![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (eu mine sine în paran-teză)
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa“ (““““) la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (III) Dar cum arată această condiție?(condiție?condiție?) Iată cum o descriu “solii” (“solii”“solii”) pucioși în ultimul lor discurs fabricat(fabricatfabricat) pentru “Dumnezeul lor”( “”“”): “Aduc aminte la tot sufletul și la tot trupul de cuvântul proorocesc, care spune: "Vai de cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc, cuvânt povățuitor peste ea, că pe aceea o paște prăbușirea, și, iarăși, vai de cetatea cu mulți capi peste ea, că aceeași soartă are!". Cuvântul buneivestiri lipsește peste tot pe pământ, și nu știu cum s-o dau cu omul ca să Mă afle în acest izvor de cuvânt și să-Mi caute povața și să nu se joace cu coborârea Mea cuvânt după el, căci vai celor ce disprețuiesc proorociile, celor ce suflă să stingă Duhul Meu, Care lucrează pe pământ prin soli, așa cum în toată vremea am lucrat!” (CLD, 07-04-2010) Pucioșii vor(vorvor) să sugereze (să sugereze să sugereze) aici(aiciaici) mai multe lucruri, învelite(înveliteînvelite) cu dibăcie(dibăcie) într-o atmosferă de mister. “Cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc” este (esteesteesteeste, chiar este BOR o cetate? eventual este o sumă de cetăți) Biserica tradițională (BOR), care nu mai are în schema ei ierarhică de personal nici prooroci, nici taumaturgi, nici vorbitori în limbi, ci numai atât: clerici și laici. Probabil că ea nici nu se prea stresează de asta, acoperindu-se cu cuvintele Scripturii: “Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.” (1 Cor. 13, 8-9) (deci ai desfințat Crezul, ai desfințat proorcia sfântă și veșnică, ai desfințat Duhul de viață care din Tatăl purcede și Carele a a grăit prin prooroci acoperindu-te cu desfințarea proorociilor gLumii? Păi voi credeți că Duhul a murit din moment ce proorociile ziceți că s-au desfinzat... dar sf. Pavel vorbește despre proorociile și știința gLumii care se vor desfința, dar proorciile, Legea și proorocii, nu este scris că nimic nu se va desfința, o cirtă sau o iotă din lege oricât ar fi de mică nu va trece până ce se vor împlini toate? E clar că va-ți îmbarcat pe iahtul ce merge la vale pe apa sâmbetei, apa pierzării.) Ca atare, ea (BOR) nu mai are nici cuvânt povățuitor nici cârmuitor uns din cer, și de aceea o paște prăbușirea. La rândul ei, “Cetatea cu mulți capi peste ea” este oricare altă organizație religioasă care, din exces de zel, și-a rânduit profeți de profesie care, fie se succed unul după altul, fie “proorocesc”(“proorocesc”“proorocesc”) simultan, la mare concurență, folosindu-se din plin de harisma vorbirii în limbi. Cât privește “Cuvântul buneivestiri” (“Cuvântul buneivestiri”“Cuvântul buneivestiri”), acesta este... “Cuvântul”(“Cuvântul”“Cuvântul”) de la Pucioasa, care deși este mediatizat de pucioși din greu, atât pe internet cât și prin ziare și prin cărți, totuși nu prinde deloc la masele largi de creștini (nu doar la cei din lumea largă, dar nici măcar la cei din România, care îl au la îndemână de mai bine de 50 de ani) (Oareoare de ce nu cred oamenii Adevărul? Păi pentru că nu vor să meargă pe Calea ce duce la Viață fiindcă nu sunt conștienți că sunt morți cu desăvârșire). De aceea zic pucioșii că el “lipsește peste tot pe pământ”(“lipsește peste tot pe pământ”“lipsește peste tot pe pământ”). Cuvintele “nu știu cum s-o dau cu omul ca să Mă afle în acest izvor de cuvânt și să-Mi caute povața” reprezintă mărturisirea sinceră a neputinței “Atotputernicului”(“”“”) de la Pucioasa, care după 55 de ani de trudă se vede în aceeași situație ca și la început (oareoare ce-L oprește pe Dumnezeu ca să nu spulbere de pe fața pământului toate cele rele? De ce e neputincios Cel Atotuternic? Ce crezi că-L oprește?). Apostolii nu aveau nici internet, nici ziare, nici tipografii, nici mașini Peugeot și Renault (așa cum au pucioșii ca să răspândească Evanghelia Sfintei Virginia) și mergeau per pedes ca să propovăduiască Evanghelia lui Hristos, dar tot au reușit destul de repede să facă treaba care li s-a încredințat. (Păi le-au primit nu le-au furat și nici nu au făcut afaceri murdare, așa că nu văd de ce te oftici?) Cuvintele “să nu se joace cu coborârea Mea cuvânt după el, căci vai celor ce disprețuiesc proorociile” dezvăluie (dezvăluie dezvăluie) că la Pucioasa se coace și se plănuiește răzbunarea (se coace și se plănuiește răzbunarea se coace și se plănuiește răzbunarea),arma lipsită de inteligență dar complet neputincioasă față de cei care ignoră “lucrarea”(“”“”) liderilor pucioși, cei care se cred (cei care se credcei care se cred) a fi solii cerului și dregătorii pământului. Cuvintele “...vai celor [...] ce suflă să stingă Duhul Meu, Care lucrează pe pământ prin soli, așa cum în toată vremea am lucrat!” descriu și mai bine duhul belicos (belicosbelicos) și încrâncenat(încrâncenatîncrâncenat) al liderilor pucioși, care se cred a fi “soli ai Duhului Sfânt”(“”“”), ca și când(ca și cândca și când) Duhul (despre Care se știe că suflă unde voiește), n-ar putea să-și facă lucrarea Sa direct, fără intermediari pătimași, incoerenți și perisabili (pătimași, incoerenți și perisabilipătimași, incoerenți și perisabili). Oricâtă sârguință am depune pentru a descoperi această “proorocie”(“”“”) biblică”(“”“”) (pe care o “reproduc”(“”“”) aici liderii pucioși cu cuvintele lor) între paginile Sfintei Scripturi, nu vom reuși. Singurele versete care se apropie oarecum de acest “subiect”(“”“”) sunt câteva pilde rămase de la înțeleptul împărat Solomon: “Fără vedenie de prooroc poporul e fără stăpân, dar fericit este cel care păzește legea!”(Pilde, 28,18) “Punerile la cale nu se înfăptuiesc unde lipsește chibzuirea, dar ele își iau ființă cu mulți sfătuitori. ”(Pilde, 15,22) “Cu oricâtă dibăcie te vei război, biruința se dobândește cu mulți sfătuitori. ”(Pilde, 24,6) Modificările de fond aduse de către liderii pucioși sunt evidente. Ei inventează(inventeazăinventează) “cetatea”(“”“”) ca beneficiar al proorociilor, pentru(pentrupentru) a putea incrimina(incriminaincrimina) prin ea “cetatea”(“”“”) Bisericii (instituția BOR), comparând-o pe aceasta cu “Cetatea Sfântă Noul Ierusalim de la Pucioasa”(“”“”) sau cu celelalte “cetăți”(“”“”) inventate de către liderii pucioși: în primul rând, “România, cetatea cea iubită”(“”“”), apoi satele și orașele unde locuiesc familii de pucioși: “cetatea Gheboieni”(“”“”), “cetatea de la Nămăiești”(“”“”), “(“”“”)cetatea Ungureni, “cetatea Mănești”(“”“”), “cetatea Valea Voievozilor”(“”“”), “cetatea București-Ferentari”(“”“”) , cetatea Târgoviște, cetatea Timișoara, cetatea Colentina, cetatea Căprioru, “cetatea Cluj”(“”“”), “cetatea Pucioasa”(“”“”) . În Sfânta Scriptură, beneficiarul proorociilor nu era (nu eranuera, aiurea, cum nu? Dar Ninive?) “cetatea”(“”“”), ci “poporul”(“”“”). Mai mult, pentru perioadele în care poporul nu este condus de prooroci sau proorociile erau puține și sărăcăcioase (vezi 1 Regi 3,1) nu se formulează nici un “vai”(“”“”) pentru cetate, ci dimpotrivă, o “fericire”(“”“”) pentru cei care, deși nu sunt conduși (deocamdată) de prooroci, păzesc legea, adică se conduc după proorociile anterioare. Este și cazul Bisericii tradiționale (BOR), care nu se conduce prin prooroci, ci prin observarea atentă a preceptelor rămase întipărite în Scriptură sau păstrate prin Tradiție.(Deci nu mai contează Duhul carele face Viu ci doar litera care ucide, păi ca la noi la niminia.) continuarea mai jos |
|
|||
|
|||
![]()
În plus, este de remarcat(de remarcatde remarcat) diferența netă(netănetă deci nu brută ci netă) de viziune față de conducători și sfătuitori. Biblia vorbește în mod repetat de caracterul benefic al prezenței mai multor sfătuitori, care ar fi să influențeze atât “punerile la cale” (actul sfătuirii, al pregătirii și al planificării), adică pregătirea luptei cu forțele potrivnice ale răului, cât și coordonarea “războaielor” nevăzute cu forțele întunericului, adică a luptelor propriu-zise (actul conducerii). Acest lucru este ilustrat de conducerea Bisericii, care stă în chibzuința și lucrarea unui organ colectiv, denumit Sfântul Sinod. Biserica Noul Ierusalim nu are un Sfânt Sinod, care să gândească cu mai multe capete, ci are un singur “cap”(“”“”), pe post de “prooroc”(“”“”) (care, de fapt, este o “proorociță”(“”“” ce proorcește de la Marele Cap, de la Cel Preaînalt) ) care face și desface (face și desfaceface și desface) toate, fie că este vorba de “călăuzire”(“”“”), fie că este vorba de “povățuire”(“”“”), fie că este vorba de “cârmuire”(“”“”):
“Nu vorbiți cu Duhul Sfânt ca și cu omul. Nu lua de la om, Israele. Ia de la Duhul Sfânt prin călăuză dacă vrei de la Duhul Sfânt, iar dacă vrei de la om, îți pierzi vremea ca și până acum. Fii atent că Duhul Sfânt nu este pământesc ca să vorbești în numele Duhului Sfânt cele pământești din tine. Fii atent, Israele, fii atent! Amin, amin, amin.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-06-1998) Se(sese) stabilește așadar(așadarașadar) o delegare unică(unicăunică) de prerogative(prerogativeprerogative): “Călăuza”(“”“”) de la Pucioasa este de acum(de acum de acum) singura(singurasingura) curea de transmisie ( curea de transmisie curea de transmisie ) dintre om și Dumnezeu. Nu-i exclus (Nu-i exclusNu-i exclus) ca “proorocița”(“”“”) să se fi ocupat(să se fi ocupat să se fi ocupat) și cu “sfințirea”(“”“”) mai presus de fire (fără Taina hirotoniei) de diaconi, preoți și arhierei la Pucioasa. (Vă roade pe unii că există și Dumnezeu, vă roade rău ispismurâca în care ați căzut.) Last edited by vsovivi; 20.04.2010 at 17:50:34. |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (moi și ale mele în paran-teze)
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” ( “”“”) la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (IV) Acestea par(parparparpar) a fi așadar(așadarașadarașadar) motivele (motivelemotivelemotivele) pentru care liderii pucioși promovează un text pe care pretind(pretindpretindpretind) că este “proorocesc”( “”“”), dar care nu are decât tangențe vagi(dar care nu are decât tangențe vagidar care nu are decât tangențe vagidar care nu are decât tangențe vagi) cu Sfânta Scriptură. Întrucât ei(eieieieieieiei) introduc(introducintroduc) în mod fraudulos idei noi (în mod fraudulos idei noiîn mod fraudulos idei noi), străine (străinestrăinestrăine) de textul Scripturii, formularea aparent (aparentaparent) “liberă”( “”“”) propusă de liderii pucioși nu este scuzabilă(nu este scuzabilănu este scuzabilănu este scuzabilănu este scuzabilă), mai ales că ei sunt la recidivă (mai ales că ei sunt la recidivămai ales că ei sunt la recidivămai ales că ei sunt la recidivă): mai există cel puțin un alt “Cuvânt”( “”“”) mai vechi care pretinde(pretindepretindepretinde) textual că în Sfânta Scriptură scrie negru pe alb același lucru: “Poporul fără de prooroc, adică fără de cuvântul Meu în mijlocul lui, poporul acela este fără Dumnezeu, și nu este în siguranță un astfel de popor, de vreme ce Eu nu am loc cu cârma în mijlocul lui, că scris este în Scripturi: "Vai de cetatea peste care nu este prooroc!", și iar este scris: "Vai de cetatea peste care se așează mulți conducători, că aceea se va prăbuși"” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 02-08-1994 ) Or, această afirmație este un neadevăr (această afirmație este un neadevăraceastă afirmație este un neadevăraceastă afirmație este un neadevăraceastă afirmație este un neadevăraceastă afirmație este un neadevăraceastă afirmație este un neadevăr). Nicăieri (NicăieriNicăieriNicăieri) în Biblie nu se regăsesc aceste două versete menționate mai sus. El au fost inventate (El au fost inventate El au fost inventate) de către liderii pucioși pentru a le servi intereselor lor propagandistice (pentru a le servi intereselor lor propagandisticepentru a le servi intereselor lor propagandisticepentru a le servi intereselor lor propagandistice). Scopul ascuns(Scopul ascunsScopul ascuns) este oneros(onerosonerosoneros de molii), dar simplu: liderul “proorociță”( “”“”) dorește(doreștedoreștedorește) concentrarea în mâinile ei a puterilor absolute( în mâinile ei a puterilor absolute în mâinile ei a puterilor absolute în mâinile ei a puterilor absolute), atribuindu-și(atribuindu-șiatribuindu-șiatribuindu-șiatribuindu-și) rolul de “cârmă”( “”“”) și “călăuză”( “”“”) a poporului pucios, în calitate de unic(unicunicunic) reprezentant și “sol”( “”“”) al Duhului Sfânt pe pământ. Campania de intoxicare( Campania de intoxicare Campania de intoxicare Campania de intoxicare Campania de intoxicare Campania de intoxicare Campania de intoxicare) a creștinilor cu astfel de citate falsificate(falsificatefalsificatefalsificatefalsificate), dar pretinse(pretinsepretinse) a fi “biblice”( “”“”), s-a tot intensificat în ultimii ani, printr-o serie de inițiative și noutăți(serie de inițiative și noutățiserie de inițiative și noutățiserie de inițiative și noutăți): 1. Cine vrea sfat de la Dumnezeu va trebui să-l ceară de acum încolo călăuzei de la Pucioasa, cârmuitorul care “nu trebuie ispitit”, ci ascultat orbește(1. Cine vrea sfat de la Dumnezeu va trebui să-l ceară de acum încolo călăuzei de la Pucioasa, cârmuitorul care “nu trebuie ispitit”, ci ascultat orbește1. Cine vrea sfat de la Dumnezeu va trebui să-l ceară de acum încolo călăuzei de la Pucioasa, cârmuitorul care “nu trebuie ispitit”, ci ascultat orbește1. Cine vrea sfat de la Dumnezeu va trebui să-l ceară de acum încolo călăuzei de la Pucioasa, cârmuitorul care “nu trebuie ispitit”, ci ascultat orbește): “Fiilor din grădină, cercetați ce este în Israel; cercetați ce se lucrează și de cine se lucrează, și lăsați la cârmă în cetăți numai o cârmă, căci cetatea cu mulți cârmuitori se prăbușește. Una este lucrătorul, și alta este cârmuitorul care-ți spune ce să faci, Israele, dar nu mai ispiti cârmuitorul, că dacă faci așa, ție nu-ți mai dau prin el. Dacă vrei să iei de la Mine, ia de la Mine prin om, nu lua de la om.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-06-1998 ) 2. “Proorocița”( “”“”) de la Pucioasa care i-a luat locul Verginicăi în 1990 este singura îndrituită să cunoască voia lui Dumnezeu și s-o comunice oamenilor: “O, dar nu era omul deprins cu inimă curată, că vai de cetatea peste care nu este prooroc, Verginico! Cine să le spună la oameni cum sunt Eu și cum vreau Eu? Cine dacă nu este prooroc de al Meu între oameni?” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 19-12-1999 ) 3.Mesajele sosite “din cer”( “”“”) promovează mereu numai una și aceeași cârmă peste cetățile pucioșești: “ O, Doamne, aș vrea să-i spun poporului Tău și al meu să-și amintească de cuvântul Tău [...] să lase peste fiecare cetate de creștini numai o cârmă, ca să-l păzești de tot vaiul cel dinăuntrul și cel din afara lui pe poporul Tău. Duhul Tău Cel învățător a spus prin prooroci: «Vai de cetatea cea cu mulți cârmuitori sau fără de cârmuitor peste ea!». Acestea două sunt același fel de rău, căci cetatea cu mulți cârmuitori nu are cârmuitor, și de aceea este așa, iar cetatea fără de cârmuitor este așa din pricina că mulți se așează în ea să cârmuiască. [...] și să asculte precum îngerii ascultă, căci vai de cetatea care nu este cârmuită sau care mulți o cârmuiesc pe ea! “(Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 21-11-2005) 4. Adepții pucioși sunt chemați să-și exerseze umilința prin acceptarea “poroorociței”( “”“”) de la Pucioasa și a învățăturilor și vedeniilor ei, indiferent dacă inima lor le spune altceva: “Umiliți-vă! Primiți pe proorocii care vă învață spre Domnul! Primiți pe cei ce vă dau cuvântul Domnului, care vă îndeamnă la pocăință și la umilință și la mântuire. Vai de cetatea peste care nu este prooroc și vedenie și descoperire de la Dumnezeu!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 2-08-2009) 5. Preoții Bisericii sunt mustrați aspru că nu o acceptă și ei pe Mihaela, lidera sectei(secteisecteisecteisecteisecteisecteisecteisecteis ectei secteisecteisectei secteisecteisecteisecteisectei) de la Pucioasa, care are duhul proorociei, drept cârmă și călăuză peste ei: “O, cum vă dă vouă socoteala că Eu nu sunt pe pământ cu oamenii prin duhul proorociei, care este cărarea Mea pe pământ între oameni? Păi dacă Eu nu sunt, voi cum mai sunteți? Eu cum mai sunt cu voi și prin voi cum ziceți voi că sunt prin voi? Ziceți că sunteți din unul în altul prin fir apostolic. De ce n-ați putea zice așa și pentru duhul proorociei, care ar fi să fie cârma bisericii, Dumnezeu trup și cuvânt prin biserică? Au nu știți că este scris: "Vai de cetatea peste care nu este cuvânt de prooroc!"?” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa, datat 7-02-2010) Last edited by vsovivi; 20.04.2010 at 18:24:48. |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (ale melele în paran-teze)
191. Comentariu la “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” (“Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”“Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”) la praznicul Buneivestiri (07-04-2010) (V) Cât privește “punerile la cale” ale liderilor pucioși, ele nu se fac oricum(ele nu se fac oricumele nu se fac oricumele nu se fac oricum). Ei au nevoie(Ei au nevoieEi au nevoieEi au nevoie) pentru aceasta de slujitori(slujitorislujitorislujitorislujitori) devotați. Ei au nevoie(Ei au nevoie Ei au nevoie Ei au nevoie) de creștini temeinic formați în familie, și nu oricum(și nu oricumși nu oricumși nu oricumși nu oricum), ci în spiritul habotniciei(în spiritul habotnicieiîn spiritul habotnicieiîn spiritul habotnicieiîn spiritul habotniciei) și a ascultării oarbe de liderii lor religioși(a ascultării oarbe de liderii lor religioșia ascultării oarbe de liderii lor religioșia ascultării oarbe de liderii lor religioșia ascultării oarbe de liderii lor religioși). Cu ei, liderii speră(liderii speră liderii speră liderii speră) să facă treabă bună, adică aceștia să-i respecte și să-i asculte necondiționat(necondiționatnecondiționat necondiționatnecondiționatnecondiționat) ca pe niște “călăuze”( “” “” ) venite de la “Domnul”( “” “” ). Iar "Domnul Pucioasei"( “” “” ) se dovedește a fi deosebit de selectiv: cei care vor iubire de la Dumnezeu trebuie mai întâi s-o merite, altminteri să-și ia gândul de la ea. Și îndată se explică de ce este “El”( “” “” ) părtinitor: deoarece caută cu iubire numai spre cei care și ei caută cu iubire către “El”( “” “” ): “O, tu vrei să fii iubit, omule? Dar meriți, tată? De ce nu te întrebi și așa? Eu știu ce meriți, dar tu nu dai să știi. Tu meriți pocăință și lacrimi curățitoare pentru ranele Mele cele de la păcatele tale, care ustură pe Dumnezeu, și tu vii să cauți iubire, și te vaiți că nu găsești, dar Eu sunt Cel drept și caut la om după cum și el caută după Mine. O, ție îți trebuie ispășire de păcate și dojană pe calea ta neascultătoare, nu iubire de care cauți tu, ci iubire cum știu Eu să-ți dau. La Mine iubirea lucrează ca Dumnezeu, nu ca omul, tată, căci omul trebuie curățit de păcat și de plata păcatului, și la Mine iubirea este cea care însănătoșește pe om, nu cea care-i mângâie boala.“ (CLD, 07-04-2010) Liderii(LideriiLideriiLideriiLiderii) pucioși nu se încurcă cu mărunțișuri (nu se încurcă cu mărunțișurinu se încurcă cu mărunțișurinu se încurcă cu mărunțișurinu se încurcă cu mărunțișuri), n-au timp(n-au timpn-au timpn-au timp) de cei bolnavi ca “să-i “pigulească”(“să-i “piguleasc㔓să-i “piguleasc㔓să-i “piguleasc㔓să-i “pigulească”), adică să-și piardă vremea cu ei (să-și piardă vremea cu ei să-și piardă vremea cu ei să-și piardă vremea cu ei să-și piardă vremea cu ei) ca să-i vindece de bolile lor sufletești. Timpul lor e prețios (prețiosprețios). Ei au nevoie(Ei au nevoieEi au nevoieEi au nevoieEi au nevoie) de slujitori devotați cărora să le poată cere lucrare jertfitoare de sine: “O, nu suferința ta, ci suferința Mea în tine trebuie s-o ai tu, cel ce cauți cu calea Mea. Cei ce dau să aibă suferința lor încă pe calea Mea cu poporul Meu, aceia dau în Mine pentru ei, căci vin și vor apoi să le joc Eu în strună. O, Eu n-am stat să-i pigulesc pe cei bolnavi, ci le-am spus să se scoale și să umble, nu să stea bolnavi ca să îngreuieze pe pământ, dar unde să mai fie credință cu sfială în ea în cei ce ar da și ei să fie cu calea Mea de azi a cuvântului Meu de azi când ei dau să vină și să se lase grei și purtați în cârca celorlalți cu toate defectele lor, cu toate pretențiile lor, necunoscând ei cu mintea lor taina iubirii de Dumnezeu!” (CLD, 07-04-2010) Liderii pucioși se justifică(se justificăse justificăse justificăse justifică) apoi de ce nu pot fi ei(de ce nu pot fi ei de ce nu pot fi ei de ce nu pot fi ei) comunicativi, calzi și iubitori cu supușii lor, ca să “le dăruiască inima din ei”, ci întotdeauna sunt enigmatici, aspri, nemulțumitori și nemulțumiți(enigmatici, aspri, nemulțumitori și nemulțumițienigmatici, aspri, nemulțumitori și nemulțumițienigmatici, aspri, nemulțumitori și nemulțumiți). Cică Dumnezeul Pucios le-a cerut lor să se comporte așa, ca nu cumva supușii lor să li se suie în cap și să le provoace apoi multe dureri de cap( le-a cerut lor să se comporte așa, ca nu cumva supușii lor să li se suie în cap și să le provoace apoi multe dureri de cap le-a cerut lor să se comporte așa, ca nu cumva supușii lor să li se suie în cap și să le provoace apoi multe dureri de cap). Iar cei care nu îi înțeleg sau îi disprețuiesc pe liderii pucioși pentru atâta lucru(pentru atâta lucrupentru atâta lucrupentru atâta lucrupentru atâta lucru), sunt oameni fără credință în ei: “O, fiilor binevestitori din partea Mea, învățați cerește, tată, cum trebuie să stați înaintea celor ce vin ca să vadă această lucrare a Mea cu voi! Nu le dați inima din voi, ci păziți-o numai pentru Mine, tată, iar lor dați-le povață pentru credință mai întâi, și apoi să stea ei pe picioarele lor înaintea Mea dacă vor să poată pentru viața lor cu Mine. Eu am avut și am încă multe dureri pe calea Mea cu voi în mijlocul poporului Meu cu voi, că la unii a fost să le dau de lucru așa cum au dorit ei, căci altfel Mă loveau pe Mine și pe voi pentru ei, și așa a fost, și nimeni dintre cei disprețuitori de voi să nu spună, să nu creadă că au credință ziditoare pentru ei sau pentru alții din lucrarea Mea, dacă pe voi vă disprețuiesc dinspre unii spre alții aceștia, meteahnă diavolească în cei ce lucrează așa, nemaisfârșind ei cu nemulțumirile și cu pretențiile. O, nu pentru pretenții trebuie să se apropie de Mine cel ce vine cu acest izvor de cuvânt, ci pentru pocăință să vină și așa să rămână pe calea Mea dacă vine. “(CLD, 07-04-2010) Așadar, cei ce dau să vină la Pucioasa, să vină fără nici un fel de pretenții (pretențiipretențiipretențiipretențiipretențiipret enții), iar cei ce intră să lase afară orice speranță că le vor mai putea ridica vreodată (pretențiile)((pretențiile)(pretențiile)(pretențiile)(pretenții le)). “Lasciati ogni speranza, voi che'ntrate…” (“Lasciati ogni speranza, voi che'ntrate…”“Lasciati ogni speranza, voi che'ntrate…”“Lasciati ogni speranza, voi che'ntrate…”“Lasciati ogni speranza, voi che'ntrate…”) .... (.... .... .... .... .... .... .... .... ) (și tot așa mai departe... , tot... mai departe ![]() ![]() ![]() Last edited by vsovivi; 20.04.2010 at 19:44:48. |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (sinemine printre paran-teze savante la cafia)
192. Templele de tip(Templele de tipTemplele de tipTemplele de tipTemplele de tip) “Noul Ierusalim”( “”“”“”“”“”“”“”“”) s-au înmulțit ca ciupercile(înmulțit ca ciupercileînmulțit ca ciupercileînmulțit ca ciupercileînmulțit ca ciupercileînmulțit ca ciupercileînmulțit ca ciupercileînmulțit ca ciupercileînmulțit ca ciupercile) Pandemia(PandemiaPandemia PandemiaPandemiaPandemiaPandemia PandemiaPandemiaPandemiaPandemia PandemiaPandemiaPandemia) intitulată “Noul Ierusalim”( “”“”“”“”“”“”“”“”) este dezvăluită(este dezvăluităeste dezvăluităeste dezvăluită) pe un site (http://serafimdesarov.trei.ro/?p=30) în toată splendoarea ei(splendoarea eisplendoarea eisplendoarea eisplendoarea eisplendoarea ei). Reproducem(ReproducemReproducemReproducemReproduce m) aici articolul respectiv, care pare(care parecare parecare pare) a fi la rândul lui o preluare de pe alt site. Noul Ierusalim Citat:
preluat de pe http://www.razbointrucuvant.ro (ce e preluat de acolo?) Citat:
(Grădina e mare3 chiar dacă e mică. Dar bine că s-a răsturnat bărcuța cea plină de mickiduți muzicanți distractivi ce satisfăceau proorocița aia la care i s-a răsturnat barca exact ca lui Dacă și lui Parcă ce se plimbau pe barcă...) (Se pare că acum folosindu-vă de sfântul Serafim de Sarov sau de site-ul RăzboiîntruCuvânt ați băgat Sfânta Cetate a Noului Ierusalim, Care este de la Dumnezeu între celelalte cetăți și Temple Ierusalimice făcute de cei ce mereu sabotează pe Domnul. E o tactică a celui rău ca înmulțind cetățile false și fără binecuvântare și fără proorocie să poată discredita și băga în derizoriu Cuvântul lui Dumnezeu venit prin Biserica Sa, Cetate de Nou Ierusalim, profețită din vechime, că altfel cum și pentru ce credeți voi că au fost răspândite cetățile aflate sub control masonic... că doar dracul știa de mult să citească proorociile și s-a pregătit temeinic în contra creștinilor... ca să-i ajute să-i înghită iadul. Dar Sfânta Cetate a Noului Ierusalim de la Pucioasa, pe aia n-au făcut-o masonii și n-o conduc ei ci Domnul cu îngerii și sfinții și cu poporul dreptcredincios. Deci deosebirea este ca de la Cer la pământ între cetățile ce iată poartă toate aproape același nume ca să păcălească cum că toate sunt aceiași înșelare, toate sunt rele, toate sunt secte, numai noi suntem buni că avem drept tată pe Avraam... dar multe sunt făcute în contra lui Dumnezeu spre deosebire de Adevărata Cetata a Noului Ierusalim, tot așa cum și sfântul Pavel deși și el era dintre fariseii fățarnici, iată că el totuși a ajuns sfânt, vas ales cu mult Har, dar avea și el un spin care-l biciuia mereu peste obraz ca să nu se trufească și să se desăvârșească prin răbdare. Și iată că mulți dintre cei ce au dat bir cu fugiții s-au făcut spini pentru obrazul celor ce au rămas pe poziții. Interpretând scripturile așa ca gLumea spre a lor pierzare. Mari teologi aflați la cafiaua savantianților papanțiilor ca să ne arate ei cine sunt neghine și cine sunt secte și cine sunt eretici. Păi nu este scris că îngerii Cerului vor face lucrarea asta? Și e începută de mult că suntem la sunarea Trâmbiței a 6 și 7. Că Iosif Trifa a sunat, Petrache Lupu la fel, Arsenie Boca la fel, Sora Veronica și Ioan Iovan la fel, sf Verginica și Maria sora ei au sunat, acum e ultima, Mihaela și Nicușor. Dar nu mai e mult și se va afla și să vezi atunci ce temple masonice își vor lua unii, cei care au hulit mereu. Tot temple și cetăți și păcăleli o să viseze. E greu de crezut Adevărul... dacă te pui contra cu toată cerbicia și ceriadicitatia... Asta e... Dar se vor duce berbecii care împung turma... unde nu se știe. (lungă paranteză) Last edited by vsovivi; 20.04.2010 at 20:52:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze ca ma bag in afacerile interne ale ortodoxiei, dar:
Si-a pus cineva problema daca acest user, vsovi sau cum l-o chema, nu are oarecari probleme de natura psihica (probleme pe care natura si modalitatea mesajelor sale le sugereaza destul de limpede) ? Pentru ca in acest caz, ceea ce ii este lui necesar nu sunt argumente teologice sau eclesiologice pe forumuri, ci mai degraba ajutor de specialitate.... |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta (cineva îi răspunde) :
193. Un fals grosolan colportat de tromboniștii pucioși de la Noul Ierusalim (I) Răspuns: 193. Un fals grosolan colportat de trombonistele savante profesoare la școala de corecțiuniune (I) MM: Erezia de la Pucioasa se bazează pe un fals grosolan: cei șapte îngeri proorociți în cartea Apocalipsei că vor suna din trâmbițe (v. Apoc. cap.8, vers. 7,8,10,12; cap.9, vers.1, 13; cap.11, vers.15 nu sunt îngeri, ci oameni – primii șase – iar al șaptelea este, chipurile, Însuși Domnul Iisus Hristos. Răspuns: Erezia lingvistelor savante de la școala de corecțiuniune se bazează pe un fals grosolan ghicit în cafia: cei șapte îngeri proorociți în cartea Apocalipsei că vor suna din trâmbițe (v. Apoc. cap.8, vers. 7,8,10,12; cap.9, vers.1, 13; cap.11, vers.15 nu sunt îngeri, nici oameni – nici primii șase – nici al șaptelea, nu este, chipurile, Însuși Domnul Iisus Hristos. MM: În chip metaforic, pucioșii identifică aceste personaje (imaginate de ei ca fiind “cei șapte îngeri”) cu trâmbițele din care ele sună, și le denumește “trâmbițe apocaliptice”. Răspuns: În chip metaforic, lingvistele identifică aceste personaje (imaginate de ele ca fiind “cei șapte îngeri”) cu tromboanele, din care ele sună, și se denumesc ele pe ele însele ca tromboane apocaliptice. MM: Inițiativa datează de pe vremea Verginicăi, care se identifică pe sine cu “trâmbița a șasea”, pentru a da un aer de iminență a ultimelor scene apocaliptice: Răspuns: Inițiativa savantelor lingviste datează de pe vremea lui ceaușescu, care se identifică pe ele însele cu trombonistele a șasea și a șasea, pentru a da un aer de bar-but, 6-6 poartă-n casă ultimelor scene apocaliptice: “... Fiilor, înainte, Israel a trecut prin apă, dar acum ce vom face când vom trece prin foc? căci aceasta prin care vă vestesc este trâmbița a șasea. Cuvintele Mele nu sunt pentru duhurile rele, ci sunt pentru cine face cuvântul pe care îl auzi tu astăzi. Cuvântul de astăzi este ușa, și nu mai este o altă ușă de intrare în împărăția Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 28 octombrie 1962) MM: Alegându-se pe sine ca să fie “trâmbița a șasea”, dar sucombând în anul 1980 fără a lăsa “moștenitori” la proorocie, Verginica le-a lăsat pucioșilor o grea moștenire: dificila sarcină de a-i găsi atât niște urmași, cât și niște precursori de nădejde. Răspuns: Alegându-se ele pe ele înseșe ca să fie trombonistele a șasea și a șasea, și nesucombând după tonele de tromboane scoase la înaintare, vor să lase entuziaștilor o ușoară moștenire: facila sarcină de a știi cânta cât mai bine la trombon ca să pară că ești creștin și savant lingvist de nădejde... așa ca ele. MM: Pentru urmași a fost ceva mai greu: scaunul "proorocesc" de la Pucioasa a rămas vacant mai bine de un an (până în 1982). Răspuns: Pentru entuziaștii urmași n-a fost greu: scaunul trombonist de la Furioasa n-a rămas vacant ci ele însele, trombonistele, se succed pe el, ele între ele și nu va fi dat la nimeni niciodată; deci urmașii lor au rămas fără scaun așa că vor fi nevoiți să-și facă o bancă. continuarea mai jos |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbești de lup și lupu-i la ușă. Stai liniștit că nu ești primul care mă trimite la savanți și specialiști... în zațul de cafia, că îi roade pe ei ascultarea de nenia și grija lui tanti grijania... Păi dumneata nu ai observat că mesajele sunt ale lui MM? (dacă te-ai uitat pe ultimele, eu eram ăla din paranteze) |
|
|||
|
|||
![]()
MM:
Pentru precursori a fost însă mai simplu: au fost alese să fie “trâmbițele 1-5” cinci dintre personajele vremii, creștini care erau cunoscuți fie ca fiind mai evlavioși decât evlavia, fie prin isprăvile lor ieșite din comun, care, mai mult sau mai puțin, aduseseră niscai tulburări prin Biserică: Răspuns: Pentru precursori a fost însă mai simplu: au fost alese să fie tromboanele 1-5 cinci dintre personajele vremii, mincinoși vicleni și desfrânați care erau cunoscuți fie ca fiind mai evlavioși decât evlavia, fie prin isprăvile lor ieșite din comun, care, mai mult sau mai puțin, aduseseră niscai tulburări prin Biserică: MM: 1.– un Iosif Trifa, pentru că a înființat “Oastea Domnului” din care s-au selectat niște “ostași” mai nărăvași care au ieșit la război cu propria lor Biserică, Răspuns: 1.– un Iosif Visarionovici Stalin, pentru că a înființat Oastea Dracului din care s-au selectat niște ostași mai nărăvași care au ieșit la război cu propria lor Biserică, MM: 2.– un Petrache Lupu, pentru că a înnebunit mulțimile cu discursuri apocaliptice și cu vindecările miraculoase de la Maglavit, Răspuns: 2.– un Lup pe tractor îmbrăcat în haină de oaie, pentru că a înnebunit mulțimile cu discursuri fasciste și comuniste și cu „vindecările” și „reeducările” miraculoase făcute după experimentul Pitești, prin școli, filme, ziare, și prin partidul unic. MM: 3.– un Arsenie Boca pentru că desfăcea lacăte cu forța gândului, se teleporta dintr-o localitate într-alta și citea în inimile oamenilor, Răspuns: 3.– un Adolf Hitler pentru că făcea păcăte cu forța gândului, se teleporta dintr-o localitate într-alta pe tanc, avion sau submarin și citea în inimile oamenilor, folosind gaz sau acid sau focuri, în camere sau crematorii. MM: 4.– un Ioan Iovan care “spovedea cu miile într-o clipă” (“ Unde o fi Ioan de la Vladimirești, care mărturisea mii și mii într-o clipă?” - citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974) Răspuns: 4.- un Marx, un Enghels, un Dej, un Ceaușescu care “spovedea” cu miile într-o clipă, MM: 5.– o Veronica Barbu de la Vladimirești, care avea dialoguri de taină cu Maica Domnului, în urma cărora prindea coraj și se radicaliza în slogane (“Noi ascultăm de Maica Domnului, nu de Patriarhie!”) Răspuns: 5.– o Baborniță plină de bărbi emanată de pe la Scornicești, care avea dialoguri de taină cu Gorbaciov pe firul roșu, în urma cărora prindea coraj și se radicaliza în slogane (“Împușcați dictatorul, Prindeți teroriștii, Noi nu ne vindem țara, să vină minerii, afară Regele, eliberați piața Universității de golani și de elementele declasate, noi ascultăm numai de satana cu sutana roșie”) MM: Despre toți aceștia, ca de altfel ca despre toți morții, la Pucioasa se vorbea numai de bine: Răspuns: Despre toți aceștia, ca de altfel ca despre toți morții, se vorbea numai de bine: “O, oamenilor, e mare taină țara aceasta, și este scris de ea în Scripturi și se numește țara strălucirilor; se numește așa pentru cuvântul Domnului, care se naște în ea, pentru lucrarea Domnului, care a fost în eaîncă din anul 1921 când prima trâmbiță apocaliptică s-a coborât din cer și a sunat pe pământ și a fost dată unui om sfânt, care a fost ales și pregătit de Dumnezeu ca să-I fie trâmbiță trezitoare pe pământ. A luat Domnul dintre preoții bisericii un om cu numele de Iosif (Iosif Trifa, n.r.) și l-a pus să cuvinteze cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei, dar oamenii din biserică l-au omorât dându-l cezarului, că n-au crezut că el era ales de Dumnezeu. Și a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ, și a dat trâmbița unui cioban ca să sune din ea pe pământ cuvintele lui Dumnezeu peste oameni (Petrache Lupu, n.r.). Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot(Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot(Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească. Iar înainte de trâmbița a șaptea a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ și mi-a dat mie trâmbița și am sunat din ea și am fost trâmbița lui Dumnezeu, trâmbița a șasea, despre care scrie în Scripturi așa: "Și a trâmbițat al șaselea înger, și atunci s-a auzit un glas din cele patru capete ale jertfelnicului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu; un glas din cortul ceresc, un glas din templul cerului ca să cheme pe oameni la pocăință, că vine Domnul ca să sune din trâmbița a șasea că timp nu mai este. Iar în zilele când va grăi al șaptelea înger, când va fi să trâmbițeze al șaptelea înger, atunci săvârșită este toată taina lui Dumnezeu, și timpul nu mai este". Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 iunie 1997) MM: Din acest text rezultă că îngerul al șaselea nu și-a mai făcut treaba, așa cum fusese proorocit pentru el în Apocalipsă: Răspuns: Din acest text rezultă că îngerul al șaselea și-a făcut treaba, așa cum fusese proorocit pentru el în Apocalipsă, și timp nu mai este pentru trombonit: “Și a trâmbițat al șaselea înger. Și am auzit un glas, din cele patru cornuri ale altarului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu, Zicând către îngerul al șaselea, cel ce avea trâmbița: Dezleagă pe cei patru îngeri care sunt legați la râul cel mare, Eufratul. Și au fost dezlegați cei patru îngeri, [...]”(Apoc. 9, 13-15) MM: Adică îngerul al șaselea, cel ce avea trâmbița, o avea dar n-o mai avea, că i-a dat-o Verginicăi. Răspuns: Adică savanta a șasea și a șasea, cele ce aveau trombonul, îl avea dar nu-l mai avea, că l-a dat la nenia să trombonească el împreună cu tanti grijania. MM: În loc să trâmbițeze din trâmbiță și să dezlege pe cei patru îngeri ai mâniei care fuseseră legați la Eufrat, el a dat numai un semnal scurt și apoi i-a dat Verginicăi misia ca să trâmbițeze ea în locul lui, iar Verginica a trâmbițat din trâmbiță timp de 25 de ani. Răspuns: În loc să trombonească ele din trombon și să dezlege pe cei patru mickiduți ai mâniei care fuseseră legați la Aufurat, ele au dat numai un semnal „scurt” din sirena lui Roaită și apoi i-a dat lui nenia misia ca să trombonească el în locul lor, iar tanti grijania a trombonit și ea din trombon timp de 25 de ani. MM: E drept că uneori Verginica își cam făcea de cap, căci a mai trâmbițat și din alte trâmbițe străine, din care nu i se cădea ca să trâmbițeze: Răspuns: E drept că uneori Pisikaa își cam făcea de cap ori de codă, căci a mai trombonit și din alte tromboane străine, din care nu i se cădea ca să trombonească: Citat dat de MM: “... — Verginico, cine a trâmbițat din trâmbiță? — Doamne, eu am trâmbițat. — Cu ce trâmbiță ai trâmbițat? — Doamne, am trâmbițat cu trâmbița bărbatului acesta, că a venit la mine și mi-a dat să cânt. Eu n-am vrut să cânt,[...] și a vrut să cânte el cu ea, și trâmbița nu a cântat, și mi-a dat mie să cânt cu ea. Eu nu vreau să cânt, dar,[...]Doamne, dacă eu am greșit că am trâmbițat, să mă ierți și să nu mă pedepsești. — Verginico, să nu mai trâmbițezi, să nu le mai faci voia, căci ei vor să vadă semne și minuni prin tine [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12/25 decembrie 1964) Răspuns: “... — Pisikăă, cine a trombonit din trombon? — Duduițe, eu am trombonit. — Cu ce trombon ai trombonit? — Duduițe, am trombonit cu trombonul spurcatului, motanului acesta, că m-am dus la el și mi-a dat să-i cânt. Eu n-am vrut să-i cânt,[...] și a vrut să cânte el cu trombonul meu, și trombonul a cântat, și mi-a dat mie să cânt cum a cântat el. Eu vreau să cânt, dar,[...]duduițe, dacă eu am greșit că am trombonit, să mă iertați și să nu mă pedepsiți. — Pisikăă, să trombonești, ca să le faci voia, căci ei vor să vadă semne și minuni prin tine [...]” (citat din nenia cu Pisikaa în lesă și eretele pe umărul drept și tanti grijania, babornița lui.) Last edited by vsovivi; 21.04.2010 at 13:24:09. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|