Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 19:49:59
destemone destemone is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.12.2009
Implicit :)

cum putem sa-l discutam pe DUMNEZEU cand el ne-a permis 9 liberul arbitru??????
nu va ganditi cum sa va dati mari si nici ca altii sunt mai mici ganditiva cum sa iubiti!!!!!!!!!!!!!!
Vechi 09.12.2009, 20:00:16
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Aha. Deci Mani era un fel de Branham din vechime. Nimic nou sub soare. Merci mult.

Catolicii inca isi sustin parerea si considera ca au dreptate, nu?
Mani era ala cu cele doua principii egale: Binele si Raul, Lumina si
Intunericul. Si Augustin il acuza de biteism, ca sunt doi dumnezei.
Iar Mani a supralicitat acuzatia la adresa crestinismului ridicand la
trei dumnezei pentru crestinism. Augustin a fost o perioada maniheist.
De aici vine expresia aia: esti maniheist, adica vezi numai in alb si
negru.
Da, catolicii sustin ca au dreptate. Acuma, stii cum e, cand ai
deschis putin portita ratiunii, ca relativizarea Persoanelor asta e,
asta pune intai talpa in prag si apoi insista sa patrunda. Asa s-a
intamplat in scolastica, care a mai adaugat principiul simplitatii
absolute, ca Dumnezeirea e necompusa si act pur, simplitate
absoluta. Din cauza acestui principiu au refuzat apoi energiile
necreate introduse de Grigorie Palama. Adica, au dorit sa faca
dogmele mai rationale. Ortodoscii prefera paradoxurile si formularile
antinomice, tainele, mistica, in locul claritatii de cristal a ratiunii.
Pentru ca ratiunea e RECE, e clara dar rece. Paradoxul, taina,
mistica infioara pentru ca lasa inima libera sa se scufunde in ea.
Iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 09.12.2009, 20:13:51
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Multumesc, mariS.
Vechi 10.12.2009, 11:58:08
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Catolicii inca isi sustin parerea si considera ca au dreptate, nu?
La fel ca voi si ca toate sectele aparute din BC.
Vechi 10.12.2009, 12:38:46
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Filioque este o erezie anti-trinitara.Este o erezie asupra formei de relationare intre persoanele Sfintei Treimi , si care este impotriva egalitatii celor Trei Persoane ale Trinitatii.O erezie care submineaza pe Duhul Sfant.O erezie de acest fel a fost condamnata la al doilea sinod ecumenic , sinodul de la Constantinopol din anul 381, erezia lui Macedonius, care de altfel vedea pe Duhul Sfant , mai mult ca o energie si nu o persoana.

"Macedonius, somewhat like Arius, was misinterpreting the Church's teaching on the Holy Spirit. He taught that the Holy Spirit was not a person ("hypostasis"), but simply a power ("dynamic") of God. Therefore the Spirit was inferior to the Father and the Son. The Council condemned Macedonius' teaching and defined the doctrine of the Holy Trinity. The Council decreed that there was one God in three persons ("hypostases") : Father, Son and Holy Spirit."

Aceasta erezie a fost condamnata la Sinodul de la Constantinopol, iar la al treilea sinod ecumenic, printre altele, Crezul niceo-constantinopolitan a fost declarat complet si orice modificare asupra lui a fost condamnata.
Vechi 13.02.2010, 13:23:01
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
să vedem dacă avem ceva în comun.
Mulțumesc.
Poi vad ca nimeni nu ti-a raspuns direct la intrebare si topicu a deviat de la subiectul initial

-Poi avem in comun acelasi Dumnezeu Creatorul cerului si al pamantului
-Credem ca Biblia este de inspiratie Divina
-Credem ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu adevarat si a venit in lume sa ridice pacatul
-Credem ca mantuirea este prin Iisus Hristos, numai ca aici avem conceptii diferite despre modul in care se dobandeste mantuirea
si altceva nu stiu sa mai avem in comun..probabil numele de crestini

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 13.02.2010, 15:07:13
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Poi vad ca nimeni nu ti-a raspuns direct la intrebare si topicu a deviat de la subiectul initial

-Poi avem in comun acelasi Dumnezeu Creatorul cerului si al pamantului
-Credem ca Biblia este de inspiratie Divina
-Credem ca Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu si Dumnezeu adevarat si a venit in lume sa ridice pacatul
-Credem ca mantuirea este prin Iisus Hristos, numai ca aici avem conceptii diferite despre modul in care se dobandeste mantuirea
si altceva nu stiu sa mai avem in comun..probabil numele de crestini
Este un început promițător pentru o bază de discuții, că de ecumenism nu poate fi vorba- împărtășim aceeași suspiciune (iată încă un lucru comun ).
Vechi 13.02.2010, 18:50:33
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Eu am fost adventist.
M-am intors la Ortodoxie.

Acestea sunt metode adventiste te a te convinge ca au dreptate.
Intr-o carte citita mai demult chiar era metoda asta , cu comentarea crezului si laudadu-i unele fragmente.

Erau mai multe metode ... si puncte de discutii prin care sa atraga oameni.

Acesta era unul dintre ele(cel cu crezul)..ii invata cum sa vb cu un ortodox si despre ce...ca sa il converteasca.

Cica puncte comune...haha ...ei nu cauta puncte comune , e o plasa intinsa dar faza este ca pe acest forum sunt prea multi cunoscatori ale falselor prorocii.
Eu daia m-am intors. Nu urmez un profet fals, dand vina pe Dumnezeu ca nu a vazut de mana Lui sau ca i-a vb in limbi straine.

Si celor care vb mereu despre falsele prorocii le multumesc. Prin unul ca ei m-au intors la credinta, EI. Prin aratarea prorocirilor false ale impostoarei...elena alba.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Vechi 13.02.2010, 19:23:39
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Eu cred ca, Cuvantul lui Dumnezeu ,este acelasi pt toti oamenii.
Si Biserica la inceput nu a fost decat una singura,anume Biserica Apostolilor.
In primele veacuri a fost o singura mucenicie,pentru un singur Hristos.
Iar sfintii din pustie sunt un tezaur comun de indrumare,al tuturor care cred in Hristos.
Oare protestantii sa nu iubeasca exprimarea simpla a smereniei ,din Pateric de exemplu?
Arie insusi,a adus o conceptie gresita,care umbrea o parte (esentiala ) din dumnezeirea lui Hristos.Dar exista probabil si parti comune ale lui,cu restul invataturii.
Pina in anul 1000 Biserica reusit sa treca peste toate ratacirile,si sa conserve invatatura initiala.
Apoi,nu au mai fost ramuri uscate din Trupul sau,ci s-a despicat de-a dreptul in doua.Apoi una din jumatatile sale,s-a despicat in multe alte parti,si tot asa.
Dar radacina a fost si este comuna.Doar ca invatatura a fost alterata in mare parte.
Eu zic ca exista multe puncte comune.
De exemplu dragostea de oameni este aceiasi ,pentru toti.
Dar exista si puncte fundamental diferite referitoare la dobandirea harului,de exemplu.
Eu sunt convins ca adevarul se afla in Biserica aceea originala,din timpul primelor veacuri,si constat doar ca multe ramuri ale acelei unice Biserici a lui Hristos,s-au despartit de Trunchi,si se lipsesc de seva acestuia.
Vechi 13.02.2010, 19:28:06
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Eu am fost adventist.
M-am intors la Ortodoxie.

Acestea sunt metode adventiste te a te convinge ca au dreptate.
Intr-o carte citita mai demult chiar era metoda asta , cu comentarea crezului si laudadu-i unele fragmente.

Erau mai multe metode ... si puncte de discutii prin care sa atraga oameni.

Acesta era unul dintre ele(cel cu crezul)..ii invata cum sa vb cu un ortodox si despre ce...ca sa il converteasca.

Cica puncte comune...haha ...ei nu cauta puncte comune , e o plasa intinsa dar faza este ca pe acest forum sunt prea multi cunoscatori ale falselor prorocii.
Eu daia m-am intors. Nu urmez un profet fals, dand vina pe Dumnezeu ca nu a vazut de mana Lui sau ca i-a vb in limbi straine.

Si celor care vb mereu despre falsele prorocii le multumesc. Prin unul ca ei m-au intors la credinta, EI. Prin aratarea prorocirilor false ale impostoarei...elena alba.

Io cred ca exagerezi putin, topicu s-a vrut centrat pe un singur subiect, sa descoperim ce avem in comun, nu sa ne convertim unii pe altii, eu chiar vad subiectul topicului de bun simt dar s-a deviat mult de la ceea ce se vroia a fi

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42