![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Tocmai cautam o imagine in care sa fie vizibila crucea. Bine ca ai aparut! |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Sunt chiar și strane, se vede în una din poze.
Mi se pare o realizare extraordinară. Iată, pe de altă parte, două biserici care se construiesc în ultimii ani în Timișoara, la distanță de numai câteva sute de metri una de cealaltă. Una îmi place mult, una deloc. Puteți ghici care ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti tare, frate. Serios acum, a doua, cea "urata"...mi se pare mie, sau are aceeasi culoare ca si Templul Coral? Daca da, e o modalitate frumoasa de a arata originea credintei crestine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre biserica "frumoasă", și la propriu și la figurat, mai multe amănunte aici: http://ziarullumina.ro/liturghie-si-...ilor-4246.html și aici: http://mitropolia-banatului.ro/zi-cu...din-timisoara/ Last edited by GMihai; 09.06.2015 at 17:15:11. |
|
||||
|
||||
![]()
O cruce asa mică, pare pusă acolo parcă din greseală.
Oricum, mie una nu îmi place deloc biserica asta "arca noetica", mi se pare un moft arhitectural. |
|
|||
|
|||
![]()
Good point. :)
Sau o construcție neterminată. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Crucea nu e mică deloc. Fă o comparație cu ușile, de ex, și-o să-ți dai seama de proporții
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acolo, "capacul" acela matahhalos obtureaza privirea. Trebuie sa fii la o distanta apreciabila, banuiesc ca distanta din poza postata de Mihail este cea minima, pentru a vedea crucea. Bisericile apartinand Sf. Biserici Asiriene a Rasaritului sunt, desori, niste ziggurate, marturie a trecutului glorios al acelui popor, singurii semiti in totalitate crestini. Da, dar crucea este intotdeauna in varf, perfect vizibila. Sincer, imi pare ca aceasta biserica a fost construita cu intentii ecumenice (atentie, nu am scris "ecumeniste"! :) ). Adica, la o adica, nu daca ci cand climatul politic general va deveni unul de persecutie fatisa asupra simbolurilor crestine esentiale amplasate public, crucea se poate scoate cu usurinta, oricum nu e prea observabila. ![]() Ovidiu si Mirela au perfecta dreptate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 20:57:32 |
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 19:27:45 |
Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 11:33:25 |
|