Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2012, 14:24:37
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Și sânge unguresc nu a curs în Ardeal ?!

Iar supraviețuitorii acelor vremuri, nu sunt oare, creștini ortodocși ? Cât de creștin este să acuzi un întreg popor, pentru faptele săvârșite de către niște indivizi ?

de ce va ambalati atata....

1. nu sunteti ungur sau secui.
2. nu traiti in Ardeal.
Vechi 06.09.2012, 14:25:03
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu zic să vă relaxați.
Suntem..... si ma opresc aici, pentru ca subiectul o ia iarasi pe aratura, divagatii, etc....
Vechi 06.09.2012, 14:29:03
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
cand Decebal a vorbit
Decebal nu vorbește, el răspândește cu copy-paste materiale anti-maghiare care amestecă de-a valma adevărul cu minciuna, așa cum am arătat în detaliu mai sus.

Decebal, în toate reîncarnările sale pe acest forum și altele, nu face decât să atace și să acuze.

Acum câțiva ani ținta predilectă erau protestanții, față de care se exprima cu un limbaj care i-a atras multiple banări. Pe atunci era prietenos cu catolicii de pe forum, pe care încerca să și-i câștige ca aliați împotriva protestanților.

În urma acestor banări, așa cum am mai arătat cu altă ocazie, s-a refugiat pe forumul catolic unde i-a făcut troacă de porci pe administratorii acestui forum.

Totodată a activat pe un alt forum ortodox unde atacurile la adresa adminilor de aici au atins paroxismul. În final a fost banat după repetate atacuri la adresa ierarhiei BOR.

Între timp, pe forumul catolic, și-a tras identitate de sedevacantist (adică catolic ultra-tradiționalist schismatic).

Acum a reapărut aici, iar noua țintă pentru împroșcat cu noroi este Biserica Catolică, în general, și, după cum se vede, ungurii în special.

Dacă stau și mă gândesc bine, îmi este milă de acest om.
Vechi 06.09.2012, 14:39:47
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"1990 Martie

7 martie – Ca urmare a sensibilizării factorilor politici în problema Transilvaniei, conducerea CPUN a acceptat la lucrările acestui forum a președintelui Uniunii Vatra Românească, Radu Ciontea, măsură contramandată în grabă la protestele UDMR, pe motiv, afirma acesta, că Uniunea Vatra Românească nu este o organizație politică, ci culturală.

9 martie – Din partea „Comitetului pentru Transilvania“ al românilor din New York se primește o scrisoare din care cităm: “Radioul unguresc din New York a condamnat guvernul unguresc pentru că nu a profitat de ocazie atunci când România a fost în plină revoltă, să fi invadat Transilvania și s-o anexeze Ungariei. La 7 ianuarie Asociația ungurilor americani, discutând problema Ardealului, declară: “Ceaușescu a căzut cu sânge unguresc, dar sacrificiul acesta nu este destul. Ungurii din Transilvania trebuie să fie eliberați și anexați la Ungaria. În orice caz trebuie să încercăm întâi rezolvarea pe cale pașnică. Sunt trei posibilități:

1. Un verdict internațional
2. O Transilvanie independentă de tipul Elveției
3. Toată Transilvania trebuie luată cu forța și anexată Ungariei. Ungurii din America sunt gata să discute cu guvernul ungar ce este de făcut. Tibor Demeter, președintele Asociației.”

În noaptea de 10 spre 11 martie autori rămași necunoscuți până astăzi răstoarnă bustul lui Nicolae Bălcescu de pe soclul său din parcul stațiunii Sovata.

14 martie – În ziarul Cuvântul liber din Tg. Mureș apare apelul comitetului californian al drepturilor omului pentru unguri și alte minorități din România, care a fost afișat pe zidurile Bisericii reformate din Los Angeles în care se scrie: “Bărbați și femei, liberi, ai Americii, Ajutați în oprirea genocidului! Ajutați cele trei milioane de unguri să supraviețuiască, în țara lor străbună. Guvernul șovinist-stalinist din România acționează sistematic pentru distrugerea populației maghiare native. În Transilvania se comit următoarele atrocități de către români împotriva ungurilor: închiderea forțată a școlilor și universităților ungurești, ei nu pot vorbi limba proprie, încearcă deportarea ungurilor cinstiți din locurile lor de baștină“ etc."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html
Vechi 06.09.2012, 16:33:52
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Și unde am spus eu că n-aș avea un minim de respect pentru poporul român ?

Cei pentru care n-am respect sunt indivizii care, indiferent la care popor își declară apartenența, fac propagandă xenofobă și îndeamnă la ură împotriva altor națiuni.
.................................................. ...............................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:15:55.
Vechi 06.09.2012, 16:40:15
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Dumneavoastra nu faceti propaganda xenofoba si indemnati la ura impotriva altor natiuni atunci cand numiti pe regateni fructe stricate
Nu eu, ci Traian Vuia.

Citat:
si cand indemnati pe olteni sa plece din Timisoara,
doar în măsura în care au nemulțumiri.

Citat:
indemnati la ura impotriva altor natiuni cand sugerati ca regatenii si oltenii ar fi inferiori banatanilor?
Deci recunoașteți că sunt națiuni diferite ? Mulțumesc.

Citat:
Din moment ce nu sunteti roman, si borbiti asa, e clar ca sunteti xenofob.
V-am mai explicat că sunt de etnie română. Și hotărâți-vă o dată, de ce e ok să-i îndemnăm pe unguri să plece din Ardeal, dar nu e ok să-i îndemnăm pe regățeni să plece din Timișoara ?!!!!!
Vechi 06.09.2012, 16:52:19
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
de ce e ok să-i îndemnăm pe unguri să plece din Ardeal, dar nu e ok să-i îndemnăm pe regățeni să plece din Timișoara ?!!!!!
Nu e OK nici una, nici alta, frate ! Ambele se bazează pe aceeași judecată globalizatoare.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 06.09.2012, 16:56:36
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Am mai spus inca o data acest lucru: este vorba de Ardealul sub ocupatie maghiara, nu cred ca Banatul a fost in aceasta situatie.
Exact asa cum nu e cazul nici acum, nu a fost nici alta data, in cazul convietuirii dintre diverse nationalitati in alte parti ale tarii.
In 1940 mama mea avea 24 ani, deci era in plina maturitate, ma pot baza pe perceptia ei si nu doar a ei, si a bunicii, a rudelor mele, a tatalui meu (doar ca el era in razboi chiar atunci, a ajuns pana la cotul Donului, cam cum a a stat acolo stiind ce se intampla acasa???)
.................................................. ................................................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:10:44.
Vechi 06.09.2012, 17:10:34
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu e OK nici una, nici alta, frate ! Ambele se bazează pe aceeași judecată globalizatoare.
Nu vorbesc în termeni generali, poate s-a înțeles greșit.

Repet: ceea ce contează este ca persoana să achieseze la un set de valori. Dacă în Timișoara vine un ungur, un oltean, un chinez și arată că poate trăi ca bănățenii, va fi bine primit.

Dar se mai întâmplă (chiar mi s-a întâmplat personal) să întâlnesc câte un... hai să-i zicem cetățean.... care, la un moment dat, în timpul unei discuții, să ajungă la veșnica și obosita placă cu ungurii. Ungurii așa, ungurii pe dincolo, ungurii vor să fure Ardealul, etc. Și atunci îl întreb: De unde ești ? Aaa, de la Calafat/Strehaia/Buhuși/Bacău etc.. ? Dar câți unguri cunoști personal ? Aaaa..., nici unul ?! Păi uite, eu cunosc mulți, și niciunul nu e cum spui matale. Așa că.... dispari de aici.

Poate să locuiască în Banat, legea i-o permite; dar să nu se aștepte să fie bine văzut sau respectat.
Vechi 06.09.2012, 17:10:48
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"15 martie – Sub pretextul sărbătoririi zilei de 15 martie 1848, în Transilvania au sosit numeroase autobuze cu turiști unguri, fapt acceptat cu ușurință de conducătorii provizorii ai Statului Român, care, se știe, deschiseseră larg granițele țării începând cu decembrie 1989. În acest context, câțiva membri ai CPUN Mureș au propus oficial unirea județelor Mureș, Covasna și Harghita într-o regiune autonomă maghiară.

La Albești, Fântânele, Sovata, Tg. Mureș și alte multe localități are loc aniversarea a 142 de ani de la revoluția inițiată în Ungaria, când Lajos Kossuth a proclamat actul samavolnic de unire al Transilvaniei cu Ungaria, eveniment soldat cu distrugerea a 230 de sate românești și asasinarea a 40.000 de români. Se arborează însemnele de stat ungare și se intonează cântece care lezează sentimentele naționale ale românilor.

La Satu Mare, aproape 4000 de cetățeni unguri au participat la arborarea drapelului unguresc pe edificiul catedralei catolice, precum și la profanarea statuii lui Nicolae Bălcescu.

Are loc o nouă profanare a statuii lui Avram Iancu din Tg. Mureș.

Situația de la IMF Tg. Mureș este tot mai tensionată ca urmare a grevei studenților maghiari, care refuză să intre la cursuri alături de colegii lor români.

Ia ființă Partidul Unității Naționale a Românilor din Transilvania, transformat, apoi, în PUNR, care, în decursul anilor, alături de Partidul România Mare, înființat un an mai târziu, s-au aflat în fruntea luptei împotriva acțiunilor antiromânești ale UDMR.

16 martie – Un Trabant condus de un element iresponsabil, extremist, de naționalitate maghiară intră într-o coloană de manifestanți din Tg. Mureș, accidentând 14 persoane.

La Farmacia nr. 28 din Tg. Mureș personalul de naționalitate maghiară refuză să servească clienții de naționalitate română, arborează drapelul maghiar și încearcă să expună o firmă bilingvă.

17 martie – Are loc marșul și mitingul de protest al studenților și cadrelor didactice de la IMF Tg. Mureș împotriva grevei declanșate cu 10 zile în urmă de studenții maghiari ai institutului.

19 martie – O manifestație organizată de Uniune Vatra Românească cere demisia din CPUN Mureș a celor care avansaseră propunerea înființării unei regiuni autonome maghiare (Elöd Kincses, Károly Király, Attila Jakobffy, András Tökés, Smaranda Enache), dintre care Elöd Kincses își depune demisia. În seara zilei, la Tg. Mureș au loc confruntări violente, în urma cărora au suferit vătămări fizice atât români, cât și maghiari, între care și scriitorul Süto Andras."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html
Subiect închis