![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=osutafaraunu;394168]De ce ți-e frică nu scapi...
![]() Chiar mai rau! ![]() ![]() In timp ce Hristos isi tine Mama in nefiinta de dinainte de a fi existat, in non-activitate, inconstienta si nesimtire, diavolii au liber la toate activitatile aberante, isi fac de cap si sunt cat se poate de activi. Acelasi Dumnezeu: pe omul creat dupa chipul si asemanarea Sa il trimite in nefiinta, chiar si pe Mama Sa, in schimb, pe diavoli nu. Lor le face favoruri iar pe cei care s-au umplut de Duhul Sfant ii neantizeaza. Pentru ce ar vrea cineva sa creada intr-un asemenea dumnezeu? Tu, daca ai fi in locul meu ce-ai face? Ai accepta sa zica cineva asa ceva despre Faptura care L-a purtat in Ea pe Cel ce e tocmai VIATA? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și fără îndoială, mare este taina evlaviei. „Cel Ce a fost arătat în trup, a fost dovedit drept prin Duhul, a fost văzut de îngeri, a fost predicat printre neamuri, a fost crezut în lume, a fost luat în slavă." (1 Tim.3,16 - versiunea NTR) Atât eu, cât mai ales fr. Grasu încearcă să evite amănuntele legate de această chestiune, căci este o Taină... nu putem explica Taina lui Dumnezeu, Taina evlaviei, Taina Credinței, Taina Întrupării, nu știu cum s-o mai numesc... Dar poate greșesc, poate tu ai o revelație în plus, poate ești în măsură să ne administrezi o Taină pe care Biserica Ortodoxă n-a binevoit s-o îndosarieze în cele 7 Mistere ale ei... Într-adevăr ești de groază! Ai putea măcar să renunți la limbajul forestier... bine cel puțin că n-ai adăugat "cei înșelați de draci". |
|
||||
|
||||
![]()
Daca recunoastem ca Fecioara Maria este alaturi de Iisus dar nu ne inchinam la ea o hulim ?
Pentru osutafaraunu: Credeti ca este imposibil ca Fecioara Maria sa fi fost inviata la fel ca Moise, chiar daca nu se mentioneaza acest lucr in Biblie ? |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=delia31;394341]
Citat:
Ca mortii sint sau nu adormiti nu are nici o legatura cu categorile demonologice. Activitatea nu este intotdeauna o binecuvintare , degeaba esti activ daca aci rele , mai bine adormit si inactiv ferit de orice rele si de orice incercari. Insa lucrurile sint mai complicate pentru ca nu toti mortii sint la fel de adormiti (desi se pot trezi)- cei care sint sfinti arhanti au deja Imaparatia in ei si nu mai au de ce sa moara si sa adoarma trecind prin locuinta mortilor -ei merg direct in rai indiferent ce se intimpla cu trupul lor fizic -ei nu mai depind de el. Oricum in rai nimeni nu are trup material chiar daca unele pilde ne infatiseaza povestea prin intermediul unor presupuse trupuri. Daca ele exista ele nu sint materiale. Ridicarea Fecioarei la cer (mai intii cu spiritul si apoi si trupul) nu este nicaieri zugravita in Biblie ci in apoctrifa Evanghelia Mariei declarata eretica ca toate apocrifele de snodul care a facut forma initiala a a bibliei. Intre timp unele apocrife au capatat valoare canonica si sint luate in considerare chiar daca ele nu pot fi adaugate la componenta bibliei- (in virtutea interdictiei din cartea Apocalipsei care odata cu alipirea ei la cartea nou formata Biblia (formata din biblioteca cartilor sfinte seletionate atunci) se aplica la intrega biblie. Se aplica doar teoretic fiindca faptic au existat si scoateri si adaugiri -inclusiv de versete iar cartea apocalipsei nu a facut exceptie in privinta acestor modificari. In realitate in afara de apocrifa Mariei bisericile vechi (ortodoxia si catolicitatea) mai detin si alte revelatii despre sfintenia si autoritatea Ei insa ele nu sint destinate dezvaluirii in ochii mirenilor si nici ale calugarilor , nici macar preotii nu sint obligati sa le cunoasca ci doar membrii sinodului inaltilor ierarhi. Daca aceste revelatii impreuna cu apocrifa ar fi fost de la bun inceput tiparite raspindite si cunoscute fara nici un fel de tinuire sau respingere atunci in ziua de azi toata lumea ar fi avut aceeasi opinie -asadar trebuie sa intelegem ca cei care nu au o anumita traditie in sensul dorit de tine nu sint vinovati in totalitate si nici nu sint prigoniti din imparatie din cauza acestui lucru. A fi inversunat impotriva lor nu conduce la nici o schimbare in bine ci doar la pierderea pacii si respectului fratesc care ar trebui sa caracterizeze un bun crestin. Si eventual uneori la o reactie identica si de sens opus. Gindestete ca miracolele simtite in suflet de tine, de alti ortodocsi, catolici etc precum si cele vizbile ale icoanelor Ei pentru altii nu sint argumente convingatoare in conditiile in care ei au o inchinare apropiata de cea calugareasca adica fara intermedierea sfintilor. Ei considera probabil ca nu sfintii implinesc rugaciunile si miracolele ci Dumnezeu insusi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
HULÍ vb. v. bârfi, blama, calomnia, cleveti, defăima, denigra, discredita, ponegri. Deci a huli are o vadita intentie negativa, partinitoare, bazata chair si pe minciuna. Pe cind a nu te inchina cuiva -recunoscindu-i sau nu un rang inalt - nu are in mod automat intentia de minciuna / partinire. Nu presupune automat defaimare mincinoasa. La intrebarea adresata lui osutafaraunu daca ar fi sa dau si eu un raspuns as zice ca orice este posibil. Chiar si revenirea catre o noua viata pamineasca. Insa nu cred ca mai era nevoie la vremea respectiva si nici nu exista consemnari fie ele si apocrife referitoare la o inviere imediata ci doar revelatii egiptene despre o revenire a Ei in Ierusalim insa abia in vremea Judecatii. |
|
|||
|
|||
![]()
Noi cei care credem in Iisus (eventual si in Fecioara) avem impresia ca cei care nu cred ca si noi ar trebui blamati , ca noi am fi cu ceva mai buni ca ei doar din acest motiv si am crede chiar ca daca am fi fost pe vremea lui Iisus cu siguranta am fi fost de partea Lui si nu a fariseilor.
Oare chiar am fi fost de partea ucenicilor? pai cum erau mirenii de atunci ? unii auzisera de o viitoare venire insa doar unii -putini la numar iar restul nu ieseau din cuvintul preotilor si al Bisericii lui Dumnezeu. daca Fecioara ar apare cu trup omenesc (dar nu brusc si miraculos ci ca o persoana ca oricare alta ) in fata a doi credinciosi -unul ortodox si unul sa zicem adventist -si le-ar spune :"Copii, eu sint Fecioara mama lui Iisus" si ar cere ascultare fara sa le toarne nimic special in suflete credeti ca ar fi vreo diferenta intre reactiile celor doi avind in vedere ca ar fi in imposibilitatea recunoasterii Ei doar dupa chipul omenesc? Cu siguranta fiecare dintre cei doi ar lua acea persoana drept nebuna si tupeista, fara rusine de Dumnezeu. Si ar pleca mai departe. Nu oricine poate recunoaste o persoana sfinta (necunoscuta lor) in conditiile in care acea persoana sfinta nu infaptuieste nici un miracol sau minune- exterioara sau nterioara .. |
|
|||
|
|||
![]()
Voi o defaimati pe fecioara Maria prin ignorarea ei precum si ignorarea sfintilor! Deci e interpretabil daca o huliti sau nu. Nu o huliti dar nici nu o considerati ca fiind ceva. Sa nu uitam ce ziceau evreii: il avem pe tata pe Avraam! Vezi si :"Daca ati fi copii ai lui Avraam, ati face faptele lui Avraam.
Iata cata importanta ii dai insusi Iisus lui Avraam! De fapt acei preoti din vechime erau recunoscuti de Dumnezeu ca si cei de azi! Doar ca unii sunt doar cu numele copii Maicii Domnului sau cum era in vechime ai lui Avraam! Dar ereticii erau intr-o stare si mai decazuta decat acei preoti! Ei erau chiar urati de popor si biblia ii pomeneste foarte putin! De aceea eretici vor arde in focul cel mai mare.Ereticii si nu cei pacaliti de eretici. Bine ar fi fost pentru EG White sa nu se fi nascut! Sau acei preoti ortodocsi care nu au slujit Domnului ! |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Mihai36;394372][quote=delia31;394341cei care sint sfinti au deja Imaparatia in ei QUOTE]
Explica-i asta si lui Tricesimus. Din partea mea, e liber sa creada fiecare ce vrea, (am spus de n ori), dar nu sa-si defineasca credinta prin contrast cu ortodoxia care crede de 2000 de ani exact opusul. De cand am inceput eu sa citesc pe forumul asta, Tricesimus nu face altceva decat sa spuna cat de gresita e ortodoxia si cat de unicat e adventismul. Initial am crezut ca n-a citit Biblia si am inceput sa-i explic si eu si alti "fraieri" ortodocsi de ce in ortodoxie credem asa si nu altfel (atat cat m-am priceput si eu ca o diletanta nestiutoare ce sunt). Pt. ca sa vad ca insista in continuare cu aceleasi denigrari la ce avem noi mai scump. Daca am schimbat tonul este pt. ca el crede ca poate la nesfarsit sa vitupereze orice elucubratie halucinanta iar noi sa asistam de-o parte si eventual sa-l mai si consolam pt. faptul de a fi fost banat de admin de vreo 100-1 ori. Te pomenesti ca nici dreptul de a ne apara credinta nu-l mai avem chiar pe un forum ortodox! De ce nu merge pe forumurile iehovistilor sa-si incerce norocul si la ei? Sau al penticostalilor? Cei de la catolici cum credeti ca l-ar trata pe unul care spune (nu o data) ca Fecioara Maria e inconstienta? Nu-i greu de sesizat ca adventismul nu se poate defini pe sine decat prin contrast flagrant cu ortodoxia. Iar pana acum, n-am observat altceva decat ca Tricesimus cu asta se ocupa: gasit de noduri in papura si izbit cu piciorul in tepusa. (scuze, Trice pt. "limbajul forestier"). Imi cer iertare, n-am nimic nici cu persoana lui, nici cu altcineva indiferent de confesiunea lui, dar am cu ereziile otravitoare pe care vor sa ni le strecoare altii. Si vorba lui Mopsuestia, erezia trebuie starpita dar nu cu sustinatori cu tot. N-am nici pe departe pretentia ca as fi eu in stare de asa ceva, dar intr-un fel sau altul trebuie sa ne aparam si cu taisul cuvintelor usturatoare. Daca incep si ei sa aiba insomnii pe tema asta, cu atat mai bine. Hristos si Maica Domnului si toti sfintii cu noi, cu toti. Last edited by delia31; 30.08.2011 at 16:51:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un bun prieten de-al meu, medic stomatolog mi-a spus că-l pot solicita oridecâte ori am vreo problemă, chiar și fără programare. Eu însă aleg să discut cu mama lui și s-o rog să-mi mijlocească o programare pentru o măsea. Îi prezint și radiografia deși n-are nicio competență medicală. Cum credeți că s-ar simți prietenul meu? Ah, am uitat să vă spun: doamna respectivă a murit acum doi ani. Am vorbit cu radiografia în mână despre problema mea în fața portretului ei (portret realizat doar după descrierea făcută de prietenul pictorului ce se pare că a cunoscut-o personal... dar nu e sigur...). Însă nu e nicio problemă, poate că a înviat între timp. Sau nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Credința adventă caută să fie în concordanță cu Scriptura (Sola Scriptura), dacă dogma ortodoxă e în contrast flagrant cu aceasta nu e vina noastră. O fi vina Scripturii te pomenești... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 15:33:47 |
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site | kristy | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 19.11.2011 21:23:51 |
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 16.10.2010 23:56:19 |
Diferente intre oameni | CM | Generalitati | 68 | 18.07.2009 14:58:04 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|