![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai Anna sincer sa fiu, nu stiu, nu am fost acolo si deci raspunzind obiectiv nu stiu! Respect si inteleg martiriul in cazul apararii neamului si a credintei, a familiei, a comunitatii asa cum au facut-o multi in razboaie insa detalii nu cunosc si nici nu ma hazardez sa vorbesc in vint, as minti si asfel as pacatui si nu pot deoarece eu ma impartasesc des, si incerc din rasputeri sa am o viata curata lipsita de prejudecati , ura, minie, judecati, si mai ales minciuna...este foarte greu, vai de noi! |
|
|||
|
|||
![]()
la atitudinea multor crestini cind au de a face cu aceste incercari stradale
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum crezi ca a luat nastere Traditia? Nu vezi cite elemente straine Scripturii are, care nici pe departe nu sunt sugerate de Hristos Deci vezi ca Sfintii au mai gindit si cu capul lor?...da asa iluminat de Duh cum erau, vezi ca au aderat la tehnici noi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu inteleg la ce te referi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar toate acestea, adica iubirea si nejudecarea, nu le gasim in credinta noastra, in biserica noastra? le gasim, atunci de ce tot o dam inainte cu "ortodoxul e intolerant". Un ortodox traitor este tolerant si iubitor de fratele, este elementul fundamental. Bun, dar aceasta tolerata si iubire pentru fratele il impiedica sa marturiseasca adevarul in care el crede? ar putea sa il impiedice? Da, ar putea sa il impiedice, din teama ca celalalt s-ar putea simti jignit. Este aceasta teama toleranta sau iubire, nu, nu este. Stim cu totii ca adevarul doare. Deci, asa cum spune ortodoxia noastra, necrestinii nu se inchina aceluiasi Dumnezeu ca si crestinii, new age il slaveste si il asteapta pe antihrist. asta nu are nici o legatura cu civilizatia/necivilizatia unora. am vazut destule locuri si oameni si am vazut diferite tipuri de civilizatii si necivilizatii. si totusi, ortodocsii care traiesc ortodoxia sunt foarte civilizati, nu numai civilizati, ci si iubitori! asta am vazut-o eu, am simtit diferenta. si poti sa fii foooarte binevoitor si dragut si sa sfatuiesti o femeie sa avorteze, de exemplu, dupa ce i-ai aratat analizele care arata ca (probabil) fatul are sdr Down sau vreo boala musculara genetica. (asta era legat de civilizatie) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Au luat in primul rand din traditia iudaica dinainte, pe care au 'implinitr-o', dupa cum spune Hristos. Pe urma au luat tot felul de sarbatori pagane pe care le-au 'botezat' (exista multe exemple, primul fiind Craciunul). Au luat arta greaca si egipteana pe care au transfigurat-o pt a picta icoanele. Au luat filozofia greaca pt a formula teoloigia, 'botezand' diversi termeni. Doar cateva exemple... Dar probabil va raspunde Andreicozia mai bine oricum.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mantuirea e un lucru greu de obtinut si se mantuie cel, care face cele ale lui Dumnezeu din Treime, ca este crestin sau nu. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca acum este un fel de a vorbi vorbe:aruncati cuvinte doar pentru a avea cum sa mai contra-atacati niste lucruri pe care nu v-ati straduti macar sa le intelegeti sau sa le simtiti.
Oricine cunoaste cate ceva despre spiritualitate,va va spune ca un om spiritual are echilibru interior,nu pune patima si se afla in armonie si intr-o relatie de IUBIRE neconditionata cu tot ce reprezinta Creatia lui Dumnezeu in toate formele sale lasate pe Terra. Diferenta o face cine in acest mod de a fi?Simplu:nu cartile bisericesti,nu invaturi New Age,nu alte religii,filozofii de viata,ci numai SUFLETUL,divinul din voi! |
|
|||
|
|||
![]()
Au fost vremuri cand am incercat sa inteleg aceste lucruri; acum nici macar nu mai doresc, nici sa le inteleg, nici sa le simt; pur si simplu nu mai e loc in sufletul meu pentru ele, ortodoxia imi ofera tot ce imi doresc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|