![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (III)
Dar cum arată această condiție? Iată cum o descriu “solii” pucioși în ultimul lor discurs fabricat pentru “Dumnezeul lor”: “Aduc aminte la tot sufletul și la tot trupul de cuvântul proorocesc, care spune: "Vai de cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc, cuvânt povățuitor peste ea, că pe aceea o paște prăbușirea, și, iarăși, vai de cetatea cu mulți capi peste ea, că aceeași soartă are!". Cuvântul buneivestiri lipsește peste tot pe pământ, și nu știu cum s-o dau cu omul ca să Mă afle în acest izvor de cuvânt și să-Mi caute povața și să nu se joace cu coborârea Mea cuvânt după el, căci vai celor ce disprețuiesc proorociile, celor ce suflă să stingă Duhul Meu, Care lucrează pe pământ prin soli, așa cum în toată vremea am lucrat!” (CLD, 07-04-2010) Pucioșii vor să sugereze aici mai multe lucruri, învelite cu dibăcie într-o atmosferă de mister. “Cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc” este Biserica tradițională (BOR), care nu mai are în schema ei ierarhică de personal nici prooroci, nici taumaturgi, nici vorbitori în limbi, ci numai atât: clerici și laici. Probabil că ea nici nu se prea stresează de asta, acoperindu-se cu cuvintele Scripturii: “Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.” (1 Cor. 13, 8-9) Ca atare, ea (BOR) nu mai are nici cuvânt povățuitor nici cârmuitor uns din cer, și de aceea o paște prăbușirea. La rândul ei, “Cetatea cu mulți capi peste ea” este oricare altă organizație religioasă care, din exces de zel, și-a rânduit profeți de profesie care, fie se succed unul după altul, fie “proorocesc” simultan, la mare concurență, folosindu-se din plin de harisma vorbirii în limbi. Cât privește “Cuvântul buneivestiri”, acesta este... “Cuvântul” de la Pucioasa, care deși este mediatizat de pucioși din greu, atât pe internet cât și prin ziare și prin cărți, totuși nu prinde deloc la masele largi de creștini (nu doar la cei din lumea largă, dar nici măcar la cei din România, care îl au la îndemână de mai bine de 50 de ani). De aceea zic pucioșii că el “lipsește peste tot pe pământ”. Cuvintele “nu știu cum s-o dau cu omul ca să Mă afle în acest izvor de cuvânt și să-Mi caute povața” reprezintă mărturisirea sinceră a neputinței “Atotputernicului” de la Pucioasa, care după 55 de ani de trudă se vede în aceeași situație ca și la început. Apostolii nu aveau nici internet, nici ziare, nici tipografii, nici mașini Peugeot și Renault (așa cum au pucioșii ca să răspândească Evanghelia Sfintei Virginia) și mergeau per pedes ca să propovăduiască Evanghelia lui Hristos, dar tot au reușit destul de repede să facă treaba care li s-a încredințat. Cuvintele “să nu se joace cu coborârea Mea cuvânt după el, căci vai celor ce disprețuiesc proorociile” dezvăluie că la Pucioasa se coace și se plănuiește răzbunarea, arma lipsită de inteligență dar complet neputincioasă față de cei care ignoră “lucrarea” liderilor pucioși, cei care se cred a fi solii cerului și dregătorii pământului. Cuvintele “...vai celor [...] ce suflă să stingă Duhul Meu, Care lucrează pe pământ prin soli, așa cum în toată vremea am lucrat!” descriu și mai bine duhul belicos și încrâncenat al liderilor pucioși, care se cred a fi “soli ai Duhului Sfânt”, ca și când Duhul (despre Care se știe că suflă unde voiește), n-ar putea să-și facă lucrarea Sa direct, fără intermediari pătimași, incoerenți și perisabili. Oricâtă sârguință am depune pentru a descoperi această “proorocie” biblică” (pe care o “reproduc” aici liderii pucioși cu cuvintele lor) între paginile Sfintei Scripturi, nu vom reuși. Singurele versete care se apropie oarecum de acest “subiect” sunt câteva pilde rămase de la înțeleptul împărat Solomon: “Fără vedenie de prooroc poporul e fără stăpân, dar fericit este cel care păzește legea!”(Pilde, 28,18) “Punerile la cale nu se înfăptuiesc unde lipsește chibzuirea, dar ele își iau ființă cu mulți sfătuitori. ”(Pilde, 15,22) “Cu oricâtă dibăcie te vei război, biruința se dobândește cu mulți sfătuitori. ”(Pilde, 24,6) Modificările de fond aduse de către liderii pucioși sunt evidente. Ei inventează “cetatea” ca beneficiar al proorociilor, pentru a putea incrimina prin ea “cetatea” Bisericii (instituția BOR), comparând-o pe aceasta cu “Cetatea Sfântă Noul Ierusalim de la Pucioasa” sau cu celelalte “cetăți” inventate de către liderii pucioși: în primul rând, “România, cetatea cea iubită”, apoi satele și orașele unde locuiesc familii de pucioși: “cetatea Gheboieni”, “cetatea de la Nămăiești”, “cetatea Ungureni, “cetatea Mănești”, “cetatea Valea Voievozilor”, “cetatea București-Ferentari” , cetatea Târgoviște, cetatea Timișoara, cetatea Colentina, cetatea Căprioru, “cetatea Cluj”, “cetatea Pucioasa” . În Sfânta Scriptură, beneficiarul proorociilor nu era “cetatea”, ci “poporul”. Mai mult, pentru perioadele în care poporul nu este condus de prooroci sau proorociile erau puține și sărăcăcioase (vezi 1 Regi 3,1) nu se formulează nici un “vai” pentru cetate, ci dimpotrivă, o “fericire” pentru cei care, deși nu sunt conduși (deocamdată) de prooroci, păzesc legea, adică se conduc după proorociile anterioare. Este și cazul Bisericii tradiționale (BOR), care nu se conduce prin prooroci, ci prin observarea atentă a preceptelor rămase întipărite în Scriptură sau păstrate prin Tradiție. În plus, este de remarcat diferența netă de viziune față de conducători și sfătuitori. Biblia vorbește în mod repetat de caracterul benefic al prezenței mai multor sfătuitori, care ar fi să influențeze atât “punerile la cale” (actul sfătuirii, al pregătirii și al planificării), adică pregătirea luptei cu forțele potrivnice ale răului, cât și coordonarea “războaielor” nevăzute cu forțele întunericului, adică a luptelor propriu-zise (actul conducerii). Acest lucru este ilustrat de conducerea Bisericii, care stă în chibzuința și lucrarea unui organ colectiv, denumit Sfântul Sinod. Biserica Noul Ierusalim nu are un Sfânt Sinod, care să gândească cu mai multe capete, ci are un singur “cap”, pe post de “prooroc” (care, de fapt, este o “proorociță”) care face și desface toate, fie că este vorba de “călăuzire”, fie că este vorba de “povățuire”, fie că este vorba de “cârmuire”: “Nu vorbiți cu Duhul Sfânt ca și cu omul. Nu lua de la om, Israele. Ia de la Duhul Sfânt prin călăuză dacă vrei de la Duhul Sfânt, iar dacă vrei de la om, îți pierzi vremea ca și până acum. Fii atent că Duhul Sfânt nu este pământesc ca să vorbești în numele Duhului Sfânt cele pământești din tine. Fii atent, Israele, fii atent! Amin, amin, amin.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-06-1998) Se stabilește așadar o delegare unică de prerogative: “Călăuza” de la Pucioasa este de acum singura curea de transmisie dintre om și Dumnezeu. Nu-i exclus ca “proorocița” să se fi ocupat și cu “sfințirea” mai presus de fire (fără Taina hirotoniei) de diaconi, preoți și arhierei la Pucioasa. Last edited by mariamargareta; 20.04.2010 at 01:09:07. |
|
|||
|
|||
![]()
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (IV)
Acestea par a fi așadar motivele pentru care liderii pucioși promovează un text pe care pretind că este “proorocesc”, dar care nu are decât tangențe vagi cu Sfânta Scriptură. Întrucât ei introduc în mod fraudulos idei noi, străine de textul Scripturii, formularea aparent “liberă” propusă de liderii pucioși nu este scuzabilă, mai ales că ei sunt la recidivă: mai există cel puțin un alt “Cuvânt” mai vechi care pretinde textual că în Sfânta Scriptură scrie negru pe alb același lucru: “Poporul fără de prooroc, adică fără de cuvântul Meu în mijlocul lui, poporul acela este fără Dumnezeu, și nu este în siguranță un astfel de popor, de vreme ce Eu nu am loc cu cârma în mijlocul lui, că scris este în Scripturi: "Vai de cetatea peste care nu este prooroc!", și iar este scris: "Vai de cetatea peste care se așează mulți conducători, că aceea se va prăbuși"” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 02-08-1994 ) Or, această afirmație este un neadevăr. Nicăieri în Biblie nu se regăsesc aceste două versete menționate mai sus. El au fost inventate de către liderii pucioși pentru a le servi intereselor lor propagandistice. Scopul ascuns este oneros, dar simplu: liderul “proorociță” dorește concentrarea în mâinile ei a puterilor absolute, atribuindu-și rolul de “cârmă” și “călăuză” a poporului pucios, în calitate de unic reprezentant și “sol” al Duhului Sfânt pe pământ. Campania de intoxicare a creștinilor cu astfel de citate falsificate, dar pretinse a fi “biblice”, s-a tot intensificat în ultimii ani, printr-o serie de inițiative și noutăți: 1. Cine vrea sfat de la Dumnezeu va trebui să-l ceară de acum încolo călăuzei de la Pucioasa, cârmuitorul care “nu trebuie ispitit”, ci ascultat orbește: “Fiilor din grădină, cercetați ce este în Israel; cercetați ce se lucrează și de cine se lucrează, și lăsați la cârmă în cetăți numai o cârmă, căci cetatea cu mulți cârmuitori se prăbușește. Una este lucrătorul, și alta este cârmuitorul care-ți spune ce să faci, Israele, dar nu mai ispiti cârmuitorul, că dacă faci așa, ție nu-ți mai dau prin el. Dacă vrei să iei de la Mine, ia de la Mine prin om, nu lua de la om.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-06-1998 ) 2. “Proorocița” de la Pucioasa care i-a luat locul Verginicăi în 1990 este singura îndrituită să cunoască voia lui Dumnezeu și s-o comunice oamenilor: “O, dar nu era omul deprins cu inimă curată, că vai de cetatea peste care nu este prooroc, Verginico! Cine să le spună la oameni cum sunt Eu și cum vreau Eu? Cine dacă nu este prooroc de al Meu între oameni?” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 19-12-1999 ) 3.Mesajele sosite “din cer” promovează mereu numai una și aceeași cârmă peste cetățile pucioșești: “ O, Doamne, aș vrea să-i spun poporului Tău și al meu să-și amintească de cuvântul Tău [...] să lase peste fiecare cetate de creștini numai o cârmă, ca să-l păzești de tot vaiul cel dinăuntrul și cel din afara lui pe poporul Tău. Duhul Tău Cel învățător a spus prin prooroci: «Vai de cetatea cea cu mulți cârmuitori sau fără de cârmuitor peste ea!». Acestea două sunt același fel de rău, căci cetatea cu mulți cârmuitori nu are cârmuitor, și de aceea este așa, iar cetatea fără de cârmuitor este așa din pricina că mulți se așează în ea să cârmuiască. [...] și să asculte precum îngerii ascultă, căci vai de cetatea care nu este cârmuită sau care mulți o cârmuiesc pe ea! “(Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-11-2005) 4. Adepții pucioși sunt chemați să-și exerseze umilința prin acceptarea “poroorociței” de la Pucioasa și a învățăturilor și vedeniilor ei, indiferent dacă inima lor le spune altceva: “Umiliți-vă! Primiți pe proorocii care vă învață spre Domnul! Primiți pe cei ce vă dau cuvântul Domnului, care vă îndeamnă la pocăință și la umilință și la mântuire. Vai de cetatea peste care nu este prooroc și vedenie și descoperire de la Dumnezeu!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 2-08-2009) 5. Preoții Bisericii sunt mustrați aspru că nu o acceptă și ei pe Mihaela, lidera sectei de la Pucioasa, care are duhul proorociei, drept cârmă și călăuză peste ei: “O, cum vă dă vouă socoteala că Eu nu sunt pe pământ cu oamenii prin duhul proorociei, care este cărarea Mea pe pământ între oameni? Păi dacă Eu nu sunt, voi cum mai sunteți? Eu cum mai sunt cu voi și prin voi cum ziceți voi că sunt prin voi? Ziceți că sunteți din unul în altul prin fir apostolic. De ce n-ați putea zice așa și pentru duhul proorociei, care ar fi să fie cârma bisericii, Dumnezeu trup și cuvânt prin biserică? Au nu știți că este scris: "Vai de cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc!"?” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 7-02-2010) |
|
|||
|
|||
![]()
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (V)
Cât privește “punerile la cale” ale liderilor pucioși, ele nu se fac oricum. Ei au nevoie pentru aceasta de slujitori devotați. Ei au nevoie de creștini temeinic formați în familie, și nu oricum, ci în spiritul habotniciei și a ascultării oarbe de liderii lor religioși. Cu ei, liderii speră să facă treabă bună, adică aceștia să-i respecte și să-i asculte necondiționat ca pe niște “călăuze” venite de la “Domnul”. Iar "Domnul Pucioasei" se dovedește a fi deosebit de selectiv: cei care vor iubire de la Dumnezeu trebuie mai întâi s-o merite, altminteri să-și ia gândul de la ea. Și îndată se explică de ce este “El” părtinitor: deoarece caută cu iubire numai spre cei care și ei caută cu iubire către “El”: “O, tu vrei să fii iubit, omule? Dar meriți, tată? De ce nu te întrebi și așa? Eu știu ce meriți, dar tu nu dai să știi. Tu meriți pocăință și lacrimi curățitoare pentru ranele Mele cele de la păcatele tale, care ustură pe Dumnezeu, și tu vii să cauți iubire, și te vaiți că nu găsești, dar Eu sunt Cel drept și caut la om după cum și el caută după Mine. O, ție îți trebuie ispășire de păcate și dojană pe calea ta neascultătoare, nu iubire de care cauți tu, ci iubire cum știu Eu să-ți dau. La Mine iubirea lucrează ca Dumnezeu, nu ca omul, tată, căci omul trebuie curățit de păcat și de plata păcatului, și la Mine iubirea este cea care însănătoșește pe om, nu cea care-i mângâie boala.“ (CLD, 07-04-2010) Liderii pucioși nu se încurcă cu mărunțișuri, n-au timp de cei bolnavi ca “să-i “pigulească”, adică să-și piardă vremea cu ei ca să-i vindece de bolile lor sufletești. Timpul lor e prețios. Ei au nevoie de slujitori devotați cărora să le poată cere lucrare jertfitoare de sine: “O, nu suferința ta, ci suferința Mea în tine trebuie s-o ai tu, cel ce cauți cu calea Mea. Cei ce dau să aibă suferința lor încă pe calea Mea cu poporul Meu, aceia dau în Mine pentru ei, căci vin și vor apoi să le joc Eu în strună. O, Eu n-am stat să-i pigulesc pe cei bolnavi, ci le-am spus să se scoale și să umble, nu să stea bolnavi ca să îngreuieze pe pământ, dar unde să mai fie credință cu sfială în ea în cei ce ar da și ei să fie cu calea Mea de azi a cuvântului Meu de azi când ei dau să vină și să se lase grei și purtați în cârca celorlalți cu toate defectele lor, cu toate pretențiile lor, necunoscând ei cu mintea lor taina iubirii de Dumnezeu!” (CLD, 07-04-2010) Liderii pucioși se justifică apoi de ce nu pot fi ei comunicativi, calzi și iubitori cu supușii lor, ca să “le dăruiască inima din ei”, ci întotdeauna sunt enigmatici, aspri, nemulțumitori și nemulțumiți. Cică Dumnezeul Pucios le-a cerut lor să se comporte așa, ca nu cumva supușii lor să li se suie în cap și să le provoace apoi multe dureri de cap. Iar cei care nu îi înțeleg sau îi disprețuiesc pe liderii pucioși pentru atâta lucru, sunt oameni fără credință în ei: “O, fiilor binevestitori din partea Mea, învățați cerește, tată, cum trebuie să stați înaintea celor ce vin ca să vadă această lucrare a Mea cu voi! Nu le dați inima din voi, ci păziți-o numai pentru Mine, tată, iar lor dați-le povață pentru credință mai întâi, și apoi să stea ei pe picioarele lor înaintea Mea dacă vor să poată pentru viața lor cu Mine. Eu am avut și am încă multe dureri pe calea Mea cu voi în mijlocul poporului Meu cu voi, că la unii a fost să le dau de lucru așa cum au dorit ei, căci altfel Mă loveau pe Mine și pe voi pentru ei, și așa a fost, și nimeni dintre cei disprețuitori de voi să nu spună, să nu creadă că au credință ziditoare pentru ei sau pentru alții din lucrarea Mea, dacă pe voi vă disprețuiesc dinspre unii spre alții aceștia, meteahnă diavolească în cei ce lucrează așa, nemaisfârșind ei cu nemulțumirile și cu pretențiile. O, nu pentru pretenții trebuie să se apropie de Mine cel ce vine cu acest izvor de cuvânt, ci pentru pocăință să vină și așa să rămână pe calea Mea dacă vine. “(CLD, 07-04-2010) Așadar, cei ce dau să vină la Pucioasa, să vină fără nici un fel de pretenții, iar cei ce intră să lase afară orice speranță că le vor mai putea ridica vreodată (pretențiile). “Lasciati ogni speranza, voi che'ntrate…” .... |
|
|||
|
|||
![]()
192. Templele de tip “Noul Ierusalim” s-au înmulțit ca ciupercile
Pandemia intitulată “Noul Ierusalim” este dezvăluită pe un site (http://serafimdesarov.trei.ro/?p=30) în toată splendoarea ei. Reproducem aici articolul respectiv, care pare a fi la rândul lui o preluare de pe alt site. Noul Ierusalim Printre numeroasele activitati ale “pictorului” Ivan Tihonovici, Letopisetul manastirii Serafimo-Diveevski aminteste la capitolul XXVIII: “Despre presupusa oranduire in apropiere de manastirea Serafimo-Diveevski a unui schit deosebit”. Ivan Tihonovici, dupa cum este cunoscut, a avut intentia de a construi la trei verste de manastirea Diveevo, in directia Pustiei Sarovului, un schit dupa exemplul Preacuviosilor Antonie si Teodosie de la Pecerska, si aici sa fie manastirea parintelui Serafim si a lui, cu 12 porti, dupa asemanarea schiniei ceresti. In 1850 el a construit acolo o chilie pentru sora econoama Tatiana Burjumova, in manastirea careia isi petrecea tot timpul, insa egumena Ladijenskaia a hotarat ca aceasta chilie nu este folositoare si a daramat-o. Din materialele adunate de cercetatori, in legatura cu ancheta inceputa de Sfantul Sinod, s-a vazut ca constructia acestui schit a fost recunoscuta de persoane intelepte si experimentate in viata duhovniceasca ca nefolositoare. In afara de aceasta, nicaieri in Biserica Ortodoxa, nici in Rasarit, nu a fost permisa oranduirea unui schit de femei. Proiectul oranduirii acestui schit, dupa cum se vede din ancheta, ii apartine propriu-zis lui Ivan Tihonovici (parintele Ioasaf), dar nu-i este strain nici episcopului de Nijegorodsk. In vederea tuturor acestor ratiuni Sfantul Sinod hotaraste: 1) a-l obliga pe p. Ioasaf prin iscalitura cu preintampinare aspra sa inceteze orice amestec in treburile manastirii Diveevo; 2) a instala o supraveghere vigilenta asupra lui Ioasaf 3) a instiinta conducerea eparhiala din Nijegorodsk ca Sfantul Sinod nu aproba si nu binecuvinteaza oranduirea unui schit osebit langa manastirea Diveevo. Mitropolitul Serafim (Ciceagov), autorul Letopisetului manastirii Serafimo-Diveevski conchide ca “a construi o cetate cu 12 porti, dupa asemanarea Ierusalimului Ceresc, este un vis in afara judecatii sanatoase“. (In lumina ultimelor profetii ale Sfantului Serafim descoperite o data cu cea de-a doua aflare minunata a moastelor sale, putem vedea ca Ivan Tihonovici a incercat sa discrediteze lucrarea Maicii Domnului si a Sfantului Serafim de la Diveevo. In timpurile noastre construirea unor temple de tip “Noul Ierusalim” a luat un avant nemaipomenit. Organizatia americana Templul Intelegerii Reciproce, aparuta in 1960 ca Asociatie a Religiilor Unite, isi propune drept tel “construirea unui templu simbolic in diferite parti ale globului”- in perfecta concordanta cu doctrina franc-masonica. De atunci a fost construit un templu dupa asemanarea schiniei ceresti in Florida, langa Disneyland, in Polonia de catre vizionarul Karol, in Coreea de Sud si, probabil, in alte locuri. La Konakovo, o suburbie a Moscovei, se construieste Ierusalimul Alb. In Romania avem, dupa cum se stie, Noul Ierusalim de la Pucioasa-Glodeni, dar si manastirea Vladimiresti, care pretinde la rolul de Diveevo al Romaniei.) [Nota red.] Elisaveta incerca sa se descurce din aceasta situatie grea. Calma, ordonata, blanda cu surorile, ea se bucura de dragostea si respectul tuturor. La Diveevo surorile au inceput sa respire mai usor, cand alta stire ingrijoratoare s-a abatut asupra bietei comunitati: noul episcop de Nijni-Novgorod, despre care se zvonea ca este de partea lui Ioasaf, va veni in curand la Diveevo ca sa primeasca fagaduintele egumenei cu prilejul transformarii, decretata prin Sfantul Sinod, a vechii comunitati mixte intr-o manastire regulamentara. Era in luna mai, la mai putin timp dupa Pasti. Vladica a venit noaptea, pe timp de furtuna. Dimineata, chiar inainte de a merge la biserica, a convocat-o pe Elisaveta Usakova, dandu-i ordin sa paraseasca manastirea si sa mearga ca egumena la manastirea Davidovo. Mirata, Elisaveta tacea. - Pentru ce taceti? - Nu va inteleg, Prea Sfintite. - Va spun ca trebuie sa parasiti Diveevo si sa mergeti la manastirea Davidovo, care este dezorganizata. Veti face ordine acolo. - Imposibil, raspunse calm Elisaveta. Vladica se supara rau de tot. Razboiul era declarat. Elisaveta a fost socotita nebuna. preluat de pe http://www.razbointrucuvant.ro Nu degeaba se aude adesea exclamația (devenită zicătoare) “Mare este grădina lui Dumnezeu!”. Numai pucioșii români spun că e mică. Cică numai la ei, între zidurile mănăstirii mixte de la Glodenii Pucioasei, este “Grădina Domnului”. |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (și corecția aplicată de mine ca la școala de corecție cu (sicknoanuibai!))
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”(sicknoanuibai! ghilimele aiurea) la praznicul Buneivestiri (07-04-2010)(I) Praznicul Buneivestiri este un bun prilej pentru liderii pucioși ca să compare(sicknoanuibai! Nu ei compară) credința cu care Fecioara Maria a primit înștiințarea arhanghelului la Bunavestire cu credința adepților pucioși în mesajele cârmuitorilor lor spirituali. Dezvăluind lipsa de credință a omului obișnuit, în general (și a puciosului îndoielnic, în special), față de “lucrarea”(sicknoanuibai! Ghilimele ironice ieșite din neputința credinței) de la Pucioasa și față de “proorocii”(sicknoanuibai! Ghilimele ironice scoase din neputința credinței) ei, liderii pucioși îi îndeamnă pe aspiranții la pucioșism să-i “primească”(sicknoanuibai! Ghilimele ironice dinspre neputința credinței) pe ei ca pe niște “soli ai lui Dumnezeu”(sicknoanuibai! Ghilimele ironice din putoareaoarea credinței), să li se supună lor(sicknoanuibai! Lui Dumnezeu exact așa cum te supui preotului, diaconului, omului sfințit, sfântului ce trăiește pe Dumnezeu, nimic complicat ci să ia omul aminte la sfat) întru totul (sicknoanuibai! Supunere lui Dumnezeu spre binele tău, jugul cel ușor) și să le prețuiască mesajele și povețele. Pentru a da(sicknoanuibai! Nu ei dau ci Domnul trimis de Tatăl) o aură apostolică acestor îndemnuri, liderii pucioși se servesc(sicknoanuibai! Deci nu ei ci Domnul) de o reproducere liberă a textului de la 1 Tesaloniceni, 5, 12-24, concepută de ei ((sicknoanuibai! Nu ei concep ci voi le cam născociți) cu un scop precis (sicknoanuibai! Mântuirea celor ce vor să se mântuie, cei ce aleg Raiul și nu iadul). Textul original este următorul: “Vă mai rugăm, fraților, să cinstiți pe cei ce se ostenesc între voi, care sunt mai-marii voștri în Domnul și vă povățuiesc; Și pentru lucrarea lor, să-i socotiți pe ei vrednici de dragoste prisositoare. Trăiți între voi în bună pace. Vă rugăm însă, fraților, dojeniți pe cei fără de rânduială, îmbărbătați pe cei slabi la suflet, sprijiniți pe cei neputincioși, fiți îndelung-răbdători față de toți. Luați seama să nu răsplătească cineva cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmați cele bune unul față de altul și față de toți. Bucurați-vă pururea. Rugați-vă neîncetat. Dați mulțumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi. Duhul să nu-l stingeți. Proorociile să nu le disprețuiți. Toate să le încercați; țineți ce este bine; Feriți-vă de orice înfățișare a răului. Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos. Credincios este Cel care vă cheamă. El va și îndeplini.” (1 Tesaloniceni, 5, 12-24) La prima vedere (sicknoanuibai! Și la ultima), reproducerea acestui text pare-se că reia cu alte cuvinte aceleași îndemnuri spuse tesalonicenilor de către Apostolul Pavel în urmă cu aproape 2000 de ani: prețuirea preoților, dojenirea celor aflați în neorânduială, întărirea celor slabi la suflet și neputincioși. Iată însă cum arată textul pucioșesc: “Praznic de bunăvestire M-am făcut pe pământ prin cuvântul învățăturii Mele peste om. Nu are însă omul credință în trimișii Mei așa cum a avut mama Mea Fecioara când solul Meu a adus ei deslușirea tainei Mele cu ea. O, ce să-ți fac, omule, dacă tu nu ai credință? N-ai cum să ai, de vreme ce cauți și tot cauți și nu știi ce cauți, iar ție îți lipsește credința, tată. O, nimic n-ai să poți fără de credință. Numai prin ea ar fi să poți, dar cine să-ți insufle ție acest mare dar dacă tu nu primești pe solii Mei spre tine, și apoi să arăți supunere pentru povețele Mele și prețuire pentru solii Mei, că zice bisericii apostolul Meu: "Fiți cu luare aminte pentru cei ce se ostenesc între voi ca să vă cârmuiască în Domnul și bine să vă sfătuiască, iar pentru munca lor socotiți-i vrednici de prisoselnică dragoste, și veți trăi între voi în pace, căci trebuie dojană peste cei fără de orânduială și trebuie întărire peste cei slabi de înger și trebuie sprijin peste cei neputincioși, și apoi îndelungă răbdare în toate și peste toate, ca nu cumva careva să răsplătească cuiva răul cu rău, și numai cele bune să fie ținute, și unul față cu altul în fața lumii, care privește peste cei ce sunt biserică a lui Iisus Hristos, iar mulțumirea pentru toate să nu lipsească dinaintea Domnului, căci Duhul Sfânt trebuie să stea arzând, ca nu cumva să fie scoborâtă lucrarea proorociei, lucrarea bisericii pentru cele bune în toate față de orice înfățișare a răului". Amin.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 07-04-2010 / CLD, 07-04-2010) O mențiune aparte se cuvine a face referitoare la două dintre îndemnurile pauline: îndelunga răbdare și facerea de bine. Spre deosebire de celelalte amintite mai sus, care se referă în mod implicit la conduita dintre membrii bisericii, Pavel extinde aceste virtuți și în afara zidurilor ei. Mai precis, el precizează că îndelunga răbdare și facerea de bine trebuie făcută față de toți, adică nu numai față de frații de credință, ci și față de cei din afara bisericii. Acesta este un îndemn înțelept care, odată împlinit, îi va transforma pe împlinitorii lui în exemple vii ale trăirii Evangheliei, față de cei care aspiră să devină creștini și chiar față de dușmanii bisericii. O privire mai atentă (sicknoanuibai! Perversă și savant miștocărească) dezvăluie(sicknoanuibai! Nu dezvăluie ci minte și inventează bîrfe, privirea aia curioasărioasă) însă niște imixtiuni(sicknoanuibai! Perversă și savant miștocărească) interesate(sicknoanuibai! Adică insinuați că iată nu voi ci ei) care falsifică(sicknoanuibai! Adică nu voi falsificți ci ei, păi aruncați pisikaa voastră în curtea lor și-i prindeți în flagrant când o aruncă pentru că de la ea se ridică putoareoare) mesajul paulin. Acum(sicknoanuibai! Da, „exact acum”) se înțelege(sicknoanuibai! „perfect”) mai bine de ce liderii pucioși nu au reprodus exact citatele biblice (sicknoanuibai! Ei n-au reprodus decât ce li s-a dat de sus), ci au făcut(sicknoanuibai! Voi ați făcut defapt căci ei au scris doar de sus de la Domnul după dictaretare) din ele o reinterpretare liberă (sicknoanuibai! Așa a reamintit Domnul și nu omul). Îndemnurile adresate de Pavel tesalonicenilor, ca să aibă îndelungă-răbdare față de toți și să facă bine la toți, au dispărut! Au rămas doar îndemnurile de a exersa aceste virtuți numai unul față de altul, în biserică, în fața lumii, care rămâne spectatoare exterioară la aceste virtuți (fără a mai fi și beneficiara lor). (sicknoanuibai! Păi nu se vede că la creștini, mai nou afară-i vopsit gardul cu var și înăuntru-i leopardul? Deci de sus de la Domnul s-a pus accentul că „frații și surorile Mele sunt cei ce fac voia Tatălui Meu Carele este în ceruri” și nu gLumea, deci aplicarea se începe cu apropiații și nu se face pentru slavă de la gLume cum se practică mai nou și cum vreți voi mereu ca să vedeți și să vă mândriți cu trupurile altora ca să fugiți de Cruce) Ca să fie lucrurile clare, pucioșii adaugă (sicknoanuibai! Voi vă adăugați mereu câte ceva „bun de tot” pentru ziua aceea și nu vă opriți oricât v-am corectat cu duhul blândeții) de la ei (sicknoanuibai! iar insinuări și insinuări că e omul cel ce născocește) o explicație atent elaborată (sicknoanuibai! Și cu „interese josnice”, iar voi furnicuțe vrednicuțcuțe cu sfoara de la sirenă în mâini), care nu există în textul paulin, dar care scoate(sicknoanuibai! Ziceți voi, explicații savante de cuonoscătoare în zaț de cafia) în evidență odată în plus că acum lumea privește din exterior performațele morale ale “Bisericii lui Hristos”(sicknoanuibai! Ghilimele ironice că altfel cu ce?), fără a se mai împărtăși de ele. continuarea mai jos Last edited by vsovivi; 20.04.2010 at 13:03:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Explicația(sicknoanuibai! I-a să vedem ce se vede în ceașca de cafia?
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by vsovivi; 20.04.2010 at 13:25:45. |
|
|||
|
|||
![]()
193. Un fals grosolan colportat de tromboniștii pucioși de la Noul Ierusalim (I)
Erezia de la Pucioasa se bazează pe un fals grosolan: cei șapte îngeri proorociți în cartea Apocalipsei că vor suna din trâmbițe (v. Apoc. cap.8, vers. 7,8,10,12; cap.9, vers.1, 13; cap.11, vers.15 nu sunt îngeri, ci oameni – primii șase – iar al șaptelea este, chipurile, Însuși Domnul Iisus Hristos. În chip metaforic, pucioșii identifică aceste personaje (imaginate de ei ca fiind “cei șapte îngeri”) cu trâmbițele din care ele sună, și le denumește “trâmbițe apocaliptice”. Inițiativa datează de pe vremea Verginicăi, care se identifică pe sine cu “trâmbița a șasea”, pentru a da un aer de iminență a ultimelor scene apocaliptice: “... Fiilor, înainte, Israel a trecut prin apă, dar acum ce vom face când vom trece prin foc? căci aceasta prin care vă vestesc este trâmbița a șasea. Cuvintele Mele nu sunt pentru duhurile rele, ci sunt pentru cine face cuvântul pe care îl auzi tu astăzi. Cuvântul de astăzi este ușa, și nu mai este o altă ușă de intrare în împărăția Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28 octombrie 1962) Alegându-se pe sine ca să fie “trâmbița a șasea”, dar sucombând în anul 1980 fără a lăsa “moștenitori” la proorocie, Verginica le-a lăsat pucioșilor o grea moștenire: dificila sarcină de a-i găsi atât niște urmași, cât și niște precursori de nădejde. Pentru urmași a fost ceva mai greu: scaunul "proorocesc" de la Pucioasa a rămas vacant mai bine de un an (până în 1982). Pentru precursori a fost însă mai simplu: au fost alese să fie “trâmbițele 1-5” cinci dintre personajele vremii, creștini care erau cunoscuți fie ca fiind mai evlavioși decât evlavia, fie prin isprăvile lor ieșite din comun, care, mai mult sau mai puțin, aduseseră niscai tulburări prin Biserică: 1.– un Iosif Trifa, pentru că a înființat “Oastea Domnului” din care s-au selectat niște “ostași” mai nărăvași care au ieșit la război cu propria lor Biserică, 2.– un Petrache Lupu, pentru că a înnebunit mulțimile cu discursuri apocaliptice și cu vindecările miraculoase de la Maglavit, 3.– un Arsenie Boca pentru că desfăcea lacăte cu forța gândului, se teleporta dintr-o localitate într-alta și citea în inimile oamenilor, 4.– un Ioan Iovan care “spovedea cu miile într-o clipă” (“ Unde o fi Ioan de la Vladimirești, care mărturisea mii și mii într-o clipă?” - citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974) 5.– o Veronica Barbu de la Vladimirești, care avea dialoguri de taină cu Maica Domnului, în urma cărora prindea coraj și se radicaliza în slogane (“Noi ascultăm de Maica Domnului, nu de Patriarhie!”) Despre toți aceștia, ca de altfel ca despre toți morții, la Pucioasa se vorbea numai de bine: “O, oamenilor, e mare taină țara aceasta, și este scris de ea în Scripturi și se numește țara strălucirilor; se numește așa pentru cuvântul Domnului, care se naște în ea, pentru lucrarea Domnului, care a fost în eaîncă din anul 1921 când prima trâmbiță apocaliptică s-a coborât din cer și a sunat pe pământ și a fost dată unui om sfânt, care a fost ales și pregătit de Dumnezeu ca să-I fie trâmbiță trezitoare pe pământ. A luat Domnul dintre preoții bisericii un om cu numele de Iosif (Iosif Trifa, n.r.) și l-a pus să cuvinteze cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei, dar oamenii din biserică l-au omorât dându-l cezarului, că n-au crezut că el era ales de Dumnezeu. Și a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ, și a dat trâmbița unui cioban ca să sune din ea pe pământ cuvintele lui Dumnezeu peste oameni (Petrache Lupu, n.r.). Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot(Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot(Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească. Iar înainte de trâmbița a șaptea a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ și mi-a dat mie trâmbița și am sunat din ea și am fost trâmbița lui Dumnezeu, trâmbița a șasea, despre care scrie în Scripturi așa: "Și a trâmbițat al șaselea înger, și atunci s-a auzit un glas din cele patru capete ale jertfelnicului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu; un glas din cortul ceresc, un glas din templul cerului ca să cheme pe oameni la pocăință, că vine Domnul ca să sune din trâmbița a șasea că timp nu mai este. Iar în zilele când va grăi al șaptelea înger, când va fi să trâmbițeze al șaptelea înger, atunci săvârșită este toată taina lui Dumnezeu, și timpul nu mai este". Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 iunie 1997) Din acest text rezultă că îngerul al șaselea nu și-a mai făcut treaba, așa cum fusese proorocit pentru el în Apocalipsă: “Și a trâmbițat al șaselea înger. Și am auzit un glas, din cele patru cornuri ale altarului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu, Zicând către îngerul al șaselea, cel ce avea trâmbița: Dezleagă pe cei patru îngeri care sunt legați la râul cel mare, Eufratul. Și au fost dezlegați cei patru îngeri, [...]”(Apoc. 9, 13-15) Adică îngerul al șaselea, cel ce avea trâmbița, o avea dar n-o mai avea, că i-a dat-o Verginicăi. În loc să trâmbițeze din trâmbiță și să dezlege pe cei patru îngeri ai mâniei care fuseseră legați la Eufrat, el a dat numai un semnal scurt și apoi i-a dat Verginicăi misia ca să trâmbițeze ea în locul lui, iar Verginica a trâmbițat din trâmbiță timp de 25 de ani. E drept că uneori Verginica își cam făcea de cap, căci a mai trâmbițat și din alte trâmbițe străine, din care nu i se cădea ca să trâmbițeze: “... — Verginico, cine a trâmbițat din trâmbiță? — Doamne, eu am trâmbițat. — Cu ce trâmbiță ai trâmbițat? — Doamne, am trâmbițat cu trâmbița bărbatului acesta, că a venit la mine și mi-a dat să cânt. Eu n-am vrut să cânt,[...] și a vrut să cânte el cu ea, și trâmbița nu a cântat, și mi-a dat mie să cânt cu ea. Eu nu vreau să cânt, dar,[...]Doamne, dacă eu am greșit că am trâmbițat, să mă ierți și să nu mă pedepsești. — Verginico, să nu mai trâmbițezi, să nu le mai faci voia, căci ei vor să vadă semne și minuni prin tine [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12/25 decembrie 1964) Last edited by mariamargareta; 20.04.2010 at 16:36:50. |
|
|||
|
|||
![]()
193. Un fals grosolan colportat de tromboniștii pucioși de la Noul Ierusalim (II)
Verginica anunță oficial că după ea va urma Domnul, care va fi “a șaptea trâmbiță”: “Intră, Verginico, și sună din trâmbiță și întocmește-ți cartea cea pentru cetatea ta. Tu ești dintre sfinți, și ești cu sfinții în sobor de sărbătoare pentru ziua când te-am așezat de-a dreapta Mea întru cele cerești. Intră, tată. Binecuvântată să-ți fie intrarea ta cu cuvântul în casa ta și în cetatea ta de unde Eu am venit și te-am luat ca să fii în cer. Se încheie cartea mărturiilor pentru cetățile poporului Meu și al tău. Intră, tată, căci necredința lor nu este piedică pentru cuvântul Meu. Eu sunt Cel ce pot tot ce voiesc Eu. Amin. – Doamne, am intrat și sun, că Tu mi-ai fost cale de intrare. Amin. Facă-se voia Ta precum în cer, Doamne. Amin, amin zic vouă: eu sunt trâmbița lui Dumnezeu, iar după această trâmbiță sună Domnul, cea de a șaptea trâmbiță. Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 13 decembrie 1997) Confirmarea “din cer” întârzie să apară, dar apare până la urmă: “Domnul” Pucioasei este Al Șaptelea Înger, adică “Trâmbița a Șaptea” care sună din ultima trâmbiță: – O, Verginico, așa vom lucra, și vom grăi despre sfinți și vom spune că sfințenia din om este vederea care vede pe Dumnezeu din om și în om. O, Verginico, e mare ziua de serbare a sfinților, că tu încununezi cu slava venirii Mele a doua oară de lângă Tatăl sărbătoarea cea mare a tuturor sfinților Mei, și ești purtată de sfinți cu multă iubire, că ai fost trâmbița din care Eu am sunat mai înainte de venirea Mea, că Eu sunt cea de a șaptea trâmbiță, și așa se cheamă venirea Mea, se cheamă trâmbițarea celui de al șaptelea înger, și am scos deasupra cartea Mea cu tine, că am putut să fac aceasta, după cum am proorocit în vremea Mea cu tine că voi împlini așa. Și iată, am împlinit prin cei mai mici, căci scris este în Scripturile cuvântului Meu cel de acum două mii de ani: "Mulți din cei dintâi vor fi cei de pe urmă, și cei de pe urmă vor fi cei dintâi". Amin. (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 iunie 2003) Pucioșii au intrat fără să vrea într-o încurcătură istorică. Dorind să conexeze forțat inovația eretică “Domnul este al șaptelea înger” cu “poroorocia” Mihaelei, au fost nevoiți s-o scoată din cartea de istorie a pucioșilor pe lelica Maria, cea care “trâmbițase” și ea ani buni, între 1982 și 1994. Dar cum acest lucru nu se putea, au inventat o altă minciună: lelica Maria n-a fost “trâmbiță”, ci o simplă “punte de trecere” între Verginica și Mihaela. Adică, lelica Maria a fost ... maica nimeni, dar ce a rămas de la ea este tot... “Cuvântul lui Dumnezeu”. Este această paradigmă pucioasă (“Domnul este Al Șaptelea Înger”) confirmată de Sfânta Scriptură? Biblia nu vorbește despre cele șapte “trâmbițe” ca despre niște persoane vii, ci ca despre niște obiecte inerte, purtate și folosite de îngeri. Îngerii poartă trâmbițele, deci al șaptelea înger pe care pucioșii îl identifică la modul metaforic și butaforic ca “a șaptea trâmbiță apocaliptică” nu poate fi Domnul! Altminteri Biblia n-ar fi vorbit în mod limpede despre șapte îngeri trâmbițași, ci ar fi specificat concret că sunt numai șase, iar după ei vine al șaptelea trâmbițaș, care este Domnul: “Și când Mielul a deschis pecetea a șaptea, s-a făcut tăcere în cer, ca la o jumătate de ceas. Și am văzut pe cei șapte îngeri, care stau înaintea lui Dumnezeu și li s-a dat lor șapte trâmbițe. [...] Iar cei șapte îngeri, care aveau cele șapte trâmbițe, s-au gătit ca să trâmbițeze.” (Apoc. 8, 1-2,6) “Și a trâmbițat întâiul înger, și s-a pornit grindină și foc amestecat cu sânge [...].”(Apoc. 8,7) “A trâmbițat, apoi, al doilea înger, și ca un munte mare arzând în flăcări s-a prăbușit în mare [...]” (Apoc. 8,8) “Și a trâmbițat al treilea înger, și a căzut din cer o stea uriașă, [...]” (Apoc. 8, 10) “ Și a trâmbițat al patrulea înger; și a fost lovită a treia parte din soare, și a treia parte din lună, și a treia parte din stele, [...]” (Apoc. 8, 12) “Și a trâmbițat al cincilea înger, și am văzut o stea căzută din cer pe pământ și i s-a dat cheia fântânii adâncului.” (Apoc. 9, 1) “ Și a trâmbițat al șaselea înger. Și am auzit un glas, [...]” (Apoc. 9, 13) “ Și a trâmbițat al șaptelea înger și s-au pornit, în cer, glasuri puternice [...]” (Apoc. 11, 15) Textul Biblic identifică limpede personajele și succesiunea lor. Mai întîi este Mielul (deci Domnul) care desface a șaptea pecete. După o jumătate de ceas apar șapte îngeri care “stau înaintea lui Dumnezeu”, deci în fața Domnului. Este imposibil ca unul dintre îngerii care stau în fața Domnului să fie în același timp “Însuși Domnul” . Ei sunt niște executanți ai Domnului, căci de aceea se spune că “li s-a dat lor șapte trâmbițe”. Dacă al șaptelea înger era Însuși Domnul”, înseamnă că și Lui i s-a dat o trâmbiță ca să trâmbițeze din ea. Cine I-a dat Lui trâmbiță, cine L-a făcut pe Domnul un simplu executant? S-a ajuns la o aberație pucioasă pentru care nu se poate găsi niciun răspuns. Identificarea celui de al șaptelea înger care sună din trâmbiță cu “Însuși Domnul” de către tromboniștii de la Pucioasa ar fi doar o gravă eroare teologică, dacă n-ar fi un fals meșteșugit și interesat, care să justifice succesiunea de prooroci mincinoși de la Pucioasa. |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” (Afar din ea! Ghilimele ironice care sugerează că n-ar vorbi Domnul ci omul ori diavolul, fii serioasă!) la praznicul Buneivestiri (07-04-2010)(II) Să punem acum față în față versetele pauline (întâi cel original, apoi cel răstălmăcit(Afar din ea drace! Cine răstălmăcește? Domnul se răstălmăcește pe El însuși? Fii serioasă!), pentru a vedea falsurile (Afar din ea! Ce falsuri visezi? Nu e nici un fals așa că degeaba tot visezi vise de trăgătoare de sfoara de la sirenă în fața goglinzii, că o să rămâi în coșmar dacă nu le lași să plece.) mai bine, oglindite în textul inițial: “Vă mai rugăm, fraților, să cinstiți pe cei ce se ostenesc între voi, care sunt mai-marii voștri în Domnul și vă povățuiesc”( 1 Tes. 5, 12,24) “Fiți cu luare aminte pentru cei ce se ostenesc între voi ca să vă cârmuiască în Domnul și bine să vă sfătuiască...” (CLD, 07-04-2010) “Și pentru lucrarea lor, să-i socotiți pe ei vrednici de dragoste prisositoare. Trăiți între voi în bună pace.” ( 1 Tes. 5, 13) “...iar pentru munca lor socotiți-i vrednici de prisoselnică dragoste, și veți trăi între voi în pace,...” (CLD, 07-04-2010) “Vă rugăm însă, fraților, dojeniți pe cei fără de rânduială, îmbărbătați pe cei slabi la suflet, sprijiniți pe cei neputincioși, fiți îndelung-răbdători față de toți.” ( 1 Tes. 5, 14) “...căci trebuie dojană peste cei fără de orânduială și trebuie întărire peste cei slabi de înger și trebuie sprijin peste cei neputincioși, și apoi îndelungă răbdare în toate și peste toate,...” (CLD, 07-04-2010) Aici dispare prima referire a lui Pavel la toți, adică și la cei din afara bisericii. Pucioșii au înlocuit niște persoane, față de care nu le convenea lor să exprime o atitudine pozitivă (față de toți) cu niște lucruri vagi și inerte care nu-i incomodează: “în toate și peste toate”. “Luați seama să nu răsplătească cineva cuiva răul cu rău, ci totdeauna să urmați cele bune unul față de altul și față de toți.” ( 1 Tes. 5, 15) “...ca nu cumva careva să răsplătească cuiva răul cu rău, și numai cele bune să fie ținute, și unul față cu altul în fața lumii, care privește peste cei ce sunt biserică a lui Iisus Hristos,...” (CLD, 07-04-2010) Aici modificarea este de o subtilitate șocantă. Cele bune nu mai sunt urmate față de toți, ci în fața lumii. Aparent sunt cam aceleași cuvinte, dar în realitate sensurile diferă radical. Una este să spui “față de...” și alta este să spui “în fața...”. Lumea devine, printr-un joc subtil de vocabule, din beneficiar deplin al binelui, un simplu spectator la binele altora. Ea doar privește acum spre cei care sunt “biserică a lui Iisus Hristos” (pucioșii, bineînțeles!) și se miră. Pucioșii adaugă aici o explicație amplă, ca să înțeleagă oricine că Pavel proorocea tesalonicenilor despre ei, despre pucioși, cei care sunt singura “biserică a lui Iisus Hristos”. Cât depre cei din lume, mesajul pentru ei este subtil, dar destul de limpede: “Vreți și voi să aveți parte de cele bune? Veniți la noi în biserica lui Iisus Hristos și numai așa le veți avea”. “Bucurați-vă pururea. Rugați-vă neîncetat. Dați mulțumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi.” ( 1 Tes. 5, 16-18) “...iar mulțumirea pentru toate să nu lipsească dinaintea Domnului,...” (CLD, 07-04-2010) “Duhul să nu-l stingeți.” ( 1 Tes. 5, 19) “...căci Duhul Sfânt trebuie să stea arzând,...” (CLD, 07-04-2010) “Proorociile să nu le disprețuiți.” ( 1 Tes. 5, 20) “...ca nu cumva să fie scoborâtă lucrarea proorociei, lucrarea bisericii...” (CLD, 07-04-2010) “Toate să le încercați; țineți ce este bine; Feriți-vă de orice înfățișare a răului.” ( 1 Tes. 5, 22) “...pentru cele bune în toate față de orice înfățișare a răului». Amin.” (CLD, 07-04-2010) Acum se înțelege mai bine de ce liderii pucioși au impus în slujbele lor fasificarea (Afar din ea! Ce falsificare visezi? Fii serioasă!) Sfintei Tradiții, prin schimbarea formulei “Pace, tuturor!” (Afar din ea! Ce tuturor visezi ca ceaușescu? Fii serioasă! Păi nu a zis că celor ce se dovedesc nevrednici pacea voastră să se întoarcă la voi? Ce tuturor visezi? Când zice Tradiția: Tuturor, se referă la toți credincioșii, nu așa ca și cum Dumnezeu ar binecuvânta și ar dărui pace celor ce se scaldă în blestem, că ălora le este pregătit blestemul pe care și l-au agonisit.), pe care o rostesc preoții, cu formula “Pace vouă!”. De asemenea, ectenia “Pentru pacea a toată lumea... Domnului să ne rugăm!” a dispărut din slujbele lor. Pucioșii nu suportă ideea să se roage pentru lume și pentru toți de-a valma, drepți și păcătoși. (Afar din ea! Păi se roagă pentru toți dar ca să se întoarcă la Dumnezeu și să nu moară și nu așa cum susții dumneata că Domnul se roagă pentru gLume... Asta-i bună, voi ați vrea să se închine Domnul la mamona și la draci și să se roage pentru prosperitatea lor, deci glumiți exact ca gLumea și se ridică asta în voi ca nemulțumire mare.) Pucioșii se roagă numai ei pentru ei.(Afar din ea! Ziceți voi că se roagă ei numai pentru ei; Păi cine vă oprește ca să vă întoarceți la Domnul primind pe cei trimiși de El? Pe prooroci, și atunci se roagă ei și pentru voi, dar iată că voi vreți să se roage pentru păcate, pentru prosperitatea păcatelor.) Preoții lor le urează pace adepților lor și numai lor, iar lumea nu-i mai interesează ( deși au și ei conturi în băncile lumii și se folosesc în mod curent de banii lumii, de serviciile lumii de telefonie fixă și mobilă, de la lume se îmbracă și se încalță, de la lume se aprovizionează cu curent electric, cu gaz metan, benzină și motorină) (Afar din ea!Tu zici că de la gLume iar eu zic că de la Dumnezeu, sau cine crezi dumneata că are nevoie de cine, gLumea de Domnul sau Domnul de gLume? Dar gLumea are nevoie de păcat ca să le iasă afacerile iei cât mai pe dindos). Biserica lor este însă (conceptual vorbind) atât de separată de lume, încât nici nu se mai roagă pentru lume. Aceasta este culmea egocentrismului și megalomaniei pucioșești, care cred că ei sunt Buricul Autonom al Pământului, dar în realitate sunt și ei total dependenți de “lume” și de “bogățiile” ei. (Afar din ea! Ghilimele puse absurd, și culmea egocentrismului sunt mincinoșii care vor să mintă și alții la fel ca ei, să așungă cu toții în aceiași oală... de noapte, că altfel fac circ și tămbălău și mânie încercând prin mult nisisip dulce să acopere vederea limpede a lucrurilor adânci și sigure pe care unii au dobândit-o prin dar de sus și ascultare simplă.) continuarea mai jos Last edited by vsovivi; 20.04.2010 at 16:51:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Liderii pucioși, vorbind în numele unui dumnezeu (Afar din ea! era frumos cu D mare) imaginar, “Dumnezeul de la Pucioasa” (Afar din ea! Nu-și au rost ghilimele ironice insinuant răutăcioase), se legitimează pe ei înșiși ca “trâmbițe” (Afar din ea!ghilimele rele) și “prooroci”(Afar din ea!Ghilimele rele) apocaliptici, dar se și lamentează că aproape nimeni nu-i crede și nu-i urmează. “Dumnezeul de la Pucioasa”(Afar din ea!Ghilimele rele) nu mai știe ce să facă pentru a-i atrage pe cât mai mulți la “cuvântul buneivestiri”(Afar din ea!Ghilimele rele) care curge din “izvorul proorocesc”(Afar din ea!Ghilimele rele) de la Pucioasa, și de aceea inventează(Afar din ea!Creațiile Domnului nu sunt minciuni devreme ce trăiești din ce a creat Dumnezeu) “proorocii”(Afar din ea!Ghilimele rele) biblice măsluite(Afar din ea!Ce zaruri măsluite visezi? Vrei dublă dar îți iese tot doi unu sau trei doi și te arăți că ți-a ieșit 5-5 dar e defapt 6-6 poartă-n casă la ăla rău, care te-a închis afară și nu mai poți intra) care-l justifică. Una dintre ele este aceea că “cetatea fără prooroc se va nărui” dar “și cea cu mulți prooroci nu va avea o soartă mai bună”. Adicătelea, e mare nevoie ca mereu să fie peste biserică doar un singur prooroc, unul și bun: el să proorocească, el să povățuiască, el să conducă, el să taie și să spânzure.(Afar din ea! Exact, e vorba de Iisus ca Cel mai mare prooroc al tuturor proorocilor) Or, numai la Pucioasa se mai găsește un asemenea “prooroc”(Afar din ea! ghilimele rele), care mai este și “proorociță”(Afar din ea!Ghilimele rele) pe deasupra. Bisericile oficiale nu mai au de mult prooroci, ele pretinzând că le este de ajuns Scriptura, Tradiția și asistența nevăzută a Duhului Sfânt (Afar din ea!Așa susțin Bisericile? Că nu mai au nevoie de Duhul proorociei? Carele din Tatăl purcede?Serios?). Deci, după părerea pucioșilor, soarta lor care le paște (cam de multișor, dar... nu aduce anul ce aduce ceasul!) este prăbușirea. Sectele celelalte, dimpotrivă, au inflație (Afar din ea!poate inflamație) de prooroci și de “vorbitori în limbi”(Afar din ea!Ghilimele rele; Probabil te inervează lingviștii care ling alte înghețate dezghețate că ale tale s-au topit de tot), dar și ele sunt menite să aibă aceeași soartă: prăbușirea.(Afar din ea!Si aici au dreptate) Va rămâne doar Biserica Noul Ierusalim, singura sectă care îndeplinește condiția fabricată de liderii pucioși. (Afar din ea!Nu e sectă și poți să fi convinsă că numai ea va rămâne în veacul vecilor, precum în Cer așa și pe Pământ. Una Biserică a lui Iisus, Cuvântul lui Dumnezeu. Amin.)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|