![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
acum serios vorbind merd la o biserica ortodoxa cu hramul Buna Vestire. De ce ma intrebi? |
|
|||
|
|||
![]()
Din ce am observat, se face de multe ori o confuzie intre un om "perfect" si viata reala de zi cu zi! Om perfect nu exista, fiecare din noi facem greseli sau pacate mai mari sau mai mici!
Intradevar, pentru cei care simt ca au o chemare deoasebita de la Dumnezeu pentru calugarie, evident ca trebuie sa respecte si sa urmeze cu totul alte reguli si principii decat oamenii obisnuiti! Aici intradevar se poate vorbi de o abstinenta sexuala totala! Insa, pentru restul oamenilor, care duc o viata "lumeasca", consider ca e important sa nu facem pacate foarte grave (crime, violuri, furturi, incest, droguri, proxenetism, tradare de tara, etc), pedepsite de altfel si de legile penale! Apoi trebuie sa-i ajutam, in limita a ceea ce este omeneste posibil, pe ceilalti, sa avem o atitudine cetateneasca si de buna convietuire sociala si sa iertam greselile altora (cu cateva exceptii, care probabil nici un barbat nu poate ierta: cazuri de crima sau viol asupra copiilor sau a femei iubite)! E adevarat ca existe si cupluri care mentin o abstinenta sexula pana la casatorie si i felicit pentru taria de caracter de care dau dovada! Insa nu toti oamenii pot fi la fel, nu toti oamenii au accelasi caracter! Nu cred ca ar fi corect sa-i criticam pe altii care nu au acceiasi tarie de caracter! Pana la urma este optiunea personala a fiecaruia, iar cum abstinenta sexuala pana la casatorie nu are efecte negative, nici o viata sexuala normala si fireasca, intre doi oameni adulti de sexe diferite si care nu sunt rude de sange, care se iubesc, chiar daca nu sunt inca casatoriti legitim, nu poate avea efecte negative! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plan temporal, din cate observ, cele mai frecvente efecte negative ale relatiilor sexuale premaritale sunt urmatoarele doua: sarcinile nedorite si bolile venerice.
|
|||
|
|||
![]()
As mai adauga si: nu de putine ori degradarea relatiei - fara un angajament ferm si Taina, putine relatii dureaza sau evolueaza satisfacator.
|
|||
|
|||
![]()
In plan spiritual un preot ar putea explica mai bine!
In plan "lumesc": bolile venerice apar de obicei in cazul unor relatii sexuale intamplatoare, pasagere, cu persoane necunoscute sau "cunoscute" la intamplare! Insa daca doi oameni intai se cunosc un timp, afla macar unele "lucruri de baza" despre ei doi, si pot face chiar si analize medicale inainte de inceperea vietii sexuale, atunci riscul bolilor cu transmitere sexuala este mult redus! Cu sarcinile nedorite (intradevar, inainte de a concepe un copil e bine ca cei doi parinti sa fie cat mai responsabili, sa se asigure ca i leaga sentimente adevarate , dar si ca au conditiile materiale pntru a putea creste un copil- mai ales in Romania de astazi), existe metode contraceptive! Insa avortul este o crima si nu trebuie facut sub nici o forma! Daca mama copilului nu-i poate asigura conditiile emotionale si materiale pentru dezvoltarea sa, este bine sa-l dea spre adoptie sau in grija statului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credeti ca veti mantui pe cineva cu ea? Citat:
Pur si simplu este pacat (intelegeti conceptul?) Citat:
Daca vorbim de cele omenesti - discutabil. Spiritual, nu se discuta, desi contestatari subrezi duhovniceste vor exista mereu. Duhovnicul v-a spus ca e motiv de oprire la impartasanie?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca si contraceptia are efecte secundare asa cum are si fumatul? Paralela nu e intamplatoare, fumatul este si el un viciu inutil.
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar, unele metode contraceptive au efecte negative! Insa de asta exista cadre medicale, care pot oferi informatii mai complete si mai detaliate!
Pana la urma si cel mai simplu, fara efecte secundare, exista banalul prezervativ! Eu am incercat sa nu idealizez lucrurile, sa le prezint cat mai realist posibil, si viata trebuie vazuta si traita asa cum este ea, fara a visa tot timpul perfectiunea! |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că ai dovedit că faci confuzii între Sfânta Tradiție, Biblie, Biserică, Sfinții Părinți, Ortodoxie, etc și pentru că te-am bănuit a fi sectar și nu ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca si asta ar contine ceva impotriva credintei ortodoxe, nu stiu ce sa mai zic! O petrecere ca la noi la moldoveni, cu muzica de calitate, veselie si voie buna! De ce ar fi pacat sa dansezi asa nu stiu! In ocazii de genul asta, evident ca-i sta frumos unei femei cu o rochie de seara si pantofi cu toc! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|