Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2011, 08:33:10
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

dupa ce Petru a spus "Niciodata n-am mincat ceva necurat" din Fapte 10.14, urmeaza fraza urmatoare:
15. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.

Evident ca nu voi numi spurcat nimic din ceea ce a creat Dumnezeu, mai ales ca Dumnezeu i-a spus acest lucru lui Petru de trei ori, iar apostolul Pavel a confirmat si el in scrisorile catre Corinteni si Romani.

Referitor la Levitic, acolo sint trecute o gramada de reguli. Printre ele amintesc taierea imprejur, jertfele pentru pacat, curatia femeii dupa nastere si altele. Din toata cartea Leviticului voi ati ales numai partea cu carnea de porc. Deci ori respectati tot ceea ce este trecut in Vechiul Testament (nu numai carnea de porc, zeciuiala, iar in cazul unor secte/culte-simbata), ori nu. Voi ati ales citeva versete mai "celebre", insa per ansamblu nu respectati Biblia, ca in cazul de fata.
Vechi 12.01.2011, 09:14:27
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adelinne Vezi mesajul
Iti dau dreptate in legatura cu frica ...am citit eu intr-o carte sau revista recunosc nu imi aduc aminte sursa ... '' noi de fapt consumand carnea unui animal care a trait frici puternice inainte de a fi sacrificat ,preluam acele frici ...'' prin frici se pot intelege multe dar cu adevarat cine le simte poate vorbi clar despre asta.
Doamne ajuta!
mosii si stramosi nostri ce traiau in bordeie si mai tirziu in case de paie, daca traiau frici de cele ce spuneti voi,amu vorbeam tatareste sau turceste da nu-i asa.porcul a scos si inca scoate pe roman din iarna la modul general vorbind,frica vine de la diavoil doar de ii dai gir restul sunt scamatorii inventate de cei din occident[asociatii de protectie a animalelor]gata de inghitit de cei mai sensibili, asa nemestecate.au sa vina vremuri grele si mai grele peste noi si atunci nu o sa mai vorbiti ca niste copii razgiiati ci o sa faceti ce trebuie ca sa supravetuiti.atuncia nu mai luati hormonii fricii de la bietul animal domestic ci frica o sa va fie tovaras de drum[la tot pasul].prea multa fandoseala,cine vrea sa nu manince sa nu bage de vina celui ce maninca si invers.ati vazut cu ce a trait poporul vietnamez dupa razboi,de nu mincau goange si alte mizerii, acum nu mai exista ca natie acest popor, unde vreti sa ii incadram pe acesti oameni in vechiu testament sau in noul?.daca inca nu cred in Hristos vor crede cindva.daca credeti ca bietul animal sta in calea mintuirii noastre va amagiti amarnic si va imbatati cu apa.
Vechi 12.01.2011, 09:22:42
mihaila_alin
Guest

Implicit

[quote=caty_deea;322315]
Citat:
În prealabil postat de Adelinne Vezi mesajul
Iti dau dreptate in legatura cu frica ...am citit eu intr-o carte sau revista recunosc nu imi aduc aminte sursa ... '' noi de fapt consumand carnea unui animal care a trait frici puternice inainte de a fi sacrificat ,preluam acele frici ...'' prin frici se pot intelege multe dar cu adevarat cine le simte poate vorbi clar despre asta.
Doamne ajuta![/QU

Soro cum sa nu iti aduci amintre sursa?Avem printre noi pe la alte topicuri un frate caruia daca nu ii precizezi sursa,ia foc.Glumeam desigur
Vroiam sa mai adaug un alt motiv pt care nu e recomandata carnea de porc....porcul ia trichinela de fapt prin consumul sobolanilor.Ei poarta de fapt acest parazit si il transmit porcului,iar de la el ,la om,gazda definitiva.
Ceea ce denota ca acest animal inocent care a starnit intr.adevar atata valva pe forum, din cand in cand se indeletniceste cu consumul de ...
daca i.o.r. nu mai fabrica microscoape e o problema nationala?un microscop poa sa deserveasca mii de persoane,exista gripa aviara,asa nu se mai poate face nimic?ouale sunt contaminate,vaca este nebuna,legumele sunt pline de toxani,pai mai fratilor sa traim cu energie solara da poate si aia are ceva probleme.rezolvareosturi negre de cite 40 de zile repetate pina la adinci batrinete.
Vechi 12.01.2011, 09:43:08
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Exact cum ne-a spus Dumnezeu: dupa ce Petru a spus "Niciodata n-am mincat ceva necurat" din Fapte 10.14, urmeaza fraza urmatoare:
15. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.

Evident ca nu voi numi spurcat nimic din ceea ce a creat Dumnezeu, mai ales ca Dumnezeu i-a spus acest lucru lui Petru de trei ori, iar apostolul Pavel a confirmat si el in scrisorile catre Corinteni si Romani.

Referitor la Levitic, acolo sint trecute o gramada de reguli. Printre ele amintesc taierea imprejur, jertfele pentru pacat, curatia femeii dupa nastere si altele. Din toata cartea Leviticului voi ati ales numai partea cu carnea de porc. Deci ori respectati tot ceea ce este trecut in Vechiul Testament (nu numai carnea de porc, zeciuiala, iar in cazul unor secte/culte-simbata), ori nu. Voi ati ales citeva versete mai "celebre", insa per ansamblu nu respectati Biblia, ca in cazul de fata.
si ce ai vrea sa citeasca toata biblia?si aia tradusa tendentios?doamne fereste .!!vrei sa descopere eroarea?
Vechi 12.01.2011, 10:48:44
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Implicit

In Scripturi scrie clar ca se poate manca orice fel de carne (comestibila), numai ca domnul Tricequemismus nu agreeaza carnea de porc, zicand ca bietul godac este necurat. Daca il speli cu furtunul si nu-l lasi sa se balaceasca prin balti, porcul este foarte curat !
Vechi 12.01.2011, 12:33:55
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
In Scripturi scrie clar ca se poate manca orice fel de carne (comestibila), numai ca domnul Tricequemismus nu agreeaza carnea de porc, zicand ca bietul godac este necurat. Daca il speli cu furtunul si nu-l lasi sa se balaceasca prin balti, porcul este foarte curat !
americanii il folosesc, ca animal de companie deia fac atita gargara cu piuneze pe tema taiatului porcului.e o chestie vine cocacoc arunca piatra in balta si toti inginerii romani sar sa o scoata imediat,si transaza porcul in fel si chip de imi vine sa ii spun bietului animal sa se ascunda sa nu-l mai vada nimeni.
Vechi 12.01.2011, 13:38:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

[quote=mihaila_alin;322353]
Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
daca i.o.r. nu mai fabrica microscoape e o problema nationala?un microscop poa sa deserveasca mii de persoane,exista gripa aviara,asa nu se mai poate face nimic?ouale sunt contaminate,vaca este nebuna,legumele sunt pline de toxani,pai mai fratilor sa traim cu energie solara da poate si aia are ceva probleme.rezolvare: posturi negre de cite 40 de zile repetate pina la adinci batrinete.
Umor de calitate
Vechi 12.01.2011, 15:41:29
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
ce tareeee!
Vechi 12.01.2011, 15:51:51
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
La tine nu se aplică ad litteram, ci taman pe dos? Adică unde scrie "să nu mâncați porcul, să-l priviți ca necurat" se înțelege "să mâncați porcul, să-l priviți ca prea sfânt"?

Iisus nu a venit ca să curățească porcul, a venit ca să salveze și să-i curățească pe oameni. Pentru El, un demonizat avea mai mare valoare decât mii de porci. Tu ai avea inima aceea să-L vinzi pe Hristos nu pentru o ciorbă de linte, ci pentru o tocană de porc?

Ce-are a face legea talionului cu porcul?

oare de ce mi-oi fi racit eu gura de pomana ... doar stim dinainte algoritmul dupa care vei rastamaci

in fine, sa ne lumineze Dumnezeu pe toti
Vechi 12.01.2011, 19:11:13
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blajinul Vezi mesajul
Conteaza ce spune celalalt. Aduc argumente in functie de acest lucru. Eu discut cu un om (nu cu un exponent al ortodoxiei, catolicismului, protestantismului, etc).

Spre exemplu, voi raspunde intr-un fel la postarile dvs. si in alt fel la postarile Melisei. Desi sunteti ortodoxe amandoua, ganditi diferit.
E adevărat și ce zici tu. Mă refeream că de exemplu nu pot să-i dau unui protestant citat din Sfinții Părinți, unui ortodox pot. Sau mă luasem de cineva că nu recunoaște interpretarea ortodoxă a Bibliei crezând că e ortodox, zicând că dacă ești ortodox trebuie s-o accepți, raționament suficient pentru ortodocși, dar era de fapt ateu și mi-am dat seama că vorbisem o cu totul altă limbă decât a lui.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul mihailt Generalitati 26 13.03.2010 23:01:16
A omori sau a fii omorat ? elenavioletacocos Generalitati 3 09.10.2009 15:48:08
De ce a fost omorat Cain? Iustin Din Vechiul Testament 14 12.01.2009 20:41:20