Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2011, 15:35:17
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de blackswan Vezi mesajul
Ce vă completați, unul crede și nu-L urmează pe Dumnezeu, altul L-ar urma, dar nu crede. Dacă v-ați putea uni într-o persoană, v-ați mântui. ; ))
Ioooaii=))
Ca sa faci nihilistul fericit doar prin tristete cu ateul acelasi lucru ,teoretic ar insemna sa accepti ca nu exista scop al vietii fara interventia supranaturalului.
Ateul are un scop al vietii,nihilistul nu.Desi ma declar cel mai adesea ateu o fac pentru ca altfel pe langa mine ar fi multi gen „Shoot the nihilist”.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 15:46:10
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de O p e t h Vezi mesajul
Ioooaii=))
Ca sa faci nihilistul fericit doar prin tristete cu ateul acelasi lucru ,teoretic ar insemna sa accepti ca nu exista scop al vietii fara interventia supranaturalului.
Ateul are un scop al vietii,nihilistul nu.Desi ma declar cel mai adesea ateu o fac pentru ca altfel pe langa mine ar fi multi gen „Shoot the nihilist”.
Opeth draga, da-mi voie, te rog, sa-ti pun o intrebare, poate dureroasa. Ai avut o deceptie, sau chiar ceva mai rau, in dragoste? Imi pare ca tristetea si melancolia ta vin dintr-o durere nevindecata. Iarta-ma daca te fac sa suferi din nou doar intreband.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 16:23:11
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Opeth draga, da-mi voie, te rog, sa-ti pun o intrebare, poate dureroasa. Ai avut o deceptie, sau chiar ceva mai rau, in dragoste? Imi pare ca tristetea si melancolia ta vin dintr-o durere nevindecata. Iarta-ma daca te fac sa suferi din nou doar intreband.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Nu cred ca se va vindeca durerea asta odata ce nu vine din exterior,totusi e prea complicat,prea profund,prea dureros sa o spun in public,e inchisa in mine si nu as putea sa am un confesor pentru aceasta odata ce ea este esenta intima a tot ceea ce fac.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 16:35:29
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred ca se va vindeca durerea asta odata ce nu vine din exterior,totusi e prea complicat,prea profund,prea dureros sa o spun in public,e inchisa in mine si nu as putea sa am un confesor pentru aceasta odata ce ea este esenta intima a tot ceea ce fac.
Dragul meu, ti-am simtit durerea din primele postari, am vazut si echilibrul pe care te straduiesti sa-l menti. Sunt alaturi de tine, si empatizez cu durerea ta caci si eu am avut-o pe a mea, dar ea s-a cicatrizat deja. Totusi, da-mi voie, datorita varstei si experientei mai mari, sa-ti dau un mic sfat: trebuie sa gasesti pe cineva de maxima incredere cu care sa imparti povara grea pe care o duci. Un duhovnic, un prieten adevarat, cineva de incredere. Nu lasa sa te roada pe dinauntru acea durere. Da-o afara, dragul meu. Impartaseste-o cu cineva. Te vei elibera.
Iarta-ma ca intervin asa brutal in viata ta, dar nu o fac in scop rau.
Prietenul tau,
MariS
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 16:56:41
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Dragul meu, ti-am simtit durerea din primele postari, am vazut si echilibrul pe care te straduiesti sa-l menti. Sunt alaturi de tine, si empatizez cu durerea ta caci si eu am avut-o pe a mea, dar ea s-a cicatrizat deja. Totusi, da-mi voie, datorita varstei si experientei mai mari, sa-ti dau un mic sfat: trebuie sa gasesti pe cineva de maxima incredere cu care sa imparti povara grea pe care o duci. Un duhovnic, un prieten adevarat, cineva de incredere. Nu lasa sa te roada pe dinauntru acea durere. Da-o afara, dragul meu. Impartaseste-o cu cineva. Te vei elibera.
Iarta-ma ca intervin asa brutal in viata ta, dar nu o fac in scop rau.
Prietenul tau,
MariS
Am impartasit-o unui calugar..nu pot spune decat ca sunt o alchimie ciudata.Nu am mai spus-o altcuiva caci nu am nevoie sa scap de ea sau..mai putin probabil am invatat sa o imblanzesc.Singuratatea imi este mai importanta decat apa..
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 17:09:17
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am impartasit-o unui calugar..nu pot spune decat ca sunt o alchimie ciudata.Nu am mai spus-o altcuiva caci nu am nevoie sa scap de ea sau..mai putin probabil am invatat sa o imblanzesc.Singuratatea imi este mai importanta decat apa..
Am inteles. Nu e rau din cand in cand sa-l mai cauti pe acel calugar.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 20:09:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Ioooaii=))
Tu esti tanar, conceptiile se schimba. Metalul si teozofia sunt un impediment, cred eu (le-am cunoscut si eu).
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 20:41:25
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Citat:
Ioooaii=))
Da? Eu n-am întâlnit acel filozof ateu care să zică faptul că viața are un scop, toți zic că-i absurdă. Partea cu nihilistul fericit prin tristețe n-am înțeles-o.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 20:44:08
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tu esti tanar, conceptiile se schimba. Metalul si teozofia sunt un impediment, cred eu (le-am cunoscut si eu).
Cata vreme actionez moral,eu conduc placerea si nu ea pe mine..
Hei blackswan!Ateul are scop individual,scopul mortii(cum spunea Cioran),si mai ales perpetuarea speciei.Nihilistul nu crede ca existenta are motiv,scop or valoare

Last edited by O p e t h; 30.04.2011 at 20:50:34.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2011, 20:45:22
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Citat:
Da, o alchimie ciudată, ca la marii artiști neînțeleși.
Nu știu cum reziști, sincer.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Dumnezeu, religia si stiinta Petrasescu_Lucian Teologie si Stiinta 13 19.10.2011 12:42:53
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? Iustin44 Generalitati 77 10.03.2008 22:19:56
Ce este stiinta? alecsandru Teologie si Stiinta 102 10.12.2007 19:54:46