Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2009, 20:00:31
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
De ce crezi ca au murit atatia sfinti si mucenici pentru Hristos??
Potrivit logicii tale, ar fi putut lua " ce este bun din alta religie" sau sa se converteasca mantuindu-se pe alta cale, nu??? Ca "aveau dretul sa faca", nu?

Mai Anna sincer sa fiu, nu stiu, nu am fost acolo si deci raspunzind obiectiv nu stiu!
Respect si inteleg martiriul in cazul apararii neamului si a credintei, a familiei, a comunitatii asa cum au facut-o multi in razboaie insa detalii nu cunosc si nici nu ma hazardez sa vorbesc in vint, as minti si asfel as pacatui si nu pot deoarece eu ma impartasesc des, si incerc din rasputeri sa am o viata curata lipsita de prejudecati , ura, minie, judecati, si mai ales minciuna...este foarte greu, vai de noi!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 20:02:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Nu am inteles la ce te referi.
la atitudinea multor crestini cind au de a face cu aceste incercari stradale
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 20:05:18
Banned

Implicit

Citat:
De ce crezi ca au murit atatia sfinti si mucenici pentru Hristos??
Potrivit logicii tale, ar fi putut lua " ce este bun din alta religie" sau sa se converteasca mantuindu-se pe alta cale, nu??? Ca "aveau dretul sa faca", nu?
Sa stii ca multe Aspecte BUNE s-au luat si de la altii.
Cum crezi ca a luat nastere Traditia?
Nu vezi cite elemente straine Scripturii are, care nici pe departe nu sunt sugerate de Hristos
Deci vezi ca Sfintii au mai gindit si cu capul lor?...da asa iluminat de Duh cum erau, vezi ca au aderat la tehnici noi?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 20:14:12
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Sa stii ca multe Aspecte BUNE s-au luat si de la altii.
Cum crezi ca a luat nastere Traditia?
Nu vezi cite elemente straine Scripturii are, care nici pe departe nu sunt sugerate de Hristos
Deci vezi ca Sfintii au mai gindit si cu capul lor?...da asa iluminat de Duh cum erau, vezi ca au aderat la tehnici noi?
Iar spui povesti: "aspecte bune" (care? la ce te referi?), "elemente straine Scripturii" (care? la ce te referi? Eu nu am gasit nimic DIFERIT de Scriptura, dar avand in vedere cum ai demonstrat cunoasterea scripturii, cred ca pe-acolo se situeaza si cunoasterea Traditiei), "tehnici noi"...
Eu nu inteleg la ce te referi
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 20:20:29
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
la atitudinea multor crestini cind au de a face cu aceste incercari stradale
Atunci nu te grabi sa mi le atribui! am inteles acum ca ai vorbit la modul general.
Dar toate acestea, adica iubirea si nejudecarea, nu le gasim in credinta noastra, in biserica noastra? le gasim, atunci de ce tot o dam inainte cu "ortodoxul e intolerant". Un ortodox traitor este tolerant si iubitor de fratele, este elementul fundamental. Bun, dar aceasta tolerata si iubire pentru fratele il impiedica sa marturiseasca adevarul in care el crede? ar putea sa il impiedice?
Da, ar putea sa il impiedice, din teama ca celalalt s-ar putea simti jignit. Este aceasta teama toleranta sau iubire, nu, nu este. Stim cu totii ca adevarul doare. Deci, asa cum spune ortodoxia noastra, necrestinii nu se inchina aceluiasi Dumnezeu ca si crestinii, new age il slaveste si il asteapta pe antihrist.
asta nu are nici o legatura cu civilizatia/necivilizatia unora. am vazut destule locuri si oameni si am vazut diferite tipuri de civilizatii si necivilizatii. si totusi, ortodocsii care traiesc ortodoxia sunt foarte civilizati, nu numai civilizati, ci si iubitori! asta am vazut-o eu, am simtit diferenta. si poti sa fii foooarte binevoitor si dragut si sa sfatuiesti o femeie sa avorteze, de exemplu, dupa ce i-ai aratat analizele care arata ca (probabil) fatul are sdr Down sau vreo boala musculara genetica. (asta era legat de civilizatie)
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 20:23:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Iar spui povesti: "aspecte bune" (care? la ce te referi?), "elemente straine Scripturii" (care? la ce te referi? Eu nu am gasit nimic DIFERIT de Scriptura, dar avand in vedere cum ai demonstrat cunoasterea scripturii, cred ca pe-acolo se situeaza si cunoasterea Traditiei), "tehnici noi"...
Eu nu inteleg la ce te referi
Sa ma iertati ca intervin in discutie, nu am citit-o in inregime.
Au luat in primul rand din traditia iudaica dinainte, pe care au 'implinitr-o', dupa cum spune Hristos.
Pe urma au luat tot felul de sarbatori pagane pe care le-au 'botezat' (exista multe exemple, primul fiind Craciunul).
Au luat arta greaca si egipteana pe care au transfigurat-o pt a picta icoanele.
Au luat filozofia greaca pt a formula teoloigia, 'botezand' diversi termeni.
Doar cateva exemple...
Dar probabil va raspunde Andreicozia mai bine oricum..
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 20:25:20
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
INCLUSIV NOI SUNTEM sub stapinirea lui satan, ca doar nu traim pe luna.
Deci ce facem noi ca sa scapam de sub aceasta stapinire - LUPTAM nu?

Ehhh, tot asa lupta si celelalte fiinte umane pentru mintuire(si se vad clar elementele civilizatoare de care dau dovada), intelegi? aaaaaah, ca lupta altfel decit o faci tu

eh , afla ca AU ACEST DREPT SA O FACA, nu esti tu justitiarul lor, intelegi

Noi suntem crestini ortodocsi si ne mintuim in modul reflectat in citatele de mai sus iar ei au dreptul dat de Dumnezeu (lor personal) sa foloseasca Dero in loc de Tide pentru a lupta cu dominatia satanica( si dau rezultate daca-i observi), intelegi draga Anna si Ancah?
Eu stiu asa: noi traim in lumea lui satan, caci el este stapanul acestei lumi, dar nu-i apartinem decat daca ii facem voia. Daca facem cele ale lui Hristos, Ii apartinem lui Hristos.
Mantuirea e un lucru greu de obtinut si se mantuie cel, care face cele ale lui Dumnezeu din Treime, ca este crestin sau nu.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 20:30:53
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Cred ca acum este un fel de a vorbi vorbe:aruncati cuvinte doar pentru a avea cum sa mai contra-atacati niste lucruri pe care nu v-ati straduti macar sa le intelegeti sau sa le simtiti.
Oricine cunoaste cate ceva despre spiritualitate,va va spune ca un om spiritual are echilibru interior,nu pune patima si se afla in armonie si intr-o relatie de IUBIRE neconditionata cu tot ce reprezinta Creatia lui Dumnezeu in toate formele sale lasate pe Terra.
Diferenta o face cine in acest mod de a fi?Simplu:nu cartile bisericesti,nu invaturi New Age,nu alte religii,filozofii de viata,ci numai SUFLETUL,divinul din voi!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 21:02:03
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
aruncati cuvinte doar pentru a avea cum sa mai contra-atacati niste lucruri pe care nu v-ati straduti macar sa le intelegeti sau sa le simtiti.
Au fost vremuri cand am incercat sa inteleg aceste lucruri; acum nici macar nu mai doresc, nici sa le inteleg, nici sa le simt; pur si simplu nu mai e loc in sufletul meu pentru ele, ortodoxia imi ofera tot ce imi doresc.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 21:12:52
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
"Tu iti creezi propria realitate"-da,asa este intr-o mare masura,pentru ca puterea gandului este ceva de necontestat.Tot ce vedem in jurul nostru este rezultatul gandirii unor oameni.
Atragem ceea ce gandim:gandim negativ,vom atrage negativul,suntem agresivi,vom atrage agresivitate,violenta,iubim pe cei din jur,vom atrage iubire si armonie si tot asa.
Uite ca eu cu asta nu pot fi de acord. Majoritatea sfintilor (daca nu toti) desi au iubit, nu au primit iubire, desi au fost blanzi, nu au fost mangaiati. Deci teoria pica... sfintii tocmai de asta au fost sfinti pentru ca au ramas neclintiti in credinta si iubire, desi lumea ii dadea la o parte. Orice om care urmeaza adevarata spiritualitate, lupta contra curentului si e imposibil sa duca o viata lipsita de ispite.
Reply With Quote
Răspunde