Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 05:16:04
mirelat
Guest

Implicit andreicozia

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
...cind am vazut ca esti consecvent in atitudine am inteles ca defapt ceea ce sta in spatele comportamentului tau este precar , de mica valoare si astfel am renuntat. Desi mai multi useri ti-au atras atentia constat ca se verifica tare bine proverbul romanesc : ,,cal batrin in buestru , nu mai inveti " Din dragoste frateasca nu mai rascolesc seria impardonabila de ,,atuuri" cu care te indreptateai de fiecare data, ca si acum . Pacat...
n-ai inteles. el este un altfel de Andrei, cel nebun pentru Hristos.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 05:29:49
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de felixlivadaru Vezi mesajul
Sotia mea s-a culcat in studentie cu foarte multi baieti. Mi-a mai spus ca lua anticonceptionale si ii placea ca baietii sa isi lase toata samanta intransa.
Doamne, Felix! tu te-ai gandit putin si la intimitatea sotiei tale, chiar trebuia sa faci marturisirea asta amanuntita, s-o stie tot mapamondul? Daca tot vorbim de virtutea femeilor, un pic mai multa minte (si respect) n-ar strica nici barbatilor!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 09:49:36
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ei hai sa nu exageram acum, acusi ar mai ramane sa aud ca prin geamul pivnitei se uita adevaratele mame si crestine...sa fim seriosi! Gatesti cat gatesti, si mai depinde si cat de harnica esti...ca atunci mai ai ocazia sa privesti si prin alte " geamuri"...nu numai prin cel al bucatariei, asta ar fi ideea.
Ideea e ca pentru a putea analiza lucruri, situatii...filtra informatii...trebuie sa mai ai si alte activitati decat gatitul...si apoi, un crestin adevarat sta numai in bucatarie...pai atunci sufletul cu ce il mai hraneste?????
Cuvantul meu era pentru a mangaia si repara ce facuse un alt cuvant, putin mai inainte.
Acel cuvant, atingand intentionat, m'a mahnit si am cautat sa arat ca si luat in sine, nu este ceva rau.

Si, ca tot am ramas pe cuvintele acestea...
Uneori, prin "geamul de la bucatarie" totul poate fi vazut mai bine. Depinde de inima si mintea celui care priveste.
A sta intr'un loc si a avea asezare, atrage mila si dragostea lui Dumnezeu, care lumineaza mintea si incalzeste inima.
Plus ca, a sta in bucatarie, de cele mai multe ori, este urmare a dragostei pentru cei dragi. Este jertfa si bucurie.

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Vamesul se bate cu pumnul in piept ACUM, insa miine se duce din nou la VAMUIT, intelegi, dupa care furind pina nu mai stie de el iar il apuca remuscarile si vine la "templu" sa se bata in piept si sa-si puna tarina pe cap...si tot asa mai departe, pe cind fariseul ramine pe pozitii CONSTIENT de ceea ce face!
Vine moartea.
Pe vames il gaseste in Templu, plangand, iar pe vames il gaseste tot in Templu, dar laudandu'se... ce va fi cu fiecare ?!

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Doamne, Felix! tu te-ai gandit putin si la intimitatea sotiei tale, chiar trebuia sa faci marturisirea asta amanuntita, s-o stie tot mapamondul? Daca tot vorbim de virtutea femeilor, un pic mai multa minte (si respect) n-ar strica nici barbatilor!

Sfantul Ioan Gura de Aur
, vorbind despre Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, spune: Imi place sa il numesc "Matei vamesul", mai mult decat "Matei Evanghelistul", caci tocmai prin aceasta se arata mai mult puterea si lucrarea lui Dumnezeu. Nu trebuie uitat ce a fost si ce a ajuns, din vames lipsit de orice omenie si hot a ajuns Apostol si Evanghelist. Tocmai atunci cand Dumnezeu le alege pe cele slabe si proaste, spre a le rusina pe cele tari si mandre ale lumii, El isi arata puterea si harul Sau cel intaritor, curatitor si sfintitor. (parafrazat)

Last edited by windorin; 18.02.2010 at 09:55:22.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:10:58
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul

Vine moartea.
Pe vames il gaseste in Templu, plangand, iar pe vames il gaseste tot in Templu, dar laudandu'se... ce va fi cu fiecare ?!
Dorin, intradevar se simt "ale tineretii valuri" in tine. Ti-ai insusit cu maiestrie dialogul teologic insa pina la intelegerii vietii din PRACTICA si MUNCA CU OAMENII este un drum lung, anevoios si PLIN DE SURPRIZE...
Daca tu crezi ca cineva se schimba asa peste noapte "ca tilharul de pe cruce" ar trebui sa patrunzi mai mult manifestarea realitatilor SOCIALE din jur. Este usor sa visezi la tot felul de scenarii dragute si care pica bine( nu necesita nici un efort), insa realitatea vietii( daca faci parte din ea si nu tii capul in nisip ca strutul) este CU TOTUL ALTA. Stiu, este neplacut sa aflam lucrul acesta, dar Dumnezeu ne vrea TREJI, constienti nu visatori. Sau poate tu crezi ca psihologia umana era altfel pe vremea Mintuitorului si schimbarea firii si a fiintei se facea clipind din ochi? Daca este asa atunci sigur evenimentele se petreceau pe alta planeta ca-n filmele SF :).
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:24:31
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Da, asa m-am gandit si eu...si sincer, cred ca pe el de fapt nu prea il deranjeaza nimic din alte motive, dar nu din cauza ca ar fi mare crestin...ci pentru ca asa o fi croit el, banuiesc!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:34:46
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Cuvantul meu era pentru a mangaia si repara ce facuse un alt cuvant, putin mai inainte.
Acel cuvant, atingand intentionat, m'a mahnit si am cautat sa arat ca si luat in sine, nu este ceva rau.
Si, ca tot am ramas pe cuvintele acestea...
Uneori, prin "geamul de la bucatarie" totul poate fi vazut mai bine. Depinde de inima si mintea celui care priveste.
A sta intr'un loc si a avea asezare, atrage mila si dragostea lui Dumnezeu, care lumineaza mintea si incalzeste inima.
Plus ca, a sta in bucatarie, de cele mai multe ori, este urmare a dragostei pentru cei dragi. Este jertfa si bucurie.
Mi-am dat seama de intentia ta, bineinteles...insa era vorba totusi de opinia pe care o putem avea uneori, opinie care sa nu reuseasca sa acopere toate laturile patratului...astfel refuzand uneori, tocmai din aceasta cauza, sa acceptam unele evidente in necunostinta de cauza, si asta tocmai pentru faptul ca poate privim prea mult prin "geamul de la bucatarie"...cand intr-o casa mai sunt atatea alte "ferestre" prin care e frumos, sanatos si indicat sa privim pentru a avea o imagine de ansamblu...de obiectivitate.

Trebuie sa recunosti, metafora a fost aleasa foarte bine, pentru ca descrie exact ceea ce vrea sa si transmita...
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 16:37:43
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Da, asa m-am gandit si eu...si sincer, cred ca pe el de fapt nu prea il deranjeaza nimic din alte motive, dar nu din cauza ca ar fi mare crestin...ci pentru ca asa o fi croit el, banuiesc!
Este chiar socant sa povestesti asa ceva despre sotie. Ma intreb oare ea stie ca el a facut o astfel de afirmatie?
Iar cei care il felicita si-l dau exemplu, ar trebui sa incerce sa vada cum s-ar simti sotiile LOR daca la o petrecere ar anunta in gura mare ce-i placea sotiei sa faca in facultate si dupa aceea sa "exemplifice" din scrieri patristice. Citeodata am impresia ca citesc vre-o nuvela bizara din spitalele de psihiatrie de-a lui Dostoievski sau Cehov

Last edited by andreicozia; 18.02.2010 at 16:40:49.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 17:06:37
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Este chiar socant sa povestesti asa ceva despre sotie. Ma intreb oare ea stie ca el a facut o astfel de afirmatie?
Iar cei care il felicita si-l dau exemplu, ar trebui sa incerce sa vada cum s-ar simti sotiile LOR daca la o petrecere ar anunta in gura mare ce-i placea sotiei sa faca in facultate si dupa aceea sa "exemplifice" din scrieri patristice. Citeodata am impresia ca citesc vre-o nuvela bizara din spitalele de psihiatrie de-a lui Dostoievski sau Cehov
Cred ca la fel de socant e si faptul ca ea a vazut sensul confesiunii atat de detaliate...viitorului sot! Adica ma gandesc, bun...pacatele tineretii, dar la ce oare i-ar putea folosi cuiva sa afle asemenea detalii, cand leguma sa fii..ca tot te gandesti ca nu avea cum sa fie cea mai pura, de avea acest hobby al "socializarii" cu atata altruism!

Mda, bizara rau treaba...Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 19:21:43
SebastianD's Avatar
SebastianD SebastianD is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Citat:
Haideti sa nu mai banuim , si sa fim mai intelegatori si mai prietenosi intre noi , poate omul a facut si el o greseala , vroia sa ne dea un exemplu , mai rau exprimat, dar l-a dat . De cate ori vrem sa criticam mai bine sa tacem , ca nu ne aduce nici un folos sa criticam.
Doamne Ajuta !
Vechi 18.02.2010, 19:24:51
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de SebastianD Vezi mesajul
Haideti sa nu mai banuim , si sa fim mai intelegatori si mai prietenosi intre noi , poate omul a facut si el o greseala , vroia sa ne dea un exemplu , mai rau exprimat, dar l-a dat . De cate ori vrem sa criticam mai bine sa tacem , ca nu ne aduce nici un folos sa criticam.
Doamne Ajuta !
Dar nu am criticat, am tras si eu o concluzie...si mi-o asum!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ce fel de om v-ati casatori? aradeanu Generalitati 179 21.07.2014 17:22:04
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
cine ma ajuta? Hartford Muzica Bisericeasca 4 30.09.2010 04:03:37
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05