![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Este un drept ce decurge din liberul arbitru si se loveste de o porunca, intai asculti de porunci, apoi iti vezi de drepturi...
|
|||
|
|||
![]()
Doar daca esti bun crestin, bineinteles.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, dar nu neparat...adica, si daca nu esti crestin si nu cunosti poruncile, iti trece prin cap macar o data ideea ca :"poate nu-s pus eu degeaba pe planeta asta, hai sa vad daca am alta iesire decat sa-mi iau viata chiar daca nu ma impiedica nimeni si nimic sa fac asta..."
Luand-o oarecum logic, vrei sa rezolvi o problema prin sinucidere si creezi alte 1000 lasand in urma familie, prieteni care vor suferi toata viata din cauza asta, poate vor face chiar acelasi gest, mie mi se pare prea mare pretul si-n plus, nu cred ca in viata celui care are de gand sa faca asa ceva nu exista macar o singura persoana care sa vrea sa-l ajute. Eu una, oricum as lua-o nu gasesc nicio scuza buna pentru sinucidere, din absolut niciun punct de vedere.
|
||||
|
||||
![]()
...numai ca cel care chiar o face pentru razbunare nu mai apuca sa se si bucure de ea, deci oricat s-ar chinui sa vada in sinucidere cea mai buna solutie nu provoaca decat inzecit suferinta.
|
||||
|
||||
![]()
Am o nelămurire în ce privește sinuciderea în situații speciale:
- Decebal s-a sinucis ca să nu fie prins de romani și plimbat în cușcă prin Roma; - Crișan de frică să nu fie tras pe roată s-a sinucis; - un soldat pe front e prins de dușmani, știe că sub tortură o să divulge anumite chestii, alege să se sinucidă; - un hoț e prins în faptă și deși știe că e la etaju 8, preferă totuși să sară de la geam. Pot fi aceste cazuri iertate ?
|
||||
|
||||
![]()
Oamenii de stiinta considera sinuciderea un gol in eul propriu, o criza existentiala, o stare de disperare, o agresivitate intoarsa contra sinelui, un act dureros de neimplinire umana, un esec de valorizare spirituala a existentei, o privare a devenirii.
Marea drama este aceea ca, de multe ori, strigatul lor de ajutor nu este auzit de nimeni. E bine sa luam aminte ca la judecata se va tine seama de orice raspuns al nostru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ați putea găsi un singur exemplu ? Căutați, de preferință, o sfântă din perioada Bisericii Nedespărțite care să fi făcut chestia asta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfanta Mucenita Drosida - despre care se spune ca ar fi fost fica Imparatului Traian, s-a aruncat singura in focul cuptorului. Scena cu saritul de pe stanca am vazut-o intr-un film despre viata unei sfinte. Dar a fost mai de mult si nu mai imi aduc aminte numele ei. Dar asa s-a intamplat, niste talhari au prins-o si au vrut s-o violeze. Ca sa scape s-a aruncat de pe o stanca si a murit. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se considera sinucidere? | Stefan500 | Eutanasia | 15 | 10.06.2018 23:37:05 |
Mucenicie s-au Sinucidere? | Sanduu | Generalitati | 32 | 01.03.2012 11:46:27 |
Am dreptul? | Sanduu | Generalitati | 24 | 25.10.2011 19:23:55 |
Sinucidere pentru un idol. | anastasia2008 | Generalitati | 19 | 30.06.2009 13:21:24 |
loophole la sinucidere :) | Nitro | Eutanasia | 25 | 16.07.2008 09:59:25 |
|