. Este nevoie de un alt mediu de cultura special dipa ziua 2-3 pentru a ajunge la acest stadiu, altfel embrionul nu supravietuieste. Dar este de preferat sa se investeasca in aceste medii pentru ca nidarea (implantarea) in mucoasa uterina se face in zilele 6-7 deci blastocistul din ziua 5 este deja pregatit si in plus, pana in ziua 5 rezista doar cei care prin selectie naturala au trecut de ziua a 3-a critica, si deci sansele ca embrionul sa supravietuiasca apoi in uter si sa apara o sarcina dusa la termen sunt mai mari. Unele centre au dezvoltat pentru asta co-culturile in care deasupra unui mediu de cultura se pun celule din endometrul matern pentru ca embrionul sa supravietuiasca mai bine. In aceste conditii s-a incercat testarea genetica a embrionului fara rezultate concludente pentru ca pe de o parte testarea trebuie sa se faca rapid, intre zilele 3-5 avand in vedere ca apoi embrionul trebuie obligatoriu transferat in uter, si pe de alta parte, embrionii prezinta frecvent un mozaic genetic la acea varsta astfel ca la 3 zile celulele studiate pot fi aneuploide iar la 5 zile pot fi perfect euploide, deci nu se poate trage nici o concluzie atat de precoce ca sa se faca o adevarata selectie pe baza genetica a embrionului. Singura selectie ramane deocamdata cea naturala care face ca unii embrioni sa se opreasca din diviziune si de aceea se incearca pe criterii morfologice sa se transfere femeii cei care au cea mai mare sansa sa supravietuiasca si sa ajunga la termen. Ratele de reusita in Franta sunt cam de 40% (raportat la numarul de femei care incearca si pana la urma reusesc) dar trebuie sa verific cifra pentru ca altfel, rata este cam de 25% pe transfer embrionar). Luati-o ca orientativa. Si apropos de asta, tocmai pentru ca rata este mica, nu cred ca chiar raman embrioni nefolositi, ca am vazut ca va preocupa problema. Dar o sa ma interesez mai exact.
Si sa nu uit: malformatiile congenitale si nasterile premature sunt mai frecvente prin tehnici in vitro decat pe cale naturala.

Last edited by Tartaruga; 01.09.2012 at 01:21:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un posibil raspuns ! ( Cum sa traiasca sotii care nu pot avea copii ) cristiboss56 Nunta 1 03.02.2009 20:21:53
Copilas in cuplu mixt. toma_nec Generalitati 53 28.08.2008 17:34:59
Lesbiencele vor putea avea copii biologici florina.stan Homosexualitatea 92 19.05.2008 17:37:26
Cum vede un cuplu lucrurile "duhovniceste" ? nicolae.lucian Nunta 6 22.12.2007 16:40:13
Dragostea in viata de cuplu eugen_gh Nunta 38 03.09.2007 21:28:50