Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2007, 06:05:16
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mq
de ce a fost alungat Adam din Rai ?
pentru neascultare !
Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 05:09:53
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de mq
de ce a fost alungat Adam din Rai ?
pentru neascultare !
Da, si pentru lipsa de smerenie. DRAMA umanitatii cred ca a inceput cu "Fac ce vreau eu nu ce zice LEGEA" si se continua si pina astazi iar nebunia existenta in lume chiar imi da senzatia de un cerc care se inchide in punctul aceluiasi pacat primar...

...FAC CE VREAU EU NU CE ZICE DUMNEZEU!

Doamne fereste!

Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 05:38:49
catalinped catalinped is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2007
Implicit

Pt.Cozia:
Este de preferat sa faci ce vrei tu decat sa stai cu frica de a nu cumva a incalca ce zice Dumnezeu care oricum nu-l cunosc.
Sa ma explic:Facand ce vrei tu (asta dupa constiinta fiecaruia mai bine sau mai rau) asa poti sa inveti din greselile tale ,asta este experienta care se acumuleaza si asa poate se invata ca cele zece porunci sunt adevarate.Este o vorba :daca nu vrei sa inveti viata te invata.
Dar daca stai cu frica de a nu incalca Legea nici nu inveti si te mai si crezi vreun mare sfant.
LEGEA TREBUIE SA VINA DIN TINE SA O RESPECTI NU PENTRU CA AI CITIT-O.Daca suntem atenti la noi am observa ca toti avem o constinta a binelui si a raului dar diferite interese si ispite ne determina sa o incalcam.
MORALITATE TREBUIE SA VINA DIN LIBERTATE NU DIN FRICA.
"CUNOASTE-TI ADEVARUL SI EL VA VA ELIBERA".
Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 05:50:08
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Tot ea l-a impins si pe Adam,pe barbat, in pacat,deoarece barbatul e slab in fata femeii
Incercind sa privim chiar si dintr-o perspectiva spirituala barbatul inainte de pacat nu avea cum sa fie controlat de femeie deoarece Eva INCA NU ERA FEMEIE in ochii lui ci doar o ALTA fiinta care sa-i tina DE URIT, asta banuiesc ca a fost ideea centrala. Lui(Adam) cred ca nu ii era clar nici el cine este din moment ce sexualitatea cu energia ei inca NU FUNCTIONA la nici unul din ei, nu?(corectati-ma daca gresesc). Imediat dupa evenimentul cu marul, Eva a inceput sa fie fugarita de Adam si sa rida in hohote si sa se distreze, adica dupa ce au aflat de una si de alta si li s-au deschis ochii, si atunci Domnul I-A CITIT PE LOC, ca la scoala...

Intrebarea este Dumnezeu, oare stia ce se va intimpla cu Omul? Fiind Dumnezeul nostru, evident ca da! deci totul a decurs si decurge conform unui Plan Divin, si lectia pe care am invatat-o prin Biblie, Noul Testamnet si prin Sfintii nostrii Parinti este ca noi nu prea ne dam seama de unii singuri, de capul nostru ce avem de facut si o luam razna iar pentru contracararea acestui fenomen la nivel planetar trebuie sa urmam Legea Ortodoxa cu precizia stabilita de cei cu Duhul Sfint si sa fim fermi ca in nici un caz sa acceptam ideea necuratului de a "moderniza sau actualiza" cele spuse de Sfinti.

Doamne fie voia Ta, nu voia noastra
Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 10:48:36
catalinped catalinped is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2007
Implicit

"iar pentru contracararea acestui fenomen la nivel planetar trebuie sa urmam Legea Ortodoxa cu precizia stabilita de cei cu Duhul Sfint si sa fim fermi ca in nici un caz sa acceptam ideea necuratului de a "moderniza sau actualiza" cele spuse de Sfinti."
Oare de ce lumea s-a transformat asa mult in comparatie cu vremurile din anii de inceput ai crestinismului?
Toate invataturile vechi trebuie reactualizate dupa mentalitatea de acum ,altfel ne invartim in jurul cuvintelor cum se intampla in general in acest topic de genul "Eva a inceput sa fie fugarita de Adam" etc.
Poate asa vom intelege si noi simbolurile biblice intradevar.
Altfel percepeau oamenii de atunci adevarurile bibliei in comparatie cu vremurile de astazi cand ne jucam cu cuvintele .
Ma intreb daca nu ar fi existat Biblia oare noi ce am fi crezut despre om si Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 13:08:40
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Tot ea l-a impins si pe Adam,pe barbat, in pacat,deoarece barbatul e slab in fata femeii
Incercind sa privim chiar si dintr-o perspectiva spirituala barbatul inainte de pacat nu avea cum sa fie controlat de femeie deoarece Eva INCA NU ERA FEMEIE in ochii lui ci doar o ALTA fiinta care sa-i tina DE URIT, asta banuiesc ca a fost ideea centrala. Lui(Adam) cred ca nu ii era clar nici el cine este din moment ce sexualitatea cu energia ei inca NU FUNCTIONA la nici unul din ei, nu?(corectati-ma daca gresesc). Imediat dupa evenimentul cu marul, Eva a inceput sa fie fugarita de Adam si sa rida in hohote si sa se distreze, adica dupa ce au aflat de una si de alta si li s-au deschis ochii, si atunci Domnul I-A CITIT PE LOC, ca la scoala...

Intrebarea este Dumnezeu, oare stia ce se va intimpla cu Omul? Fiind Dumnezeul nostru, evident ca da! deci totul a decurs si decurge conform unui Plan Divin, si lectia pe care am invatat-o prin Biblie, Noul Testamnet si prin Sfintii nostrii Parinti este ca noi nu prea ne dam seama de unii singuri, de capul nostru ce avem de facut si o luam razna iar pentru contracararea acestui fenomen la nivel planetar trebuie sa urmam Legea Ortodoxa cu precizia stabilita de cei cu Duhul Sfint si sa fim fermi ca in nici un caz sa acceptam ideea necuratului de a "moderniza sau actualiza" cele spuse de Sfinti.

Doamne fie voia Ta, nu voia noastra
Ideea pe care am vrut s-o subliniez era alta si anume ca barbatul are o slabiciune pentru femeie innascuta,inca de la Adam si Eva.Este si normal sa fie asa,deoarece femeia e o parte din el,a fost facuta din coasta lui Adam si amandoi se completeaza unul pe altul.De aceea si scrie in Biblie ca barbatul e capul femeii,pe care trebuie s-o iubeasca ca pe el insusi.De aceea,femeia trebuie sa asculte de barbat si nu invers,cum se intampla azi din pacate,cu emanciparea femeii si toate celelalte lucruri anormale.Femeia are vointa mai slaba si cedeaza mai repede pacatului,lucru dovedit de Eva.Oare de ce sarpele,diavolul nu l-a ispitit direct pe Adam ci s-a dus la Eva?Fiindca el stia asta.Diavolul stie foarte bine Biblia,doar a fost si el inger,si astfel stie sa exploateze foarte bine slabiciunile oamenilor,mai ales a acelora necredinciosi sau slabi in credinta.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 20:30:55
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalinped
Ma intreb daca nu ar fi existat Biblia oare noi ce am fi crezut despre om si Dumnezeu?
"Eva a inceput sa fie fugarita de Adam"

Stiu ce vrei sa spui numai ca am vrut sa dau viata imaginii celor doi care se jucau ca niste copii inocenti prin gradina Raiului

Ata este o intrebare buna insa face parte din genul de intrebari CE S-AR FI INTIMPLAT DACA AR FI FOST ASA SI PE DINCOLO?..... care tine de imaginatie si fantezie, doua fenomene de care suntem sfatuiti de Sfintii nostri sa ne tinem cit mai departe. In privinta asta eu impartasesc parerea Elenei care zice : astea sunt datele problemei si asa se rezolva, ca la scoala

Insa ca sa-ti dau un exemplu care m-a pus pe ginduri si chiar il comentam cu sotia este starea in care se afla sau au ajuns copii abandonati/pierduti in jungla sau crescuti in salbaticie de animale sau de unii singuri si ce se intimpla cu ei din punct de vedere spiritual. Desi nu avem cum sa stim sigur, se pare ca aceasta dimensiune nu se dezvolta iar ei de unii singuri nu pot face nimic ca sa schimbe ceva. Se poate vorbi mult pe tema asta, poate cu alta ocazie
Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 21:03:50
dan73 dan73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cred ca este important sa retineti ca odata cu caderea in pacat, Scriptura ne spune ca "li s-au deschis ochii". Evident, alti ochi, alta vedere; una coborata deplin in natura. Omului i-a fost ingaduit sa manance, dar in limita randuita de El. Era necesar ca omul sa se maturizeze in relatia cu Dumnezeu, sa guste din ea fara a se desparti de El.
Prin libera alegere pierde omul nemurirea si nu pentru ca asa randuise Dumnezeu (dupa cum afirmase cineva).
Reply With Quote
Vechi 24.01.2007, 21:07:02
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dan73
Prin libera alegere pierde omul nemurirea si nu pentru ca asa randuise Dumnezeu (dupa cum afirmase cineva).
asa este, sunt de acord cu tine.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2007, 02:52:27
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Citat:
În prealabil postat de dan73
asa este, sunt de acord cu tine.
Omul nu poate face nimic in starea cazuta in care se afla. Cel mai des vorbesti cu oameni care nici nu banuiesc ca suntem in aceasta stare a fiintei, iar departarea de drumul prescris de biserica, de sfintii parinti este cea care ne face sa devenim si mai rai, aroganti, mindri, si cel mai grav MANIPULATI prin minciuna. Deci despre ce LIBERA ALEGERE poate fi vorba cind noi daca observam atent cam cu ce ne ocupam vedem cum viata ne scutura, ne impinge si ne trage in toate directiile si deseori noi nu suntem mai decit organizme care REACTIONEAZA. Cred ca primul pas catre credinta a ateului este sa realizeze CA SE AFLA IN STAREA DE CADERE, DE ADORMIRE TOTALA, IN CARE ESTE MANIPULAT DE VIATA. Cum a mai spus cineva parca mai sus,... Nu el traieste viata ci viata il traieste pe el

Dilema mea, personala, cea mare in legatura cu Adam si starea Adamica este ca nu inteleg cum de el in starea de constienta superioara, a unui singur Eu unitar care traia in prezent, in Adevar, creat si lasat asa, perfect, de Dumnezeu, a putut fi manipulat de Diavol ca un om deja cazut IN ACELASI MOD IN CARE SUNTEM NOI, PACATOSII, MANIPULATI SI PACALITI ZILNIC DE VIATA DIN JURUL NOSTRU.

Daca stam sa ne gindim pina si cei citiva care sa zicem s-au apropiat de starea Adamica, dupa mintuire nu au mai putut fi atrasi cu nimic si mintiti. Dadeau dracii roata in jurul chiliilor marilor pustnici si ei nimic, nu se lasau dusi cu vorba, cu promisiunile, cu linguselile, si nici la injuraturi nu se simteau jigniti, din smerenie.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
INAINTE DE ADAM AU MAI FOST SI ALTE LUMI? adrian010155 Generalitati 46 10.12.2010 03:38:02
Stie cineva? caesar Generalitati 4 21.03.2009 07:00:05