Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2010, 10:52:52
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ca sa nu ne abatem de la titlul topicului.
Ce sa facem cu cartile penticostalilor ,dar nu numai ci cu toate cartile sectante ?
Rupte bucatele si la gunoi cu ele.
Raul zace in ele.
Eu știu de la un părinte că este mai bine totuși să fie arse pentru că se găsește acolo și numele Mântuitorului, al Sfinților, al Maicii Domnului și nu poți să le arunci la gunoi , în toate mizeriile. Așa cum spunea și părintele Cleopa: "Pe foc, pe foc, pe foc !"
Vechi 08.06.2010, 11:22:35
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ViermeSiNuOm Vezi mesajul
Eu știu de la un părinte că este mai bine totuși să fie arse pentru că se găsește acolo și numele Mântuitorului, al Sfinților, al Maicii Domnului și nu poți să le arunci la gunoi , în toate mizeriile. Așa cum spunea și părintele Cleopa: "Pe foc, pe foc, pe foc !"
Multumesc de sfat ,asa e bine cum spui.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 12:54:30
seraph seraph is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.05.2009
Implicit

in primul rand, Dumnezeu nu este nici tolerant, nici ingaduitor , este milostiv. Ia uitate matalute si verifica cand a aparut acest cuvintel si in ce forma si de unde deriva. Si nici indulgent nu este Dumnezeu (alta chestiune mostenita de la catolici - cu, cumpararea indulgentelor). Si totusi , daca-mi pescuiesc informatiile din ape tulburi (de unde ai tras dumneata concluzia asta, numai tu stii ), de ce nu le combati?te agati de talibani de toleranta si de faptul ca nici un penticostal nu sustine ca detine "adevarul absolut"(desi pun pariu ca domnul popper cand a relativizat aceasta notiune nu locuia cu o familie de neoprotestanti penticostali) - stiu foarte bine ce sustine penticostalismul pentru ca unchiul meu este pastor penticostal de multi ani si cunosc ranchiuna si materialele folosite de ei pentru denigrarea "idolatriilor" de tot felul. Poate de unde veniti dumneavoastra sunt toate roz, la mine in Bucuresti nu este chiar asa. Inventarea unei "religii" este o chestiune cat se poate de recenta si "la moda" bazata numai pe sentimentalism si moralism, vezi doamne in stransa legatura cu Hristos, dar tainele unde sunt, unde va sunt sfintii ,unde va este Trairea in Duh si in Adevar, se poate pomeni cumva de o antropologie crestina in cadrul sectei penticostale? Normal ca NU. Dar in fond, toti suntem pacatosi si Dumnezeu ne va judeca dupa cum crede El, nu dupa cum vrem noi
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 20:26:28
vasinec19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ViermeSiNuOm Vezi mesajul

Cand auzi un blestemat de sectar ca nu crede in Maica Domnului, fugi, ca acesta este fiu al iadului.

Pr. Cleopa
Revin cu o intrebare care a fost stearsa, fara ca nimeni sa raspunda:

Sfintii Apostoli intra tot la categoria "blestemati", pentru ca nu ne-au invatat nimic despre Maica Domnului si nu au pomenit nimic despre ea, in epistolele lor?
Reply With Quote
Vechi 08.06.2010, 21:38:55
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de seraph Vezi mesajul
in primul rand, Dumnezeu nu este nici tolerant, nici ingaduitor , este milostiv. Ia uitate matalute si verifica cand a aparut acest cuvintel si in ce forma si de unde deriva. Si totusi , daca-mi pescuiesc informatiile din ape tulburi (de unde ai tras dumneata concluzia asta, numai tu stii ), de ce nu le combati?
Le combat Seraph dar incerc sa o fac mai cu dragoste in speranta ca ma voi face inteles.

Dai de inteles ca nu este bine sa fim ingaduitori.

Sunt foarte deranjat de talibanii penticostali si de cei ortodocsi care incita oamenii la ura. Asta e tot. De cand am intrat pe acest forum am vazut mai mult venin confesional decat am reusit sa vad in toti ce 40 de ani ai mei.
Adica, la unii forumisti. Altii sunt oameni normali iar altii sunt niste sfinti.

Am specificat ca e bine sa fim intoleranti cu pacatul dar ingaduitori cu oamenii.
Pentru ca Dumnezeu este ingaduitor si ne-a poruncit si noua sa fim ingaduitori.
Nu o spun eu si nu o spun penticostalii. O spune sfantul Apostol Pavel:

Sau disprețuiești tu bogăția bunătății Lui și a îngăduinței și a îndelungii Lui răbdări, neștiind că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință? Romani 2:4

De aceea, vă îndemn, eu cel întemnițat pentru Domnul, să umblați cu vrednicie, după chemarea cu care ați fost chemați,
Cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă-răbdare, îngăduindu-vă unii pe alții în iubire
... Efeseni 4:1,2.

Citat:
În prealabil postat de seraph Vezi mesajul
... stiu foarte bine ce sustine penticostalismul pentru ca unchiul meu este pastor penticostal de multi ani si cunosc ranchiuna si materialele folosite de ei pentru denigrarea "idolatriilor" de tot felul.
Iarta-ma dar din postarile tale dovedesti ca nu stii aproape nimic din ceea ce sustine penticostalismul. La fel ca 95% dintre coreligionarii tai. Dar e de inteles, acelasi procent de penticostali nu stie ce inseamna ortodoxia.

Si te-as sfatui sa nu-ti mai denigrezi public rudele apropiate. Probabil o fac altii destul...
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:54:58
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec65 Vezi mesajul
Cinstiti-o (asa cum stiti). Dar, de ce trebuie sa-i acuzi pe altii, in mod mincinos, ca nu asculta invataturile Sfintilor Apostoli si nu o cinstesc pe Maica Domnului. Sfintii Apostoli nu au dat nici o invatatura referitoare la Maica Domnului. Aceasta cinstire (in modul in care se practica in ortodoxie) este o inventie nebiblica.

In definitiv, si noi o cinstim pe Maica Domnului. Dar o facem cum spune Scriptura. Recunoastem rolul ei extraordinar (aceea de mama a pruncului Iisus). Si, ascultam de ceea ce ne-a invatat Maica Domnului: sa ascultati orice va va spune EL.

Sfânta Evanghelie după Ioan, Cap. II:
"3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu.
5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune.
6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre.
7. Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă. Și le-au umplut până sus."

Iertare, domnia voastră, Iisus Hristos Mântuitorul nostru este un Răzgândilă?
Doar a spus foarte clar că "n-a venit ceasul Meu". Apoi, "Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune." Pe ce era sigură Maica Domnului că Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, va transforma apa în vin? Pentru că, imediat după ce ea a spus cuvintele acelea, s-a întâmplat și minunea: "6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre. 7. Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă. Și le-au umplut până sus."
Ori există ceva neredat de Sfântul Ioan (un gest, o privire ori rugăminte din partea Maicii Domnului), ori inima lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, s-a înmuiat în fața dorinței Maicii Sale, un lucru este cert Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, a săvârșit minunea de la Cana Galileii pentru că MAICA SA A VRUT! Ceea ce denotă, domnia voastră, că Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, răspunde rugăciunilor Maicii Sale. Sau vreți să spuneți că Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, este aidoma lui Traian Băsescu un Răzgândescu? Oricum ar fi, este cert că s-a răzgândit (vedeți textul evanghelic de mai sus). Și de ce? Pentru că a avut un motiv puternic: DORINȚA MAICII SALE.
De aceea, ar trebui să ne rugăm și noi Maicii Domnului Mântuitorului nostru Iisus Hristos să ne ierte și să roage pe Fiului ei să se răzgândească să ne dea focului iadului. Nu de alta, dar păcătoși suntem cu toții, păcătuim în fiecare zi. Inclusiv, atunci când stăm pe aceste site-uri să ne etalăm "știința", mai mult sau mai puțin îndoielnică, în loc să ne dedicăm acest timp rugăciunii.
Și tot din acest motiv, cu mult respect și umilință supremă, spun și eu:

"Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe Tine Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată și Maica Dumnezeului nostru, ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul L-ai născut, pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te mărim!" Amin.

A propos, aceasta este învățătura Sfântului apostol Ioan!
Și păstrați-vă cumpătul, lupi în piei de oi, nu faceți mincinoși pe nimeni! Calm down!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 20:34:55
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Oameni buni!
Și eu am avut primite niște cărți ale penticostalilor (cineva mi le-a dat că avea impresia că sunt ortodoxe). Am aflat mai apoi că sunt de natură penticostală și am preferat să le las la ușa unei case de rugăciune a cultului penticostal (alături de mesajul "dați-le unui creștin care are nevoie de ele"). Dacă persoana care le-a găsit va încerca să facă prozelitism prin ele, va fi păcatul lui. Le-am lăsat cu intenția de a fi date unui penticostal care nu și le-ar permite. De ars sau aruncat la gunoi, NU SUNT DE ACORD, deoarece apare acolo scris ceva despre Dumnezeu (după Sfânta Scriptură). Adevărul este că nici mie nu mi-ar conveni ca vreun non-ortodox să arunce la gunoi sau să ardă o carte ortodoxă, vreo cruce sau vreo icoană. Chestiile cu arderea sau aruncarea la gunoi a cărților religioase (indiferent de cult) bat înspre extremism religios și nu înspre dragostea față de aproapele. Părerea mea este că putem trăi toți creștinii în pace, fără însă a face uz de prozelitism. Prin natura serviciului meu intru în contact cu oameni având confesiuni diferite. Îi tratez și îi respect pe toți la fel. Unii au aruncat mreje prozelitice asupra mea, dar le-am spus frumos că prefer să-mi păstrez confesiunea și ei au înțeles. Dacă ascultam muzică religioasă ortodoxă, nu ieșea nici unul afară din biroul meu. Mai mult, odată fiind în mașina unui penticostal, mergând undeva în interes de serviciu, el ascultând muzică religioasă penticostală, tercând prin dreptul unei biserici, mi-am făcut semnul sfintei cruci, iar penticostalul văzând aceasta a oprit muzica, deși i-am spus apoi că nu mă deranjează (mult mai bine sună decât manelele). Recunosc faptul că sunt un păcătos și jumătate, dar nu vreau să incit la "divergențe" interconfesionale. Avem cu toții loc aici, pe pământul lăsat de bunul Dumnezeu pentru a trăi în pace!
Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul!!!
Dumnezeu să ne ajute!
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 16:26:00
NOname NOname is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.10.2010
Implicit Biblia veche

Bine, ia o Biblie din 1600 sau din 1800 de dinainte de Cornilescu si ai sa vezi sa sunt exact ca cea Ortodoxa de astazi.

Mai mult, ia Bibliile traduse corect in alte limbi si compara-le cu cea Ortodoxa actuala si ai sa vezi ca nu exista nici o diferenta din punct de vedere al sensului, oricat de mica ar fi ea.

Sau cauta un grec si pune-l sa traduca Biblia lui Ortodoxa si ai sa vezi ca e exact ca cea Ortodoxa a nostra, nu ca cea Cornilescu[/quote]

La sfarsitul Bibliei(a Bisericii ortodoxe romane) scrie:"Si eu marturisesc oricui asculta cuvintele proorociei acestei carti:De va mai adauga cineva ceva la ele,Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise in cartea aceasta;
Iar de va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii,Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfanta si de la cele scrise in cartea aceasta."
Despre adaugiri nu stiu prea multe,dar despre ceea ce a fost scos din Biblie am auzit.Si nu de la oricine,ci de la tatal meu care a avut o Biblie din 1800 pe care,din fericire a citit-o inainte sa fie furata.Mi-a spus ca in Biblia aceea apareau descrieri care in Biblia noua nu apar,cum ar fi:la distrugerea Sodomei erau descrise niste ciuperci ale exploziei(cum e norul tipic ciuperca al bombelor nucleare din zilele noastre).Mai sunt si altele,dar din pacate nu si le aminteste pe toate.
O Biblie veche e f scumpa si nu am reusit sa cumpar una pana acum,dar te vad pe tine convins ca nu exista nicio diferenta intre Biblia veche si cea noua.Elucideaza-ma.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 17:00:24
miles to truth's Avatar
miles to truth miles to truth is offline
Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Implicit

felicitari! prin subiectu asta ai reusit sa creezi un adevarat razboi...era de asteptat sa creeze dispute si cred ca te asteptai la asta. esti multumit? oare nu era mai simplu sa iti intrebi duhovnicul? ca asa fiecare poate sa vina sa isi dea cu parerea, dar raspunsul nu o sa il afli asa. teoretic nici nu avem voie sa ne dam cu parerea asa aiurea, trebuie sa raspundem din invataturile Sfintilor Parinti ca pentru asta au scris atatea carti, pentru indrumarea noastra. cam logic, nu?
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 17:32:51
NOname NOname is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.10.2010
Implicit Biblia veche

"cam logic,nu?"Daca este logic si nu ar trebui sa va dati cu parerea aiurea,atunci de ce ati mai creat acest forum?Nu stiu la ce va asteptati.Va asteptati ca persoanlele virtuale ce isi dau aici cu parera sa se inteleaga?Orice forum reprezinta un razboi virtual.Nu duce catre niciun adevar,decat catre niste informatii de ici si colo in care nu poti crede.Tot ce citesti pe forum este relatare si atat.Eu de exemplu,evident ca discut cu un duhovnic,dar nu doream ca ceea ce am spus sa ramana un secret.Este o relatare,e bine de stiut nu de crezut.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cartile lui Charles Diehl si alte citate sophia Resurse ortodoxe on-line 7 08.04.2014 01:34:51
Cartile sfinte! miti29 Morala Crestina 3 30.10.2011 17:37:10
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? AlinaEM Generalitati 38 14.03.2011 08:39:51
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20